Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Rezultati ankete o blokadi

Na današnjem plenumu izneseni su rezultati ankete o blokadi nastave sprovedene među studentima i profesorima Filozofskog fakulteta. Od 1330 studenata i profesora, anketi je pristupila devetsto dvadeset i jedna osoba, što je 70,6%.
Protiv blokade se izjasnilo četiristo devedeset i tri osobe, što čini 53,5%, dok su za blokadu bile tristo pedeset i dvije osobe, odnosno 38,2%.
Nevažećih listića je bilo devetnaest. Međutim, kako bi zbroj postotaka bio sto, trebalo je biti sedamdeset i šest nevažećih listića da bi se dobio postotak od 8,25. Drugim riječima zagubilo se 57 anketnih listića.
Navedeno je prvi razlog zašto Nezavisna studentska inicijativa odbija rezultate ankete.
Drugi razlog neprihvaćanja rezultata je taj što smatraju kako je anketno pitanje "Da li se slažete s blokadom djelatnosti fakulteta" pogrešno postavljeno. Naime, Nezavisna inicijativa smatra kako se time sugerira da se u slučaju blokade ne bi održavali ispiti i kolokviji, što nije točno. Stoga su mišljenja kako se takvim pitanjem psihološki utjecalo na studente da se izjasne protiv blokade, zbog straha od nemogućnosti izlaska na ispit.
Ipak, što se tiče rezultata po odsjecima, za blokadu su se odlučila njih 6, dok su 4 bila protiv.
Za blokadu su kulturologija, filozofija, povijest, povijest umjetnosti, germanistika i kroatistika, dok su protiv psihologija, pedagogija, anglistika i politehnika.
Stoga još nije jasno hoće li se profesori prilikom odluke o davanju podrške blokadi povoditi rezultatima za cijeli fakultet ili rezultatima njihova odsjeka.

Dodajmo da je večeras na plenumu izglasan nastavak blokade fakulteta za naredna 24 sata.

MT

Post je objavljen 25.11.2009. u 23:01 sati.