Ćiro: U Vinkovcima moramo potvrditi našu formu

Miroslav Blažević

Zahuktali Zagreb gostuje u Vinkovcima, a Cibaliji bi i bod bio velik kao kuća, s obzirom na borbu koju vodi s Kamen Ingradom za opstanak u ligi. Vinkovčani su veliku šansu za odvajanje propustili u prošlom kolu u Velikoj, kad su dvaput vodili, pa će im protiv momčadi Ćire Blaževića biti još teže računati na uspjeh.

A kad se vidi da je Zagreb ubilježio tri pobjede u tri kola proljetnog dijela prvenstva i da je u posljednjih sedam kola zabilježio šest pobjeda i poraz na gostovanju kod Dinama, jasno je tko je favorit u ovom dvoboju.

Najčešća riječ koju je Ćiro rabio na pressici uoči utakmice bila je - poštenje. Svjestan razlike u kvaliteti, kao i velike bodovne razlike, na žalost, i raznih kalkulacija vezanih uz hrvatsku nogometnu svakidašnjicu, u uvodu je održao monolog.

- Moramo biti bezgrešni. Nema kod nas ‘braće i prijatelja’, želimo odigrati sve utakmice u duhu sportskog nadmetanja. Jedna loša partija može baciti sve što je napravljeno, ovaj klub je odlučio biti osvježenje kroz poštenje, sportski moral i kadrovsku politiku. Opasna je teza da smo osigurali treće mjesto - rekao je Ćiro u jednom dahu, pa nastavio:

- Utakmica u Vinkovcima za nas dolazi u iznimno teškim okolnostima, Cibalia želi napustiti dno tablice koje, objektivno, po kvaliteti, ne zaslužuju. Utakmica je osobito delikatna jer mi moramo potvrditi našu formu, a susrećemo jednog nadahnutog protivnika koji će biti osobito motiviran protiv nas. Upozorio sam moje mladiće na bespoštednu borbu. Kvaliteta je na našoj strani, no samo kroz pozitivan angažman može biti presudna u razlici i konačnom rezultatu u našu korist.

Kakvo je stanje u vašoj momčadi?

- Stanje u momčadi je odlično, nema ozlijeđenih, utakmicu će započeti standardnih jedanaest koji su se isprofilirali u nastavku prvenstva. Ibričić i Parlov još uvijek nisu spremni za igru, a Grgić se ozlijedio, pa će naša ekipa biti: Stojkić - Labudović, Nadarević, Ivanković - Vrdoljak - Mujdža, Brkljača, Lajtman, Čutura - Lovrek, Mandžukić.

Proljetni dio ste odlično startali, s tri pobjede i gol razlikom 9-0, da li vam je žao što niste ranije tako igrali pa se možda i umiješali u borbu za naslov prvaka?

- Žao mi je što nisam došao nekoliko mjeseci ranije, jer sigurno ne bi imali onu rezultatsku krizu u jednom periodu. A bitno je naglasiti da ni tada nije bilo krize u igri. Međutim, sve je moguće, u igri je preko trideset bodova.

Dinamo i Hajduk su se pojačali, a borba za prvaka ionako već dugo nije bila ovako zanimljiva.

- U taboru Dinama su se postavili kao da je sve riješeno, stavili su jednu ruku na trofej. Zapamtite da još ništa nije gotovo jer Hajduk ima jaku momčad i svijest da dva kiksa Dinama njih dovode u jednaku poziciju.

Gdje je tu Zagreb u domaćim okvirima?

- Nama preostaje borba za treće mjesto, nakon ispadanja iz Kupa, a ako se stvari budu razvijale kako mi priželjkujemo, a to je da Dinamo i Hajduk podjele Kup i prvenstvo, nama bi se otvorila šansa za igranje u Kupu UEFA-e.

Može li se Zagreb nositi s europskim ekipama?

- Mislim da može, tim više što u ovoj jako mladoj ekipi ima puno prostora za napredak, ali prvo treba ući u neko od europskih natjecanja, a dalje će eventualne brige biti slatke.


Izvori: Jutarnji list, Sportnet.hr i Javno.com

www.bijeli.com09.03.2007. - 21:20 - #Kontakt

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NK ZAGREB


  • Puno ime: Nogometni klub Zagreb
    Nadimak: Pjesnici
    Osnovan: 1903.
    Stadion: Kranjčevićeva 4
    Kapacitet: 12 000

    Predsjednik: Dražen Medić
    Sportski direktor: Igor Čalo
    Trener: Miroslav Blažević


    Najveći uspjesi:

    1997 finale Kupa Hrvatske
    2001/2002 prvaci Hrvatske
    2005, 2006 prvaci Dvoranskog prvenstva Hrvatske








IGRAČI 2007/2008