Ja sam pravo malo čudo. Od jutra sam napravila desetak raznih stvari, počela desetak raznih aktivnosti-poslova i promijenila isto toliko i raspoloženja. Žderem salatu i još nešto za stolom, ogladnila sam već od tih silnih nezavršenih poslova. Jeli multitasking zapravo pametan? hm. Ne mogu se koncentrirat jer istovremeno učim, planiram neke važne stvari, obilazim blogove, mislim na drage osobe, pričam s univerzumom i još neke stvari, i to sve odjednom. Mislim, voljela bi prestati razmišljati, ali to je osobi poput mene doista teško. Niti mi se taj način života sviđa. To je kao da Isadori Duncan zabranite plesanje, ili Saši Antiću repanje. Ili Severini pjebanje.(aha!) Piskaranja se ne želim odreći. To mi je ko fitness za dušu.
I tako ja jedem, grickam, evo..konzevu sardina, njih obožavam. Samo unutra piše (na ceduljici u kutiji)- Škaram! (sphyraena sphyraena). ? Pripada obitelji štukanaca (Sphyraenidae). Boja tamnosiva ili smeđozelenkasta, prema dolje srebrnkasta. Dužina do 1.20m (nemoj je...!), težina do 4 kg. Srednja lovna težina oko 0.30.kg. Mrijesti se u drugoj polovici ljeta i početkom jeseni. Meso vrlo ukusno (slažem se!), osobito ako je pečen ili kuhan.
Nađe se po cjelom Jadranu, ali prvenstveno u njegovu južnom dijelu. Dok je u Dubrovniku obična riba, u ostalim je krajevima rijetkost. Drži se pretežno uz samu obalu, bez obzira na vrstu dna, a privlače ga blizina slatke vode, pa ulazi i u ušća rijeka. Poznatija su lovišta uz Konavoske stijene, u Župi dubrovačkoj, Slanomu i jugoistočnim predjelima Mljeta. Nije sasvim rijedak ni u okolici Splita.
Sardine i cijela ta obitelj štukanaca su vrlo zdrave,ako netko nezna,jer sadrže puno omega3 masnih kiselina, posebice kad su u konzerviranom obliku. Ali skuša je tu daleko rekorder, ona sadrži najviše omega3 od sve plave ribe, što je čini vrhunskom namirnicom. Pečena na roštilju,gradelama je savršena, baš po mom ukusu. Inače, obožavam ribu, jedna od rijetkih stvari koje su mi bile super i kad sam bila mala, i sad. E tu su definitivno umiješani geni. Volim ja i suhe klobase, super su fakat,pogotovo naše, ali kad meni netko spomene ribu na gradelama...ko da si nekome spomenuo..neznam, ćevape i eurokrem. Čudno, ha. Čak i kuhanu ribu volim, a kuhani ćevapi i nisu nešto,pretpostavljam. Al bogme nije ni kuhani oslić.
< | lipanj, 2010 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
Postoji taj neki dio mene koji bi do vječnosti filozofirao. Ne znaju svi za taj moj dio, ponekad izađe na svjetlo dana kao kakav biser. Ponekad čak i napravim nešto pametno... Ne volim taj svoj dio svijesti uvijek, ponekad me opterećuje, i uopće nije sexy, ali bez njega ne mogu.
Ovdje iznosim ponešto od svega.
U horoskopu sam strijelac, kao i u podznaku.
''I misao koja je zarobljena, kopni i tuguje.
Sputana misao, baš kao i zarobljena voda,
u toj sputanosti svojoj, ne dokazuju čari slobode.
Nesputane, teku voda i misao.
Misao ka vječnosti, a voda ka drugom agregatnom stanju.
U kretnji je čar slobode.
(blade777)
''Dobro se vidi samo srcem. Bitno je očima nevidljivo''
A.de Saint Exupery,Mali princ
''Koliko voliš sebe toliko popravljaš svijet oko sebe''
ksenija
''Anyone who is not on your same evolutionary and spiritual frequency will distance himself from you, while those who are on the same frequency as you will come closer to you. You will see how amazing it is to discover that everyone who needs to be by your side will ultimately appear in your life in the most spontaneous and divine manner. That's how powerful the mind is! "
Ricky Martin
''Prirodna osjetljivost za ono što je dobro i za ono što je loše najbolji je navigator za sve naše postupke i odluke. Prirodno klijanje vlastite senzitivnosti - ako se smijem tako izraziti - neusporedivo je učinkovitije od bilo kakvih autodestruktivnih i umjetnih pokušaja da "budem bolji". Stvari koje činimo ili ne činimo vrlo su često suptilni ispušni ventili čija zamjena drugim suptilnim ispušnim ventilima zapravo znači vrtnju ukrug; unutarnje povećanje osjetljivosti za određene pojave u nama i izvan nas jedino je pravo i trajno rješenje svih naših kriza svijesti.''