JEDNO

29.11.2017.slika: digital artist

Izvor čežnje me lomi poput krila ptice kojeg lomi silni vjetar, a tajnu šifru si spremio u duboke potoke svojih ritmova i neizrecivim porivom me dotaknuo da osjećam isto.

Bezimena sam hodala poslijepodnevnim sjenama sutona u kojem su se zaiskrile moje oči i u nizu treptaja jedva prepoznavale razna mjesta po kojima sam kročila, unutar grudi počela je sazrijevati zlatna jabuka čiji zov muške duše slutim i kao statua od zrcalnog svjetla utopio si se u moj svemir sa svim čežnjama i žudnjama prelomljenim na prometnoj aveniji preko koje sam prelazila.

Zaželjela sam da moja toplina nikne na dva različita mjesta: u tebi i u meni, a tko spaja dva težišta, moj s tvojim i tvoj s nečijim drugim... ne zna, ako ne osjeća isto, a ako osjeća tako kako je u virovitim grudima objavljeno, znat će da muškarac i žena mogu postati sa dva različita mjesta – jedno....kad se tvoj glas utopi u moj.


napisano 19.12.2007. u 19:58h pod na portalu iskrica-weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


JEDNO od 19.12.2007. iskrica-weblog

21.03.2011. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/nitko-ne-zna-ako-ne-osjeca-isto-2

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.