"KAD BEZDAN UZVRATI POGLED"

07.08.2017.(slika: digital artist)

napisano 02.10.2005. u 10:40h | na portalu Iskrica weblog, a iz 1. zbirke "Sjena duše"

https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=68790

i 18.10.2009. objavljen na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/kad-bezdan-uzvrati-pogled

Iz mog pitomog srca dopiru divlji zvuci, činiš meni ono što ne želiš sebi, pamtim vrijeme kad si mi činio samo ono što si želio sebi, a vrijeme nam je razdvajanju.

Pitao si me kako pada Sunce kad rađa noć, rekla sam ti: "u točno vrijeme kad ti stane srce", a nakon jutarnjeg buđenja uredila sam se samo za obred koji sam sama odabrala.

Tiho je u mom spokoju, burno je u tvom miru pa kad okusiš nešto što si želio, a znaš – nisi smio, tad se pitaš, jesam li bliži stvarnosti ili snu?

Ne znam, pijem vino iz bezdana i kad pogledam u bezdan i ''bezdan uzvrati pogled'', očaravaju me njegovi odgovori, očarava me uzvraćeni pogled bezdana.

Promaknula mi je tajanstvena opomena mog neprijatelja, mislio je da je očarao neke moje drage misli svojim otrovnim riječima, pogledala sam u bezdan milijun puta, nikad nije uzvrtio pogled, a sinoć mi je bezdan uzvratio pogled i rodila sam se taj tren.

To su odgovori, to su odlasci na pragu novog vremena, to je – TO.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (18) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.