SVID radio

30.11.2009., ponedjeljak

DO SLUŠANJA ZALJEVE

I svauo je TAJ ponedjeljak!! 30. studenog zadnji je dan emitiranja Svida onakvog kakvog ga znate. Danas ispunjavamo vaše glazbene želje. Nazovite na broj 212-043.

- 07:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

26.11.2009., četvrtak

Ri rock vijesti - 31. festival Ri rock i Father u Italiji

Danas je najavljen 31. Ri rock, koji će se održati u palachu 11. i 12. te 18. i 19. prosinca. Organizator je udruga Ri rock, a bendovi se mogu prijaviti na Internet stranici www.rirock.org.
Svaki dan će svrati i jedan gost, odnosno bend izvan Rijeke, koji se također može prijaviti na navedenoj stranici.
Prijave se primaju do 4. prosinca, a organizatori očekuju velik broj prijavljenih, stoga će se Ri rock opet održati tijekom dva vikenda, a svirke će trajati od 20:30 do 4 ujutro. Ulaz će biti 30 kuna za jedan dan te 50 kuna za dva dana. Međutim karte se neće naći u pretprodaji.
Udruga Ri rock je najavila novi projekt, Rirock autobus, gdje će se skupiti petnaest bendova iz Rijeke, koji će onda svirati po klubovima izvan Hrvatske.
Tijekom tog putovanja promovirat će se i kompilacijski CD riječkih demo bendova.
Također, o cijelom se putu planira snimiti dokumentarni film koji će se prikazati uoći idućeg Ri rocka.
Plan je održati 25 koncerata, a projekt je prijavljen gradskom odjelu za kulturu.
Osim toga, na današnjoj presici udruga Ri rock je najavila kako će se prostor Music boxa, odnosno prostorije za probe bendova, prebaciti s Kozale na Deltu u bivšu zgradu Ivex-a, gdje momentalno djeluje savez udruga Molekula. Razlog je taj što zbog limitatora buke sastavi ne mogu raditi probe, dok na prostoru Delte nema susjeda osjetljivog sluha.



Skupina Father će ovaj vikend sudjelovati na glazbenom festivalu MEI - The Independent Labels Meeting, u talijanskom gradu Faenzi. Tijekom vikenda tamo će nastupiti preko 200 bendova iz zemalja Europske unije i Japana.
Father će zasvirati u subotu u popodnevnim satima.
Na festivalu će biti i mnogo promotora i izdavača. Naime, jedan od ciljeva sudjelovanja na festivalu je i nalazak distributera koji bi Fatherove albume plasirao na tržište Europske unije. Do sada su Father svoj debi album Inspirita, osim u Hrvatskoj, distribuirali po Engleskoj gdje su održali nekoliko turneja. Također, nadaju se kako će ovime osigurati širu distribuciju za njihov predstojeći album, koji bi trebao izaći u veljači 2010. godine. Album je skoro gotov, predstoji još snimanje vokala i miks.
Novim albumom Father će ujedno predstaviti novog bubnjara Marka Jurića, inače člana sastava Belfast Food i Beatles Revival band, koji je, prema riječima članova benda Mihaela Prosena i Davora Tomića, zvuku Fathera dao novu dimenziju.
Inače Jurić je već snimio jednu pjesmu s Fatherima, radi se o obradi hita Beatlesa "Eleanor Rigby".
Dodajmo kako Fatherov boravak u Italiji financira riječki ogranak Hrvatske glazbene unije, čija je namjera promovirati riječku scenu u Italiji. Osim toga, HGU će pokušati organizirati sličan festival u Rijeci iduće godine.


- 14:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.11.2009., srijeda

Rezultati ankete o blokadi

Na današnjem plenumu izneseni su rezultati ankete o blokadi nastave sprovedene među studentima i profesorima Filozofskog fakulteta. Od 1330 studenata i profesora, anketi je pristupila devetsto dvadeset i jedna osoba, što je 70,6%.
Protiv blokade se izjasnilo četiristo devedeset i tri osobe, što čini 53,5%, dok su za blokadu bile tristo pedeset i dvije osobe, odnosno 38,2%.
Nevažećih listića je bilo devetnaest. Međutim, kako bi zbroj postotaka bio sto, trebalo je biti sedamdeset i šest nevažećih listića da bi se dobio postotak od 8,25. Drugim riječima zagubilo se 57 anketnih listića.
Navedeno je prvi razlog zašto Nezavisna studentska inicijativa odbija rezultate ankete.
Drugi razlog neprihvaćanja rezultata je taj što smatraju kako je anketno pitanje "Da li se slažete s blokadom djelatnosti fakulteta" pogrešno postavljeno. Naime, Nezavisna inicijativa smatra kako se time sugerira da se u slučaju blokade ne bi održavali ispiti i kolokviji, što nije točno. Stoga su mišljenja kako se takvim pitanjem psihološki utjecalo na studente da se izjasne protiv blokade, zbog straha od nemogućnosti izlaska na ispit.
Ipak, što se tiče rezultata po odsjecima, za blokadu su se odlučila njih 6, dok su 4 bila protiv.
Za blokadu su kulturologija, filozofija, povijest, povijest umjetnosti, germanistika i kroatistika, dok su protiv psihologija, pedagogija, anglistika i politehnika.
Stoga još nije jasno hoće li se profesori prilikom odluke o davanju podrške blokadi povoditi rezultatima za cijeli fakultet ili rezultatima njihova odsjeka.

Dodajmo da je večeras na plenumu izglasan nastavak blokade fakulteta za naredna 24 sata.

MT
- 23:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.11.2009., utorak

Današnja situacija na Filozofskom fakultetu

Današnja situacija na filozofskom fakultetu je sljedeća, iako su po završetku plenuma studenti zamoljeni da napuste prostorije fakulteta, kako nam objašnjava današnji glasnogovornik, na kraju su ipak prespavali noć na fakultetu, dok je danas na faksu ostao samo jedan zaštitar.


Također otključana su glavna ulazna vrata, zaštitar ne legitimira i nastava je blokirana na cijelom fakultetu. Ipak VD dekan Rafajac im još nije dao ključeve fakulteta te se čeka završetak izjašnjavanja studenata u anketi oko toga jesu li za blokadu fakulteta koja će se sutra u 14 sati prikupiti i nakon toga će se objaviti rezultati, pa ako bude više od 50% studenata profesori će podržati blokadu.


Dodajmo kako na ulaznim vratima stoji kako je večeras u 18 sati zakazan referendum. Međutim, večeras je zakazan plenum, a tim natpisom su studenti vjerojatno ukazali kako nema razlike između plenuma i referenduma, stoga je pitanje zašto profesori toliko insistiraju na referendumu.

U Rijeci je za sada u blokadi samo Filozofski faks, dok su ovo proljeće uz filozofe najaktivniji u blokadi bili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, koji će vjerojatno ovih dana na svom plenumu odlučiti o blokadi.

Dodajmo kako će sa na gornjoj zgradi filozofskog faksa s početkom u 15 sati održati tribina koju organizira udruga Universitas, a na njoj će govoriti rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, koji će se osvrnuti i na aktualnu blokadu Filozofskog fakulteta.
- 12:52 - Komentari (5) - Isprintaj - #

23.11.2009., ponedjeljak

Izglasana blokada nastave na Filozofskom fakultetu Rijeka

Na današnjem plenumu izglasana je 24 satna blokada nastave na Filozofskom fakultetu sa 121 glasova za, 19 protiv i 27 suzdržana.
Međutim, za razliku od proljetne blokade kada su studenti imali podršku dekana Baccarinija, sadašnji VD dekan Branko Rafajac je odbio predati ključeve fakulteta studentima, smatrajući kako plenum ne predstavlja volju većine studenata.
Osim toga, on je tijekom današnjeg dana postavio zaštitare na ulazu u fakultet koji su legitimirali studente, tako da čak studenti nisu mogli ući u zgradu fakulteta, ukoliko nisu imali dokumente, što je nagnalo cijele studijske grupe da se solidariziraju s kolegama i ne odu na predavanja. Nadalje, zaštitari su za Rafajca polučili kontra efekt, jer prema izjavama nekih od studenata, bilo je upitno hoće li se blokada nastave na cijelom fakultetu večeras izglasati, međutim neki od protivnika blokade su bili revoltirani zaštitarima na ulazu da su podržali blokadu.
Sam Rafajac je stavljanje zaštitara pravdao time kako ne želi da osobe koje nisu članovi Filozofskog fakulteta odlučuju o blokadi nastave. Međutim, nije rekao zašto tome nije bilo tako ovo ljeto kada je prema tvrdnjama studenta filozofskog, koje nije negirao, doveo studente s prava i drugih fakulteta kako bi se izglasala deblokada nastave.
Uz to, Rafajac nije objasnio plaćaju li sami studenti svojim školarinama, represiju koja sa vrši nad njima sa zaštitarima.
Dodajmo još kako je studentima danas isključio internet.
Također se raspravljalo o prijedlogu profesora i novog dekana Predraga Šustara koji na dužnost stupa 8. prosinca da se umjesto plenumom blokada ili deblokada izglasa nekom vrstom referenduma čiji bi rezultati bili valjani ako bi im se odazvalo više od polovine studenata filozofskog kojih ukupno ima oko 1500.
Studenti načelno smatraju kako bi i referendum išao njima u korist jer plenumi pokazuju kako imaju veliku većinu, međutim referendum drže nepotrebnim budući je plenum također otvoren svim studentima koji žele sudjelovati i odlučivati o radu fakulteta. Također, plaše se kako bi netko mogao manipulirati glasačkim listićima, što je nemoguće na plenumu budući je glasanje javno, dok je načelo isto, jedna osoba, jedan glas. Dodatni argument u prilog plenuma jest taj što se na plenumu odluke donose nakon rasprave gdje su svi slobodni izraziti svoje mišljenje.
Razlozi profesora u prilog referenduma su ti da je praktičniji, jer netko ne može stići u zakazano vrijeme na plenum ili prostorija ne može obuhvatiti 1500 ljudi, iako bi se plenum mogao i održavao se već na otvorenom.
Ipak, temeljni razlog zašto će se izglasala blokada jest taj što se ta metoda pokazala najefektivnijom. Naime prije, dok su izaslanici sastančili sa članovima rektorata, nisu se donosile nikakve odluke, dok su se nakon blokada počeli donositi neki prijedlozi poput najnovijeg da se razmatra kako bi se iduće godine osigurao besplatni upis na fakultete svim brucošima.
Međutim, iako je VD dekan Rafajac upravo taj prijedlog koristio kao argument zašto se protivi blokadi, budući smatra kako su se stvari pomakle s mrtve točke, studenti su odbili takvu argumentaciju jer taj prijedlog još nije zakon, osim toga time se osigurava samo besplatno školovanje brucošima, dok studenti traže besplatno školstvo za sve.
Nažalost, zaštitari ostaju preko noći, pa ćemo vidjeti kako će se sutra stvari odvijati. U svakom slučaju, prema studentskom kodeksu ponašanja odbija se bilo kakav oblik nasinja te će se na svaku represiju pružati pasivan otpor, odnosno sjedenje na mjestu. No, nadajmo se da do toga neće doći, a da će u konačnici obrazovanje biti besplatno za sve, kako ne bi došlo do još većeg raslojavanja u društvu i kako visoko obrazovanje ne bi bio privilegij samo bogatih.

M.T.
- 22:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

17.11.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi

U Zaljevski zvuk nam stižu Mandelbrot set i Avlijaneri. Prvi će najaviti solo koncert, dok će drugi predstaviti novu pjesmu.





A Prženje quintesencije donosi....

Izvrsna kombinacija muzičara, Josh Homme (Kyuss, Queens of The Stone Age) Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) i John Paul Jones (Led Zeppelin) su snimili jednako izvrsan album Odazivaju se na ime Them Crooked Vultures, a mjuza im zvuči kao neurotični Hard Rock bez sladunjavih elemenata i s mnogo eksperimenta. Budući je u rocku gitara u prvom planu, mjuza može vući na Hommejeve bendove Queens of The Stone Age i projekt Desert Sessions, no u riffovima se očituje Zeppelinski groove korz bas gitaru John Paula Jonesa, dok je Grohl uvijek Nirvanski moćan i pouzdan na bubnjevima.
Album nam otvara pjesma koja može asocirati na naslove Nirvane, Nobody loves me, neither do I. Poput većine stvari na ovom albumu, prva lasta ne čini proljeće, odnosno početak stvari vam ne daje garancije kako će ona zazvučati za minutu dvije. Dakle pjesma kreće u tempu moderate rocka i ima izrazite Zeppelinske rifove i refren. Primjetne su is lide gitare, sve da nas asocira na Pagea. Onda nakon drugog refrena imamo komešanje u strukturi pjesme, da bi se zatim ona u potpunosti izmijenila i čeka nas Kyuss QOTSA stoner finale u trajanju od dvije i pol minute.
Onda imamo veselicu, pjesmu koja kao da je skinuta sa sredine Zeppelinove trojke (Celebration Days, Out on the Tiles , pjesma Mind Eraser No Chaser. Tu nam i Grohl doprinosi njegovim Foo Fighters falsetom na refrenu. Meni je to nekako najdraža pjesma na albumu, najviše vas tjera na ples, pjevušenje i završava zajebantskim solom na trubama.
Prvi singl benda No Fang je još jedna čvrsta rockerica sa gomilu gitara, malo slide đitre, malo one odsvirane normalnom tehnikom, pravi susret Pageovskog i QOTSA zvučnog zida. Sama pjesma ima ritmiku koja može podsjetiti na QUTSA-in najveći hit No One Knows.



Dead End Friendas je potpuni ulazak na teren QOTSA, ponajviše zbog Hommejevih vokalnih eskapada ala Roy Orbison. Ova pjesma vam ne ulazi na prvu, kao prethodne tri, ali s vremenom zavolite njen pomalo psihodelični oklop.
Zatim nam slijedi prva duža pjesma. Elephants, jeli slonovi, a takva je pjesma velika s mnogo različitih djelova, koja izolirani izgledaju monstruozno, a takva su i kada ih spojite, no kada joj priđete bez straha uvidite da je to monumentalno djelo prirode, ovaj muzike. Dodajmo da refren pjesme svoji psihodeličnim insturmentarijem pomalo asocira na Zeppelin klasik Kashmir, dok je glavni riff pjesme tipičan izdanak QOTSA robot rocka, a stvar završava i počinje Zeppelinovskim bugijem.
I onda opet zabava. Stvar Scumbag Blues zvuči kao da je izvode Cream. Homme je totalno skinuo falseto Jack Brucea s refrena pjesme In The White Room. Opaka pjesma, ali u njoj će najviše uživati fanovi Creama i Hard Rocka 70-ih. Naj retro pjesma na albumu, s zajebantskim funky kljovama.
Bandoliers je jedna mirnija pjesma, koja nas psihodeličnom vokalnom interpretacijom vraća na QOTSA za vrijeme albuma Lullibies To Paralise.


Onda povratak u nervozu. Pjesma Reptiles muzički dočarava brze kretnje, recimo hrpe krokodila dok trga nesretni plijen. Jedna od boljih na albumu.
Interlude With Ludes je atmosferična pjesma koja zvuči kao eksperimentalne pjesme s Dessert Sessions albuma. Mnogo falseta, čudne klavijature u pozadini i ritam odsviran na metalnim kantama ili na obručima seta bubnja ili na nečemu što zvuči slično tome.
Nakon ovog eksperimentalnog intermezza slijedi najduža pjesma na albumu i po trajanju i po imenu ; Warshaw or the First Breath You take after you Give up. Dakle imamo odrezani stomp glavni riff i cirkusantski refren, dakle vergl u pozadini , tročetvrtinski takt. Zaigrano. Onda nam se za vrijeme solaže pjesma postepeno ubrzava ali umjesto totalnog cirkusko verglaškog finala imamo Sonic Youthovski ili Melvinski psihodelični nastavak putovanja kroz svemirsku tamu. Jipi je.
Caligulove je opet povratak u sedamdesete sa zvukom starih klavijatura, jasno s modernim dodirom produkcijem. No i dalje ne napuštamo psihodelične vode u kojima je album zaplovio još na pjesmi Interlude With Ludes što može može zasmetati dinamici albuma prilikom površnog slušanja, ali ako je slušanje, jeli aktivno jeli, onda se sve čari ove pjesme, sitne cake na gitarskim efektima, klavijaturama otkrivaju kao poklon slušateljevoj koncentraciji. Svakako jedna od boljih pjesmi na albumu. Ali nakon nje ide uz Mind Eraser najbolja pjesma na albumu. Gunman kreće kao neka industro pjesma ali odsvirana bez kompjuterskih semplova, s izvrsnim psihodeličnim refrenom na tragu Masters of Reality. Pravi svemirski gothic disco.
Album zatvara Spining on Deffodills. Kreće klavirom koju nadglašava buka distorzije i onda jedan piratski rif, duboki ritam na indijanama i sve zvuči kao neka paklena verzija Kashmira.


Dakle, još jedan izvrstan album izašao ove godine. Muzički znalci su još jednom pokazali zašto su toliko cijenjeni. Naime, nisu išli na sigurno i napravili album pun trominutnih rock hitića, nego su duboko zabrazdili u sve psihodeliju od početne do današnje faze, ali nikad ne isključivši sveprisutni hard rock element. Zapravo ovo je Hard Rock kakav treba biti, a ne kakav se danas prodaje kroz neke istrošene sweet metal bendove poput Bon Jovia, koji koriste termin Hard Rock, jer je Sweet ili Hair metal postao sinonim za lošu mjuzu. Samo što onda umanjuju vrijednost Hard Rocka, ali Them Crooked Vultures su ovdje da to isprave.



Pozdrave šalju MT & ML
- 13:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.11.2009., nedjelja

Popis bendova za nastup na Korzu 3. prosinca

Popis bendova za nastup na Korzu 3. prosinca:

Let 3, Urban & Vava, Grč, My Buddy Moose, Diskurz, ENI, Morso, Disco 'n' Action, Hesus Attor, Father, Avlijaneri, Carmina Puttana, Mandelbrot Set, Quasarr, FOF, Mandrili -
Bit će najvjerojatnije još svirke u Palachu, ali treba se još utanačit detalje, pa ću izvođače obavijestiti ponaosob, jel'
- 18:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.11.2009., utorak

Zaljevski zvuk (20 sati) & Prženje etera (21 sat) donosi...

U Zaljevski zvuk nam dolazi mladi Hard rock bend Kult, koji su pretprošli vikend pobjedili na grobničkoj gitarijadi Demoween.
Osim njih, najavit ćemo koncert Gustafa što će se održati ovu subotu u Stereu i dijelit ćemo karte na 212-043.



A Prženje etera donosi:

Novi album Slayera World Painted Blood je komad sirovog thrash metala. Ovo sirovo se prvenstveno odnosi na produkciju koju potpisuje Greg Fidelman, dugogodišnji asistent bivšeg Slayerovog producenta Rick Rubina.
Rubin je inače radio novi album Metallice Death Magnetic, na kojemu je svoj trag ostavio i Fidelman, tako da Magnetic i World Painted Blood imaju sličan zvuk.
Osim zvuka, za album možemo reći kako ima raznovrsne pjesme, od onih srednjeg tempa, preko brzih do ultra brzih, tako da se nakon Seasons in the Abyss radi o najraznovrsnijem albumu Slayera.
Drugim riječima, nema šanse da vam album dosadi, a svaka pjesma je, ono što se kaže, killer no filler.
Dakle album otvara stvar World Painted Blood, sa šaptanjem starog indijanskog proročanstva o kraju svijeta na Navaho jeziku (kojeg nijemci nisu u 2. svjetskom ratu mogli nikako dešifrirati).
Inače, ako je vjerovati bubnjaru Slayera Lombardu, kraj svijeta, odnosno panika o 2012. godini je bila nit vodilja ovog albuma.
Sama pjesma spada u rang brzih, ali ima čak melodiju, odnosno melodijski riff na oktavama koji dolazi nakon urlajučeg refrena World Painted Bood.
Stvar je super pet, superego, supermen.

Nakon nje imamo dvije klasične Slayer superbrze pjesme Unit 731 i Snuff, koje zvuče kao jedna stvar jer Snuff kreče klasičnim skvičavim Slayer solom, tako da vam se čini kako to nije početak stvari već samo solo za jednu dužu superbrzu pjesmu.

Zatim nam slijedi usporavanje s pjesmom Beuty Through Order. Glavni riff daje malo na Stoogese s prvog albuma ili, vjerovali ili ne Sonic Youth, sve to pomješano sa atmosferom Black Sabbatha. Jasno, ovu pjesmu možemo i povezati sa Seasons in The Abyss, ali fali nam onih hipnotičnih razlaganja đavolskog akorda. Ali sve u svemu, tko kaže da Slayer ne zna iznenaditi i da uvijek igra na sigurno, ajde, ajde, barem je solo stari Slayerovski. Još jedna super pjesma.
Nakon toga ubrzanje, Hate World Vide podsjeća svojim izbrejkanim riffom na War Ansamble, još jedna sa Seasonsa.
Public Display of Dismemberment je muzički jednako brutalna kao što joj naslov kaže. Super ultra brza super pjesma. Za sve fanove duplih kasa i blast beata.
Onda opet malo Stooges furke sa pjesmom Human Strain. Možemo reći kako se radi o blizancu pjesme Beuty Through Order.

Onda imamo jednu atipičnu Slayer pjesmu. Americon, dakle radi se pomalo ulasku u moderate rock ritmiku, srednji tempo, i imamo wah wah istočnjačku melodiju na refrenu. A tekst je politički, kritika rata u Iraku, koji je zbog nafte, kako pjevaju na refrenu i općenito kritika SAD neo cona (novih konzervativaca- Bush, Chaney) i zato Americon i zato najbolja stvar na albumu.
Onda imamo Psychopaty Red, stvar koja najviše baca na Slayer klasik Reign in Blood. Inače ta stvar je bila prvi singl, izašla još u prvoj polovini ove godine. Ovdje imamo i nešto što bi moglo biti minimalistički solo na basu, ehhehehe.
Nakon nje najsporija, uvjetno rečeno, pjesma na albumu. Playing With Dolls ima hipnotičku melodiju i to naglašavam, na klin gitari, a ne distorziranoj. Ta tema ide kroz cijelu pjesmu. Kao neki soundtrack za stari horor ala Zona sumraka. Opet su nas Slayeri na ovom albumu pozitivno iznenadili.
I album se zaključuje ultra super brzom Not of This God.
Važno je još jednom istaknuti kako se radi o muzički najraznovrsnijem albumu Slayera na kojemu svojim umijećem briljira bubnjar Dave Lombardo. Njegovi ritmovi nisu samo brzina, ima pregršt ritmičkih caka, prijelaza, naglašavanja koji ovaj album podižu na jednu višu razinu. Usudio bih se iskoristiti jednu frazu i reći da se radi o najzrelijem Slayer albumu.



I još mnogo muzike na koju možemo nalijepiti parolu "Mir i dobro, zlo i naopako"

Pozdrave šalju MT & ML
- 13:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2009., ponedjeljak

Zion noiZ: Asian Dub Foundation; ponedjeljak 09. 11. 19:30 @ SVID & Palach

Danas slušamo i gledamo Asian Dub Foundation. O ovome nadasve odličnom bendu ne treba trošiti puno riječi. U emisiji slušamo njihovu best of kompilaciju "Time Freeze", a kasnije u Palachu gledamo njihov koncert: "Keep banging on the walls". Nakon koncerta nastavljamo u istom stilu i duhu. U emisiji ćemo i najaviti neka bliža događanja, podijeliti neke upade, pa tako budite u 19.30 na pravoj frekvenciji ili na pravom mjestu u pravo vrijeme.


- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2009., utorak

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi

Evo nas još jednom utorkom od 20 do 22 sata na 98,4 MHz. Kako sam mislio da će prošla emisija biti zadnja , tako ovaj put neću ustvrditi kako se radi o posljednjoj emisiji već samo o pedeset i šestoj.

Danas se obilježava tužna godišnjica gubitka prijatelja, suradnika i člana Ri rock sastava Metrobolik Robija Paulića. Lijep osvrt donosi teks na Ri-rock.com

A u večerašnjoj emisiji ćemo donjeti pregled najboljih albuma i bendova u svijetu, ali i u Rijeci.

Što se mene osobno tiče kao urednika emisije, najdraži Ri albumi su mi 13 zlatnih hitova od One Piece Puzzlea i U protivnom od Diskurza.
A evo i moje top liste svjetskih albuma kojima smo se bavili u ovih 56 emisjia.

1.Alice in Chains – Black Gives way to blue

2.Mastodon – Crack the Skye

3.Metallica – Death Magnetic

4.Shrinebuilder - Shrinebuilder

5.Amon Amarth – Twilight of the Thundergod






Još jednom zahvaljujemo na podršci na Facebook grupi, Vratite nam stari Svid radio.

24 000 cjelova šalju vam MT i ML
- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2009., nedjelja

Zion noiZ: Massive Attack; ponedjeljak 02. 11. 19:30 @ SVID & Palach

Opraštamo se od frekvencije 98.4 MHz uz Massive Attack! Najavljujemo njihov koncert 6. 11. i slušamo njihove najveće hitove okupljene na kompilaciji Collected.

U Palachu nakon emisije slijedi trip-hop slušaona/gledaona: Morcheeba, Tricky, Martina Topley-Bird, Portishead...

bome i trip-hop tombola :D

za 9.99 kn osvoji:

1. Ulaznica za Massive Attack + 2x ulaznica za Urban Underground + 2x cuga u Palachu

2. Ulaznica za Massive Attack + 2x ulaznica za Urban Underground

3. 2x ulaznica za Urban Underground

4. 2x cuga u Palachu

(Tombola je kraj interneta u Palachu, a što se tiče Urban Undergrounda možeš birati hoćeš li na Gustafe ili na Dubiozu Kolektiv)

podršku SVIDU možeš pružiti ovdje:

http://www.facebook.com/group.php?gid=180963471755

Vidim ose!
- 16:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Image and video hosting by TinyPic

(Last) issue No. 8 // 98,4 FM // nedjelja, 1. studenoga 2009. // 21h

Večerašnji tracklist:
1. Italian Secret Service - Lazy Man
2. Gabin - La Maison
3. Gazzarra - Grand Central Boogie
4. George Benson - Song for my brother
5. George Michael - Secret love
6. Grover Washington - Let it flow
7. Henry Mancini - Theme from "Charlie's Angels" series
8. Incognito - A shade of blue
9. Jazzra - Heart beater
10. Jose Padilla - Something
11. Kyoto Jazz Massive - Substream
12. Jestofunk - Can we live

download link: Cocktail lounge No. 8

Toliko od Cocktail Lounge-a na 98,4. Zahvaljujem vjernim slušateljima i downloderima emisija.
Koristim priliku da se zahvalim i svima ostalima koji su slušali ovu frekvenciju svih 14 godina. Ponosan sam što smo bili tu za Vas. Do neke druge zgode...

NC
- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (12)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (14)
Kolovoz 2009 (11)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (16)
Svibanj 2009 (25)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (25)
Veljača 2009 (20)
Siječanj 2009 (21)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (24)
Rujan 2008 (19)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (16)
Lipanj 2008 (28)
Svibanj 2008 (28)
Travanj 2008 (21)
Ožujak 2008 (15)
Veljača 2008 (18)
Siječanj 2008 (23)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (28)
Listopad 2007 (43)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (11)
Srpanj 2007 (18)
Lipanj 2007 (19)
Svibanj 2007 (35)
Travanj 2007 (23)
Ožujak 2007 (38)
Veljača 2007 (35)
Siječanj 2007 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga:

linkovi: