Božić u snijegu Karen Swan

srijeda , 30.11.2016.




Božić u snijegu Karen Swan


Izdavač: 24 sata


Allegra Fisher ima puno posla oko novog projekta koji joj omogućava da bude najbolja u financijskom svijetu. Iako je najbolja mora se uvijek nanovo dokazivati u poslu gdje prevladavaju većinom muškarci. Sada ima mogućnost dovesti u London investitore iz Kine. Na poslovnom putovanju upoznaje naočitog Sama Kempa,koji će joj pomutiti sve planove.
Strast koju osjećaju jedan prema drugom u jednom trenutku će se svesti na mržnju , podbadanja, podmetanja u poslu i oboje nastoje uništiti onog drugoga.
Allegra je davno naučila kontrolirati svoje osjećaje koje rijetko ili nikako ne pokazuje. Najbolja prijateljica joj je sestra Isobel, a Allegra više boravi na svom poslu nego u svojem malom stančiću. Nakon poziva iz Zermatta ,Allegra je uvijerena da nema nikakve veze sa događajem zbog kojeg je dobila poziv. Naime prije 60 godina , pronađena je zaboravljena koliba, a u toj kolibi su našli mrtvu ženu po imenu Valentina. Sa Isobelom odlazi u Zermatt (gradić u švicarskim Alpama) kako bi razjasnile cijelu situaciju. Međutim ispostavi se da između njih postoji povezanost i da je to dobro čuvana obiteljska tajna za koju sestre nisu znale. U malom gradiću kao što je Zermatt nemoguće je ne sresti nekog poznatog. Tako se opet pojavljuje i Sam. Allegra je jako ljuta na njega i pokušava ga izbjeći u tom malom gradiću, što je nemoguće. Boraveći u gradiću sestre nailaze na odgovore svojih bezbrojnih pitanja, kao i male tragove koji će im rasvijetliti tko je zapravo pronađena žena i u kakvoj su vezi sa njom.




Iako je ovo ljubavna priča, u knjizi ima mistike, tajni koje se na kraju knjige razotkrivaju. Na samom početku priča je malo dosadnjikava, i mislila sam da neće biti baš nešto. Međutim u kratkom vremenu počinje se razvijati radnja koja vas privlači na čitanje i ne možete samo tako prestati sa čitanjem. Radnja se događa oko Božića i neki naslovi imaju ime po predmetima iz pronađenog adventskog kalendara. Pred sam kraju priče je veliki zaokret gdje se doznaje obiteljska tajna, ali i to zašto je sam iz Amerike došao u London i radio cijelu pomutnju kod Allegre. Ima dosta opisa koji prikazuju život u Alpama, ali i u Londonu, od dizajnerske odjeće do malih sitnica, ali ti opisi ovoj priči daju posebnu čar. Zanimljiva blagdanska priča koju preporučam da pročitate.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.