MOJA PRIČA JE UVRŠTENA U JEDAN FANTASY ZBORNIK

07.11.2023.

Za: NATJEČAJ ZA ZBORNIK PRIČA KNJIŽEVNE FANTASTIKE «IZA UMA» TREĆI BROJ UVRŠTENA JE I MOJA FANTASY PRIČA336704803-756064709463143-6791496780753915569-n
slika: https://www.facebook.com/photo/?fbid=6788476081169322&set=g.1432868960295808


Jadranka Varga: TIŠINA CRNOG ANĐELA

Je li ona crni anđeo mekanih krila ili je tek spasonosni bijeli dah koji čovjeku oduzima životni dah i odnosi ga u vječnost, to još ne znam – nismo se još srele.

Neposredno sam je srela samo onda kad sam slušala o njoj da je uzela nekoga i odvela ga na bolje mjesto, kad je oduzela nekome bol i učinila da ta osoba više ne pati i ne boluje.

Nisam pomilovala ta mekana krila crnog anđela, jer ona je za mene – crni anđeo. U njoj nema one svjetlosti koja se prelama na romboidne dijelove i nestaje u nekom neskladnom krugu, ona uvijek rotira na samom kraju života.

Pojavljuje se kad su usne suhe, kad se dah života skraćuje i kad se treba zakoračiti u neki novi svijet sjena, toliko drugačiji od ovog gdje se živi, a dah se rasipa i zatvara se sam u sebe do samog kraja zatvaranja.

Ona je uvijek – tišina u duši, ona je vrijeme zatvaranja duše i puštanja da se duša odmori, jer neke duše su previše davale, umorile su se i tada dolazi taj crni anđeo mekanih crnih krila i odvodi dušu do onog ekvinocija vremena kad je vrijeme za polazak i kad je vrijeme da se haljina od tijela odmori.

Sanjam je kroz “bijele snove” i znam da ona dolazi odvesti nekog koga poznam ili nekoga od ljudi koje poznam. Takvi snovi su tzv. proročanski snovi, to je najava o nečijem odlasku, nečijoj smrti. Ništa ne čujem, ali kad sanjam nešto bijelo (bilo što bijele boje), znam da mi crni anđeo šalje svoju poruku da će odvesti još jednu dušu do onog ekvinocija vremena kad je vrijeme za polazak.

Ona uvijek nađe način da mi se javi kroz te “bijele snove” i bez glasa, u tišini, a i ona je sama jedna velika tišina i znam da će netko otići s njom.

Bojim li se takvih snova? Više ne.

Svi ćemo jednog dana dočekati tišinu crnog anđela mekanih crnih krila, jer svi joj pripadamo, a i ona pripada nama.slike: Grafičko oblikovanje: Zoran Hercigonja, profesor https://www.ocaravanje.com/objavljen-je-treci-tom-zbornika-prica-knjizevne-fantastike-iza-uma/#content

iza-uma1tt

iza-uma2

iza-uma3

iza-uma4

iza-uma5

iza-uma6

napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.