Dalmatinsko roštiljanje

nedjelja, 22.07.2007.

BUNJE

I tako došla nedilja ,neradi se lipo skupilo se društvo i otisnulo na pučinu.Krenuli smo malin gumenjakon nas 4 a ovi ranoranioci su išli prije nas,mi ipak moramo kavu popit pa nalagano.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

I tako smo došli do Oruta(Zmajan) našli lipu uvalicu,iskrcali prnje i donili ručak ovima šta su prije krenili-4 pečene kokoše pome kapula paprike-ma super.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

I kad smo poili malo odmorili žene Veki i Danijel su se odlučili na kupanje.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

A mi kao pravi mužjaci na izazov-osvajanje vrha Oruta u japankama.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Priko polja ,priko stina

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Kroz žbunja.Inače Prvičani imaju maslinike na otoku pa zamislite kako je njima kalavati masline kad uberu doli do broda.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Tad nailazimo na prvu bunju,to je čudo građevina sve suho naslagan kamen.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola at 2007-07-22

Unutra nalazimo gradele obavezan alat težaka današnjih.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Također se more unutr ispravit nanoge.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Idemo dalje do vrha pogled je već ludilo.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

I eto nas na vrhu pogled na sve strane ,ovo iza su Kaprije ,Žirije.E i zeca smo vidili biće 3ipo kila unjemu al kakoš ga uvatit.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-23

A pogledajte suhozida šta su napravili ljudi da ograde svoje prije koliko godina bez mehanizacije.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Nailazimo na drugu bunju,e ova je veča.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Zasili lipo komodno a koje ludilo unutra,netriba klima,lagani povjetarac ulazi na vrata a vuče kroz malu rupu na krovu a pametni li su bili graditelji.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Evo jedna ozgor.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Druga ozdol.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Lipo je al se tribalo vratit ženama,da nedignu paniku.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Još bacilii pogled ozgora spuštali se nastavili kupanje sretno stigli kući i pozdrav vama.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22


- 23:42 - Komentari (10) - Isprintaj - #
  • hahahaha...ova ozdol je svjetska!:))))))
    a i klopica je fina!:))
    a i more:))))
    a i pogled:)))) (greentea 23.07.2007. 09:58)
  • Ma sve je ovo lipo, kupanje, kristalno more, bunje i suhozidi odlični, ekipa u japankama prva liga, ali....di je spiza??? Nije vrag da je cili dan bilo "u suvo"??? Ma znam, ko će po ovome vrimenu se ić zafrkavat sa kuvanjem....
    I di su ti slike vaših boljih polovica?
    Ovu samo jednu u moru ne priznajem! (brod u boci 23.07.2007. 11:32)
  • A kad vidin ove slike suze mi poteku :)

    (od izgorenih leđa:)

    Mislim da sam naša logu za drugu nedilju - isto na Orutu.

    Pozdrav + do petka (Švabo 23.07.2007. 13:19)
  • A bićete noge izfrižnjali!!! ;-))) (čiovka 23.07.2007. 13:52)
  • Brod u boci-a za ručak su bile pečene kokoše,a nema slika od žena jer one se ne žele reklamirati,
    Čiovka-a dobro su prošle noge di koji friž al su japanke platile.pozdrav (GUŠTANJE 23.07.2007. 15:18)
  • Želite zaraditi novac tako da samo pišete svoj blog ???
    Bili biste glupi ako ne želite !!!
    Registrirajte se i zaradite:

    LINK (zaradite novac 23.07.2007. 17:22)
  • Dobri ste decki, ali gdje je klopa? (Zvrk 23.07.2007. 19:56)
  • hajjj,alaj guštate,neka samo tako,pozdrav tebi i ekipi.meni došli frendovi pa "MP" radi punom parom,samo me internet neš zajebava.pozzzzzz (masni palac 25.07.2007. 15:02)
  • slike su odlicne!!!
    imam jednu minijaturnu bunju na stalazi...al fascinantne su mi te bunje.. (Pussy 25.07.2007. 20:49)
  • Ako ti se da ubodi fotke ovih bunja na interaktivnu kartu www.suhozid.hr!
    poz
    filip (Filip Š 03.10.2013. 17:23)
  • ponedjeljak, 16.07.2007.

    Janjeće tripice

    Uobičajeno jelo onih šta marendavaju jušno ,većina današnje mladeži ih nevoli al čast iznimkama-meni koji ih volin.Najbolje su mi bile u Spajića dok sam studirao u zg i kad mi se nebi dalo čekat red u menzi idemo kod Spajkija na špek fileke.Stari je donija tripice sa sela janjeće,odlučih ih spremit za ručak.Kotlić ,.užutija kapule dosta i ubacija onda tripice luk petrusimen i pancete domaće iskidane na komadiće ilagano nek pusti sok.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-16

    Posli ubacujen pome i podlivan s vodom i samo kanu vina.Kad je počelo krčkati stavija san iskidane kumpire sol papar i trećinu lista lovora jer je prejak

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-16

    I kad su kumpiri bili gotovi i jelo je bilo gotovo,naravno dok se kuva tre4ba pazit na vodu dolit ako iskuva ili poklopit.Bilo je stvarno fenomenalno skoro ka u Spajića.Pozdrav

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-16

    - 21:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #
  • Ej imamo jednaki dizajn.Meni se sviđa tvoj blog,samo bih te zamolila da mi kažeš kako se stavljaju slike na blog.Dođi malo do mene pa komentiraj.POZZZ (dodo88 16.07.2007. 23:07)
  • Donija san doma janjeće tripice,
    jedva ih je skuvala, a kad je to napravila,
    niko osin mene nije tija jist,
    i govori da mi je to bilo zadnji put,
    da se njoj to gadi..
    Čovik se zapita .. (BenGlass 17.07.2007. 08:18)
  • oho, viš, ja to nisam nikad jela... odbojno je, znaš već kak' to ide... :)) (Diavola 17.07.2007. 08:45)
  • ejjjj kolega,dobro izgledaju,i ja ih često kuham iako ih niko osim mene i zeta nevoli,meni su super a pogotovo janječe.aj bok i navrati. (masni palac 17.07.2007. 09:46)
  • Šta je ovo??? Niko tripice ne voli...a šta se čudin kad iman to i doma!!!! Ja i moj Pomorac a njima dvima frigan kunpire!!!! ;-)))) (čiovka 18.07.2007. 13:31)
  • Ma tripice su specijalitet, a ove tvoje bome dobro izgledaju....pozdravljam te... (Rib@rnica 18.07.2007. 16:35)
  • hajjj,evo sam ih i ja juče kuva,one pivčeve-juneče,kod mene ih jedemo samo zet,ja i kči tonka,drugi jok,a ispale su fantastično,ja stavin i 1 feferon da budu malo pikant jer tak volimo,naparo sam se da sam puco po šavovima...hehe....tebi pozzzzzzzzzzm (masni palac 21.07.2007. 07:42)
  • Ima ljudi koji su legende, a ima i jela koja su uistinu posebna :) (mojobrok 22.07.2007. 18:59)
  • ponedjeljak, 09.07.2007.

    Zabranjeno voće

    Od davnina je ono što je zabranjeno ujedno i bilo najslađe pa tako i danas.Pravi raritet danas na jadranu iako IH ima i svi IH idu niko o tome na priča.E pa meni susjeda donila iz Neuma da kušan,nisan IH ija godinu dana.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-10

    Spreman IH na buzaru s maništron,a radnja se događa oko ponoći nakon poidena dva janjca i jednog odojka s ražnja.Maslinova ulja,kapule i puno luka i petrusimena u pripremi.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-10


    Kapula se ufrižila i ubacili smo NJIH,petrusimena luk.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

    Pomidore dvi friške i malo pasirane i vina i prošeka smo ulili.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

    Kad su se arome spojile posolili popaprili i pogledajte to sad!

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

    U kući smo stavili kuvat maništrom i kad je bila gotova stavili sve u kotal i puštali još malo da prokuva poklopljeno da maništra povuče okus.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

    I daj brže sidaj za stol vataj pijat i guštaj-al stvarno guštaj jer kozna kad ćeš jopet,ah to zabranjeno__________

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-10





    - 23:40 - Komentari (17) - Isprintaj - #
  • ajmeeee....njam njam (masni palac 10.07.2007. 05:26)
  • daj reci jesu li na zadnjoj slici Bore i Jelica s Brodarice? (masni palac 10.07.2007. 07:57)
  • Jesu,nemoj in reći :-) (GUŠTANJE 10.07.2007. 08:51)
  • Bolje ti je da ti je susida bila u Neumu,
    biće ih odanle donila, ja san i zaboravija kakvog su ukusa(ONI)..
    Iman jedno pitanje, jesu li pome radi količine,
    jer mi nemamo običaj stavit pome u NJIH.. (BenGlass 10.07.2007. 10:35)
  • A pome su radi toča,u svaku buzaru idu (GUŠTANJE 10.07.2007. 13:34)
  • Uh, okad IH nisan jila.... i mi smo ih spremali bez pomi!!!! (čiovka 10.07.2007. 23:29)
  • Negdi san pročita da je
    Rt Planka granica kuhinja,
    neke su druge razlike , ali ovo oko poma u buzari
    je jedna od glavnih..
    Buzara: ulje(ne triba govorit koje),
    luk, petresimul, bilo vino,
    glavni sastojak(škampi, školjke razne)...
    Neki stave i prezlu, ali ja ne, moja punica
    stavi i kapulu, užas.. (BenGlass 11.07.2007. 07:58)
  • Kod mene kapula pome i prezla obavezna. (GUŠTANJE 11.07.2007. 08:29)
  • Ohohohoooo, a vidi IH tolšni li su! (opichen 11.07.2007. 19:26)
  • bravo, prstaci....ovo je vrhunac bloga....volim te (ja 11.07.2007. 21:02)
  • Samo sam ih jednom jeo (Komiža) i dobro da prste nisam pojeo, mada i jastozi sa Biševa se još drže sjećanja, živi, pa mi ruke raskrvarili, ali to je jedna druga priča :) (mojobrok 13.07.2007. 21:15)
  • Bok pajdaš,evo sam konačno skonto kak stavit slike,poglej. (masni palac 14.07.2007. 15:55)
  • bok pajdaš,evo sam uspija konačno uvalit slike na blog,stvarno jednostavno,zahvaljujem na pomoći.navrati i kaži šta misliš,možda kakav predlog ili kritika,sve uvažavam.pozzzz (masni palac 14.07.2007. 16:01)
  • to jo nison ih ji 2 god (Ludnica 5 16.07.2007. 10:18)
  • svrati (Ludnica 5 16.07.2007. 10:18)
  • komentiraj puno (Ludnica 5 16.07.2007. 10:18)
  • bye (Ludnica 5 16.07.2007. 10:21)
  • nedjelja, 01.07.2007.

    Morske delicije

    Stigao nam prijatelj iz austrije i kaže mi,želim vas počastit al da nam ti spremiš a ja ću kupit materijal.OK,posla njega i starog ujutro na peškariju da kupu ribe.Ja iša radit i kad san se vratija dočekalo me ugodno iznenađenje- sipe,škampi i arbuni po kil-ipo svega.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Odlučija san za predjelo spremit rižot crni od sipe a glavno jelo riba i škampi na gradele.Prvo san očistija sipe uvatija crnilo i iskida ih na male komade.Nariza kapule luka petrusimena da mi je spremno za uvalit.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Prvo san zafrižija kapulu i kad je lipo ožutila uvalija san i nju sipu i poklopija da pusti sok.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Kad se napravilo malo toća stavija san luka petrusimena i dec prošeka.Tad se to malo kuvalo dok se mirisi nisu spojili u jedan i onda san podlija vode i ubacija rižu i poklopija.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Rižu triba ćešće promišati da se ne zalipi i podlivat vodon da ne ostane usuvo.Posolija san i popaprija do željenog okusa.Kad je riža skoro gotova ubacujen crnilo i tad to postaje crni rižoto.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Još malo kuvamo dok se riža ne zgotovi i skidamo svatre da se ladi jer rižot nevalja vruć bar ne meni-a vidite ga šta se crni,pravi!

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Nek se rižot ladi a ja san naslaga pune gradele,čak one standardne nisu bile dovoljne nego san mora izvadit druge jumbo koje rijetko koristin.Znači arbuni ,škampi sipe i jedan mali brancin milina ih vidit tako na okupu.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Kad ribi oko pobili vrime je za privrćanje,to je zlatno pravilo bez obzira na veličinu.

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    Posli privrćanja još malo pećemo i skidamo.Tokom cmarenja normalno mažemo granom ruzmarina umočenom u maslinovo ulje.I onda smo išli za stol,A prvo predjelo je bilo ludilo a onda riba i to a šta da van kažen za prste lizat,uz to san se odlučija za crno vino baš mi je nekako pasalo tu večer!

    Image Hosted by ImageShack.us
    By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

    - 21:52 - Komentari (20) - Isprintaj - #
  • hm.....majstor je majstor....kažem ja... (Rib@rnica 01.07.2007. 23:01)
  • A šta ću ti pisat, bilo bolje mašit se za one škampe!!!!;-))) (čiovka 01.07.2007. 23:07)
  • Pozdrav majstor koh!!!!Odlično izgleda,raj za oći a vjerujem i za guzu.Ak imaš volje navrati na//bigblog.tportal.hr/1 ,blog mi se zove RADOZNALI.Na t-portalu se nekaki najlakše snalazim,mislim pisanje i ubacivanje slika,jebi ga slabo se služim ovom mašinom,moral bi iti na nekakav kurs ili nekaj slično.Još jednom lijep pozdrav tebi i ekipi. (masnipalac2007 02.07.2007. 08:17)
  • ajme care, usta sam stiska dok sam prelistao slike da mi sline ne cure.... svaka čast, takvi gurmani su ponos i dika naše zemlje! uživaj i pozdrav iz vrućeg Zagreba (Bato 02.07.2007. 20:45)
  • Škampe uvijek spremamo na buzaru i vjerojatno propuštamo i druge dobre opcije. Kod tebe maslinovo ide u potocima, a rižoto je crn kao noć, samo za uzdahnuti, jer meni su i slane srdele egzotika, a ovo tvoje je uistinu jedna solidna razina gurmanluka, u ovom trenutku čak i nedostižna, ali tko zna što nosi sutra, vrijedi se nadati, jer ovo uistinu odlično izgleda, dapače, lijepo, lijepo :) (mojobrok 02.07.2007. 22:00)
  • Ma ništa van to nije problem samo malo volje i vrimena (GUŠTANJE 02.07.2007. 22:51)
  • I meni se lipo otvorija apetit, moran priznat,
    ali iman dva problema, prvi je da mrzin čistit
    ribu, ko to tebi radi ?
    Drugi je da nikad dosta žerave, neki dan san peka meso
    (teleću jetricu, svinjske bržole, ramstek(zajfrk - žilavo))
    na gradele, drvo je bilo maslina, sriča da volin krvavo..
    Ali žena mi ne voli ..
    Moj obroče, provaj koktel od škampi, ludilo,
    ima u Dikinoj "Dalmatinskoj kuharici", ona to zove zeleni škampi,
    mislin, malo modificiraš po svon guštu .. (BenGlass 03.07.2007. 08:15)
  • Napiši štog? MILA MAJKO :)))) Gdje stanuješ ti, ha? :))) (Diavola 03.07.2007. 12:15)
  • A ja vatrwe uvik naložin dosta čak i previše da mi ne pofali a starom uvalin da čisti ribu iako ni to nije problem,pozdrav (GUŠTANJE 03.07.2007. 16:04)
  • njami njami njami njami njaminjaminjaminjami........a moga je ti austrijanac kupit i bokun vece skampe:)) (zuzayok 03.07.2007. 16:53)
  • A velike škampe oma odu u restorane teško ih je naći u ovo vrime kod nas (GUŠTANJE 03.07.2007. 19:55)
  • crni rizot.................ajme jos par dana i eto me dalmacijo tebi kod matere na crni rizot. jedva cekan. pozdrav kuvarima (more~snova 03.07.2007. 21:45)
  • Nadam se da ću poživjeti da isprobam sve ove čarolije koje se naziru iza, lažno sebe prizemljujući, pustih riječi i sasvim živih slika, a škampi itekako izazivaju, što u tvojoj stvarnosti, što u mirisu mogućnosti prispodobljenih Dikinih koktela koji tako opipljivo ćutim. Eto kako se kontinentalcu lako zaljubiti u Dalmaciju, a da do mora ili tek cura nismo ni došli :) (mojobrok 03.07.2007. 22:30)
  • Da mi je biti tvoj gost! (Zvrk 03.07.2007. 23:26)
  • joj sline mi cure, stvarno imaš mota za ova gradelanja svaka čast; iskreno najviše volim crni rižot, a škampe sam jeo samo na buzaru i rižot, nisam ih sa gradela probao sigurno su dobre (MT mafija 04.07.2007. 16:00)
  • Od sile blogova sto ih se nagleda u dvije tri godine kad vec to postalo in, ovo je definitivno najbolji blog.
    Ali bas najbolji. (Drinko 05.07.2007. 16:28)
  • nemojte previše hvalit me da se ne pokvarin.:)) (GUŠTANJE 05.07.2007. 18:27)
  • Koliko se razlikuje rižot iz kotlića i rižot sa špakera (ovaj izgleda mrak)? (opichen 08.07.2007. 11:39)
  • A mala al ustvari tako velika jer miris vatre i dima teško je opisat u jelu,al mu daje ono nešto baš posebno ,evo naprimjer nekidan san iše spremit škampe na buzaru al nije mi se dalo na vatri spremat nego san na plinu i je to bilo lipo al nije mi to to,nešto je falilo !pozdrav (GUŠTANJE 08.07.2007. 14:28)
  • minuta Dravot stavlja na magisteriju pregaca da djevojke ucinio za cheapest refurbished laptops (Olrais Tek 21.09.2009. 09:23)
  • << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

    Creative Commons License
    Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

    < srpanj, 2007 >
    P U S Č P S N
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31          

    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv

    Opis bloga

    • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



      Brojač okretaja






      nas smo tu sad

    Linkovi

    Pitanje je

    • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
      Da
      Ne
      Samo ako se dobro placa
      pollcode.com free polls



      Na pitanja odgovaram

      gustanje@net.hr


      Kakvo će vrime






    Prošlost

    DNEVNIK.hr10Nakon prijave pratite svoje najdraĹľe blogere i kreirajte vlastite liste blogera!Naslovnica