LUTANJE

03.10.2019.(slika: digital art)

Kao nekad smo izvan svakog realnog trajanja života, sami u zaleđenoj sekundi, smrznutoj samoj u sebi, slika života, bezimeno lice nekog davno prošlog svijeta skrivenog u magli i nepoznatog ovom lijepom čistom predvečerju koje se poput meke svile nježno provlači zidom ispod mog balkona.

Taj pogled i te riječi uzele su sve, Sunce je odavno ispisalo svoje stranice ovog lijepog dana i označilo kraj svim svojim bljeskovima i zlatnim nizovima.

Misli mi lutaju vremenom, Mjesec je opet prepun sebe u tom ciklusu što se ponavlja i obnavlja i neka se obnavlja.

Tamnokrila ptica me posjetila, polegla mi je na dušu i zaspala, zaiskrila je suza u oku neki dan, zaiskrila i nestala, a ta plava sjena Mjeseca će odnijeti zaiskrenu suzu.

Opet pada tamno predvečerje, skriveno se privuklo ispod balkona i stvorilo međusvijet gdje se vide lutajuće duše.

U arterijama još uvijek teče nešto slično… luta… i odluta …nebeska tijela rotiraju svojim pravocrtnim linijama, mene nije bilo...odlutala sam svojim nepravilnim stazama u međusvijet sumračja među nešto slično što se zove – vrsta.


napisano: 08.04.2009. u 19:45h | na portalu iskrica-weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE“
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=303624
i 15.06.2009. objava na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/lutanje-3http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-83-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (26) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.