HALJINA

28.12.2017.



slika: digital artist

Obukla sam najcrnju noć i otišla nedaleko od sna gdje se granice pretapaju jedna u drugu i gdje ne postoji mjesto na kojem se duša može sakriti.

Te usne, kojima si ljubio druge, gledam očima tvojim i vidim, da ti se život vraćao unatrag kad si po njihovoj koži ostavljao otiske usana, tako lažne, a u tom trenu tako važne i uz to lice lopova koji krade zadnji izdisaj što ga duša ispušta kad ti šapće “volim te”.

Hej, dušo, zato ću ti ukrasti taj zadnji izdisaj u ovoj najcrnjoj noćnoj haljini u kojoj ti dolazim i ostavljam moj otisak na tvojim usnama i onda, kad je najbolnije i onda kad ostaje samo suza slutnje, gorke šifre tvoje ljubavi zauzimaju svoj sat u mom dnevnom rasporedu pa se vrlo taksativno postavljaju kao imperativ mog trenutka.

Ne!, obukla sam najcrnju noć i odlazim tako blizu snu, da bih zaboravila čak i sebe i još više kliznula niz noćnu tamu u beskraj ljepote ništavila.


napisano: 16.3.2013. u 19.15h, iz 4. zbirke poezije
"PLESAČ NA ŽICI"


23.04.2013. u 08:46h objavljeno na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/haljina

28.5.2015. objavljeno na blogu
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2015/05/1631946656/haljina.html

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-53-1 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

pjesma je objavljena i u ovom međunarodnom zborniku:


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.