Dalmatinsko roštiljanje

nedjelja, 22.07.2007.

BUNJE

I tako došla nedilja ,neradi se lipo skupilo se društvo i otisnulo na pučinu.Krenuli smo malin gumenjakon nas 4 a ovi ranoranioci su išli prije nas,mi ipak moramo kavu popit pa nalagano.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

I tako smo došli do Oruta(Zmajan) našli lipu uvalicu,iskrcali prnje i donili ručak ovima šta su prije krenili-4 pečene kokoše pome kapula paprike-ma super.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

I kad smo poili malo odmorili žene Veki i Danijel su se odlučili na kupanje.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

A mi kao pravi mužjaci na izazov-osvajanje vrha Oruta u japankama.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Priko polja ,priko stina

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Kroz žbunja.Inače Prvičani imaju maslinike na otoku pa zamislite kako je njima kalavati masline kad uberu doli do broda.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Tad nailazimo na prvu bunju,to je čudo građevina sve suho naslagan kamen.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola at 2007-07-22

Unutra nalazimo gradele obavezan alat težaka današnjih.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Također se more unutr ispravit nanoge.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Idemo dalje do vrha pogled je već ludilo.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

I eto nas na vrhu pogled na sve strane ,ovo iza su Kaprije ,Žirije.E i zeca smo vidili biće 3ipo kila unjemu al kakoš ga uvatit.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-23

A pogledajte suhozida šta su napravili ljudi da ograde svoje prije koliko godina bez mehanizacije.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Nailazimo na drugu bunju,e ova je veča.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Zasili lipo komodno a koje ludilo unutra,netriba klima,lagani povjetarac ulazi na vrata a vuče kroz malu rupu na krovu a pametni li su bili graditelji.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Evo jedna ozgor.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Druga ozdol.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Lipo je al se tribalo vratit ženama,da nedignu paniku.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22

Još bacilii pogled ozgora spuštali se nastavili kupanje sretno stigli kući i pozdrav vama.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-22


- 23:42 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.07.2007.

Janjeće tripice

Uobičajeno jelo onih šta marendavaju jušno ,većina današnje mladeži ih nevoli al čast iznimkama-meni koji ih volin.Najbolje su mi bile u Spajića dok sam studirao u zg i kad mi se nebi dalo čekat red u menzi idemo kod Spajkija na špek fileke.Stari je donija tripice sa sela janjeće,odlučih ih spremit za ručak.Kotlić ,.užutija kapule dosta i ubacija onda tripice luk petrusimen i pancete domaće iskidane na komadiće ilagano nek pusti sok.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-16

Posli ubacujen pome i podlivan s vodom i samo kanu vina.Kad je počelo krčkati stavija san iskidane kumpire sol papar i trećinu lista lovora jer je prejak

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-16

I kad su kumpiri bili gotovi i jelo je bilo gotovo,naravno dok se kuva tre4ba pazit na vodu dolit ako iskuva ili poklopit.Bilo je stvarno fenomenalno skoro ka u Spajića.Pozdrav

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-16

- 21:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.07.2007.

Zabranjeno voće

Od davnina je ono što je zabranjeno ujedno i bilo najslađe pa tako i danas.Pravi raritet danas na jadranu iako IH ima i svi IH idu niko o tome na priča.E pa meni susjeda donila iz Neuma da kušan,nisan IH ija godinu dana.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-10

Spreman IH na buzaru s maništron,a radnja se događa oko ponoći nakon poidena dva janjca i jednog odojka s ražnja.Maslinova ulja,kapule i puno luka i petrusimena u pripremi.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-10


Kapula se ufrižila i ubacili smo NJIH,petrusimena luk.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

Pomidore dvi friške i malo pasirane i vina i prošeka smo ulili.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

Kad su se arome spojile posolili popaprili i pogledajte to sad!

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

U kući smo stavili kuvat maništrom i kad je bila gotova stavili sve u kotal i puštali još malo da prokuva poklopljeno da maništra povuče okus.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

I daj brže sidaj za stol vataj pijat i guštaj-al stvarno guštaj jer kozna kad ćeš jopet,ah to zabranjeno__________

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-09

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-10





- 23:40 - Komentari (17) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.07.2007.

Morske delicije

Stigao nam prijatelj iz austrije i kaže mi,želim vas počastit al da nam ti spremiš a ja ću kupit materijal.OK,posla njega i starog ujutro na peškariju da kupu ribe.Ja iša radit i kad san se vratija dočekalo me ugodno iznenađenje- sipe,škampi i arbuni po kil-ipo svega.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Odlučija san za predjelo spremit rižot crni od sipe a glavno jelo riba i škampi na gradele.Prvo san očistija sipe uvatija crnilo i iskida ih na male komade.Nariza kapule luka petrusimena da mi je spremno za uvalit.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Prvo san zafrižija kapulu i kad je lipo ožutila uvalija san i nju sipu i poklopija da pusti sok.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Kad se napravilo malo toća stavija san luka petrusimena i dec prošeka.Tad se to malo kuvalo dok se mirisi nisu spojili u jedan i onda san podlija vode i ubacija rižu i poklopija.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Rižu triba ćešće promišati da se ne zalipi i podlivat vodon da ne ostane usuvo.Posolija san i popaprija do željenog okusa.Kad je riža skoro gotova ubacujen crnilo i tad to postaje crni rižoto.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Još malo kuvamo dok se riža ne zgotovi i skidamo svatre da se ladi jer rižot nevalja vruć bar ne meni-a vidite ga šta se crni,pravi!

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Nek se rižot ladi a ja san naslaga pune gradele,čak one standardne nisu bile dovoljne nego san mora izvadit druge jumbo koje rijetko koristin.Znači arbuni ,škampi sipe i jedan mali brancin milina ih vidit tako na okupu.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Kad ribi oko pobili vrime je za privrćanje,to je zlatno pravilo bez obzira na veličinu.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

Posli privrćanja još malo pećemo i skidamo.Tokom cmarenja normalno mažemo granom ruzmarina umočenom u maslinovo ulje.I onda smo išli za stol,A prvo predjelo je bilo ludilo a onda riba i to a šta da van kažen za prste lizat,uz to san se odlučija za crno vino baš mi je nekako pasalo tu večer!

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola, shot with DSC-T9 at 2007-07-01

- 21:52 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



    Brojač okretaja






    nas smo tu sad

Linkovi

Pitanje je

  • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
    Da
    Ne
    Samo ako se dobro placa
    pollcode.com free polls



    Na pitanja odgovaram

    gustanje@net.hr


    Kakvo će vrime






Prošlost