utorak, 07.04.2009.

Sloboda govora


Peta je godina otkako tu pišem i moglo bi se reći kako sam jedan od upornijih, a mnogi su pali. U krvi mi je da nikada ne odustajem.
Krenuo sam iz zajebancije, a nakon nekog vremena sam shvatio da vam imam što za ispričati. U tom malom eksperimentalnom kutku za pisanje pronašao sam utočište i polazište za kreiranje što kvalitetnijeg izričaja u formi kratke priče. Od malih nogu sam bio fasciniran upravo tom za mene fantastičnom proznom formom. Jako me veselilo da se u isto vrijeme na blogu pojavila grupa ljudi koja je jednako kao i ja radila na pisanju kratkih priča.
Ne žalim niti jednog trenutka provedenog za kompom tipkajući svoje istinite priče fiktivnih likova. Ponekad bih tako sjedio 3, 5, 7 sati dok ne završim priču. Znalo bi se zalomiti do 2-3 sata ujutro, pa onda 3-4 sata spavanja i na posao. Mislite da sam to radio zbog neke slave ili želje da jednom od toga zaradim nekakve novce? Ne, dragi moji. Radio sam to i još uvijek radim iz čiste potrebe, jer to sam ja, onaj koji ne može i ne želi pobjeći od pisca u sebi.

U tom periodu petoljetke formirala se i publika na ovoj adresi, dobra i loša. Dobra publika prati me onda i kada me ne ide. Loša publika nije publika.
Tu i tamo javi mi se poneki snob koji svojata foru "mama ti se kupa gola", a ja takvima poručujem : "nije bitno tko to ime nosi, već kako ga nosi".

Jučer je netko važan, netko tko ne razumije moj humor, moju satiru, telefonski kontaktirao nadređenog mi šefa na poslu kako bi se na mene izveo određeni psihološki pritisak, te na taj način direktno utjecalo na moju blogersku slobodu govora koja niti jednim zakonom nije ograničena, još. Postoje iznimke gdje intervenira policija jer im, isto tako, netko sugerira telefonski.

Nikada se u životu nisam skrivao, niti bježao, pa neću niti sada. Isto tako, neću se ispričati nekome kome je zasmetao moj tekst jer jasno je na blogu istaknuta moja mail adresa za kontakt i postojao je i drugi način da me se kontaktira osim posredničkog telefoniranja.

Kada smo već kod posredničkog telefoniranja, idem nazvati pizzeriju.

Laku noć drugari,

voli vas vaš Stroke.



- 21:23 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>