Hoću pobjeći i zaboraviti, ali prvo priznati moram

11 veljača 2006

so you're with her
not with me
I hope she's sweet
and so pretty
I hear she cooks delightfully
a little angel beside you


Imam jednu veliku tajnu u sebi o sebi. Tajnu koja me boli, kida, čini hladnom, egoističnom, bezobrzinom, hrabrom, neuništivnom. Tajnu koja me tjera da pišem o svemu, samo ne o tajni. Tajnu koja me tjera da pronađem bilo kakvu ljubav kada mi ona zapravo ne treba. Tajnu koju sam svo ovo vrijeme tako dobro čuvala od svih. Baš svih. I lagala i sebe i vas i druge.
Samo jedna tajna može od čovjeka učiniti čudovište. Ljubav.

Ja volim. Volim već dugo. Volim čovjeka koji živi s drugom. Volim čovjeka kojeg sam pokušala oteti, ali nisam uspjela. Volim čovjeka zbog kojega sada teku ove suze. Volim čovjeka koji me je naučio što je prava ljubav i koji me naučio što je prava bol. Naučio me što znači žrtva zbog ljubavi, što znači varati partnera. Naučio me što znači voditi dva života.
Sve najbolje i najgore u ljubavi naučila sam od njega.

so you're with her
not with me
oh how lucky
one man can be
I hear your house is smart and clean
oh how lovely with your homecoming queen
oh how lovely it must be


Nije ostavio nju. Nije želio ostaviti mene. Voli nju. Voli mene. Ja sam morala biti ta koja će zatvoriti vrata ispred čovjeka za kojeg bih život dala. Učinila sam to, pred malo. U međuvremenu sam promijenila posao i broj mobitela (savršeno se poklopilo). I ništa mu ne želim javiti. Mora jednom biti kraj. Bojim se samo slučajnog susreta. Padam na tom ispitu. Nisam uvijek jaka kao stijena.

when you see her sweet smile baby
don't think of me
and when she lays in your warm arms
don't think of me


I svi muškarci koji su se isprepletali kroz moj život u posljednje vrijeme bili su moj očajnički pokušaj da Njega izbacim iz glave i iz srca. Svjedoci ste da niti jedan nije uspio. Htjela sam na silu naći nekoga tko će zauzeti njegovo mjesto. Ne ide na silu. Odustajem. Ja zapravo ne trebam nikoga. Želim biti s Njim. To ne mogu.
Prestajem tražiti drugoga jer nisam spremna. Sada se spremam na period boli i period zaboravljanja predivnog perioda života. Spremam se svima objasniti što je on meni značio. I svi će biti u čudu. Znam. Netko koga sam do sada skrivala pred drugima u obliku "samo" prijatelja i „samo“ ljubavnika, ustvari je osoba koju volim i zbog sam sprema učiniti sve, osim biti druga.

so you're with her
not with me
I know she spreads sweet honey
in fact your best friend I heard he spent
last night with her
now how do you feel, how do you feel?


Molim vas, nemojte ga osuđivati, nemojte ga kritizirati, nemojte ga mrziti. Molim vas, nemojte govoriti da je gad. Nije. Mislite o njemu sve najbolje jer to je čovjek kojeg volim i kojeg ću braniti do krvi. To je čovjek o kojem ću uvijek misliti sve najbolje i govoriti sve najbolje. Puno je vremena trebalo da to priznam u javnosti. Ma lako za javnost. Trebala sam priznati sebi da sam namjerno i uporno htjela pošto-poto vezu samo da bih nastavila tamo gdje smo nas dvoje stali.

when you see her sweet smile baby
don't think of me
and when she lays in your warm arms
don't think of me
and it's too late
and it's too bad
don't think of me
and it's too late
and it's too bad
don't think of me


Dobar dan. Ja sam RiLady i ja volim. Prvi korak liječenja jest priznanje osobama koje sam lagala da postoji osoba koju volim više od sebe i da ta ista osoba više nije u mom životu. Živi svoj život negdje drugdje i s nekom drugom. Ja samo želim da bude sretan.

does it bother you now all the mess I made
does it bother you now, the clothes you told me not to wear
does it bother you now all the angry games we played
does it bother you now when im not there


Dobar dan. Ja sam RiLady i ja lovim muškarce kako bih najveću ljubav zamijenila privremenom. Prvi korak liječenja jeste priznanje sebi da ja ne želim vezu. Trebam vremena da se oporavim i obnovim snagu.

when you see her sweet smile baby
don't think of me
and when she lays in your warm arms
don't think of me
and it's too late
and it's too bad
don't think of me
and it's too late
and it's too bad
don't think of me...


Dobar dan. Ja sam RiLady i želim s vama podijeliti svoju tajnu. Prvi korak liječenja jeste progovoriti o svojim najdubljim osjećajima i iznijeti ih van. Napokon sam to učinila. Suze klize, a s njima dolazi i osjećaj olakšanja.

Molim vas, nemojte ga osuđivati jer to je čovjek kojeg volim.

<< Arhiva >>