Najveći grijeh čovjeka ...

srijeda, 31.08.2022.

... je da je zaboravio da je čovjek. Nema veće kazne od toga da zaboraviš tko si.

P.S. No još je veći grijeh i kazna da si zaboravio da vidiš sebe u drugom čovjeku.

Treba li?

ponedjeljak, 29.08.2022.

Budalama ukazivati na razum? Odgovor je NE! Davno smo poučeni da biserje ne bacamo pred svinje. To je gubitak vremena. No, ima ta jedna nuspojava toga. Ostavit ćemo da budale vladaju nad nama. Svijesno. Izabrat ćemo šutnju kao i mnogo prije puta. Nemamo drugi izbor. Uvijek smo bili manjina nasuprot budalama.

P.S.

Ono što je najgore u cijeloj toj priči, to je činjenica da baš postanemo svinje kao i oni i uživamo brčkati se u blatu. Kakva šteta.

Postojanje

nedjelja, 28.08.2022.

Kad je naše postojanje ovdje u pitanju, u ovoj stvarnosti, mi smo poput ovog kukca dolje na fotografiji. O našem postojanju znamo samo da smo kao i ovaj kukac na, u pravilu, ravnoj površini.

Problem

četvrtak, 25.08.2022.

Znate što je problem? Nitko od vas ne shvaća, niti će ikada shvatiti da ste samo lutke na koncu. Čak ni oni koje doživljavamo kao više od nas. Političari. Oni na funkcijama. Ni oni, a ni vi, niste svijesni što se trenutno događa. Događa se velika promjena svjetskog poretka, a naš utjecaj je na to nikakav. Ta promjena će biti brza. Novi svijet uopće neće biti sličan ovom sadašnjem, nazvat ćemo ga starom. To je zbog toga jer svi živimo u neznanju kako sve ovo oko nas funkcionira.

Srodna duša

utorak, 16.08.2022.

Mnogi je čekaju. No, što kad shvatiš da si je možda propustio?

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.