Nova era

utorak, 19.07.2022.

Svjedočimo raspadanju starog svijeta. To tako jednostavno mora biti. Putin sanja neki novi svjetski poredak unutar ovog svijeta kojem je isteklo vrijeme. I, zaista, isteklo je vrijeme. Dolazi novo doba, nova era čovječanstva koja će nastati nakon porođajnih muka koje su već sada počele. Novi svijet se nadzire. Mnogi od nas će biti poput Mojsija koji je ostao na granici s "obećanom zemljom". Nažalost, to je tako.

Sve je kretanje

ponedjeljak, 18.07.2022.

Neprestano se krećemo. Tako i naša svijest. Naš svjetonazor nikada ne može biti isti. Mijenja se s vremenom. Ja se mijenjam. Nedavno je jedna francuska ministrica ustvrdila da su istospolni brakovi protivni prirodi. Kakva je reakcija bila na to? Digle su se javne osobe u životu Francuske, njih stotinjak sa zahtjevom da se ista izbaci iz francuske vlade. Je li to ispravno?

NE.

Prvo se osvrnimo na to da li su istospolni brakovi protivni prirodi. Njezin stav je pogrešan. Homoseksualnost ili istospolnost je detektirana znanstveno kod životinjskih vrsta. Dakle, to je normalna pojava u prirodi. Već ste sada shvatili, ja se s dotičnom ne slažem.

Pređimo na drugu stvar. Ja branim njeno pravo da izrazi svoj stav, da izrazi svoje mišljenje. To je srce demokracije. Izraziti svoje mišljenje, vizualno (slikovno) ili riječima. Ono nikada ne može biti pogrešno. Ono je takvo kakvo jest. Mi ostali se s time možemo slagati, ili se, pak, tome protiviti i tako izražavati naš stav, vizualno ili riječima. Ukoliko nekome oduzmemo pravo da izrazi svoj stva/mišljenje, otkinut ćemo srce demokraciji i ona će postati samo običan mrtvac.

"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire (misao filozofa iz zemlje iz koje dolazi ministrica)

Nekada, braneći slobodu, dovedemo se u situaciju da istu ubijemo.

Demokracija je nešto najbolje što je iznjedrilo ljudsko društvo. Ako to izgubimo, onda nećemo imati budućnost.

P.S.

Sad smo u situaciji da se dovodimo u stanje "rulje" Ili ćeš biti dio nje, ili nećeš. Ovo je teško vrijeme. Pritom ne mislim na Ukrajinu. Ona je nešto drugo. Mislim na društvo u cijelini. Svjedočimo urušavanju tradicionalnog društva koje je bilo temelj sve ove godine. To nije dobro. Ne vodi dobrome. Rastakamo srž našeg potojanja. Moramo shvatiti da smo svi Jedno.Oznake: demokracija, misao, sloboda

Što je ponovno "rođenje"?

utorak, 05.07.2022.

„On (Nikodem) dođe Isusu obnoć i reče mu: "Rabbi, znamo da si od Boga došao kao učitelj jer nitko ne može činiti znamenja kakva ti činiš ako Bog nije s njime.

Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!

Kaže mu Nikodem: "Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?

Odgovori Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje.“ – Ivan, 3, 2 – 5

Što je voda? Ljudsko tijelo. U kojem prebiva duh.

Nažalost, i ovako osakaćeni Novim Zavjetom, mogli biste spoznati, ali ne želite. Ne da vam se ili ste odlučili biti rezignirani.

Svijet i religijske vizije pakla ...

nedjelja, 03.07.2022.

Ne znam što mi se više gadi?

Da bi promijenili ovaj svijet nije potreban strah od pakla. Potrebno je samo da shvatimo da smo svi Jedno. Da čineći zlo drugim ljudima, prije svega, to zlo činimo samima sebi. Zar je tako teško izabrati biti dobar?

Dok vam propovijedaju Boga ljubavi, utjeruju vam strah od Njega i pakla. Zar je u redu utjerivati strah ljudima? Što strah ima s Ljubavlju? Što znači voljeti? Biti Samaritanac kad vidiš drugog čovjeka u nevolji. Stati i pomoći. Pružiti ruku i podignuti. Uhvatiti i pomoći dijelom puta. To znači biti ČOVJEK. O Bogovima nam govore. O Bogovima nas podučavaju. Samo s jednim ciljem. Da zaboravimo snagu koja nastane kad shvatimo da smo mi ljudi Jedno.

Nekad smo bili povezani. Pričali jednim jezikom. Bili smo toliko jaki da smo dosegli Svemir. A tad su nam podkresali krila i pobrkali jezike da se teže razumijemo. Podjeli pa vladaj. To je zakon onih koji ne žele ujedinjeno čovječanstvo.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.