Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Ri rock vijesti - 31. festival Ri rock i Father u Italiji

Danas je najavljen 31. Ri rock, koji će se održati u palachu 11. i 12. te 18. i 19. prosinca. Organizator je udruga Ri rock, a bendovi se mogu prijaviti na Internet stranici www.rirock.org.
Svaki dan će svrati i jedan gost, odnosno bend izvan Rijeke, koji se također može prijaviti na navedenoj stranici.
Prijave se primaju do 4. prosinca, a organizatori očekuju velik broj prijavljenih, stoga će se Ri rock opet održati tijekom dva vikenda, a svirke će trajati od 20:30 do 4 ujutro. Ulaz će biti 30 kuna za jedan dan te 50 kuna za dva dana. Međutim karte se neće naći u pretprodaji.
Udruga Ri rock je najavila novi projekt, Rirock autobus, gdje će se skupiti petnaest bendova iz Rijeke, koji će onda svirati po klubovima izvan Hrvatske.
Tijekom tog putovanja promovirat će se i kompilacijski CD riječkih demo bendova.
Također, o cijelom se putu planira snimiti dokumentarni film koji će se prikazati uoći idućeg Ri rocka.
Plan je održati 25 koncerata, a projekt je prijavljen gradskom odjelu za kulturu.
Osim toga, na današnjoj presici udruga Ri rock je najavila kako će se prostor Music boxa, odnosno prostorije za probe bendova, prebaciti s Kozale na Deltu u bivšu zgradu Ivex-a, gdje momentalno djeluje savez udruga Molekula. Razlog je taj što zbog limitatora buke sastavi ne mogu raditi probe, dok na prostoru Delte nema susjeda osjetljivog sluha.



Skupina Father će ovaj vikend sudjelovati na glazbenom festivalu MEI - The Independent Labels Meeting, u talijanskom gradu Faenzi. Tijekom vikenda tamo će nastupiti preko 200 bendova iz zemalja Europske unije i Japana.
Father će zasvirati u subotu u popodnevnim satima.
Na festivalu će biti i mnogo promotora i izdavača. Naime, jedan od ciljeva sudjelovanja na festivalu je i nalazak distributera koji bi Fatherove albume plasirao na tržište Europske unije. Do sada su Father svoj debi album Inspirita, osim u Hrvatskoj, distribuirali po Engleskoj gdje su održali nekoliko turneja. Također, nadaju se kako će ovime osigurati širu distribuciju za njihov predstojeći album, koji bi trebao izaći u veljači 2010. godine. Album je skoro gotov, predstoji još snimanje vokala i miks.
Novim albumom Father će ujedno predstaviti novog bubnjara Marka Jurića, inače člana sastava Belfast Food i Beatles Revival band, koji je, prema riječima članova benda Mihaela Prosena i Davora Tomića, zvuku Fathera dao novu dimenziju.
Inače Jurić je već snimio jednu pjesmu s Fatherima, radi se o obradi hita Beatlesa "Eleanor Rigby".
Dodajmo kako Fatherov boravak u Italiji financira riječki ogranak Hrvatske glazbene unije, čija je namjera promovirati riječku scenu u Italiji. Osim toga, HGU će pokušati organizirati sličan festival u Rijeci iduće godine.



Post je objavljen 26.11.2009. u 14:23 sati.