NAĆI ĆEŠ TO ŠTO ŽELIŠ

27.04.2016.



i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano: 2.9.2005. ovdje na blogu iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2005/09/1615120933/naci-ces-to-sto-zelis.2.html

i postavljeno 24.02.2006. u 12:30h na portalu iskrica-weblog

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=87892

Do jezera mrtvih listova od prošle jeseni sišla je sjena jednog pjesnika, sjena njegova se spustila do obale, rasute na mjestima gdje je prosipao svoje stihove i pohodio osamljena mjesta pa ih tamo sakrivao.

U tim njegovim očima lijepa je njegova ljubav.

Osjećam prazninu kad vidim bijelo, osjećam muklost kad sanjam bijelo, na nebo se propinju moje ruke, dotakle bi oblake, zaronile u dubine.

Kraj rijeke, tiše i od najtišeg leta orlove sjene, između neba i zemlje doplivalo je jedno malo srce i zaustavilo se u tom davnom zimskom danu, ugrijalo se to srce na toplom dlanu pjesnika i okrenulo se mjesecu i nasmiješilo, ugrijala se duša i snagom tih očiju, koje su je pratile izdaleka, zanijela se tom ljepotom osjećaja.

Iz mračnih komora srca nisu više izlazile kristalne suze i skrivale se ispod kamena, koje su drugi pronalazili i mislili, da su to vilinske suze, ali to su bile suze tuge.

Pomaknule su se zavjese prošlosti, neke davne zakletve su se ispunile i odslužile ono zadano pa su već postale i besmislene.

Duša je sačuvala biserne riječi usamljenog pjesnika, sagrađen je zlatni otok i čeka se proljetni vjetar, da bi pokrenuo ta bijela jedra za jedno lijepo putovanje.

Ako usamljeni pjesnik pronađe te oči koje traži, neka mu vjetar bude sklon i njegovim jedrima podari nezaboravan doživljaj i neka te oči, koje usamljeni pjesnik traži, zarone duboko u njegove i vidjet će beskraj noći, vidjet će dubinu duše.

Te oči, ako znaju gledati, u pjesnikovoj duši će vidjeti sebe pa zato, usamljeni pjesniče, kroz tri noći moja duša će moliti za tvoju sreću i kroz snove ćeš naći te lijepe oči u koje toliko želiš zaroniti.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author

napiši nešto, ako želiš: (9) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.