PROLAZNICI U ŽIVOTU

23.01.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 31.08.2004. u 7:01h | na portalu iskrica-weblog i ponovo objavljeno na istom portalu 1.2.2009, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=31322

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=290900

i 31.8.2009. objavljeno na portalu Magicus:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=29238

U trajanju od trajanja, u noći što kao razgolićena tajna obavija tijelo na krevetu i odnosi ga u svijet bez snova, zbližava me nešto toj noćnoj priči, toj razgolićenoj tajni.

Znam, da u drugom danu od nekad dočekuješ taj san, znam da na tvojim usnama nema osmijeha, sudbina je opet promiješala naše životne karte i nekome oduzela nekog, nekome dodijelila nekog.

Kome li je mene dodijelila?

Neki prolaznik u mom životu odaje svoj odraz u zrcalu mog oka i pokušava hodati tragom mojih stopa, polako mi prilazi i podiže dlanove na kojima se ocrtavaju linije duše što je prošla svoj put.

Mnogi prolaznici prolaze i zastanu, okrenu se i nestanu, čekanje nema smisla, ako se ne zna koga se čeka, a zvijezde bi mogle pokazati put onom tko zna čitati znakove neba i tko je hodao usamljenim cestama ovog globusa.

Opet crtam u pjeni konture nečijeg lica za koje ne znam je li moje ili čije li je?

Jutarnje Sunce, veće od mog uma, zasjenilo je tamno nebo i presjeklo osjetljive oči duše, a one gledaju i mudro šute, ja ostajem tu, na istom mjestu gdje me je pronašao prolaznik i možda, kao pretposljednji, čuva taj plamen srca što još uvijek gori istim sjajem.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.