nedjelja, 20.01.2008.

Ona

Ruže su prosute. Ljepota je prolivena. I ljubav je odletjela. Bijeli prsti još nježno dodiruju snježne tipke stvarajuć predivan zvuk. Bijeli prsti još uvijek žive,ali ne i ona... tama je pala na njena ramena, tama je pala na njene snene oči i zatvorila ih... tama je skrila put do njenog srca, do njenog života. Njeno lice je bezizražajno, njeno lice je blijedo i malo, njeno lice je zaogrnula sjena. Njeno je tijelo zagrlila svjetlost, zagrlila nježno, na trenutak i slomila ga u svom staklenom zagrljaju. Njeno je tijelo umorno od sve igre, ali ona ne dozvoljava sebi da se slomi. Ne ponovo. Ona svira pjesmu tuge, tuge kakvu svijet nije vidio. Ona svira pjesmu patnje, patnje koja joj oduzima san. Iako sada budna sanja. Oko nje je tama... i glazba. Njena duša, koja zbori.
Razdvojeno. Razrušeno, izmoreno, rascjepano. Poderano, ubijeno. Njeno biće je mrtvo. Duša je jedno, a tijelo samo njena marioneta. Marioneta što svira. Porculanski prsti što diraju u srca anđela. Ona je silovana iznutra, istrošena i bezvrijedna. U tamu, da se njeni grijesi ne vide. U tamu da se zaboravi njen dah. U besmisao, da njene riječi izblijede. U tišinu da se zaborave njena djela. Jer sama je bila svoj najveći neprijatelj. A misli postajale mučiteljice tijela.
Sada je u redu. Sada je sve savršeno mirno i lijepo. Jer unutarnja borba je gotova, i njene rane sada ližu zvijeri, njenu krv pije žedna zemlja. Jer dvoje neprijetelja nemogu živjeti zajedno, ne mogu živjeti oboje. Onaj tko pobijedi dobiva u ruke život drugog. Njene misli su pobijedile. Njeno tijelo izgubilo. Sad njihov je rob, što rađa savršenstvo. Što iz patnje progovara glasom anđeoskim, mislima koje u njemu stanuju. Privremeno, jer duga je vječnost.
Njeni blijedi prsti lagano klize, poput perca. Na njenom licu procvale pahulje snijega. U njenim usnama još skriven zgrčen osmjeh. Njeno tijelo se ne pomiče, i duge crne halje obavijaju ga nježno. Njeno ranjeno tijelo ljubi crna svila. Oči sklopljene u blaženom miru. Oči slijepe,jer ne vide svijet, već samo duše. Oči slijepe, jer ih nema.

21:44 Your words….[klikni] >6< °°

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.