JEDNOG DANA

15.06.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 15.6.2010. u 18.10h, a iz 7. zbirke

"IZBRISANO LICE"

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/06/1627745911/jednog-dana.2.html

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=45679

Jednog dana kad me pozove Netko, da ostavim ovaj plavi raj i kad u harfi života zasvira oproštajna melodija, iz jednostavne gramatike moje duše ispisat ću čudan naslov za period kad sam zauzimala svoje mjesto na ovom globusu, to mjesto što je gorjelo mojom aurom i mojom sudbinom.

Jednog dana kad skinem ovu haljinu života koja se troši i polako odlazi svom kraju, nacrtat ću u pjeni čudan pentagram za okvir kad sam disala ritmom ove bijele duše i tamnog srca, a na tamnoj pučini ovog života zlati se rub onog kraja gdje me nose valovi, skidaju koprenu sa lica, dok kompas života pokazuje pravac kretanja točno prema zacrtanoj elipsi.

Još dok iz ružinog grma dopire miris koji opija bogove, još dok Mjesec ne zaobilazi moje oči i još dok tvoja duša uranja u moj noćni svijet mašte i snova, bezdan vremena odijeva svoju najsvečaniju haljinu i vodi me kroz noć i kišu prema koridorima svijesti otkud ću se opet vratiti jednog dana i početi pričati svoju novu priču.

I tog trena kad odem i kad skinem potrošenu haljinu ovog života, na Nebu će zasjati moja zvijezda, gorjet će sjajem i vremenom, dok se ne vratim, a kad kroz noć i travu prošetaš u svojim sjećanjima, na oltaru noći pratit će te moja sjena.

Iz te sjene izuzmi onu slatku šifru mog imena i nadaj se, da ćemo se jednog dana opet sresti na sredini puta u zenitu drugog života, a kad anđeli ispred nas poslože bijele latice naših sjećanja, svanut će jutro boje ruže i počet ćemo opet neki novi ciklus spajanja i razdvajanja.


moje lice, izbrisano u vremenu...
ono lice, koje diše ispod ovog, kojeg nosim sada


http://www.digitalne-knjige.com/varga7.php

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-8054-662
Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava
.

bijeli ljiljan i mala svijeća sa lijepe šetnje 13.6.2017. u posjeti sv. Anti na Svetom DuhuImage and video hosting by TinyPic

Reci nešto, ako želiš (24) X ispiši X #

HVALA NA POSJETI

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.