sretna Nova 2014. godina

30.12.2013.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (8) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






NA TRGU PTICA - Jadranka Varga.... online promocija moje 5. knjige poezije

02.12.2013.


Image and video hosting by TinyPic

Nova knjiga na portalu

www.digitalne-knjige.com

Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je na portalu

www.digitalne-knjige.com

bjavljena još jedna nova digitalna knjiga.

Zbirku poezije "Na trgu ptica", Jadranke Varga, predstavit ćemo vam uz pomoć manjeg dijela recenzija knjige: ...

R E C E N Z I J A

''Blagost nečije Duše ne osjeti se uvijek, potreban je dio, koji vlastitoj Duši nedostaje kako bi bila ispunjena.

U svjetlosti dana promatrati dobrotu protkanu stihovima i jednostavnošću sa velikim oduševljenjem, razvedri se srce, a ono tako laganim treptajima daje duševni mir, da ne kažem spokoj, jer čitajući poeziju u kojoj iskrice riječi lebde kao pahulje prvog snijega, u svoj svojoj ljepoti, pronalazim veličanstvo, kojim se biće želi predati plavetnilu, pronaći krila za umorna leđa kako bi mogla poletjeti iz stvarnosti u bjelilo tišine...

Citat iz pjesme „TAMNA STRANA SRCA“, napisana 27.7.2013:

„Napisano ostaje za spomen, drugi svijet nije za ove riječi, a kad potonem u bol i kad te zazovem bijelom tišinom – zastani kraj pustog groblja i vidi jednu sjenu, koja čeka sumrak pa da se stopi s njim i nestane zauvijek.“


To si Ti, Duša Tvojih stihova.

Čitajući, otvaram sljedeći list, koji sniva između korica „Na trgu ptica“, prekrasne poezije sa pogledom Duše u plavetnilo neba, plavetnilo voljenog bića.

Upijam svako slovo punim dahom, jer znam prije, nego je ispisano, proživljeno je disanjem jednog osjetila i uzneseno mislima i željom daleko od patvorene ljepote voljenja. Iskrenost voljenja je protkana zlatnim vezom ljubavi.

Dok se prepuštam stihovima u kojima je divna Žena, a moja prijateljica Jadranka ostavila trag za danas, sutra i godine koje slijede, doživjela sam ugodne trenutke, jer Dušom kojom voli i bezgranično se predaje ljubavi voljenog bića, vjerujem da ni i nebeske sile poklonile prekrasan osmjeh.

Citat iz pjesme „BIJELE STRANICE“ napisana 26.8.2009.:

„...u knjizi života samo bijele stranice, a one pročitane, čitam ponovo ...one bijele ispunit će sudbina...zaboravljena mjesta ispunjavam valovima sjećanja i pripazit ću na želje...“


Spremna na sve, kroz snove iscjeljuje Dušu voljenjem srca bez kojeg Život ne bi imao smisla.

Kroz slatku osudu nazivanu „Ljubav“, Duša progovara glasom Sjene, dodirima pogleda zaustavlja vrijeme i voljenjem ulazi u nutrinu bića bez kojega ni sama ne bi postojala.

Diše udahom poklonjene dragocjenosti, progovara srcem i strpljivošću, vjerom ljubavi poklanja i ubire dobrotu.

Upravo kroz stihove, upoznajem ispovijest Duše kao jedinke, koja mislima daje slobodu, nižući uspomene života, ali svaki tren ispunjen je plavim očima u kojima pronalazi upravo sebe i svoje postojanje.

Listanjem prošlosti, u slici iza zastora života, izranjaju misli i želja za budućnost buđenjem Duše uz Dušu.

Duša može voljeti i prije rođenja, jer snaga njezine ljubavi podnosi svaki teret.

Jednom sam rekla kako doživljavam Tvoju poeziju: svaki pročitani stih pred mojim očima izroni iz kao slika, slika najljepših tonova boja, koje ponaosob predstavljaju note, a note stvaraju čaroliju.''

Mirjana Pejak-Peki, pjesnikinja

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale do sad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti sa našeg portala, tako da svojim mišem kliknete na link:


http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Ta knjiga je, kao i sve naše do sad objavljene knjige, besplatna za osobno korištenje, a preuzeti je možete samo i isključivo na stranicama našeg portala.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju sa tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav,

Uredništvo portala


www.digitalne-knjige.com

Kontakt:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40

Naša E-mail adresa:


digitalne.knjige@gmail.com


Image and video hosting by TinyPic

2.12.1904. - danas je rođendan mog tate, imao bi točno 110. godina i nije slučajno da je promocija ove 5. knjige poezije baš na današnji dan, a da nisam ni sanjala da će biti baš 2.12.:

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (7) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.