Ćiro: Izostanci neće spriječiti novi uspjeh

Miroslav Blažević

Na kraju tjedna u kojem su se u Kranjčevićevoj zbrajali ozlijeđeni i kartonirani dolazi test u Puli.

- Iako volim i cijenim svoje igrače, i prije nego se dogodila sama nesreća, govorio sam "samo da se Nadareviću nešto ne dogodi". On je detonator moje nogometne doktrine, savršeni primjer kako se igra u prvoj obrambenoj fazi. Ali Zagreb bez obzira na sve u Pulu ide s ambicijom i pomisli na pobjedu. Ja unatoč svemu tvrdim da protiv Zagreba trenutačno niti jedna hrvatska momčad ne može dominirati i procjenjujem da će taktika Puljanja biti masovna regrupacija s orijentacijom na kontru i polukontru.

Zagrebov tjedan obilježio je i poraz od četvrtoligaša Lokomotive, te povratak Mandžukića iz reprezentativnog kampa.

- Atmosfera bi bila lošija da smo četvrtigašu dali pet komada, a Mandžukiću sam namijenio odlazak na infuziju kako bi se oporaviood napora. Što se tiče pritiska na njega, obavio sam neophodni monolog. On mora biti svjestan opasnosti koju nosi za njega nova situacija i othrvati se pritisku.

Vjerojatna postava: Stojkić - Labudović, Mišković, Ivanković - Vrdoljak - Mujdža, Brkljača, Lajtman, Pejić - Mandžukić, Lovrek.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com31.03.2007. - 08:02 - #Kontakt

Dejan Mišković na liberu

Dejan Mišković

Poslije ozljeda Nadarevića i Čuture imao je o čemu razmišljati trener Zagreba Blažević u tjednu pred gostovanje u Puli. Osim dvojice ozlijeđenih ne može računati na kartoniranog Parlova, zbog obiteljskih problema dva dana nije trenirao ni Ivica Vrdoljak, Mario Mandžukić priključio se treninzima tek u srijedu nakon povratka iz reprezentacije, a ruka je ozlijeđena i pričuvnom vrataru Josipu Škoriću.

Ključni detalj ipak je bio izbor rješenja za ulogu libera i tu je Blažević nakon dosta razmišljanja priliku odlučio dati Dejanu Miškoviću. Taj 22-godišnji branič već je dvije godine u kadru Pjesnika, ali se nije uspio nametnuti za značajnije uloge. Za vrijeme Miloša Rusa guran je na desni bok i tu se nije snalazio, dok je ove sezone strpljivo čekao priliku na njemu mnogo dražoj poziciji zadnjeg čovjeka obrane i sada ima priliku dokazati koliko je dobra. Krasi ga mirnoća i sigurna predaja lopte i Mišković se sigurno neće uplašiti izazova.

A kako je cijeli tjeda prošao u temama oko Safeta Nadarevića, tako se napokon doznalo i što će biti s njegovim ozlijeđenim stopalom. On je bio protiv operativnog zahvata, ali nakon konzultacija s liječnicima i nagovaranja od strane trenera Blaževića, pristao je na odlazak pod nož. Operacija će biti obavljena u ponedjeljak u KBC Merkur.


Izvor Sportske novosti

www.bijeli.com30.03.2007. - 15:38 - #Kontakt

I za Real bi bilo previše, a kamoli ne za nas

Miroslav Blažević

Safet Nadarević i njegova ozljeda stopala lijeve noge još su uvijek glavna tema u Kranjčevićevoj, bolje reći liječničko-fizioterapeutskom konziliju, koji još procjenjuje je li bolje obaviti operaciju ili se odlučiti za konzervativnu metodu liječenja. Ako se pristupi operaciji manja je mogućnost da se ozljeda ponovi, ali je duži proces oporavka, dok bi jaki gips bez operacije smanjio vrijeme pauze, ali i ostavio veći rizik od neke buduće nesreće kakva je bila ova u Oslu.

- I za Real bi bilo previše, a kamoli ne za nas - komentirao je trener Blažević izvještaj liječnika o Nadareviću i Čuturi, čija ozljeda se pokazala još težom, odnosno pauza će biti duža od prvotnih očekivanja.

- Radi se o rani od desetak centimetara, koja je tretirana sa 30 šavova i već je to zastrašujući podatak. Kada se i formira ožiljak, mora proći vrijeme dok bude fleksibilan za pokreta, pa će biti dobro ako Čutura bude spreman za dva-tri posljednja prvenstvana kola u svibnju - kaže fizioterapeuz Igor Bartolović, što sugerira mogućnost najlošijeg scenarija, po kojem bi i Nadarević i Čutura propustili sve utakmice do kraja sezone.

Kada problemi kranu, često se i multipiciraju, pa je tako dva dana izvan treninga bio i Ivica Vrdoljak čiji je otac morao pristupiti teškoj operaciji. Takve stvari često ostave psihološkog traga jer se nije lako koncentrirati na nogomet.


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com29.03.2007. - 08:27 - #Kontakt

Pjesnici i Blažević pali od četvrtoligaša


Test utakmicu uoči gostovanja u Puli, Zagreb je izgubio od četvrtoligaša Lokomotive. Već u 3. minuti domaćin je poveo kada je poslije skraćenog kornera, glavom poentirao Jarak. Zagreb je izjednačio u 19. minuti, kada slobodni udarac sa 20 metara precizno izvodi Lovrek. Ipak, do poluvremena Lokomotiva ponovno dolazi u vodstvo, kada Jelač koristi pogrešku Mehmedagića, izlazi sam pred Stojkića i rutinirano ljevicom cilja donji desni kut.

U drugom dijelu Zagreb je promašio nekoliko čistih prilika, među kojima i jedanaesterac, u 49. minuti, kojeg je pucavši pokraj vrata izveo Ćustić. Pred kraj utakmice Lokomotiva je mogla podebljati pobjedu, ali je zagrebaše dvaput izbijanjem lopte s gol crte spasio Mikulić, a jednom i greda.


Zagreb: Stojkić, Labudović, Mehmedagić, Ivanković, Brkljača, Mujdža, Lajtman, Pejić, Jurendić, Lovrek (još su igrali: Bašić, Mikulić, Mišković, Bjelobradić, Šoljić, Čunčić, Amić, Oršulić, Ćustić, Roskam, Petković)


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com28.03.2007. - 08:20 - #Kontakt

Mehmedagić novo otkriće

Tomislav Labudović (bijeli dres)

Safet Nadarević je izgubljen za trenera Blaževića do kraja sezone i već od današnje utakmice s Lokomotivom (igralište na Kajzerici, 16h) počinje velika potrega za njegovim nasljednikom. Opcija je više, ali Blažević bi u svom stilu mogao iznenaditi i u novog šefa obrane promovirati jednog od najmlađih u kadru, Harisa Mehmedagića, igrača rođenog 1988. godine.

Mehmedagić je još prošlog ljeta, kada je iz juniora priključen prvoj postavi, zaradio dosta pohvala od stručnog stožera, ali ozljeda leđa udaljila ga je od travnjaka više od pola godine. Prije mjesec dana vratio se u pogon, zaigrao na nekoliko utakmica u ulozi libera i Blažević je opet imao lijepih riječi za njegove izvedbe i talent.

- Ima izuzetan tajming za dolazak na loptu i dobru duel i skok igru što je za spomenutu ulogu od ključne važnosti - znao je naglasiti Blažević gledajući Mehmedagića.

Druga opcija je pomicanje Labudovića sa stopera na libera, ali u tom slučaju otvoreno je mjesto stopera gdje je Zagreb prilično tanak u zamjenskim rješenjima, pogotovo kada su prošlih desetak dana bili ozlijeđeni Mikulić i Bjelobradić. Vrdoljak bi se mogao vratiti u svoju nekadašnju ulogu, ali za gostovanje u Puli kartoniran je Ivan Parlov.

Mnogo je upitnika izazvala ozljeda Nadarevića, ali ako bi se u nesreći tražilo nešto pozitivno, onda je to mogućnost da se dokažu igrači s klupe jer snaga svakog kluba ogleda se i u tome koliko su rezerve spremne nadomjestiti prvotimce.


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com27.03.2007. - 08:03 - #Kontakt

Nadarević izgubljen do kraja sezone

Safet Nadarević (bijeli dres)

Trebala je ovo biti priča kako su dva Zagrebova reprezentativca zasjala punim sjajem, ali vijest iz sarajevske bolnice pokvarila je idilu. Safet Nadarević nastradao je u Oslu, pukla mu je metatarzalna kost u stopalu i za njega je ova sezona završena. Težak je to udarac za momčad Zagreba i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je sjajno odigrala u Norveškoj, pobijedila 2:1, a Nadarević je u prvih 45 minuta bio apsolutni vladar obrane. U poluvremenu je morao ostati u svlačionici, a nakon povratka u Sarajevo dijagnosticirana mu je spomenuta ozljeda kakvu je u siječnju 2005. u redovima Zagreba već imao Ivica Vrdoljak.

Kako je sam rekao, 15-ak dana morat će imati gips na nozi, a nada se da će za 25 dana početi trenirati. Za sve je “zaslužan” norveški napadač Carew, koji je u posljednje dvije minute prvog poluvremena dva puta ozlijedio Nadarevića (nos, stopalo).

- U prvom slučaju pogodio me nogom u glavu u jednom duelu, što nije bilo namjerno. U drugoj situaciji išao sam prema korner zastavici, pokušavši izbiti loptu u aut, no on se gradio i odgurnuo me, a ja sam nezgodno stao. Pokušao sam izdržati do kraja poluvremena, ali morao sam potražiti zamjenu.

Miroslav Blažević tako je u dva dana ostao bez dva standardne prvotimca i dok se Čuturi alternativa može pronaći u Pejiću, izostanak Nadarevića bit će vrlo teško nadoknadiv i vjerojatno će prouzdročiti dodatne promjene u formaciji Pjesnika. Tomislav Labudović bit će prebačen na libera, a realna je opcija da se Vrdoljak vrati na stopersko mjesto.


Prenose Sportske novosti i Jutarnji list

www.bijeli.com26.03.2007. - 08:31 - #Kontakt

Mario Čutura zaradio 24 šava

Mario Čutura (bijeli dres)

Utakmica sa slovenskim liderom Domžalem bila je kobna za Marija Čuturu. Neoprezan start braniča gostiju donio je Čuturi ozljedu mišića desne noge zbog koje će morati pauzirati 20 dana. Duboku ranu liječnici su Čuturi sanirali sa 12 unutarnjih i jednako toliko vanjski šavova, koje će morati nositi desetak dana. Još najmanje toliko morat će proći dok se Čutura ne vrati u puni proces treninga.

Tako je Zagreb nesretnim slučajem ostao bez standardnog prvotimca čije će mjesto na lijevom boku preuzeti Miroslav Pejić. I on je prošlih dana pauzirao zbog problema sa zglobom, ali već u ponedjeljak trebao bi biti zdrav i spreman.

Od ostalih ozlijeđenih vrlo skoro se očekuje i oporavak Mikulića i Grgića.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com25.03.2007. - 08:54 - #Kontakt

Pao i slovenski lider

Mario Čutura (bijeli dres)

Zagreb je u još jednom odličnom izdanju pobijedio neporaženog lidera Slovenske lige Domžale. U cijeloj utakmici zagrebaši su imali inicijativu i pokazali se tehnički i taktički boljom momčadi, a premoć u pogocima okrunili su u prvom poluvremenu.

Nakon što je Stojkić ispucao dugu loptu, Lovrek je prima na 30-ak metara, slama čuvara i ulazi u 16-erac te uz pomoć jednog od gostujućih stopera od kojeg se lopta odbila, vara vratara Nemeca. Igrala se 29. minuta. Gosti su bili u prilici izjednačiti u 38. minuti, ali kazneni udarac nije iskoristio Ljubljankič. Lopta je otišla visoko preko vrata. Minutu prije kraja poluvremena korner je izveo Mujdža, a najviši u skoku bio je Vrdoljak i glavom loptu poslao pod gredu za 2:0.

Najružniji trenutak dogodio se u 67. minuti susreta kada je stoper gostiju grubo pokosio Čuturu i zaradio crveni karton. No, lošija vijest od te je ozljeda, odnosno potrgan mišić iza koljena zbog kojeg je Čutura odvezen u bolnicu kako bi se utvrdilo koliko je ozljeda ozbiljna.

Zagreb: Stojkić, Labudović, Mehmedagić (Mišković), Ivanković, Vrdoljak (Šoljić), Mujdža, Brkljača (Parlov), Lajtman, Čutura (Ćustić), Lovrek, Jurendić


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com24.03.2007. - 08:00 - #Kontakt

Mandžukić za pobjedu mlade vrste


Gotovo u isto vrijeme kada je njegov Zagreb igrao prijateljsku utakmicu protiv Domžala, Mario Mandžukić je igrao glavnu ulogu u susretu mlade reprezentacije Hrvatske i Slovačke. Pokazao je više od svojih suigrača ne samo zbog pogotka koji je donio pobjedu nad Slovacima. Zagrebov napadač je imao i nekoliko zapaženih asistencija, odlično se kretao, uspješno driblao i nabacivao.

Dražen Ladić: Mandžukić je odlučio utakmicu, njegova živost mnogo znači za našu reprezentaciju.

Mario Mandžukić, igrač utakmice: Nije bilo lako, ali definitivno smo bili bolji. Sretan sam što je moj pogodak odlučio utakmicu. Imao sam vrlo jak motiv kad sam iz A-reprezentacije stigao u mladu vrstu.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 07:30 - #Kontakt

U Kranjčevićevoj procijenili svoga najboljeg igrača

Mario Mandžukić

Nije iz Dinama, a tko ga želi mora za njega platiti pet milijuna eura! U Kranjčevićevoj su se drznuli i za svoj proizvod, zvan Mario Mandžukić, formulirali cijenu ravnu onoj maksimirskih igrača, pa tko voli, nek' izvoli. Ni Dinamo, inače navodno gorljivo zainteresiran za ovog 20-godišnjaka, neće biti odbijen ako dođe s gotovinom, klirinzi bilo kakve vrste ne dolaze u obzir, kao ni politička posredovanja.

Zapravo su u Kranjčevićevoj upravo zbog Dinama istakli tu cijenu, i oni imaju pravo na svoje programe i ambicije. Drugim riječima, ako im već netko na sve moguće načine remeti njihove vizije i izazove, neka pokuca na klupska vrata i dođe na uljudbeni razgovor.

A to što bi im se cijena možda činila pretjeranom, u Kranjčevićevoj imaju pojašnjenje:

"Ako Dinamo Eduarda procjenjuje na 20 milijuna eura, možemo i mi Mandžukića na četiri puta manje", komentira Igor Čalo, sportski direktor Zagreba, svjestan da sve to govori samo da se klub do daljnjega ostavi na miru. S druge strane, nije loše tu i tamo podsjetiti javnost da i u Zagrebu može igrati netko tko "vrijedi sedam znamenki" te da pritom nije jedini.

U Kranjčevićevoj se ponašaju kao da nema stanke uzrokovane obvezama reprezentacije. Dapače, rad je pojačan, jer se želi nastaviti niska uspješnih ovogodišnjih igara, zbog čega je Zagreb u ovom dijelu prvenstva s pet uzastopnih pobjeda i boljom razlikom pogodaka čak ispred Dinama.

Tako će u petak u 15.30 sati u Kranjčevićevoj dočekati vodećeg slovenskog prvoligaša Domžale. Budući da je ta utakmica ranije dogovorena, Zagreb je u međuvremenu odbio poziv talijanskog prvoligaša Udina, ali je sam poziv u Kranjčevićevoj shvaćen kao kompliment. Zagreb će nastupiti sa svim raspoloživim snagama, osim BiH reprezentativca Safeta Nadarevića te novopečenoga Bilićeva reprezentativca Mandžukića.


Izvor: Vjesnik.hr

www.bijeli.com23.03.2007. - 08:44 - #Kontakt

Mandžukićeva cijena iznosi 5 milijuna eura

Dražen Medić

Predsjednik Zagreba Dražen Medić nije čovjek sklon promjenama mišljenja.
Za njega "slučaj Mandžukić" zapravo i ne postoji, a na upornu medijsku licitaciju iz Maksimira i spominjanje utjecaja gradonačelnika na njegov rad, osvrnut će se samo na uporno inzistiranje:

- Najradije ne bih davao nikakav komentar na priču koja je za mene posve suvišna, ali ako već moram, najradije bih upotrebio frazu najboljeg hrvatskog trenera, koju on koristi za oslikavanje gluposti.

Medić još jednom ponavlja kako prema Maksimiru neće ni Mandžukić, ni bilo koji igrač Zagreba pod ugovorom.

- Ako je Mamić odnosno Dinamo stvarno zainteresiran za Mandžukića, trebao bi se početi ponašati tržišno i službeno ponuditi iznos, koji je spreman platiti. Licitiranje preko novina za mene je smiješno, tako se ne dogovaraju ozbiljni poslovi.

Kolika je Mandžukićeva cijena?

- Ponuda od pet milijuna eura, bilo od koga da dođe, natjerala bi me da ne spavam. No, to još ne znači da bi sljedećeg jutra požurio Mandžukića i prodati. Nešto bi se pitali i članovi Upravnog odbora kluba, ljudi bez čije podrške ne bih mogao napraviti sve što sam dosad napravio - zaključuje predsjednik Medić, čiji projekt "europskog Zagreba" stoji na sve čvršćim temeljima, a na vratima Kranjčevićeve još čvršće stoji natpis - "Nema prodaje".


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com22.03.2007. - 08:32 - #Kontakt

Zagreb - Mladost (B) 7:0


Bio je to lakši pucački trening zagrebaša iako je i zagrebački prvoligaš iz Buzina pružio solidan otpor. Zagreb je imao tri dvostruka strijelca (Jurendić, Lovrek, Pejić), ali zanimljivo je bilo u drugom poluvremenu vidjeti 17-godišnjeg kadeta Petkovića, koji je prvi put dobio priliku nastupiti za seniorsku momčad.

Zagreb je igrao u sastavu: Bašić, Mišković, Mehmedagić, Ivanković, Šoljić, Mujdža, Parlov, Lajtman, Čutura, Jurendić, Lovrek ( još su igrali: Drmić, Čunčić, Pejić, Ćustić, Petković )

Strijelci: Jurendić (24. i 53. min), Lovrek (27. i 41.), Pejić (49. i 55.), Mujdža (89. - 11m)


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com21.03.2007. - 08:16 - #Kontakt

Ćiro: Ili Mandžukić ostaje ili ja odlazim iz Zagreba

Miroslav Blažević

Zagrebov trener Miroslav Blažević nije sa simpatijama dočekao priču o prelasku svog najboljeg igrača Marija Mandžukića u Dinamo. Ćiru je zapravo više zaboljelo posredovanje Milana Bandića u tom poslu, jer gradonačelnik je i Zagrebov dobročinitelj.

- Istina je da moj predsjednik voli Bandića - kazao je Blažević. - I, ako gradonačelnik bude htio, taj je transfer i te kako moguć. Međutim, ja bih se suprotstavio, čak ultimativno; ili Mandžukić ostaje, ili ja odlazim!

Ćiro se nešto poslije ipak korigirao i naglasio da i u sljedećoj sezoni ostaje trener Zagreba, ali ostaje pri stavu da mu je Mandžukić potreban.

- Njegov odlazak bio bi razvaljivanje jednog vrlo uspješnog projekta. Ovo što smo napravili ove sezone pothvat je i on zaslužuje nastavak u sljedećoj sezoni u istom sastavu, jer ćemo biti još ambiciozniji.

Je li Mandžukić igrač koji bi imao mjesta u Dinamu?

- Taj je dečko zaista čudo, ali još nije potpuno sazrio. I najbolje bi mu bilo da ostane u Zagrebu jer samo kod mene može napredovati.

Možda biste pomislili da Ćiro ovim podcjenjuje svoga učenika Ivankovića, ali inzistiranje na Mandžukiću ima sasvim drugu pozadinu. On ga ne da Mamiću.

- Kad netko ne zna raditi, badava mu sav novac na svijetu - poručuje Ćiro ne misleći pritom na Ivankovića. - Ja im od srca želim da uspiju u Europi, ali sumnjam, iskreno sumnjam. Sjetite se koliko su novca prošle godine bacili u bunar dovodeći Andersona, Nowotnyja, Agića, Cvitanovića... Isto se gradio europski Dinamo, a nisu napravili ništa.


Više na: Večernji list

www.bijeli.com20.03.2007. - 19:32 - #Kontakt

U lovu na rekorde i Hajduk

Tomislav Labudović (bijeli dres)

- Ako dobijemo Osijek, uvjeren sam da možemo prestići Hajduk - govorio je trener Zagreba Blažević prije subote, a odmah nakon što mu je to uspjelo prognozirao je Vulićevoj družini posrtanje baš u Osijeku.


- Postali smo momčad koja zna pobjeđivati i kada igra slabije.

Zaključak vrijedan pažnje i argument za optimizam, a još jednom treba naglasiti i kako Zagreb protiv Osijeka nije mogao računati na tri standardna prvotimca ( Mujdžu, Nadarevića i Vrdoljaka ), Parlov je zaigrao poslije četiri tjedna pauze zbog loma rebra, a Brkljača se morao vratiti na zadnjeg veznog, ulogu s koje je smijenjen još u prvom kolu. U obrani je debitirao i junior Drmić, a na igru reprezentativca Marija Mandžukića Blažević je imao vrlo oštru zamjerku. Bio je to tipičan Blaževićav nastup kojim je želio spustiti na zemlju mladića, koji je očito preimpresioniran Bilićevim pozivom.

- Ne iznenađuje previše što je Mandžukić odigrao malo slabije jer kada ti se dogodi prvi poziv u reprezentaciju nije lako ostati miran i koncentriran. Ne očekujem da bi mu se moglo dogoditi isto što i Rukavini jer on je i protiv Osijeka bio vrlo borben, a da je postigao pogodak iz najbolje prilike na utakmici dojam bi bio još mnogo bolji - kaže Čalo, koji kao i Blažević smatra da će prvenstvena pauza vrlo dobro doći za dodatno zbijanje redova ta za konačni juriš prema rekordima.

Danas će Zagreb igrati protiv zagrebačkog prvoligaša Mladosti iz Buzina (Veslačka, 15.30), a lidera 1. slovenske lige Domžale ugostit će u petak, a ne u subotu kako bi taj dan svi mogli u Maksimir. Safet Nadarević priključuje se reprezentaciji BIH koja igra protiv Norveške.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:22 - #Kontakt

Nemam tremu, a Petriću želim brzi oporavak

Mario Mandžukić je Zagrebovim navijačima u nastavku sezone poklonio čak pet pogodaka i sigurno je jedan od najzaslužnijih što su “bijeli” iz Kranjčevićeve isto toliko puta zaredom izlazili kao pobjednici. Njegov angažman nije ostao nezamijećen; izbornik Slaven Bilić, poznato je, preferira mlade igrače, no poziv u najbolju vrstu ipak je iznenadio Mandžukića.

Tek ga je razgovor s izbornikom uvjerio da nije riječ o šali, a usput je dobio i nekoliko savjeta...

- Rekao mi je da ne poletim visoko, no isto tako da mi se ni noge ne moraju odsjeći. Jednostavno, neka budem što jesam. Drago mi je što me Bilić pozvao, no želim Petriću što brži oporavak - rekao je Mandžukić.

U domu Mandžukić u Slavonskom Brodu zavladalo je sveopće veselje?

- Kada sam javio vijest, mama je ispustila slušalicu i počela vikati od sreće.

Reprezentativni poziv ne bi uslijedio da Zagreb tako sjajno ne gazi suparnike u prvenstvu?

- Bez suigrača i trenera Blaževića ne bih to ostvario.

Jesu li vas počeli prepoznavati na ulici? Osjećate li se kao zvijezda?

- Nekidan me zaustavio jedan gospodin, pitao jesam li ja Mandžukić, a zatim rekao: ‘Svaka čast, zbog takvih igrača se treba vratiti na stadion’. Bilo mi je stvarno drago. Naravno da se ne osjećam kao zvijezda, još sam na početku karijere, no vidi se u svakom slučaju razlika od prije godinu dana...

Primjećuje se i velika razlika u odnosu na prethodne dvije godine, kada ste u Marsoniji i Drugoj ligi, osim što ste postigli 17 pogodaka (22 utakmice), zaradili čak četiri crvena kartona u jednoj sezoni?

- Bio sam mlad, lupali su me po nogama s loptom i bez nje, a to tada nisam mogao trpjeti. Reagirao sam, a sada znam da je to bilo pogrešno. Ove sezone nisam dobio ni jedan crveni karton. Pomogao mi je dosta trener Petković, a sada Blažević.

Niko Kovač je izjavio da ne morate osjetiti debitantsku nelagodu?

- Ne plašim se igrati protiv nijedne momčadi, a nemam treme ni od susreta s dečkima iz reprezentacije. Većina njih ima iza sebe veliku karijeru i mogu mi samo pomoći. Svi su to prošli.

Makedonija dolazi u Maksimir ipak kao autsajder?

- Makedonci su remizirali s Engleskom u gostima, imaju čvrstu obranu i odlične skakače, no vjerujem da ćemo ih pobijediti.

Nadate li se u skoroj budućnosti i pokojoj minuti u najjačoj vrsti?

- Imamo sjajne napadače, Petrića, Eduarda, Balabana i Olića, a u prvom redu želim uz njih učiti. Zaigrati u reprezentaciji mi je životni san.

Podosta se pisalo oko Dinamova zanimanja za vaše usluge. Jeste li se sreli ikad s Mamićem?

- Nisam ga nikad osobno upoznao.

Je li vam Zagrebov predsjednik Medić išta sugerirao u vezi s napisom o mogućem zanimanju Dinama?

- Nije, ali nema ni potrebe, vezan sam čvrstim ugovorom. Uopće ne razmišljam o odlasku, čiste sam glave i jedino koncentriran na Kranjčevićevu. Naravno, i reprezentaciju...


Izvor: Jutarnji list

www.bijeli.com19.03.2007. - 11:26 - #Kontakt

Ibričić i Grgić pred oporavkom

Senijad Ibričić (bijeli dres)

Često se zaboravlja da Zagreb odlične rezultate bilježi bez jednog od najboljih igrača Senijada Ibričića, koji se već tri mjeseca oporavlja od operacije križnih ligamenata koljena, jedne od najtežih ozljeda nogometaša. Ali i njegovoj muci bliži se kraj jer se ovog tjedna očekuje konačna liječnička potvrda da Ibričić može započeti trenirati s loptom. Kad se i to dogodi, postaje posve realno da za tridesetak dana Ibričić bude spreman za prvenstvane utakmice.

U sljedećim danima dobre vijesti očekuju se i po pitanju ozljede koljena Marka Grgića, koji je istegnuo ligamente kada ga je na treningu iznenada i snažno udarila lopta. Za gostovanje u Puli Grgić bi trebao biti spreman.

Dotad bi s liste ozlijeđenih trebali sići i Mikulić, Bjelobradić i Oršulić, pa osim izostanka kartoniranog Ivana Parlova problema u sastavljanju momčadi za sljedeći ligaški susret ne bi trebalo biti.


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:36 - #Kontakt

Zagreb može i bez zvijezda

Dejan Mišković

U Kranjčevićevoj ništa novo, što znači da se nastavlja Zagrebova niska proljetnih pobjeda, peta zaredom. Ovog je puta s 2-1 ispraćen Osijek, koji se na trenutak nudio kao momčad koja će prva u ovoj godini oneraspoložiti Miroslava Blaževića.

No, kako je rekao nakon utakmice Ilija Lončarević, trener Osijeka:

"Karakter je presudio da moja momčad ne uzme ono što joj se nudilo."

Upravo je takvom ocjenom Lončarević izrekao i suštinu razloga zbog kojih gotovo ni po čemu tijekom utakmice podređeni Osijek nije kapitalizirao svoje vodstvo iz 51. minute. Tim prije jer je uz izostanak »pocrvenjelih« vrlo važnih igrača Vrdoljaka i Mujdže Zagreb bio dodatno hendikepiran. Naime, dan ranije se na treningu ozlijedio Nadarević, važna karika u obrani. Uz to, zanimljivo je kako je nakon utakmice više u šali nego u zbilji zborio Blažević:

"Nismo igrali s tri nego s četiri igrača manje! Je li itko primijetio Mandžukića na terenu?"

Iako Blažević u nekim drugim okolnostima ne bi na taj način apostrofirao Mandžukića, ovog je to puta morao učiniti, ponajprije zbog njega samog, koji je od četvrtka na širem popisa izbornika Slavena Bilića za skorašnji susret s Makedonijom, što za 20-godišnjaka sigurno nije događaj bez traga. Nekome je to dodatni impuls, a netko odmah počne kalkulirati...

U cijeloj je priči sa sretnim završetkom za Zagreb najbitnije što su pobjedu ostvarili igrači iz drugog plana, koji se klubu pripisuju kao njegov najveći manjak: Drmić, Mišković, Šoljić, Čunčić, Jurendić... Zagreb je, naime, jedini klub koji se u zimskom prijelaznom roku nije osnažio nijednom prinovom, tvrdeći da im tržište nije nudilo ništa bolje od onoga što već imaju, a kupnja radi kupnje ne pada im na pamet. I to je jedan od bitnih detalja za zaokruživanje dojma o Zagrebovoj snazi, koja se ne temelji samo na prvih 11 igrača.


Izvor: Vjesnik.hr

www.bijeli.com - 07:34 - #Kontakt

Zagreb `okrenuo´ Osijek

Čutura i Ivanković

Zagreb - Osijek 2-1

Strijelci: Pavličić (51.); Lovrek (65.), Parlov (79.)

Žuti kartoni: Parlov, Šoljić; Smoje, Lopes, Barišić

Igrač utakmice: Ivan Parlov

Zagreb: Stojkić, Labudović, Drmić (60. Mišković), Ivanković, Čunčić (58. Jurendić), Lajtman, Brkljača (78. Šoljić), Parlov, Čutura, Mandžukić, Lovrek

Osijek: Skender, Dedaj (66. F. Vitajić), Smoje, Lopes, Pranjić, Pavličić (73. Knežević), Vida, Vuica, Dinjar, Primorac (79. Barišić), Jukić


Peto kolo proljetnog dijela prvenstva donijelo je i petu pobjedu momčadi Miroslava Blaževića. Ćiro se ovog puta suočio s problemima već u pripremi za utakmicu, uz izostanke suspendiranih Vrdoljaka i Mujdže, kao i ozlijeđenog libera Nadarevića, a nije mu bilo ugodno ni na klupi u praćenju zbivanja na travnjaku. Osječani su se pokazali kao ozbiljan i neugodan suparnik i malo je nedostajalo da kući krenu s bodom - a uz nešto više sreće, možda i sa sva tri.

U prvom dijelu domaći su bili nekonkretni i praktički bezopasni, uz nekoliko situacija koje bi se mogle nazvati tek naznakama prilika. Sve ozbiljnije akcije izveli su osječki igrači, iako ni toga nije bilo jako puno. Vrijedi izdvojiti dva Primorčeva pokušaja, neugodan udarac i Stojkićevu obranu u šestoj minuti, te dalekometni šut iznad vrata u 26., kao i Vuičin promašaj glavom nakon Dinjarovog nabacivanja iz slobodnjaka u završnici prvog dijela.

Najveće Zagrebove prijetnje uglavnom su stizale izdaleka, poput Lovrekovog pokušaja u 42. i Čuturinog udarca u 48. minuti, oba puta bez preciznosti. Nakon toga, nismo morali dugo čekati da Osječani konkretiziraju dotadašnji dobar dojam. Jukić je u 51. minuti na lijevoj strani pronašao Juricu Pranjića, a gostujući lijevi branič nastavio je akciju ubacivanjem za Milana Pavličića, koji se na ulasku u kazneni prostor oslobodio Drmića i mirno poslao loptu u Stojkićevu mrežu.

Samo minutu kasnije stigla je nova prijetnja Karla Primorca. Ovog puta uputio je udarac sa 17-18 metara s desne strane, Stojkić je samo odbio, a Labudović raščistio opasnost izbijanjem lopte van kaznenog prostora.

Blažević je ubrzo odlučio osvježiti svoj sastav ubacivanjem Jurendića i Miškovića umjesto neuvjerljivih Čunčića i Drmića, a uz te dvije izmjene domaći su ipak živnuli i ozbiljnije krenuli prema osječkim vratima. Izjednačenje je stiglo u 67. minuti nakon Brkljačinog udarca kojeg je Skender samo odbio, a Lovrek prvi stigao do lopte i zabio za 1:1.

Praktički odmah po kretanju s centra gosti su ponovno mogli do vodstva. U 68. minuti Pavličić se našao sam na 12-13 metara u središtu šesnaesterca i pokušao svladati Stojkića, no domaći vratar istaknuo se sjajnom refleksnom intervencijom za zadržavanje svoje momčadi u egalu. Dvije minute kasnije sijevnulo je na drugoj strani uz Brkljačinu asistenciju za svježeg reprezentativca Mandžukića, koji promašuje u izglednoj poziciji s desetak metara udaljenosti.

Ilija Lončarević ubrzo je, pomalo iznenađujuće, iz igre izvukao svoje danas najistaknutije ofanzivne igrače, Pavličića i Primorca, a taj potez nije se pokazao najsretnijim za goste. Do kraja susreta više nisu napravili ništa značajnije u napadu, a u 80. minuti primili su i drugi pogodak. Lajtman je s lijeve strane centrirao iz prekida na suprotni kraj kaznenog prostora, a Parlov iskoristio statičnost osječke obrane i vratara Skendera pogodivši glavom za Zagrebovo vodstvo od 2:1.

Pet minuta do kraja nije puno nedostajalo da domaći stignu i do 3:1. Čutura je s lijeve strane asistirao Lovreku, no najbolji Zagrebov strijelac, bez obzira na izjednačujući pogodak, danas ipak nije bio u svojem najboljem izdanju. Promašaj u čistoj situaciji ostavio je Zagrebaše na minimalnom vodstvu, a tu prednost su bez većih problema zadržali do kraja utakmice.

Što je odlučilo: Borbeni duh Pjesnika bio je presudan u utakmici u kojoj su igrom bili daleko od sjajnih proljetnih partija. No, nisu se predali i uz nedorečenost Osječana uspjeli su u završnom jurišu preokrenuti rezultat.


Miroslav Blažević:
- Od prve minute sam shvatio da neće biti lako. Nemamo kadar koji će uspješno zamijeniti naše afirmirane igrače, poput Nadarevića, Vrdoljaka i Mujdže, a Mandžukić kao da uopće nije igrao ovu utakmicu. Na kraju, sretni smo što smo došli do cilja, no moglo je biti i drugačije. Mi ganjamo Hajduk, a on “pada” u Osijeku.

Ilija Lončarević:
- Na žalost, moja momčad dosta toga ponuđenoga na dlanu nije iskoristila. Ponovno smo radili previše osnovnih grešaka, već smo prvih 15 minuta u samom završnom pasu jedno barem sedam puta pogriješili. Moglo je biti i drugačije, mogli smo doći do boda ili sva tri, ali ovakve pogreške u igri se više ne bi smjele u tolikoj mjeri ponavljati.


Izvori: Sportnet.hr, Jutarnji list i Sportske novosti

www.bijeli.com18.03.2007. - 08:44 - #Kontakt

Momčad kola


Ovog proljeća najbolja momčad kola Prve HNL ne može se sastaviti bez članova Ćirinog Zagreba. Ovog puta nisu toliko napadači bili u prvom planu, koliko braniči i veznjaci, ali postalo je svima jasno da se u Kranjčevićevoj pod nadzorom prekaljenog trenera stvara velika momčad koja bi možda mogla uskoro pomrsiti planove Dinamu i Hajduku. Splićanima doduše već i jesu jesenas...


Image Hosted by ImageShack.us


Dragan Stojkić (Zagreb) - Vratar Zagreba obavio je fenomenalan posao unatoč tome što nije uspio sačuvati svoju mrežu potpuno praznom. Nakon što 430 minuta nije primio pogodak, načeo ga je Stjepan Jukić iz Osijeka, a onda je počeo pravi mali show Stojkića. Već na početku utakmice obranio je dva teška udarca, da bi fenomenalnom reakcijom pri rezultatu 1:1 ostavio Zagreb u igri za bodove. Sa samo nekoliko metara od gola, uspio je obraniti udarac Pavličića. Zagreb je nastavio sa pobjedama, a danas im je to uspjelo zbog raspoloženog Stojkića.

Vedran Ivanković (Zagreb) - Ovog puta svoj zadatak na lijevom boku ponovno je vrlo dobro odradio Vedran Ivanković i jučer je potvrdio kako Ćiro može računati na njega pri planiranju momčadi na duže staze s obzirom da ovaj lijevi branič iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoju kvalitetu.

Tomislav Labudović (Zagreb) - Iako je Zagrebova obrana u početnih 15 minuta bila na iskušenjima, Labudović je odradio više nego odličan posao na mjestu centralnog obrambenog igrača. Osijek je prijetio preko Jukića, Pavličića i Primorca, ali sve opasnije akcije spriječio bi ili odlični vratar Stojkić ili Ivanković.

Ivan Parlov (Zagreb) - Odličan posao u veznom redu Zagreba obavio je Ivan Parlov. Držao je konce igre zajedno s Brkljačom. Blijedo prvo poluvrijeme zamijenio je uraganskim drugim u kojima je odličnim loptama hranio svoje suigrače. Trkački i kreativno raspoložen, za svoju odličnu igru "nagrađen" je golom u 80. minuti kojim je Zagreb osigurao sto postotni učinak na proljeće.


Više na Sportnet.hr

www.bijeli.com - 08:31 - #Kontakt

Zagreb očekuje novi spektakl

Mario Mandžukić (bijeli dres)

Zar može biti slučajno što je Mario Mandžukić dobio poziv za A reprezentaciju Hrvatske, a Safet Nadarević za BIH? Ili što će podvući Blažević:

- Zagreb više nije iznenađenje, Zagreb je nogometni autoritet!

Znači da je spektakl danas zagarantiran?

- Spektakl svakako jer to je maštovita, kombinatorna, napadačka i moderna igra kakvu prikazujemo. Ali ne i spektakl u kojem bismo izgubili bodove - kaže Blažević koji je cijeli tjedan muku mučio s grloboljom, ali i razmišljanjima kako nadomjestiti Mujdžu i Vrdoljaka.

- Bez sumnje su to dva naša kapitalna igrača, ali i za njihove zamjene smatram da su najbolje i da se mogu savršeno uklopiti u našu prepoznatljivu koncepciju. Ovoga puta neću koristiti presing, ipak je to mač sa dvije oštrice.

Iz Osijeka stižu najave kako će se predstaviti u mnogo boljem izdanju nego prošli put kada je Zagreb dobio rezultatom 2:0?

- Nije nam ni na kraj pameti podcijeniti takvu momčad, ali da smo favoriti, jesmo, i moramo se naučiti nositi s tim - zaključio je trener Zagreba Miroslav Blažević.

Vjerojatni sastav: Stojkić - Labudović, Nadarević, Ivanković - Brkljača - Čunčić, Parlov, Lajtman, Čutura - Mandžukić, Lovrek.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com17.03.2007. - 07:57 - #Kontakt

Čuturi novi ugovor do 2009. godine

Mario Čutura

Samo dobre vijesti u Kranjčevićevoj u zadnje vrijeme, a jučer su u centru pozornosti bili dva Marija. Mandžukić je pozvan u A reprezentaciju, a Čutura je produljio ugovor do 2009. godine. Mandžukiću je stigla nagrada za blistave proljetne partije, a Čuturi za konstantnost forme već tri sezone koliko je u klubu.

- Bit će mi iznimna čast trenirati u konkurenciji s reprezentativcima, koje sam dosad gledao na televiziji, a pogotovo s Ivicom Olićem s kojim sam dobar, često se čujemo, oba smo na početku karijere igrali u Marsoniji. Uz njegovu podršku lekše ću se priviknuti na novo okruženje - pričao je s uzbuđenjem u glasu Mandžukić.

Čutura je `dobri duh´ ovog Zagreba, omiljen među suigračima, motivator, uvijek spreman na šalu i proizvodnju dobrog raspoloženja.

- Na obostrano zadovoljstvo produljili smo suradnju za još dvije godine. U Hrvatskoj me i zanimao samo zagreb i sretan sam što ću i dalje biti dio ove odlične generacije.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com16.03.2007. - 13:44 - #Kontakt

Vrdoljaku i Mujdži po jedna utakmica neigranja


Disciplinski sudac Prev HNL Krešimir Vlajčević kaznio je Ivicu Vrdoljaka i Mensura Mujdžu sa jednom utakmicom neigranja i 10.000 kuna.

Pritom je bitno i što je komisija za suce HNS-a pod ravnanjem Stjepana Djedovića, a u suglasnosti s povjerenikom Ivanom Blažekom u cijelosti podržala Nikolu Petira, suca utakmice Cibalia - Zagreb, potvrđujući vrlodobru ocjenu, 8,5.


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com - 09:55 - #Kontakt

Petrić ozlijeđen, Bilić zvao Mandžukića

Mario Mandžukić

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić je na posljednjoj utakmici švicarskog kupa protv Aaraua istegnuo ligamente i upitan je za utakmicu s Makedonijom. Kao njegova zmjena pozvan je napadač Zagreba Mario Mandžukić. Četvrti strijelac HNL-a s 11 postignutih pogodaka (u drugom dijelu sezone zabio je na svakoj utakmici) prvi je put u životu dobio reprezentativnu pozivnicu i tako je nakon Rukavine još jedan mladi napadač iz HNL-a dobio pozivnicu za dvoboj protiv Makedonije.

Ulazi li Mandžukić u konkurenciju za momčad?

- Apsolutno. On nije u situaciji kao Rukavina, koji će s nama samo trenirati. Naime, za razliku od Rukavine, ali i cijelog Hajduka, koji ne igra nikako, Mandžukić je u pravoj formi i ne vidim razloga zašto ne bi imao ravnopravan status kao i ostali reprezentativci - zaključio je Slaven Bilić.

Mandžukić nije krio zadovoljstvo pozivom u reprezentaciju.

- Kad sam saznao to, ostao sam bez teksta, nisam se nadao. Drago mi je što Bilić misli da mogu konkurirati za sastav, ja ću dati sve od sebe, da se pokažem u što boljem izdanju, ovo će mi biti još samo veća motivacija u daljnjem radu
- rekao je Mandžukić.

Trener Zagrebaša Ćiro Blažević ponosan je što je napokon jedan igrač iz Kranjčevićeve dobio poziv u reprezentaciju.

- Ja sam jako ponosan i cijeli nogometni klub Zagreb da napokon prvi put u povijesti postojanja ovog kluba, jedan njegov igrač je selekcioniran u reprezentaciju, možete misliti kako smo oduševljeni - rekao je Ćiro.

Mandžukića vidi kao idealnog centarfora protiv Makedonaca, ali ne želi ni čuti da bi on u reprezentaciji bio u ulozi gosta kao Rukavina

- Nije otišao u reprezentaciju radi foklora, nego da bi igrao. Čestitam Biliću na potezu radi pozivanja ovog talentiranog mladića (op. a. Rukavina), ali Mandžukić je nešto drugo, Mandžukić je takmičar i idealan centafor za makedonsku obranu - zaključio je Ćiro.

www.bijeli.com15.03.2007. - 18:16 - #Kontakt

Ivan Parlov potpuno spreman za Osijek

Ivan Parlov (bijeli dres)

Tjednu test utakmicu Zagreb je odradio kod trećeligaša Radnika u Velikoj Gorici i pobijedio 1:0. Moglo je biti i rezultatski uvjerljivije, ali i završiti kobno za Ivicu Vrdoljaka, koji je poslije jednog starta morao napustiti travnjak. Dijagnosticirana mu je ozljeda tibije iznad gležnja i predviđena pauza od nekoliko dana, što je prava sreća jer lako mu je mogla puknuti i kost.

Vrdoljak kao i Mujdža nemaju pravo nastupa u subotnjem dvoboju s Osijekom, a provjera s Radnikom trebala je treneru Blaževiću dati odgovor na pitanje tko će zaigrati umjesto njih. Je li to očekivani dvojac Čunčić - Parlov?

- Jest. Čunčić se nametnuo kao rješenje za desni bok, Parlov ide u sredinu, a Brkljaču povlačim na zadnjeg veznog - otkriva Blažević.

Parlov se vraća nakon loma rebra, hoće li on moći odgovoriti zahtjevima bez straha od duela?

- Njega sam u Velikoj Gorici pratio posebnim dalekozorom, želeći vidjeti hoće li iskazati bilo kakav strah. I ne, niti jednog trenutka nije išao pod ručnom, što jasno pokazuje kako je posve spreman, pa ne moram brinuti da neće moći obaviti traženo.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:31 - #Kontakt

Sumnja li Zagreb s razlogom


Disciplinski sudac Prve Hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajčević u srijedu je mimo običaja - apstinirao. Naime, gripa ga je spriječila u odluci o najbitnijim detaljima prošloga kola, među koje bez sumnje spada isključenje Zagrebovih igrača Vrdoljaka i Mujdže u samo dvije minute na utakmici u Vinkovcima, zbog čega su pod automatskom suspenzijom te u subotu neće igrati.

No, kako kaže Josip Brezni, povjerenik Lige, čak i da je Vlajčević došao u prostorije Udruge, ne bi mogao ni o čemu odlučiti, jer je snimka spomenute utakmice na poduljoj analizi u sudačkoj organizaciji. Valjda stoga što je protiv suđenja Nikole Petira iz Kašine Zagreb ozbiljno digao glas, sluteći da je u njegovim odlukama bilo i nečasnih namjera.

Doduše, u Kranjčevićevoj na isključenje Mujdže gledaju s više razumijevanja nego na ono Vrdoljakovo, u čijem skoku s raširenim rukama u 56. minuti susreta pri Zagrebovu vodstvu s 1-0 ne nalaze elemente namjere udaranja suparnika laktom u glavu. I sam Vrdoljak smatra da za taj start nije zaslužio više od žutoga kartona, iako je zaradio izravni crveni karton.

Osim toga, tvrde u Zagrebu, možda je upravo to prestrogo Vrdoljakovo isključenje iznerviralo njegova suigrača Mujdžu, koji je samo dvije minute kasnije preoštro reagirao te također bio isključen, zbog čega su zagrebaši počeli vjerovati da u Vinkovcima naprosto ne smiju pobijediti.


Izvor: Vjesnik.hr

www.bijeli.com - 08:26 - #Kontakt

Labudović: Već se u Turskoj vidjela naša moć

Tomislav Labudović (bijeli dres)

Zagreb u četiri proljetna nastupa nije primio ni pogodak, a pritom vratar Stojkić niti jednom nije bio igrač utakmice.

Jasan pokazatelj da trojac braniča Labudović - Nadarević - Ivanković funkcionira besprijekorno.

Najmlađi među njima je Tomislav Labudović (22), originalni proizvod Zagrebove omladinske škole, koji je ljeta 2004. kod Mile Petkovića dobio priliku i više se nije dao iz prve jedanaestorice do ozljede koljena u veljači prošle godine. Ta nesreća prilično ga je zaustavila u željenom napretku i tek je ovog proljeća dohvatio pravu formu.

- Dva i pol mjeseca sam pauzirao poslije operacije meniska kod doktora Šebečića, u jesenskom dijelu dosta sam se tražio, ali u nastavku prvenstva doživljavam preporod, uostalom kao i cijela momčad pod palicom vrhunskog majstora Ćire Blaževića - započet će Labudović, koji ne skriva ushit zbog podviga u Vinkovcima i pobjede s devetoricom od 57. minute.

- To mi je najdraža pobjeda u karijeri i nikada je neću zaboraviti. Kada smo u dvije minute ostali bez Vrdoljaka i Mujdže zainatili smo se i rekli `e sad nećete pobijediti´. Lovrek je samoinicijativno zaigrao kao desni bek, svi smo ginuli jedan za drugoga. Dan prije utakmice šetali smo Vinkovcima i mnogi su nam govorili `pustite utakmicu´, ali to nas je samo dodatno motiviralo da iskažemo kvalitetu i pobijedimo.

Pripreme u Turskoj i dvoboji s inozemnim suparnicima pokazali su se punim pogotkom?

- Te pripremne utakmice pokazale su kako se možemo nositi sa svima i u prvenstvu smo to dokazali, odigrali i bolje od očekivanja. Sve smo pobijedili, nismo primili gol, suparnici nam teško stvaraju šanse. Ponosan sam na suigrače u obrani, ali važno je naglasiti da naša obrana počinje već od napadača Lovreka i Mandžukića, koj pritišću zadnju liniju suparnika.

Sada se može žaliti za nekoliko nesretnih jesenskih poraza jer bi drugo mjesto bilo dohvatljivo?

- Nikada mi neće biti jasno kako nismo pobijedili u Osijeku ili Šibeniku i kako smo u Kupu izgubili 0:6 u Koprivnici. Da imam pet ili šest bodova više, sve bi bilo moguće, ali i ovako se još nadamo, 33 boda su u igri, Hajduk može kiksati. Vrlo važna nam je subotnja utakmica s Osijekom. Bit će teško bez Vrdoljaka i Mujdže, ali krasi nas veliko samopouzdanje i vjera u sebe.

U tri sezone Labudović još nije postigao prvenstveni pogodak.

- To mi je želja i slino se trudim. Trener mi dopušta odlazak naprijed, dolazim u šasnaesterac u prekidima, ali nemam sreće, ili vratar obrani ili mi se isprijeći okvir vrata kao u Maksimiru zadnji put.

Zagreb u Europi?

- Još ne razmišljamo o tome, ali s dva-tri pojačanja da imamo širu klupu, nismo bez izgleda, pogotovo ako ne dobijemo suparnike iz najjačih liga - optimist je Labudović.


Izvor: Sportske novosti

www.bijeli.com14.03.2007. - 08:33 - #Kontakt

Pobjeda i ozljeda Vrdoljaka


Trečeligaš Radnik jučer je ugostio trećeplasiranu momčad 1.HNL. U prvom dijelu susreta domaći su sjajno parirali prvoligašu iz Kranjčevićeva ulice, bile su po dvije prilike na obje strane no mreže su ipak osrale netaknute. Ćiro Blažević, strateg Pjesnika, nikako ne može biti zadovoljan onime što su pokazali igrači koji se trebaju nametnuti za ulazak u prvih jedanaest.

U nastavku su zagrebaši sa standardnom postavom pojačali tempo i potpuno zagospodarili travnjakom. Dobru šansu imao je Mandžukić u 56. minuti, ali je njegov udarac obranio vratar domaćih. Deset minuta kasnije Lovrek je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Ipak, da ne dođe do iznenađenja, pobrinuo se Lajtman postigavši pogodak za bijele pet minuta prije kraja utakmice.

Zagreb je nastupio u postavi: Bašić, Mehmedagić, Mišković, Drmić, Mujdža, Čustić, Šoljić, Vrdoljak, Pejić, Jurendić, Roskam (Stojkić, Nadarević, Labudović, Ivanković, Čunčić, Čutura, Parlov, Brkljača, Lajtman, Lovrek, Mandžukić).


U 15. minuti utakmice pomalo neoprezan start Matije Mihalja na sredini igrališta uzrokovao je ozljedu Ivice Vrdoljaka, koji je s bolnim grčem na licu napustio travnjak u Velikoj Gorici. Vrdoljak je dobio jači udarac iznad gležnja u tibiju, a konačna dijagnoza znat će se nakon što se načini snimka ozlijeđenog mjesta.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:30 - #Kontakt

Medić: Razbijamo yu-sindrom

Miroslav Blažević

U Kranjčevićevoj se još slažu dojmovi iz utakmice s Cibalijom. Poplično iscijeđen je bio predsjednik Dražen Medić koji je, prema vlastitom priznanju, strepio od spomenute utakmice jer mnogi bi posumnjali u regularnost da su zagrebaši izgubili.

- Prvi put u tri godine otkako sam predsjednik kluba, došao sam uoči utakmice treneru i igračima i zamolio ih da učine sve kako bismo pobijedili i dokazali da nismo trgovci.

Zato je na isteku devedesete minute bio prezadovoljan:

- Konstantno moramo razbijati yu-sindrom. Nogometu moramo vratiti njegovu dimenziju, to je igra i zabava, a ne unaprijed definiran odnos. Samo s poštenim pristupom možemo vratiti gledatelje na stadion - naglasio je Medić, a nadovezao se Ćiro:

- Imamo kredit kod gledatelja, jer branimo poštenje.

A onda se ukažu suci, dva crvena kartona u dvije minute, kao da je netko želio dati lekciju Zagrebu za `predugački jezik´ njegovih frontmena?

- Lako bi bilo za jednu utakmicu, ali koliko sam sličnih utakmica već gledao u hrvatskoj ligi. Zagreb se u Vinkovcima samo slučajno našao u ulozi žrtve, ali tragedija je što me događanja u našem nogometu podsjećaju na razinu života u primitivnoj zajednici gdje narod kliče i pozdravlja barbare, koji su iz ratnih pohoda donjieli plijen. Prave publike zato i ima tako malo na stadionima, umjesto zabave za sve, HNL je postala zabava za 50 ljudi s unaprijed definiranim odnosima snaga - oštro će predsjednik Medić uz zaključak:

- Jedva čekamo Kup Uefa. Tamo će nam napokon suditi pošteno i nećemo morati proživljavati stresove zbog stvari koje nemaju veze s nogometom već kriminalom.

Kolektivno se svi u “bijelim odajama” nadaju da će kazne Vrdoljaku i Mujdži biti najmanje moguće, a kao prve moguće alternative ovim igračima u srazu s Osijekom u subotu nameću se Parlov i Čunčić. Danas “bijeli” gostuju kod Radnika u Velikoj Gorici (15.30).


Izvori: Sportske novosti i Jutarnji list

www.bijeli.com13.03.2007. - 07:44 - #Kontakt

Statistika Zagreba upečatljivija i od Dinamove

Čutura i Ivanković

Dinamo nije jedini koji se može pohvaliti stopostotnim proljetnim učinkom. Može to s desetak puta manjim proračunom i Zagreb, koji je također ubilježio sve četiri pobjede, s time da momčad Miroslava Blaževića u proljeće nije primila ni pogotka, a Dinamo, pak, tri.

Naravno da bi se takva mrtva utrka mogla nastaviti i u trećem krugu natjecanja da momčad Zagreba ima Dinamove mogućnosti na temelju kojih, zahvaljujući Bandićevim milijunima, može kupiti tri podjednako jaka sastava, vrtjeti i prevrtati kako im odgovara. No, budući da se Zagreb krpa s onime što ima, pitanje je hoće li biti uspješan već u subotu u Kranjčevićevoj protiv Osijeka.

Pitanje je opravdano, budući da je Zagrebov pothvat u Vinkovcima "plaćen" isključenjem dva i te kako bitna igrača, koji će biti suspendirani najmanje jednu utakmicu. Najprije je u 56. minuti zbog navodnog
udaranja igrača bez lopte sudac Petir isključio dotad ponajboljega Zagrebova igrača Vrdoljaka, inače asistenta kod Manudžukićeva pogotka. Potom je, valjda iznerviran takvom predrastičnom presudom, Mujdža dvije minute kasnije nekontrolirano startao na suparničkog igrača, zbog čega je i on isključen. Tako je prava umjetnost što se Zagreb uspio do kraja othrvati vinkovačkim napadima, ne dozvolivši im da ozbiljnije zaprijete Stojkiću.

"Uopće mi nije jasno zbog čega me sudac isključio, moje naguravanje sa suparničkim igračem trebalo je biti kažnjeno samo žutim kartonom", rekao je dan kasnije Vrdoljak, ponosan, kao i trener Blažević, što su zagrebaši više od pola sata, iako vidno oslabljeni, svima dali do znanja zašto su trenutačno treći. Pritom ne kriju da žele pokušati nemoguće - dostići Hajduk.


Izvor: Vjesnik.hr

www.bijeli.com12.03.2007. - 11:07 - #Kontakt

Ćiro Blažević: Neću dopustiti da moj klub trpi nepravdu

Miroslav Blažević

Nakon pobjede u Vinkovcima (1-0), nogometaši Zagreba nagrađeni su s dva slobodna dana. Velikodušna Ćirina gesta im je, u ovom trenutku, najpotrebnija jer su se iz Vinkovaca vratili prilično “izudarani”. Kako su sami naglasili, već dugo neka momčad protiv njih nije tako oštro igrala. A oni su dobili dva crvena kartona?!

Međutim, ni tada, nisu ustuknuli. Uspjeli su u nadmetanju, devetorica protiv jedanaestorice, izvući pobjedu, četvrtu u nizu, a bez primljenog pogotka. Podatak je to za respekt. Trener zagrebaša Ćiro Blažević se, pak, posljednjih dana legitimirao kao borac protiv svih nepravdi u hrvatskom nogometu i privilegija, a pritom je natuknuo upravo nešto o sudačkoj naklonosti “modrima” u Varaždinu. Kao svjedoke je naveo izbornika mlade reprezentacije Ladića, tajnika HNS-a Srebrića i predsjednika Markovića.

Mislite li da će krenuti hajka na vaš klub? Je li to bio početak u Vinkovcima?

- Najavio sam rat svim anomalijama. Do istrebljenja. U Vinkovcima je to bila anomalija. Ne znam, možda su htjeli pokazati da su oni ‘gazde’.

Tko?

- Svi znaju... No, znat ću odgovoriti. Na mojoj strani je poštenje. Uvijek ću reći istinu, neću ništa kriti. Neka netko bude privilegiran, ali ne na taj način da suparnička strana trpi nepravdu. Sport se ne smije povrijediti. Nismo zaslužili u Vinkovcima niti jedno isključenje. Mujdža je dodaknuo loptu, bilo je to tik uz aut-liniju uz koju sam stajao.

Zašto se kao trener ‘modrih’ niste borili protiv privilegiranosti, jer i tada je ‘politika’ itekako imala prste u klubu iz Maksimira?

- Kako nisam, uvijek sam se borio, pa sam izvadio svojeg igrača kad sam mislio da je suparnički nepravedno isključen. Kod svojih igrača ne dopuštam simuliranje, ležanje na travnjaku i slično.

- Imaš li još nešto? - pitao je na kraju vječito blagoglagoljivi Ćiro, očito izgubivši strpljenje, a kako je sam priznao, napala ga je i prehlada.

Njegova momčad je, nedvojbeno, hit i osvježenje, a u Kranjčevićevoj se ponovno igra sjajan nogomet...


Više na Jutarnji list

www.bijeli.com - 10:59 - #Kontakt

Junački Zagreb

Safet Nadarević (bijeli dres)

Cibalia - Zagreb 0:1

Strijelci: Mandžukić (14)

Žuti kartoni: A. Andričević, Maroslavac, Medvid; Ivanković, Labudović, Čutura

Crvani: Vrdoljak, Mujdža

Igrač utakmice: Mario Mandžukić


Cibalia: Burcsa, A. Andričević, Leutar, Tadić (62. Knežević), Radotić, Maroslavac, Bilen (46. Pavličić), Medvid, Jukan (46. M. Andričević), Bagarić, Zekić

Zagreb: Stojkić, Labudović, Nadarević, Ivanković, Mujdža, Brkljača, Vrdoljak, Lajtman, Čutura (90. Pejić), Lovrek, Mandžukić


Zagreb je u Vinkovce stigao osokoljen s tri uzastopne proljetne pobjede, a pokraj Bosuta dočekala ga je letargična Cibalia. Pobjedničke najave iz gostujućeg tabora dobile su uporište u 14. minuti kada je Vrdoljak povukao Zagrebovu polukontru i u pravom trenutku stvorio šansu Mandžukiću koji takve prigode u pravilu ne propušta. Upravo je Mandžukić bio označen najvećom opasnošću, Cibalijin trener Mile Petković vrlo dobro zna njegove mogućnosti, s obzirom na to da ga je prije dvije sezone baš na njegovo inzistiranje Zagreb doveo iz Marsonije u svoje redove.

U 20. minuti Jukan je ubacio iz slobodnog udarca, a Stojkić je promašio loptu koju je Zekić poslao u praznu mrežu, ali Petir je poništio pogodak zbog zaleđa najboljeg strijelca Cibalie. Pet minuta kasnije Radotić je zakasnio na ubačaj Medvida i propustio odličnu priliku za izjednačenje. U 31. minuti Zekić je iz slobodnog udarca pogodio gredu. Dvije minute kasnije loš ubačaj Brkljače lako je uhvatio Bursca. Novu priliku Cibalia je imala u 38. minuti kad je udarac Zekića blokirao Ivanković.

Od 56. minute Cibalia je imala igrača više, jer je sudac Petir zbog udaranja igrača bez lopte isključio Vrdoljaka, a nakon samo 100-tinjak sekunda Cibalia je stekla dodatnu kadrovsku prednost, jer je zbog grubog starta na Medvidu pod tuševe morao i Mujdža.

Nakon tih isključenja pokazalo se koliko je Blažević važan za uspjehe Zagreba. Vratio je Lovreka na bok, a Brkljaču poslao u napad uz Mandžukića, te se dva igrača manje uopće nisu osjetila u igri momčadi iz Kranjčevićeve. Malo koji trener bi nastavio igrati sa dva napadača nakon što pola sata prije kraja ostane sa devet igrača.

U 61. minuti Bagarić je uposlio Pavličića, koji je odličnim udarcem sa 16 metara pogodio gredu. U 70. minuti M. Andričević je uposlio Kneževića, koji je jako loše reagirao i zaradio žuti karton zbog igranja rukom. Minutu kasnije nova loša reakcija mladog napadača Cibalije, ovaj puta asistent je bio Bagarić.

Do kraja utakmice Cibalia je napadala u potrazi za izjednačenjem, ali odlična obrana Zagreba sve je lakoćom rješavala, a Lovrek, Brkljača i Mandžukić su prijetili iz kontri. Hrabra momčad Zagreba Vinkovce je napustila pobjednički. Potpuno zasluženo. To im je četvrta uzastopna pobjeda, a u nastavku prvenstva još nisu primili gol. Mario Mandžukić je još jednom potvrdio svoj veliki talent i izvrsnu formu u ovom djelu prvenstva. Ova pobjeda će igračima Zagreba dati mnogo samopouzdanja u trećem krugu prvenstva, dok je upitno kako će poraz na domaćem terenu sa dva igrača više utjecati na Vinkovčane.

Što je odlučilo: U iznimno rastrganoj utakmici presudila je Cibalijina nemoć, ali i Zagrebovo hrabro srce.


Miroslav Blažević:
- Sigurno je da je bila vrlo zanimljiva utakmica. Moram priznati da sam frapiran da jedan sudac može dosuditi dva takva crvena kartona u samo dvije minute, ali bolje da to sad ni ne komentiram. Moram čestitati ekipi, usprkos svemu uspjeli su pobijediti, svaka im čast. Ja sam oduševljen igrom svoje ekipe, ostvarili su jedan pravi sportski podvig kojem se svaki sportaš mora diviti. Izdržati 45 minuta bez dva, usudio bih se čak reći, u tom trenutku najbolja igrača je velika stvar. Čestitam im od srca. Za mene ni jedan od tih prekršaja nije bio za crveni karton i bojim se da je to bilo pomalo tendenciozno. Izmisli sudac jedanaesterac, ili gol iz zaleđa, to se vidi iz aviona, ali ovo je bilo suptilno: izbaci ti dva igrača pa se ti obrani. Sudac je učinio nešto što baca sumnju na njegovo poštenje.

Mile Petković:
- Ova utakmica realan je odraz veće kvalitete Zagrebove momčadi u odnosu na Cibalijinu. Naprosto, Zagreb je komparativno bolji pojedinačno na svih 11 pozicija u momčadi, to je poanta cijele priče.

Mario Mandžukić:
- Znali smo da nas u Vinkovcima čeka teška utakmica, to se i obistinilo. Ovo je uvjerljivo naš najzahtjevniji susret ove sezone, time je i pobjeda draža.


Izvori: Sportske novosti, Jutarnji list, Sportnet.hr i Index.hr

www.bijeli.com11.03.2007. - 07:40 - #Kontakt

Momčad kola


Image Hosted by ImageShack.us


Vedran Ivanković (Zagreb) - Ovog puta nositelj Zagrebove obrane nije bio vrlo dobri Labudović, već njegov suigrač Ivanković, koji se vrlo dobro snalazio u situaciji kada je protivnik imao čak dva igrača više na terenu. Da Vedran jučer lijevom stranom obrane Zagreba nije tako dobro dirigirao, teško da bi sačuvali minimalno vodstvo do kojeg su došli pogotkom i ovog puta vrlo razigranog Mandžukića.


Više na Sportnet.hr

www.bijeli.com - 07:35 - #Kontakt

Raspored trećeg kruga natjecanja


Image Hosted by ImageShack.us

23. kolo, 17.03.2007. - subota (15h)
ZAGREB – OSIJEK

24. kolo, 31.03.2007. - subota (15h)
PULA – ZAGREB

25. kolo, 07.04.2007. - subota (16h)
ZAGREB – CIBALIA

26. kolo, 14.04.2007. - subota (16h)
KAMEN INGRAD – ZAGREB

27. kolo, 18.04.2007. - srijeda (16.30)
ZAGREB – MEĐIMURJE

28. kolo, 21.04.2007. - subota
SLAVEN BELUPO – ZAGREB (16.30)

29. kolo, 28.04.2007. - subota (16.30)
ZAGREB – ŠIBENIK

30. kolo, 02.05.2007. - srijeda (17h)
ZAGREB – RIJEKA

31. kolo, 05.05.2007. - subota (17h)
HAJDUK – ZAGREB

32. kolo, 12.05.2007. - subota (17h)
ZAGREB – DINAMO

33. kolo, 19.05.2007. - subota (17h)
VARTEKS – ZAGREB

www.bijeli.com - 07:30 - #Kontakt

Mario Mandžukić: Ćirina šok terapija je upalila

Mario Mandžukić (bijeli dres)

Zagreb je u nastavak prvenstva ušao s tri pobjede, a za njih je jedan od najzaslužnijih Mario Mandžukić. Napadač Pjesnika u ta je tri susreta zabio 4 gola: protiv Šibenika 2, te Puli i Međimurju po jedan.

- Dobro mi ide u zadnje vrijeme. No zasluga je to cijele momčadi, koja uvijek izbaci pojedinca, a u proljeće sam to najčešće ja - rekao je Mandžukić.

Početak za mladog napadača nije bio toliko dobar. Trener Ćiro Blažević neko ga je vrijeme držao na klupi.

- To sam shvatio kao pokušaj da me "digne", a u tome je i uspio. Moram biti iskren i priznati da nisam bio u dobroj formi na početku sezone i trenerova šok-terapija je uspjela - objasnio je Mandžukić.

Priliku za nastavak golgeterskog niza imat će danas protiv Cibalije u Vinkovcima. Pretposljednja momčad prvenstva šansa je za podebljati konto.

- Najvažnije je da Zagreb pobjeđuje. Cibaliji treba svaki bod, ali nemamo se koga bojati i u Vinkovce idemo pobijediti - najavio je Zagrebov napadač.

Sljedeća sezona mogla bi za Zagreb biti još uspješnija, vjeruje Mandžukić.

- Kad bi ova momčad ostala na okupu, te uprava kluba dovela još jedno pojačanje, mogli bi se boriti za jedan trofej.

S Mandžukićevim golovima stigla je i priča o mogućem transferu u Dinamo.

- Još ne razmišljam o odlasku. Nek’ se drugi dogovaraju - rekao je Mandžukić.


Impresivan niz: 7 utakmicama za redom strijelac (8 pogodaka)

15. kolo Zagreb-Hajduk 3:o (1)
16. kolo Varteks-Zagreb (nije igrao zbog tri žuta)
17. kolo Zagreb - Osijek 2:o (1)
18. kolo Dinamo - Zagreb 2:1 (1)
19. kolo Zagreb - Šibenik 3:o (2)
20. kolo Pula - Zagreb o:2 (1)
21. kolo Zagreb - Međimurje 4:o (1)
22. kolo Cibalia - Zagreb o:1 (1)

www.bijeli.com10.03.2007. - 07:39 - #Kontakt

Zagreb potvrđuje moral

Mario Čutura (bijeli dres)

Da se Miroslav Blažević mnogo druži s predsjednikom Zagreba Draženom Medićem osjeća se i u njegovoj izjavi uoči utakmice u Vinkovcima, komentiravši glasine da Zagrebu nisu prijeko potrebna sva tri boda iz Vinkovaca, jer se ionako već učvrstio na trećem mjestu na ljestvici:

"I prije mog dolaska u Zagrebu je bio zauzet čvrst stav da klub mora biti oličenje sportskog morala u ligi. Stoga ćemo se zdušno nastaviti boriti za ta načela, a da u tome možemo biti uspješni i autoritativni, moramo biti i besprijekorni. Zato ni u idućoj utakmici nećemo skinuti nogu s gasa. Dapače, jer samo jedna loša partija ili poraz u vječnom potvrđivanja može baciti sjenu na sve dobro što je učinjeno."

Stoga iskusni Blažević upozorava na potrebu stopostotnog angažmana njegovih igrača, iako je razmak između Zagreba i "utopljenika" Cibalije čak 28 bodova:

"Tek ako damo sve od sebe do uspjeha nas može odvesti kvaliteta, koja je evidentno na našoj strani. Nepobitno je također da Vinkovčani zaslužuju bolju poziciju, a uz to ih vodi i odličan trener Mile Petković", tumači Blažević, koji ne želi potvrditi da je slaba točka Zagrebovih suparnika Cibalijin vratar:

"Ako to izjavim, bit će vjerojatno najbolji čovjek na travnjaku."

Blažević najavljuje standardan sastav, koji je u subotu u Kranjčevićevoj oduševio igrom i visokom pobjedom s 4-0 protiv Međimurja. A zaigrat će i Mandžukić, unatoč udarcu u mišić zbog kojeg u srijedu nije nastupio za mladu reprezentaciju protiv Italije. No, klupa za pričuve bit će siromašnija za mladog Marka Grgića, koji je na treningu ozlijedio koljeno.

Sastav: Stojkić – Labudović, Nadarević, Ivanković – Vrdoljak - Mujdža, Brkljača, Lajtman, Čutura – Mandžukić, Lovrek.


Prenosi Vjesnik.hr

www.bijeli.com - 05:27 - #Kontakt

Ćiro: U Vinkovcima moramo potvrditi našu formu

Miroslav Blažević

Zahuktali Zagreb gostuje u Vinkovcima, a Cibaliji bi i bod bio velik kao kuća, s obzirom na borbu koju vodi s Kamen Ingradom za opstanak u ligi. Vinkovčani su veliku šansu za odvajanje propustili u prošlom kolu u Velikoj, kad su dvaput vodili, pa će im protiv momčadi Ćire Blaževića biti još teže računati na uspjeh.

A kad se vidi da je Zagreb ubilježio tri pobjede u tri kola proljetnog dijela prvenstva i da je u posljednjih sedam kola zabilježio šest pobjeda i poraz na gostovanju kod Dinama, jasno je tko je favorit u ovom dvoboju.

Najčešća riječ koju je Ćiro rabio na pressici uoči utakmice bila je - poštenje. Svjestan razlike u kvaliteti, kao i velike bodovne razlike, na žalost, i raznih kalkulacija vezanih uz hrvatsku nogometnu svakidašnjicu, u uvodu je održao monolog.

- Moramo biti bezgrešni. Nema kod nas ‘braće i prijatelja’, želimo odigrati sve utakmice u duhu sportskog nadmetanja. Jedna loša partija može baciti sve što je napravljeno, ovaj klub je odlučio biti osvježenje kroz poštenje, sportski moral i kadrovsku politiku. Opasna je teza da smo osigurali treće mjesto - rekao je Ćiro u jednom dahu, pa nastavio:

- Utakmica u Vinkovcima za nas dolazi u iznimno teškim okolnostima, Cibalia želi napustiti dno tablice koje, objektivno, po kvaliteti, ne zaslužuju. Utakmica je osobito delikatna jer mi moramo potvrditi našu formu, a susrećemo jednog nadahnutog protivnika koji će biti osobito motiviran protiv nas. Upozorio sam moje mladiće na bespoštednu borbu. Kvaliteta je na našoj strani, no samo kroz pozitivan angažman može biti presudna u razlici i konačnom rezultatu u našu korist.

Kakvo je stanje u vašoj momčadi?

- Stanje u momčadi je odlično, nema ozlijeđenih, utakmicu će započeti standardnih jedanaest koji su se isprofilirali u nastavku prvenstva. Ibričić i Parlov još uvijek nisu spremni za igru, a Grgić se ozlijedio, pa će naša ekipa biti: Stojkić - Labudović, Nadarević, Ivanković - Vrdoljak - Mujdža, Brkljača, Lajtman, Čutura - Lovrek, Mandžukić.

Proljetni dio ste odlično startali, s tri pobjede i gol razlikom 9-0, da li vam je žao što niste ranije tako igrali pa se možda i umiješali u borbu za naslov prvaka?

- Žao mi je što nisam došao nekoliko mjeseci ranije, jer sigurno ne bi imali onu rezultatsku krizu u jednom periodu. A bitno je naglasiti da ni tada nije bilo krize u igri. Međutim, sve je moguće, u igri je preko trideset bodova.

Dinamo i Hajduk su se pojačali, a borba za prvaka ionako već dugo nije bila ovako zanimljiva.

- U taboru Dinama su se postavili kao da je sve riješeno, stavili su jednu ruku na trofej. Zapamtite da još ništa nije gotovo jer Hajduk ima jaku momčad i svijest da dva kiksa Dinama njih dovode u jednaku poziciju.

Gdje je tu Zagreb u domaćim okvirima?

- Nama preostaje borba za treće mjesto, nakon ispadanja iz Kupa, a ako se stvari budu razvijale kako mi priželjkujemo, a to je da Dinamo i Hajduk podjele Kup i prvenstvo, nama bi se otvorila šansa za igranje u Kupu UEFA-e.

Može li se Zagreb nositi s europskim ekipama?

- Mislim da može, tim više što u ovoj jako mladoj ekipi ima puno prostora za napredak, ali prvo treba ući u neko od europskih natjecanja, a dalje će eventualne brige biti slatke.


Izvori: Jutarnji list, Sportnet.hr i Javno.com

www.bijeli.com09.03.2007. - 21:20 - #Kontakt

Nećemo biti sentimentalni prema Petkoviću

Čutura i Brkljača

O treneru Mili Petkoviću u Kranjčevićevoj govore s najvećim poštovanjem.

Aktualni trener vinkovačke Cibalije u Kranjčevićevu je stigao potkraj sezone 2003./2004., zadržao je pritom bijele u 1. ligi, a potom je sljedeću sezonu sa zagrebašima završio na trećem mjestu. Predsjednik zagrebaša, Dražen Medić, često spomene da je upravo Petković udario temelje današnjeg igračkog kadra.

Posebno zahvalan Petkoviću jest i Mario Brkljača kojega je još 2001./2002. u prvu momčad uvodio (na pripremama) Cico Kranjčar, ali mu je pravu priliku ponudio Petković.

- Cico mi je dao stimulans, onda je došao Katalinić, zatim nisam igrao, a imao sam sreću da je Petković napravio čistku i stvarao jednu novu generaciju. Petković ne radi razliku između starih i mladih, nego za njega vrijedi pravilo jesi li dobar ili loš. Veliki je radnik, jedan od najboljih hrvatskih trenera - rekao je Brkljača.

No, za Vinkovčane nećete imati milosti u subotu.

- Zahvalan sam mu do kraja života jer mi je dao priliku, ali nema sentimentalnosti. Ne bi ni on nas poštedio da je obrnuta situacija. Nadam se da ću mu zahvaliti pobjedom Zagreba.

Očekuje vas tvrda i vjerojatno iscrpljujuća utakmica s mnogo kontakta. Hoćete li uspjeti razviti igru kojom ste došli do maksimalnih devet bodova u ovom dijelu natjecanja?

- Oni su u velikim problemima, gori im pod nogama, a mi nemamo što izgubiti. Vjerujem da će presuditi kvaliteta.

Zagrebov vezni igrač Ivan Lajtman imao je priliku igrati i u Vinkovcima i u Zagrebu. Trenirao ga je u oba slujača Mile Petković. Iz “vinkovačke ere” još u Cibaliji igraju Križanović, Maroslavac, Andričević i Marić.

- Povremeno se još čujem s njima. No, sjećam se, kada sam igrao važne utakmice u Cibaliji, gotovo redovno nismo uspijevali pobijediti. Nadam se da će se ta tradicija nastaviti i sada kad igram u Zagrebu - naglasio je Lajtman.

Popodnevni trening zagrebaša preskočio je Kruno Lovrek koji je ujutro dobio injekciju u bolno koljeno, no svi se nadaju da će biti spreman za nastup u Vinkovcima.


Izvor: Jutarnji list

www.bijeli.com - 08:39 - #Kontakt

Dinamu za stadion 18 milijuna kuna, Zagrebu 6


Od sportskih klubova najbolje je prošao Dinamo. Za sada si je u ovoj godini osigurao skoro 18 milijuna kuna od čega većina ide na održavanje stadiona. I dok Maksimirski stadion građane stoji oko 17 milijuna kuna, NK Zagreb za svoje terene u Kranjčevićevoj i Veslačkoj, dobiva oko tri puta manje, odnosno oko 6,5 milijuna uključujući i stručni rad i troškove domaćih natjecanja.

Gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare ponovno istaknuo da se novac davao prema jasno utvrđenim kriterijima, no ti kriteriji su zasada jasni samo njemu i autoru Dušku Ljuštini, članu Poglavarstva za obrazovanje, šport i kulturu.

- Klubovi će dobiti novac prema ostvarenim rezultatima, a što će biti ove godine ne možemo pretpostavljati unaprijed - konstatirao je Bandić. Iako on ne želi, mi ćemo se ipak upustiti u prognoze. Dakle, Dinamo je prošle godine dobio blizu deset milijuna kuna iz programa poticanja vrhunskog športa. NK Zagreb bi mogao napraviti čudo samo ako uz Ćiru i Mandžukića budu imali i lude sreće. Znači, Dinamo u najgorem slučaju može očekivati jednaki iznos.

Kada je NK Zagreb bio prvak, oni tolike novce od Grada, po kojem se zovu, mogli su samo sanjati, tada i sada. Kako su i tada postojali "kriteriji", nije teško zaključiti da je jedina konstanta kod tih kriterija - njihova izmjena. I da je u igranju po njima Dinamo apsolutni prvak Zagreba.


Više na: Javno.com

www.bijeli.com08.03.2007. - 17:21 - #Kontakt

Parlov i Mehmedagić se vratili treninzima, Grgić 10 dana out

Ivan Parlov (bijeli dres)

Broje se tri pobjede u nizu, a subota donosi gostovanje u Vinkovcima.

- Samo o tome i razmišljam, ionako sam imao vremena kada nisam mogao zaspati - kaže trener Blažević uz napomenu kako će najvjerojatnije istrčati isti sastav, koji je prošle subote impresivnom igrom svladao Međimurje 4:0.

Kao favorit Zagreb putuje i u Vinkovce, iako su u Kranjčevićevoj svjesni koliko će domaćin biti motiviran i napaljen u situaciji kada se bori za goli prvoligaški život.

Bude li pak u sljedećim utakmicama Blažević tražio nova rješenja, na raspolaganju će imati Ivana Parlova i Harisa Mehmedagića. Parlov se poslije loma rebra i petnaestodnevne stanke vratio treninzima, dok je Mehmedagić konačno ostavio iza sebe višemjesečne probleme s leđima i odigrao 30 minuta prijateljskog ogleda s Moslavinom.

Taj 19-godišnjak, izdanak Zagrebove omladinske škole, dobio je mnogo pohvala od trenera Blaževića prošlog ljeta, a može igrati u obrani i kao zadnji vezni. Uz Jurendića, Grgića, Pejića, Šoljića, Oršulića i Roskama jedan je od igrača koji bi u budućnosti trebali biti nasljednici sadašnje sjajne generacije, koja ovog proljeća ruši sve pred sobom i polako se sprema za europski debi.

Jučerašnji treninga Zagreba nije bio sretan za Marka Grgića. Pri pokušaju udarca Grgić je nezgodno stao i iskrenuo koljeno, te je odmah napustio trening. Prve liječničke prognoze govore kako će Grgić pauzirati najmanje 10 dana.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 07:50 - #Kontakt

Ćirin trenerski crni kruh s putrom


Image Hosted by ImageShack.us


Miroslav Blažević neće nikada napustiti konferenciju za novinare, naljutiti se poput Stanka Mršića u Kranjčevićevoj. Zajedljiva novinarska pitanja vješto će pretvoriti u mlaku vodu, ili izazvati - oluju. Nahraniti gladna usta dinamitom. Sada se pomirio i sa sucem Šuprahom... Dugo je drugi krojitelj pravde, Novak, bio njegova noćna mora. Sada se uglavnom zabavlja Grgićem, Ježićem, Mamićem, ljudima koji vedre i oblače u njegovim bivšim klubovima, Hajduku, Rijeci i Dinamu, ondje gdje su mu vrata zatvorena do - daljnjega. Sve je natjerao da mu se još jednom dive. Pjesnici iz Kranjčevićeve su, naime, otkriće prvenstva. Poput Isusa vodu je u vino pretvorio, Zagreb je u tri proljetna kola ostvario devet bodova uz gol-razliku 9-0. Još da mu je Dinamo pobijediti... Kao što je jesenas ponizio Hajduk.

Sedamdeset mu je godina, ali u njemu plamti vatra entuzijazma. Ne napušta ga stvaralački duh, a našao je inspiraciju i plodnu zemlju u sjeni Maksimira, da bi dokazao ono što uporno tvrdi: - Nikada nisam bio bolji trener!

Za inat svim kritičarima koji ga još uvijek doživljavaju kao - prodavača magle. Bez obzira na to što je spomenik zaslužio za treće mjesto osvojeno na francuskom Mundijalu prije devet godina.

- Da mi je pola budžeta Dinama ili Hajduka, Europa bi mi bila pretijesna... - rekao je Ćiro. A da novac određuje ambicije jasno je i treneru Puljana, Nenadu Gračanu, poslije trećeg uzastopnog poraza (nula golova...). Bez obzira na to što se situacija u Puli promijenila iz temelja, igrači su dobili sva dugovanja, ali... - Rijeka je zimus uložila 500.000 eura, mi 50.000, ali kuna... - reći će Gračan poslije poraza na Kantridi gdje je stekao trenersku slavu.

Blažević i Gračan imaju dodirnih točaka, obojica su počeli na Kantridi, trenirali su Dinamo i Hajduk, bili su u Osijeku... A sada su u - čekaonici trenerske sudbine. Blaževiću cvjetaju ruže, a njegov bivši igrač hoda po trnju. U subotu dočekuje momčad Hajduka - misli da bez obzira na sve probleme - neće izgubiti.

Prvoligaši su odradili tri proljetna kola, a još nijedan trener nije - smijenjen. Visio je Milivoj Bračun na Kantridi, za onu stijenu za koju se trebao (obećao) objesiti Ćiro prije 10 godina da nije spasio Rijeku. Koju je vodio i mobitelom (s Gračanom na klupi), jer je bio izbornik reprezentacije. Bračun se na Kantridi osjeća poput progonjene zvijeri. Vatra je na sve strane. Jedan je bod osvojio mirni Mile Petković s Cibalijom. Vratio se kući, treći put, ali nema čarobni štap... Vinkovčane su prije njega vodili Jalić, Pernar, Matković, Buhač... Treneri su moreplovci u potrazi za lukom svoje slave. Poslodavci gladni i nerealni u postavljanju ciljeva. Blažević se utopio u Splitu, uskrsnuo u Kranjčevićevoj. Od izbornika postao je - trener. Uzeo granitni kameni blok i čekić i počeo stvarati svoje najbolje umjetničko djelo - Zagreb.


Izvor: Jutarnji list; Orlando Rivetti

www.bijeli.com07.03.2007. - 14:56 - #Kontakt

Nadarević ozdravio, ali ne i Mandžukić

Safet Nadarević

Mario Mandžukić je morao propustiti akciju mlade reprezentacije u Italiji, a nije sigurno hoće li moći igrati u subotu u Vinkovcima. Osim što mu je protiv Međimurja nastradao kvadriceps, pojavila mu se i voda u koljenu, pa već tri dana ne trenira. Kako sam kaže, voli bi zaigrati s Cibalijom, ali pitanje je hoće li stručni stožer riskirati ne bude li potpuno spreman. Safet Nadarević je ozdravio, nema više povišenu temperaturu i usput otkrio malu tajnu.

- Protiv Međimurja igrao sam s temperaturom 38, ali sam šefu rekao da imam 37, bojeći se da me ne bi stavio u momčad - kaže Nadarević i potvrđuje svoj neuništivi borbeni duh.

- Volim utakmice s velikm nabojem kao što će biti sljedeća u Vinkovcima. Cibaliji gori pod petama i sve će učiniti da nas pobijedi, ali mi snagu moramo iskazati baš u takvim uvjetima - smatra Nadarević, koji željno čeka i nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine krajem mjeseca.

Inače, i u Vinkovcima će zagrebaše bodriti Bijeli anđeli, koji organiziraju putovanje autobusom. Prijaviti se može u njihovom prostoru na stadionu u Kranjčevićevoj.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:12 - #Kontakt

Zagreb - Moslavina 7:1


Zagrebaši su protiv svog suparnika jučer sve riješili u prvom poluvremenu ne ostavljajući prostora mogućem iznenađenju. Trener Miroslav Ćiro Blažević očito zahtijeva jednak pristup banalnoj prijateljskoj utakmici i onoj službenoj prvenstvenoj sudeći po angažmanu igrača koji se pokušavaju nametnuti za prvu postavu. Zagreb je u 4. minuti susreta vodio već s dva pogotka razlike protiv Moslavine koja se očito i nije baš proslavila. S tri postignuta pogotka utakmicu je završio Jurendić, dok je mladi Grgić dva puta svladao vratara Krizmanića. Za Zagreb su se još u listu strijelaca upisali Oršulić i Pejić koji je fantastično pogodio iz slobodnog udarca iz iznimno teške pozicije. Kada se Zagreb pred kraj utakmice malo opustio, gosti su uspjeli zabiti barem jednom. Učinio je to pri vodstvu Zagreba od 7:0 u 74. minuti Župarić.


Prenosi Sportnet.hr

www.bijeli.com - 07:51 - #Kontakt

Brkljača: Ćiro je veći trener nego što se piše u novinama

Mario Brkljača

U četiri lijepa Zagrebova pogotka Međimurju izdvojilo se i jedno prelijepo dodavanje Marija Brkljače za pogodak Krune Lovreka. Asistencija prvenstva!

- Bio je neki prekid, Kruno je prebacio njihovu zadnju liniju, primio sam loptu na prsa, čuo sam ga kako me zove i vratio sam mu petom. Sjajno je zabio, da nije, ne bi bilo ni asistencije - prisjetio se Brkljača tog sjajnog gola.

Zagreb je odlično krenuo ovog proljeća.

- Da, odlično smo ušli u sezonu, za što je najzaslužniji naš trener Miroslav Blažević. Ozračje je odlično, a Ćiro je digao sve nas igrače. Poznavali smo ga prije samo iz medija, ali on je puno više nego što novine o njemu pišu.

Po čemu je Ćiro tako poseban.

- On zrači pozitivnom energijom, zna iz nas izvući maksimum. Mlada smo momčad, neiskusna, ali kod njega ne ponavljamo toliko pogrešaka kao prije. Tada smo znali gubiti baš zbog gluposti. Puno radimo, a i vraća nam se.

Znači li da i vi radite više negoli prije?

- Svakako. Meni je to što se počelo i više pisati o meni poticaj i obveza da budem još bolji. Letvica se diže i želim opravdati očekivanja.

Čeka vas gostovanje u Vinkovcima, bivši trener Mile Petković.

- Dobro nas poznaje, ali to nije prepreka. Cibaliju uvažavamo, ranjeni vuk je najopasniji, ali i u Vinkovcima ćemo ići na pobjedu. Znamo, neće nam biti lako.

Gdje je Zagrebova snaga?

- Dobro smo posloženi, dobra smo klapa. Uvjeren sam, napredovat ćemo.

Prate vas klubovi iz Bundeslige, iz Italije...

- Od zanimanja do konkretne ponude je dugačak put. Pročitam i ja nešto u novinama. Ali ne ide to tako. Odigrao sam dobru utakmicu, pa čitam o reprezentaciji. Ali svjestan sam toga da se u reprezentaciju ne ulazi ni s jednom dobrom sezonom, a kamoli s jednom dobrom utakmicom. Moram nastaviti raditi, mislim da će onda doći i mojih pet minuta.

Ambicija sigurno ne manjka?

- Volio bih jednog dana u klub iz Lige petice. Radom sam stigao do ove razine, uvjeren sam da mogu još bolje. Plan mi je svakim danom biti što bolji nogometaš i čovjek.


Izvor: Večernji list

www.bijeli.com06.03.2007. - 18:58 - #Kontakt

Štimčevoj agenciji zanimljiv Vrdoljak

Ivica Vrdoljak

Iz splitskih nogometnih krugova stigla nam je vijest da se Igor Štimac zanima za Ivicu Vrdoljaka, inače najčvršću kariku Zagrebova veznog reda ispred obrane. Menadžersku agenciju, općepoznato je, vodi Igorov brat Damir, no nekadašnji “vatreni” s vezama i poznanstvima itekako sudjeluje u kompletnom poslu.

Igor Štimac, osim komentatorskih obveza na televiziji, ima još stolicu u Hajdukovu Upravnom odboru, međutim, to nije u uzročnoj posljedici s njegovim interesom za Vrdoljaka.

Naime, strategija Zagrebova vodstva je poznata, igrači se iz Kranjčevićeve mogu prodati u inozemstvo, a Vrdoljak je čvrstim ugovorom još tri godine vezan uz “bijele”. Kako se sve, u stvari, zavrtilo? Štimac je čest gost glavnoga grada, a za oko mu je već prije zapeo upravo Vrdoljak, uostalom, kao i mnogima u Maksimiru. Početni kontakti ostvareni su uoči početka priprema u hotelu Westin, a Vrdoljak i Štimac su u konačnici srdačno stisli jedan drugome ruku. Kada smo mu servirali priču, Vrdoljak je bio nemalo iznenađen i kompletnu storiju je pokušao zaogrnuti velom tajne...

- Kontakti su se dogodili, no nešto više ćemo znati u sljedećim danima. Ne bih sada o tome - rekao je Vrdoljak.

Istodobno, predsjednik zagrebaša Dražen Medić isuviše ne “ljubi” menadžere i pokušava ih na sve načine udaljiti od kluba. Tvrdi da je klub taj koji stvara i prodaje igrače, a jasna ponuda mora stići upravo na klupsku adresu. Sigurno ga isuviše nije oduševila spona Štimca i Vrdoljaka, možda je ta vijest upravo bila razlog što se Vrdoljak u ponedjeljak izjutra morao javiti na “raport” u Kranjčevićevu. Dosadašnji Vrdoljakov zastupnik, odvjetnik Krešo Ćurković, bio je decidiran.

- U odličnim sam odnosima s predsjednikom Zagreba Medićem, koji je mnogo pomogao Vrdoljaku u karijeri, i vjerujem da ćemo zajedno znati što je najbolje za ovog igrača, a laska mi što se mnogi zanimaju za njega - kaže Ćurković.

Jedno je sigurno: menadžeri su u hrvatskom nogometu neminovnost, pa tako i u Kranjčevićevoj. Nije Vrdoljak ni prvi ni zadnji. Menadžere u Kranjčevićevoj imaju i Mandžukić, Ibričić, Brkljača, Ivanković i Mujdža pregovaraju s jednom agencijom...


Prenosi Jutarnji list

www.bijeli.com - 07:45 - #Kontakt

Ćiro je najveći razlog Zagrebova preporoda

Kruno Lovrek

Kruno Lovrek je u subotu protiv Međimurja (4-0) odigrao jednu od najboljih partija u Zagrebovu dresu. Malotko je, pak, znao da je Lovrek zaigrao pod blokadom: liječnik Vrdoljak bolno je koljeno tretirao s tri injekcije neposredno uoči utakmice.

“Bijele” je razbudio pogodak Mandžukića u prvom dijelu, potom je s dva majstorska pogotka Lovrek presudio gostima, a na posljetku je odličnu partiju Brkljača okrnunio pogotkom za konačnih 4-0. Tri utakmice i isto toliko pobjeda, bez ijednog primljenog pogotka, i čvrsto prigrabljeno treće mjesto dostatno su za lavinu hvalospjeva na račun “bijelih”...

- Ove jeseni izgubili smo četiri utakmice zaredom, “priča” je bila malo drugačija i, sve dok postoje teoretske šanse da izgubimo treću poziciju, nema opuštanja. Lakše je doći, a teže je zadržati se na vrhu - naglasio je Lovrek.

U vremenu kada ste osvajali naslov prvaka 2001./2. svlačionicom je dominirao narodni melos. Sada su pobjednička slavlja malo drugačija?

- Nema više narodne glazbe. Većina dečki je iz Zagreba, imamo druge lokacije za proslavu. Sada je možda i veće zajedništvo nego 2001./2. Puno se onda uložilo u momčad, neki igrači su se potom morali prodati, a sada je Ćiro sjajno ukomponirao zajedništvo momčadi u uspjehe.

Je li bilo veselo nakon posljednje pobjede?

- Ne baš, otišao sam doma. U korizmi sam se odrekao izlazaka.

U odnosu na prošlu sezonu, kada su se “bijeli” borili za ostanak u ligi, momčad je, praktički, ostala ista, a Zagreb je “debelo” u gornjem domu. Što se dogodilo?

- Ćiro je preporodio Zagreb. On ne radi prema knjizi, već prema intuiciji. U sve tri utakmice nastavka u drugom smo dijelu pretrčali i nadigrali suparnike. Baš smo ih sve “pregazili” u drugom dijelu...

“Medićeva i Ćirina politika” je da jezgra momčadi mora biti iz vlastitog kadra.

- Veseli me što je većina igrača iz Zagrebove škole nogometa. Naravno da sam za pojačanja, ali to mora biti nositelj igre.

Hoće li se rapsodija nastaviti i kada u Euopi, primjerice, zaigrate s bukureštanskim Rapidom, austrijskim Paschingom, mađarskim Ujpestom...?

- Na pripremama smo igrali s četvrtom ukrajinskom momčadi i drugom korejskom, pri čemu smo pokazali da se možemo s njima nositi. Nismo bez izgleda u Europi.

Ako ovako nastavite, sljedeće sezone se i Dinamo i Hajduk moraju ozbiljno zabrinuti...

- Dinamo i Hajduk su naša dva najjača kluba. Najviše ulažu u momčad, imaju brojne navijače iza sebe i tradiciju, no pokušat ćemo im zagorčati život. Bit će teško, ali pokušat ćemo ih iznenaditi.

Unazad nekoliko godina bili ste nadomak Dinama, u Hajduku niste uspjeli ostaviti većeg traga. Peče li vas ta činjenica?

- Žao mi je što nisam bio u Dinamu, a u Hajduku nisam uspio zbog “više sile”.

A to je?

- Bez komentara. Ljudi u Splitu su me cijenili, a pokazao sam i s najnovijim partijama da vrijedim...

Napadački tandem Mandžukić (10) - Lovrek (12) trenutno je najbolji u HNL?

- Imamo veliku slobodu u fazi napada. Naravno, dok se branimo, svi moramo biti iza lopte, a naši pogoci zasluge su cijele momčadi.

Mnogi igrači polete u visine, ali onda je pad još teži?

- Ne bojim se za Mandžukića, čvrst je i jak u glavi, i napravit će veliku karijeru.

Na njega su u Maksimiru već bacili “oko”?

- On je igrač koji sigurno može igrati u jednom tako velikom klubu kao što je Dinamo.


Izvor: Jutarnji list

www.bijeli.com05.03.2007. - 09:54 - #Kontakt

Sjajan nogomet, a gledatelja nigdje

Miroslav Blažević

U Kranjčevićevoj se igra sjajan, organiziran, efektan, efikasan nogomet.

Potvrdila je to i Zagrebova pobjeda 4-0 protiv nimalo podcjenjujućeg Međimurja, nažalost pred jedva više od tisuću gledatelja. Lovrek, Mandžukić, Brkljača, Mujdža, Vrdoljak i društvo opet su bili u velikoj formi...

No, očigledno da igra kao pozivnica sama po sebi danas ne znači previše ako iza toga ne stoji moćan propagandni aparat za žestoku kupoprodaju iluzija i nada. Posjeduješ li to, uz određenu dozu tradicije, moći i izdašnog zaleđa, tada neće biti čudno ako triput ponovljena laž postane istina.

Tako je u Zagrebovoj povijesti bezbroj puta ponovljena misao da Kranjčevićeva nikad neće, a ni ne smije postati konkurentna Maksimirskoj. Kao što je u gradskoj sportskoj politici još davno utvrđeno da nitko u Zagrebu ne smije biti ozbiljniji konkurent vaterpolistima i odbojkašima Mladosti, rukometašima Zagreba...

Stoga je sasvim logično da se u percepciji ljubitelja nogometa, košarke, vaterpola, odbojke...udomila misao da sve što se radi negdje drugdje, a da nije riječ o odabranima i zaštićenima, nema dovoljnu dimenziju uvjerljivosti. Dapače, čak i pored zdravih očiju radije valja povjerovati u razvikanu, dobro upakiranu "toplu ljudsku priču" i saživjeti se s time nego, primjerice, otići u Ćirino dvorište u Kranjčevićevoj i uvjeriti se da postoji još nešto što zaslužuje pozornost.

Ponajprije zbog preskromnog dekora za ono što zaslužuju, registrirali smo nakon subotnje Zagrebove simfonije u Kranjčevićevoj riječi zabrinutog Otta Barića, bivšeg izbornika, koji je, doduše, zapljeskao briljantnoj izvedbi zagrebaša. Usput je pohvalio Blaževića kao nikad toliko nogometno zrelog i radinog kao danas.

No, rastužilo ga je, jer je umjesto 5000 gledatelja, koliko je po njegovu mišljenju trebalo pratiti taj dvoboj, odaziv bio preskroman. Stoga njihovu apstinenciju i ovdje i na ostalim nogometnim travnjacima diljem Hrvatske, osim na "derbiju svih derbija", vidi opasnim znakom protiv nogometa u nas. A opasnost sluti u pretjerivanju sa svime vezanim uz Dinamo i Hajduk, kojima Prva liga služi tek kao dekor da bi dogurali do predvorja Europe. Svima ostalima preostaje da se povremeno dive sami sebi i snivaju dan istih prav(il)a za sve. Dan kad će se cijeniti viđeno i urađeno, uzimajući u obzir i okolnosti u kojima je to učinjeno, a ne ono što će nam netko narediti da shvatimo...


Prenosi Vjesnik.hr

www.bijeli.com - 09:16 - #Kontakt

Trener Pjesnika i izbornikov pomoćnik o pojedinačnim dosezima igrača

Kruno Lovrek (19)

Bijeli su, bez sumnje, najuvjerljivije krenuli u proljetni nastavak prvenstva. Treća uzastopna pobjeda bez primljenog pogotka uz gol razliku 9:0 potvrđuje da se zimus dobro radilo u Turskoj. Kranjčevićeva je, uz Maksimir i Poljud, mjesto gdje gosti ove sezone najteže dolaze do bod(ov)a. U središtu glavnoga hrvatskog grada slavili su samo Dinamo i Pula (oboje s 0:3), a u ostalim domaćim susretima Zagrebaši su ostvarili svih devet pobjeda uz nevjerojatnu gol razliku 24:1. Tu je Hajduk doživio najteži poraz sezone, a s "tricom" u mreži ispraćali su još i Varteks, Šibenik, Cibaliju i Slaven Belupo, dok su četiri gola u mreži Međimuraca samo šlag na tortu.

Veliki uzlet Zagreba i tri lake proljetne pobjede, nepobitni su pokazatelji kvalitete i perspektive sastava koji vodi Miroslav Blažević. Uz njegvo osebujni trenersko-pedagoški pristup igrači Zagreba izvlače iz sebe ono najbolje, a kako je većina njih tek na početku ozbiljne nogometne karijere i pred punim igračim sazrijevanjem, zanimljivo je napraviti analizu njihove pojedinačne vrijednosti odnosno prognozu njihovih konačnih dometa u budućnosti.

Uzeli smo za sugovornike trenera Blaževića, koji ih najbolje poznaje, te pomoćnika hrvatskog izbornika Bilića Nikolu Jurčevića, koji kao neutralni promatrač često navrati u Kranjčevićevu.

- Zagreb pratim od 2004. kada se selekcionirala većina igrača iz ove generacije i već su te sezone skrenuli pozornost na sebe osvojivši treće mjesto. Bio je to dobar spoj mladosti i nekoliko iskusnih igrača poput Bartolovića, Jakirovića, Brnasa i Vidovića. Sezonu kasnije dogodio im se pad, dijelom i zbog odlaska nekih iskusnijih nositelja igre, ali ove sezone opet su se vratili i potpuno zasluženo čvrsto drže treće mjesto. Zagreb igra moderan nogomet, s mnogo trke i visokim ritmom - kaže pomoćni trener reprezentacije, koji se spremno uhvatio seciranja svakog igrača Zagreba.

Krećemo od obrane:
- Stojkić je iskusan vratar, konstanta u koju se Zagreb uvijek može pouzdati i to je vrlo bitno. Slično je s liberom Nadarevićem, siguran i velik borac, podsjeća me na Gocu Sedloskog. Labudović je pravi obrambeni igrač, jak u skoku i odličan `policajac´ kada se zalijepi za suparničkog centarfora. Ivanković ima finu lijevu nogu, ali još mora poraditi na agresivnosti.

Vezni red:
- Brkljača je igrač kojeg dugo pratim i sigurno može napredovati. Krasi ga velika količina trke i dobar skok, a može igrati i na zadnjem veznom, mjestu koje u Zagrebu trenutačno drži Vrdoljak, također vrlo dobar igrač. Ibričić je iskazao veliki potencijal kada je došao u Zagreb, ali kasnije je upao u određene turbulencije, pa mu se dogodila i ozljeda. No, kada se oporavi može se vratiti. Parlov ima odličnu motoriku i vrlo je upotrebljiv, dok Lajtman ima mekoću i pregled igre.

Bokovi:
- Mujdža je polivalentan i pametan igrač, koji odlično koristi obje noge, dok je Čutura iskusan vuk, koju možda nema konstantu, ali neće ni kiksati. Zanimljiv je i mladi Pejić, lijeva noga i motorika.

I konačno napadači:
- Povratak Lovreka bio je ključni potez Zagreba prošlog ljeta. On je podsjetio na talent i najbolja izdanje prije četiri-pet godina i šteta je što je stjecajem okolnosti nekoliko sezona lutao. Uz takvog igrača lakše je igrati Mandžukiću, koji bi po talentu mogao dostići najveću karijeru - kaže Jurčević, ali šalje i poruku upozorenja mladom reprezentativcu:

- Za Mandžukića je najvažnije da ne podlegne pritisku što se dogodilo Ibričiću. Mora ostati čiste glave, ne obazirati se na novinske napise i nastaviti raditi i napredovati. Gotovo sam siguran da je Mandžukić predodređen za velike stvari.

Baš je Mandžukić na utakmici s Međimurjem dobio nezgodan udarac u mišić i nakon pregleda liječnika mlade reprezentacije znat će se da li putuje u Italiju na ogled Alpe-Adria Mirop Kupa ili ostaje u Zagrebu pripremati se za utakmicu u Vinkovcima.

- Svatko od njih može igrati u svakom hrvatskom klubu - kaže Miroslav Blažević i izdvaja samo svoje najveće ovosezonsko otkriće - Vedrana Ivankovića.

- Mnogi će se iznenaditi ovim, ali takav napredak kao Ivankovićev davno nije zabilježen. Njegova prednost u eventualnom transferu je i to što su stoperi, koji igraju lijevom nogom, izuzetno traženi, a što se tiče razvoja njegovih igračkih kvaliteta, kako je krenulo, ja ne znam gdje će se one zaustaviti - u svom stilu zaključuje Blažević.


Izvori: Sportnet.hr i Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:20 - #Kontakt

Mandžukić i Lovrek slomili Čakovčane

Brkljača i Mandžukić

Zagreb - Međimurje 4:0

Strijelci: Mandžukić (30), Lovrek (63, 68), Brkljača (73)

Žuti kartoni: Lajtman; Alviž

Igrač utakmice: Kruno Lovrek


Zagreb: Stojkić, Nadarević, Labudović, Ivanković, Mujdža, Brkljača, Vrdoljak, Lajtman (87. Pejić), Čutura, Mandžukić (80. Grgić), Lovrek (77. Jurendić)

Međimurje: Tomić, Bratković, Vitas, Andre Silva, Štefulj, Darmopil, Duro, Cicero Lima (42. Štefančić), Celiščak (46. Pintarić), Piškor (72. Alviž), Peraica


Impresivno! Zagreb je igrom za pamćenje pobijedio Međimurje 4:0, a duo Lovrek - Mandžukić bio je nezadrživ. Momčad Ćire Blaževića prikazala je najbolju igru u sezoni, a spektakularni pogoci postignuti nakon izrađenih akcija u kojima je bilo i povratnih lopti petom, nešto su što se može vidjeti samo na utakmicama najboljih europskih klubova. Ponovno se bijeli stroj pokazao moćnim i nezaustavljivim u svih 90 minutra.

Teško je zaista pronaći epitete za opisati kombinatornost i smislenost Zagrebove predstave na trevnjaku. Kvaliteta i Zagrebova savršena organizacija igre bili su drugi svijet za nogometaše Međimurja i da vrata gostiju nije čuvao izvrsni Vjekoslav Tomić, rezultat je mogao biti i dvostruk. Zagreb je igrao najmodernije, a akcija kada je Brkljača petom vratio za Lovreka, a ovaj ljevicom naciljao rašlje cijeli je stadion podigla na noge.

Početak susreta donio je najbolju današnju priliku gostujućeg sastava. Krunoslav Bratković je već u drugoj minuti bio najviši nakon ubacivanja iz kuta s desne strane, a njegov pokušaj glavom završio je na stativi, uz mali dodir Zagrebovog vratara Dragana Stojkića. Gosti su malo kasnije imali i obećavajuću akciju u polukontri, ali bez preciznog dodavanja koje bi otvorilo novu veliku opasnost za Zagrebovog čuvara mreže.

Zagrebaši su u nastavku zaprijetili Labudovićevim nepreciznim udarcem glavom nakon Mujdžinog nabacivanja s desne strane, dok su Čakovčani u sličnoj situaciji upamtili Vitasov promašaj glavom na Piškorovo ubacivanje iz kuta. No, bilo je to tek zagrijavanje za ono pravo. Domaći su u drugom dijelu prvog poluvremena pojačali pritisak, a Lovrekov poništen pogodak zbog zaleđa i Tomićeva obrana Mandžukićevog opasnog udarca poslužili su kao najava za Zagrebovo vodstvo.

Mandžukić se u 30. minuti našao potpuno sam u povoljnoj poziciji na desnoj strani kaznenog prostora, a taj previd i poklon suparničke obrane jednostavno nije mogao propustiti - Vjekoslav Tomić nije imao puno šansi protiv snažnog udarca u suprotni kut i na semaforu je zasvijetlilo zasluženih 1:0 za domaće. Ta prednost je do kraja prvog poluvremena mogla biti i povećana, no Tomić je spretno reagirao na Lovrekov opasan pokušaj iz slobodnjaka s 20-ak metara, a nekoliko minuta kasnije i na Mandžukićev udarac s desne strane kaznenog prostora.

Na otvaranju drugog poluvremena igrači Međimurja propustili su jedinu pravu priliku za povratak u susret. Darmopil je u 54. minuti nakon Štefančićevog dodavanja pucao u Ivankovićev blok, a udarac iz kuta u nastavku akcije donio je Štefančićev pokušaj glavom iz povoljne pozicije, no ni tu nije bilo pogotka - otišlo je iznad gola.

Zagrebovi nogometaši kaznili su goste za taj propust uz dva pogotka u samo šest minuta. U 63. minuti Brkljača je na desnoj strani kaznenog prostora petom odigrao za Lovreka, a domaća "devetnaestica" je lijepo naciljala suprotni Tomićev kut i povisila na 2:0. Raspoloženi Zagrebov napadač bio je u glavnoj ulozi i šest minuta kasnije. Ovog puta je u ulozi asistenta bio Mario Čutura, čije je dubinsko proigravanje Lovrek primio prsima, izbacio iz igre istrčalog Tomića i lako poslao loptu u mrežu za visokih 3:0. Priči je tu, zapravo, već bio kraj, a do pravog kraja ostalo je i malo atrakcije.

Domaći su u 74. minuti stavili "točku na i" lijepom akcijom Lovreka, Mujdže i Brkljače. Nakon Lovrekovog proigravanja, Mujdža je s desne strane 16-erca asistirao Brkljači, a Zagrebov veznjak gurnuo je loptu preko crte za konačnih 4:0. Samo tri minute kasnije moglo je biti i 5:0, no Tomić je dobro ušao u Čuturin udarac nakon novog Mujdžinog dodavanja s desnog boka i time spriječio još teži potop svoje momčadi.

S tribina se tijekom većeg dijela drugog poluvremena orilo "bijeli, bijeli!" jer su izabranici Miroslava Blaževića doista oduševljavali svojim potezima. Proporcionalno s kvalitetom i učinkovitošću Zagrebove igre raste i podrška s tribina. Bijeli anđeli počeli su ići na gostovanja, a jučer ih je bilo barem 80 koji su prostajali utakmicu što potvrđuje da i oni izrastaju u sve respektabilniju navijačku skupinu.


Miroslav Blažević:
- Tri od četiri pogotka bila su spektakularna. Gledatelji su vidjeli nogometni spektakl. Uočio sam neke probleme u prvoj dionici, rekao igračima u svlačionici da se u nastavku povuku i čekaju priliku iz kontre. Bilo je to strateški opravdano iako su bili pomalo zatečeni. Što se tiče utakmice, presudila je ipak kvaliteta koja je na našoj strani. Čak i da smo primili goll u prvom ili drugom poluvremenu do kraja bismo uvjerljivo pobijedili. Bio bi to samo dodatni impuls da pokažemo što znamo i možemo.


Izvori: Sportske novosti, Jutarnji list, Večernji list i Sportnet.hr

www.bijeli.com04.03.2007. - 08:05 - #Kontakt

Momčad kola


Image Hosted by ImageShack.us


Dragan Stojkić (Zagreb) - Odluka o najboljem vrataru u netom odigranom kolu bila je iznimno teška. Vratari koji su inače odlično branili u prva dva kola proljetnog nastavka Prve HNL ovog puta su završili s više pogodaka u svojoj mreži. Odluka je na kraju pala na Dragana Stojkića, koji konstantno već dulje vrijeme vrlo dobro čuva vrata Zagreba, a i susret s Međimurjem je završio s praznom mrežom te ga možemo proglasiti i pokretačem akcije kod jednog pogotka pošto je lopta na putu do strijelca prošla kroz noge samo jednog nogometaša.

Tomislav Labudović (Zagreb) - Mladi Labudović široj javnosti postao je poznat tek nakon što ga je trener Ćiro "iskoristio" u svom verbalnom dvoboju s Dinamom kada ga je uzdigao u nebesa, no čini se i ne u potpunosti neopravdano. Mladi branič plijeni sigurnošću u posljednje vrijeme, te je jedna od čvršćih Zagrebovih karika. U susretu protiv Međimurja nije učinio praktički nijednu grešku vrijednu spomena, a pronašao je i vremena i prostora da nekoliko puta vrlo dobrim udarcem ugrozi protivničkog vratara.

Krunoslav Lovrek (Zagreb) - Iako mnogi najugodnijim iznenađenjem smatraju momčad Šibenika, u najužoj konkurenciji je definitivno i poletna momčad Zagreba u kojoj je za golove zadužen i Kruno Lovrek, koji je taj zadatak protiv Međimurja odradio odlično. Time je izbrisao svaki trag sumnji da bi se gosti mogli kući vratiti makar i s jednim bodom pridodanim na svoj konto.


Više na Sportnet.hr

www.bijeli.com - 08:00 - #Kontakt

Uloga favorita je najopasnija zamka

Ivan Lajtman (bijeli dres)

Momčad Miroslava Blaževića nastoji i subotnjim susretom u Kranjčevićevoj s poštovanja vrijednim Međimurjem nastaviti nisku uspješnosti te potvrditi dobru igru i kolektivni duh. No, uz tu se utakmicu inače zanimljivih suparnika ponajviše veže psihičko stanje mladog zagrebaša Marija Mandžukića, budući da mu je Dinamo počeo puniti glavu uvjerenjem da je glavni Eduardov nasljednik. Očekujući takvo pitanje, Blažević je ponudio i očekivani odgovor:

"Proteklih smo dana mnogo razgovarali o tome pa valja razumjeti što jednom 20-godišnjaku sada prolazi kroz glavu. No, budući da se radi o vrlo razumnom momku, siguran sam da će maksimirske kombinacije uzeti kao poticaj, a ne obratno."

Susret sa Čakovčanima Blažević smatra zamkom za svoju momčad. Pojašnjava to izvjesnim neiskustvom zagrebaša, koji su objektivno favoriti. Međutim:

"Nakon pretjeranog samopouzdanja, što je posljedica naše dvije uzastopne pobjede, kod mladih se momčadi javlja uvjerenje da stvari dalje idu same po sebi. Zato je ovdje trener, da misao 'lako ćemo' svim igračima izbije iz glave i usmjeri ih da u igru uđu hrabro, ali uz puni oprez."

Počastivši Međimurce komplimentom da su koncentrat izravnog, ali registriranog talenta s iskusnim trenerom na čelu, Blažević na subotnju utakmicu gleda kao na dobru priliku da se u utrci za treće mjesto riješe jednog konkurenta.

"Pobijedimo li, naša se prednost nad četvrtoplasiranom momčadi penje na devet bodova, no ne smijemo se zbog toga opustiti. Dapače, sada ćemo čekati sljedeći Hajdukov kiks", zaključio je Zagrebov trener.

Sastav: Stojkić - Labudović, Nadarević, Ivanković - Vrdoljak - Mujdža, Brkljača, Lajtman, Čutura - Lovrek, Mandžukić.


Izvor: Vjesnik.hr

www.bijeli.com03.03.2007. - 08:11 - #Kontakt

Čutura u Zagrebu do 2009.

Mario Čutura (bijeli dres)

Trener Ćiro Blažević je skinuo i posljednju dvojbu s dnevnog reda uoči ogleda s Međimurjem u Kranjčevićevoj u subotu. Iz momčadi koja je igrala u Puli (2-0) preselit će na klupu Pejić, a u prvu jedanaestoricu će se vratiti nakon odrađenih kartona Brkljača.

Pritom je prvi stručnjak ‘bijelih’ pompozno najavio pressing od prve minute, a dio strategije je kao i inače ostavio tajnom. ‘Bijele’, kao i Ćiru, posebno su motivirale izjave iz Čakovca da će zagrebaši u subotu biti na velikim mukama. U neugodnoj situaciji se, pak, Ćiro našao u četvrtak, kada je pohodio Općinski sud u Ilici. Nakon što je kao trener varaždinskog Varteksa izgubio 2004./05. od Dinama 3-5 verbalno je napao Alojziju Šuprahu, a ovaj mu je ‘odgovorio’ tužbom. Spor je napokon riješen pomirbom, pa su Ćiro i Šupraha uz stisak ruke napustili sud.

Što se tiče zdravstvenog biltena zagrebaša, jedino je u fazi rehabilitacije Parlov, dok su manji problemi prisutni kod Vrdoljaka, ali će on biti spreman za ogled. Najčvršćeg igrača veznog reda ‘bijelih’ je, naime, u srijedu navečer uhvatila temperatura, a u četvrtak je otišao na infuziju.

- Bio sam na infuziji, poslije me uhvatila neka slabost, no moj nastup uopće nije upitan. Što se tiče Međimurja, istina, peti su na ljestvici i samo dva mjesta iza nas, ali mi smo ipak mnogo kvalitetnija momčad - ustvrdio je Ivica Vrdoljak.

Prednost ispred prvih pratitelja je sve veća, Intertoto je postao realnost, a Kup Uefa želja sviju. Pritom ih mora Hajduk nagraditi osvajanjem Kupa, pa bi i treća pozicija bila dovoljna za iskorak u ovo natjecanje.

- Mislim da je ova generacija to zaslužila - naglasio je Vrdoljak.

‘Europskim terenima’ će na ‘bijelom’ boku letjeti i Mario Čutura, koji je dogovorio vjernost sa Zagrebom do 2009.

- Sve smo dogovorili već prije prve utakmice nastavka sa Šibenikom, a preostao nam je još potpis - rekao je Čutura.


Izvor: Jutarnji list

www.bijeli.com02.03.2007. - 21:28 - #Kontakt

Mandžukić će reagirati pozitivno

Bura oko Maria Mandžukića obilježila je tjedan uoći sutrašnjeg susreta Zagreba i Međimurja, pa u Kranjčevićevoj ne bježe od ocjene da se u psihološkom smislu radi o jednoj od najtežih utakmica sezone. U atmosferi koja može biti opasna i donijeti efekt `lako ćemo´, trener Blažević uporno spušta loptu na zemlju.

Spominje se nova koncepcija Zagreba za dvoboj s Međimurjem?

- Da. Presing. Dosad smo kontinuirano napadali, a sutra ćemo pokušati visoko napadati zadnju liniju gostiju, a svoju pomaknuti na centar. No, u datom trenutku prava momčad mora znati i promijeniti koncepciju.

Brkljača se vraća, Vrdoljak je spreman unatoč malim problemima s temperaturom, tko će biti treći čovjek u veznom redu?

- Lajtman je taj.

Hoće li na Mandžukića djelovati veliki interes Dinama za njega?

- Hoće, ali pozitivno, da nastavi kako je krenuo.


Za susret mladih reprezentacija Hrvatske i Italije 7. ožujka izbornik Dražen Ladić pozvao je upravo Mandžukića. Očekuje se da će Mandžukić odličan niz igara nastaviti i u subotu, ali i u srijedu u Sassuolu.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com - 08:48 - #Kontakt

Dinamu i Hajduku neću prodati igrače

Dražen Medić

Vrlo rijetko predsjednika Zagreba Dražena Medića iz takta izbace medijski napisi, ali jučer se to definitivno dogodilo. Javnu licitaciju Dinama za Maria Mandžukića usred sezone i dok spomenuti mladi reprezentativac ima još tri godine ugovora, Medić ocjenjuje napadom na klub, koji rezultatima u posljednje vrijeme ozbiljno prijeti da bi u budućnosti mogao uzdrmati nedodirljivost dvojca Dinamo-Hajduk.

Je li Zagreb zaista postao preopasan da bi se u borbi protiv njega koristila sva sredstva pritiska?

- Činjenica je da Mandžukić ima ugovor sa Zagrebom i da je bio na tržištu i prije nego smo ga ljeta 2005. kupili. Stoga bih sve u Dinamu pitao gdje je to bila njihova struka i njihovi skauti, kako tada nije bio perspektivan igrač, nego sada kada smo ga mi stvorili. Za to vrijeme u Maksimiru su potrošili 10 milijuna eura na takozvana pojačanja i poslije dva kola već viču da im nešto nedostaje - započet će Medić uz izravni napad na neke medije, koji su, kako kaže, samo instrument Dinamove politike.

- Ja se zaista čudim kako netko može napisati grandiozne bajke o Dinamovoj generaciji 1989., a onda odjednom nedostaje Mandžukić. No procjene takvih su već ionako 20 godina uglavnom krive, pa će tako biti i ova - čista obmana javnosti i navijača - smatra Medić.

Ali Mandžukićevo ime podcrtao je sam trener Dinama - Branko Ivanković?

- Znam ja kako funkcionira politika tog kluba, kako se sjedne uz buncek i gemišt i dogovori medijska kampanja za ostvarivanje pojedinog cilja. Nisam slučajno upotrijebio riječ instrumentalizacija. No, Ivankoviću mogu poručiti da i mi pratimo njega i da po igri koju mu je momčad pružila u prva dva proljetna kola, još nije zaslužio biti trener Zagreba. Čak bih rekao da nije ni blizu klupe Zagreba kada bismo kojim slučajem tražili trenera - podvlači Medić i još oštrije udara na osovinu Dinamo-Hajduk.

- Zbog javnosti i istine želio bih jednom zauvijek, premda to radim već tri godine otkako vodim klub, s nečim raščistiti i svima poručiti da nas puste na miru jer mi samo radimo i želimo ostvariti rezultat ne dirajući se ni u koga. No, kada se već kreće protiv nas, ja sam odlučio da nikada dok budem predsjednik Zagreba neću prodati igrača pod ugovorom ni Dinamu ni Hajduku! Neka oni samo umišljaju da mogu kupiti koga se sjete, ali u Kranjčevićevoj sigurno neće uspjeti. Ovo nije ni tržnica, ni samoposluga. Uostalom, utrka za Mandžukićem, Brkljačom, Vrdoljakom i ostalima počela je davno prije, ali uzalud vam trud svirači - završava predsjednik Zagreba Dražen Medić.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com01.03.2007. - 14:26 - #Kontakt

Mandžukić kao Dinamova dimna zavjesa

Mario Mandžukić

U Kranjčevićevoj s neskrivenim (ne)raspoloženjem prate sve sustavniju akciju, poteklu iz Dinama, na temelju koje bi za snaženje konkurentskoga kluba Zagreb već na prvi mig iz Maksimira trebao ponuditi svoj najvrjedniji eksponat, u ovom slučaju mladog reprezentativca Marija Mandžukića.

Sve kako bi Dinamo, u bučno najavljivanom građenju europskog imidža, što lakše premostio moguću, zapravo očigledno neminovnu prodaju svojih glavnih zvijezda (!?). I to onih koje je Dinamo više godina čekao kako bi mu prokrčile put do drugog razreda europskog nogometa. Prvi je ipak viša dimenzija.

Ljudima u Kranjčevićevoj i nije toliko neobično što iz Maksimira sve više pritišću u vezi s Mandžukićem. Jer, osim što je poznato da se veća riba hrani manjom, za očekivati je da Dinamu baš ne odgovara što Zagreb sve vidljivijim koracima gradi ugled primjereno uređenog kluba, kojem ne trebaju ni afere, ni bučne samohvale, ni razmetanja bombastičnim kupnjama i obećanjima da svrati pozornost na ono što i kako radi. I sve to bez dirigiranih sponzora i svakodnevnih vapaja kako bez svježega gradskog i inog novca neće moći ispuniti "sveti zadatak" svog postojanja, unatoč neviđenom entuzijazmu posebno eksponiranog pojedinca, bez kojeg, kako kaže predsjednik HNS-a, Dinamo ne bi opstao.

Ne samo Kranjčevićevu, nego i svakoga nogometnog pristalicu željnog snaženja i ostalih klubova, kao preduvjeta za jači Dinamo, Hajduk, ali i cjelokupni hrvatski nogomet, ovakva Dinamova uskogrudnost mora razljutiti. Već je svima dosadila izlizana maksimirska ploča kako se zbog izrastanja kluba u europsku kategoriju ne smiju štedjeti ni novac, ni metode.

Doduše, na tom bi putu mogle iskrsnuti neočekivane prepreke. Što ako se pojavi netko s "nemoralnim ponudama" za glavne Dinamove zvijezde da to jednostavno neće moći odbiti? Što će ti tada novac ako nemaš željene igrače? Zapravo je zato Dinamo ispružio pipke prema Kranjčevićevoj, dokazujući i tim primjerom da je gromoglasno busanje u grudi njegovih glavnih ljudi o neizmjernoj ljubavi prema klubu zapravo riječ o priči za malu djecu.


Izvor: Vjesnik.hr

www.bijeli.com - 07:24 - #Kontakt

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NK ZAGREB


  • Puno ime: Nogometni klub Zagreb
    Nadimak: Pjesnici
    Osnovan: 1903.
    Stadion: Kranjčevićeva 4
    Kapacitet: 12 000

    Predsjednik: Dražen Medić
    Sportski direktor: Igor Čalo
    Trener: Miroslav Blažević


    Najveći uspjesi:

    1997 finale Kupa Hrvatske
    2001/2002 prvaci Hrvatske
    2005, 2006 prvaci Dvoranskog prvenstva Hrvatske








IGRAČI 2007/2008