Dinamu i Hajduku neću prodati igrače

Dražen Medić

Vrlo rijetko predsjednika Zagreba Dražena Medića iz takta izbace medijski napisi, ali jučer se to definitivno dogodilo. Javnu licitaciju Dinama za Maria Mandžukića usred sezone i dok spomenuti mladi reprezentativac ima još tri godine ugovora, Medić ocjenjuje napadom na klub, koji rezultatima u posljednje vrijeme ozbiljno prijeti da bi u budućnosti mogao uzdrmati nedodirljivost dvojca Dinamo-Hajduk.

Je li Zagreb zaista postao preopasan da bi se u borbi protiv njega koristila sva sredstva pritiska?

- Činjenica je da Mandžukić ima ugovor sa Zagrebom i da je bio na tržištu i prije nego smo ga ljeta 2005. kupili. Stoga bih sve u Dinamu pitao gdje je to bila njihova struka i njihovi skauti, kako tada nije bio perspektivan igrač, nego sada kada smo ga mi stvorili. Za to vrijeme u Maksimiru su potrošili 10 milijuna eura na takozvana pojačanja i poslije dva kola već viču da im nešto nedostaje - započet će Medić uz izravni napad na neke medije, koji su, kako kaže, samo instrument Dinamove politike.

- Ja se zaista čudim kako netko može napisati grandiozne bajke o Dinamovoj generaciji 1989., a onda odjednom nedostaje Mandžukić. No procjene takvih su već ionako 20 godina uglavnom krive, pa će tako biti i ova - čista obmana javnosti i navijača - smatra Medić.

Ali Mandžukićevo ime podcrtao je sam trener Dinama - Branko Ivanković?

- Znam ja kako funkcionira politika tog kluba, kako se sjedne uz buncek i gemišt i dogovori medijska kampanja za ostvarivanje pojedinog cilja. Nisam slučajno upotrijebio riječ instrumentalizacija. No, Ivankoviću mogu poručiti da i mi pratimo njega i da po igri koju mu je momčad pružila u prva dva proljetna kola, još nije zaslužio biti trener Zagreba. Čak bih rekao da nije ni blizu klupe Zagreba kada bismo kojim slučajem tražili trenera - podvlači Medić i još oštrije udara na osovinu Dinamo-Hajduk.

- Zbog javnosti i istine želio bih jednom zauvijek, premda to radim već tri godine otkako vodim klub, s nečim raščistiti i svima poručiti da nas puste na miru jer mi samo radimo i želimo ostvariti rezultat ne dirajući se ni u koga. No, kada se već kreće protiv nas, ja sam odlučio da nikada dok budem predsjednik Zagreba neću prodati igrača pod ugovorom ni Dinamu ni Hajduku! Neka oni samo umišljaju da mogu kupiti koga se sjete, ali u Kranjčevićevoj sigurno neće uspjeti. Ovo nije ni tržnica, ni samoposluga. Uostalom, utrka za Mandžukićem, Brkljačom, Vrdoljakom i ostalima počela je davno prije, ali uzalud vam trud svirači - završava predsjednik Zagreba Dražen Medić.


Prenose Sportske novosti

www.bijeli.com01.03.2007. - 14:26 - #Kontakt

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NK ZAGREB


  • Puno ime: Nogometni klub Zagreb
    Nadimak: Pjesnici
    Osnovan: 1903.
    Stadion: Kranjčevićeva 4
    Kapacitet: 12 000

    Predsjednik: Dražen Medić
    Sportski direktor: Igor Čalo
    Trener: Miroslav Blažević


    Najveći uspjesi:

    1997 finale Kupa Hrvatske
    2001/2002 prvaci Hrvatske
    2005, 2006 prvaci Dvoranskog prvenstva Hrvatske








IGRAČI 2007/2008