Mandžukić i Lovrek slomili Čakovčane

Brkljača i Mandžukić

Zagreb - Međimurje 4:0

Strijelci: Mandžukić (30), Lovrek (63, 68), Brkljača (73)

Žuti kartoni: Lajtman; Alviž

Igrač utakmice: Kruno Lovrek


Zagreb: Stojkić, Nadarević, Labudović, Ivanković, Mujdža, Brkljača, Vrdoljak, Lajtman (87. Pejić), Čutura, Mandžukić (80. Grgić), Lovrek (77. Jurendić)

Međimurje: Tomić, Bratković, Vitas, Andre Silva, Štefulj, Darmopil, Duro, Cicero Lima (42. Štefančić), Celiščak (46. Pintarić), Piškor (72. Alviž), Peraica


Impresivno! Zagreb je igrom za pamćenje pobijedio Međimurje 4:0, a duo Lovrek - Mandžukić bio je nezadrživ. Momčad Ćire Blaževića prikazala je najbolju igru u sezoni, a spektakularni pogoci postignuti nakon izrađenih akcija u kojima je bilo i povratnih lopti petom, nešto su što se može vidjeti samo na utakmicama najboljih europskih klubova. Ponovno se bijeli stroj pokazao moćnim i nezaustavljivim u svih 90 minutra.

Teško je zaista pronaći epitete za opisati kombinatornost i smislenost Zagrebove predstave na trevnjaku. Kvaliteta i Zagrebova savršena organizacija igre bili su drugi svijet za nogometaše Međimurja i da vrata gostiju nije čuvao izvrsni Vjekoslav Tomić, rezultat je mogao biti i dvostruk. Zagreb je igrao najmodernije, a akcija kada je Brkljača petom vratio za Lovreka, a ovaj ljevicom naciljao rašlje cijeli je stadion podigla na noge.

Početak susreta donio je najbolju današnju priliku gostujućeg sastava. Krunoslav Bratković je već u drugoj minuti bio najviši nakon ubacivanja iz kuta s desne strane, a njegov pokušaj glavom završio je na stativi, uz mali dodir Zagrebovog vratara Dragana Stojkića. Gosti su malo kasnije imali i obećavajuću akciju u polukontri, ali bez preciznog dodavanja koje bi otvorilo novu veliku opasnost za Zagrebovog čuvara mreže.

Zagrebaši su u nastavku zaprijetili Labudovićevim nepreciznim udarcem glavom nakon Mujdžinog nabacivanja s desne strane, dok su Čakovčani u sličnoj situaciji upamtili Vitasov promašaj glavom na Piškorovo ubacivanje iz kuta. No, bilo je to tek zagrijavanje za ono pravo. Domaći su u drugom dijelu prvog poluvremena pojačali pritisak, a Lovrekov poništen pogodak zbog zaleđa i Tomićeva obrana Mandžukićevog opasnog udarca poslužili su kao najava za Zagrebovo vodstvo.

Mandžukić se u 30. minuti našao potpuno sam u povoljnoj poziciji na desnoj strani kaznenog prostora, a taj previd i poklon suparničke obrane jednostavno nije mogao propustiti - Vjekoslav Tomić nije imao puno šansi protiv snažnog udarca u suprotni kut i na semaforu je zasvijetlilo zasluženih 1:0 za domaće. Ta prednost je do kraja prvog poluvremena mogla biti i povećana, no Tomić je spretno reagirao na Lovrekov opasan pokušaj iz slobodnjaka s 20-ak metara, a nekoliko minuta kasnije i na Mandžukićev udarac s desne strane kaznenog prostora.

Na otvaranju drugog poluvremena igrači Međimurja propustili su jedinu pravu priliku za povratak u susret. Darmopil je u 54. minuti nakon Štefančićevog dodavanja pucao u Ivankovićev blok, a udarac iz kuta u nastavku akcije donio je Štefančićev pokušaj glavom iz povoljne pozicije, no ni tu nije bilo pogotka - otišlo je iznad gola.

Zagrebovi nogometaši kaznili su goste za taj propust uz dva pogotka u samo šest minuta. U 63. minuti Brkljača je na desnoj strani kaznenog prostora petom odigrao za Lovreka, a domaća "devetnaestica" je lijepo naciljala suprotni Tomićev kut i povisila na 2:0. Raspoloženi Zagrebov napadač bio je u glavnoj ulozi i šest minuta kasnije. Ovog puta je u ulozi asistenta bio Mario Čutura, čije je dubinsko proigravanje Lovrek primio prsima, izbacio iz igre istrčalog Tomića i lako poslao loptu u mrežu za visokih 3:0. Priči je tu, zapravo, već bio kraj, a do pravog kraja ostalo je i malo atrakcije.

Domaći su u 74. minuti stavili "točku na i" lijepom akcijom Lovreka, Mujdže i Brkljače. Nakon Lovrekovog proigravanja, Mujdža je s desne strane 16-erca asistirao Brkljači, a Zagrebov veznjak gurnuo je loptu preko crte za konačnih 4:0. Samo tri minute kasnije moglo je biti i 5:0, no Tomić je dobro ušao u Čuturin udarac nakon novog Mujdžinog dodavanja s desnog boka i time spriječio još teži potop svoje momčadi.

S tribina se tijekom većeg dijela drugog poluvremena orilo "bijeli, bijeli!" jer su izabranici Miroslava Blaževića doista oduševljavali svojim potezima. Proporcionalno s kvalitetom i učinkovitošću Zagrebove igre raste i podrška s tribina. Bijeli anđeli počeli su ići na gostovanja, a jučer ih je bilo barem 80 koji su prostajali utakmicu što potvrđuje da i oni izrastaju u sve respektabilniju navijačku skupinu.


Miroslav Blažević:
- Tri od četiri pogotka bila su spektakularna. Gledatelji su vidjeli nogometni spektakl. Uočio sam neke probleme u prvoj dionici, rekao igračima u svlačionici da se u nastavku povuku i čekaju priliku iz kontre. Bilo je to strateški opravdano iako su bili pomalo zatečeni. Što se tiče utakmice, presudila je ipak kvaliteta koja je na našoj strani. Čak i da smo primili goll u prvom ili drugom poluvremenu do kraja bismo uvjerljivo pobijedili. Bio bi to samo dodatni impuls da pokažemo što znamo i možemo.


Izvori: Sportske novosti, Jutarnji list, Večernji list i Sportnet.hr

www.bijeli.com04.03.2007. - 08:05 - #Kontakt

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NK ZAGREB


  • Puno ime: Nogometni klub Zagreb
    Nadimak: Pjesnici
    Osnovan: 1903.
    Stadion: Kranjčevićeva 4
    Kapacitet: 12 000

    Predsjednik: Dražen Medić
    Sportski direktor: Igor Čalo
    Trener: Miroslav Blažević


    Najveći uspjesi:

    1997 finale Kupa Hrvatske
    2001/2002 prvaci Hrvatske
    2005, 2006 prvaci Dvoranskog prvenstva Hrvatske








IGRAČI 2007/2008