Zagreb potvrđuje moral

Mario Čutura (bijeli dres)

Da se Miroslav Blažević mnogo druži s predsjednikom Zagreba Draženom Medićem osjeća se i u njegovoj izjavi uoči utakmice u Vinkovcima, komentiravši glasine da Zagrebu nisu prijeko potrebna sva tri boda iz Vinkovaca, jer se ionako već učvrstio na trećem mjestu na ljestvici:

"I prije mog dolaska u Zagrebu je bio zauzet čvrst stav da klub mora biti oličenje sportskog morala u ligi. Stoga ćemo se zdušno nastaviti boriti za ta načela, a da u tome možemo biti uspješni i autoritativni, moramo biti i besprijekorni. Zato ni u idućoj utakmici nećemo skinuti nogu s gasa. Dapače, jer samo jedna loša partija ili poraz u vječnom potvrđivanja može baciti sjenu na sve dobro što je učinjeno."

Stoga iskusni Blažević upozorava na potrebu stopostotnog angažmana njegovih igrača, iako je razmak između Zagreba i "utopljenika" Cibalije čak 28 bodova:

"Tek ako damo sve od sebe do uspjeha nas može odvesti kvaliteta, koja je evidentno na našoj strani. Nepobitno je također da Vinkovčani zaslužuju bolju poziciju, a uz to ih vodi i odličan trener Mile Petković", tumači Blažević, koji ne želi potvrditi da je slaba točka Zagrebovih suparnika Cibalijin vratar:

"Ako to izjavim, bit će vjerojatno najbolji čovjek na travnjaku."

Blažević najavljuje standardan sastav, koji je u subotu u Kranjčevićevoj oduševio igrom i visokom pobjedom s 4-0 protiv Međimurja. A zaigrat će i Mandžukić, unatoč udarcu u mišić zbog kojeg u srijedu nije nastupio za mladu reprezentaciju protiv Italije. No, klupa za pričuve bit će siromašnija za mladog Marka Grgića, koji je na treningu ozlijedio koljeno.

Sastav: Stojkić – Labudović, Nadarević, Ivanković – Vrdoljak - Mujdža, Brkljača, Lajtman, Čutura – Mandžukić, Lovrek.


Prenosi Vjesnik.hr

www.bijeli.com10.03.2007. - 05:27 - #Kontakt

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NK ZAGREB


  • Puno ime: Nogometni klub Zagreb
    Nadimak: Pjesnici
    Osnovan: 1903.
    Stadion: Kranjčevićeva 4
    Kapacitet: 12 000

    Predsjednik: Dražen Medić
    Sportski direktor: Igor Čalo
    Trener: Miroslav Blažević


    Najveći uspjesi:

    1997 finale Kupa Hrvatske
    2001/2002 prvaci Hrvatske
    2005, 2006 prvaci Dvoranskog prvenstva Hrvatske








IGRAČI 2007/2008