Pročitati kada pomislim kako tebi treba olakšati…

23 kolovoz 2019

Ovo su za mene uputstva za uporabu koja obvezno trebam onog trenutka kada pomislim kako je tebi teško u životu, kako ti je teško pričati o osjećajima, kada se javiš iznebuha jer baš tada nemaš što raditi, kada trebaš nekoga da te nasmije pa odeš dalje. Ovo su moja uputstva, ne za uporabu, nego podsjetnik kako se ja osjećam kada je tebi teško...

Sam biraš svoj put i svoje postupke. Odrastao si muškarac, barem muškog roda, i odgovoran za sve što učiniš ili ne učiniš. Mislim da ti ide dosta dobro, kada pogledam kako živiš.

Nego, upute za mene. Da, uglavnom, ovo je, iskreno, četvrti put da sam se spotakla o ono da - kad nekoga voliš ili ti se netko jakoooo sviđa - učini sve da ga dobiješ. Oduvijek sam mišljenja da se za prave ljubavi ne boriš, one su tu same od sebe. Boriš se za budale, egotripove, ne-znam-što-želim muškarce, pa-dobra-je-i-ona-kada-nema-druge muškarce i njihove varijacije na temu.
No, pokleknem i ja ponekad pa se kao nešto borim. Danas znam za koga, točnije, protiv koga se borim. Borim se protiv same sebe jer mi sve iznutra govori da je krivi, a ja, iz želje da imam nekoga, krenem pa toleriram neke stvari koje ni u ludilu ne bih tolerirala, da sam u dobrim danima i da sam svoja, i da sebe slušam.

Neće mi se više dogoditi R, E ili M ili D. Neće se više dogoditi da znam da nisu za mene, da ih mjesecima odbijam, a oni mjesecima "napadaju" povremenim porukama ili pozivima i povremenim inzistiranjem da se vidimo. Neće se više dogoditi da unaprijed znam da ih ne želim, a onda popustim u trenutku slabosti, a onda me trenutak slabosti dovede do dana boli, a dani boli do mjeseci patnje. Ne može!
Znam kako je bilo i kako je završilo prvi put! Znam kako je bilo i kako je završilo i drugi put! Pa i treći mi je još jako dobro u sjećanju. A sada si ti četvrti! E pa dosta je bilo!

Naravno da je u meni tračak nade da ćemo se pomiriti jer onaj sadist u meni ne da mira, ali zato pišem ove upute za sebe.
Pročitati kada sadist odluči da je baš lijepo da si se javio nakon 10 dana.
Pročitati kada mi pošalješ lijepu fotografiju jer znaš što volim.
Pročitati kada mi lajkaš postove da mi "pokažeš kako misliš".
Pročitati kada mi kažeš da misliš na mene svaki dan, ali se javiš svakih 15-20.
Pročitati kada me opet pozoveš na piće, pa otkažeš u zadnjem trenutku jer je uletilo nešto važnije.
Pročitati kada pomislim kako mi je bilo lijepo s tobom onaj jedan put koji si našao vremena za mene.
Pročitati kada pomislim da će možda ovaj put biti drugačije.
Pročitati kada me uhvati nostalgija za lijepim trenucima.
Pročitati kada jednostavno učinim bilo kakav pomak u mislima ili zapravo prema tebi.
Pročitati kada nalazim opravdanja.
Pročitati kada vjerujem u sva tvoja opradvanja.
Pročitati kada ti kažeš kako je tebi teško i kako nisi bio dobro.
Pročitati kada opet, po 10ti put kažeš, uživo...
Pročitati kada popustim tvojim malim iritantnim pozivima na što god jer me uvjeravaš da koristim obrnutu psihologiju kada kažeš - ne javljaj se.

Pročitati jednostavno zato što sam sada uočila obrazac svjesno, jer znam što činim svjesno, jer znam što očekujem svjesno, jer znam čemu se nadam svjesno, jer boli prekid ovoga što god to jeste - svjesno.

Počitati i čitati i čitati....i držati se uputa...


<< Arhiva >>