ČISTA SUDBINA

31.05.2017.slika: digital artist

napisano: 15.8.2010. u 04,00h i objavljeno na portalu Magicus, a iz 4. zbirke

"PLESAČ NA ŽICI"


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=48609

Duša je sama u ledu, u toj noći koja se polako provlači i zauzima svoje mjesto u kutu sobe.

Ostala sam između svjetova, hladno svjetlo me odvodi u tajnu beskonačnost nemira i u svilenu tamu Svemira, zbrojila sam sve zvijezde na nebu i na dlanu ih složila, da dobijem tvoje ime.

Kad bi se buđenje duše shvatilo kao lepršava radost, odavno bih već letjela prema plamenu svijeće i te spoznaje sebe, u auri su se boje promiješale, izmiješale i stvorile novi pastelni niz tako da solarni nagovještaj ne može poremetiti taj lijepi nesklad koji još uvijek vlada u dubinama duše.

I dalje je duša sama u ledu, a noć mekano spušta svoja krila i crta moj zamagljeni život, smaragdi spavaju u dubinama slova, zrak je neprirodno miran, a ovo ljeto raskošno najavljuje ponoćna zvona sa obližnje crkve, pričajući o glasu života i sjeni sna…

Vidjela sam se, običnu i tihu, kako hodam između visokih trava i razmišljam, što li mi se to događa u tajnim komorama srca?

Još me nisu stigle guste magle jeseni, još hodam čistom sudbinom, a kad na oltaru noći zapalim svijeću, u tom toplom jasnom svjetlu zaiskrit će tvoje prekrasne plave oči i kao čista sudbina odgovoriti na tajna pitanja o događajima u skrivenima komorama srca.
http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-53-1
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (25) * ispiši * #


Copyright@2005. - 2021. /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.