Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Današnja situacija na Filozofskom fakultetu

Današnja situacija na filozofskom fakultetu je sljedeća, iako su po završetku plenuma studenti zamoljeni da napuste prostorije fakulteta, kako nam objašnjava današnji glasnogovornik, na kraju su ipak prespavali noć na fakultetu, dok je danas na faksu ostao samo jedan zaštitar.


Također otključana su glavna ulazna vrata, zaštitar ne legitimira i nastava je blokirana na cijelom fakultetu. Ipak VD dekan Rafajac im još nije dao ključeve fakulteta te se čeka završetak izjašnjavanja studenata u anketi oko toga jesu li za blokadu fakulteta koja će se sutra u 14 sati prikupiti i nakon toga će se objaviti rezultati, pa ako bude više od 50% studenata profesori će podržati blokadu.


Dodajmo kako na ulaznim vratima stoji kako je večeras u 18 sati zakazan referendum. Međutim, večeras je zakazan plenum, a tim natpisom su studenti vjerojatno ukazali kako nema razlike između plenuma i referenduma, stoga je pitanje zašto profesori toliko insistiraju na referendumu.

U Rijeci je za sada u blokadi samo Filozofski faks, dok su ovo proljeće uz filozofe najaktivniji u blokadi bili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, koji će vjerojatno ovih dana na svom plenumu odlučiti o blokadi.

Dodajmo kako će sa na gornjoj zgradi filozofskog faksa s početkom u 15 sati održati tribina koju organizira udruga Universitas, a na njoj će govoriti rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, koji će se osvrnuti i na aktualnu blokadu Filozofskog fakulteta.

Post je objavljen 24.11.2009. u 12:52 sati.