Comfort zone bye bye

20 kolovoz 2015

Da. Prošao godišnji. Prije godšnjeg raspadala sam se po svim šavovima I u poslu I u ljubavi I u zdravlju I u fizičkoj lokaciji I u prijateljstvu. U svakom području nalijetala na zidove, rupe, prepreke, povlačenja I razvlačenja.
I rekla DOSTA. Ovaj puta nije godišnji namijenjen rješavanju svega toga, svih zaostataka poslovno I privatno. Nije namijenjen povlađivanju drugima koje dugo nisam vidjela. Nije namijenjen da svoje vrijeme trošim na ikoji drugi način osim onako kako ja zamislim.

Ovaj godišnji bio je posvećen meni, mojoj unutarnjoj snazi, mom "čišćenju" iznutra, mom kompletnom resetu u glavi, rekla bih lobotomiji od svega što me je "zagadilo" tijekom vremena.
Ovaj godišnji davala sam onoliko koliko sam željela I kome sam htjela, pomagala ne oštetivši sebe I uživala omogućavajući I onima u mom društvu da uživaju.

Reset u glavi je dobar. Sada nakon povratka u sve imam odgovore koji dolaze iz mirnoće I ukazuju se sami po sebi. Trebala sam to. Nije bilo dovoljno znati I prije da su neke odluke ispravne, trebalo je proći "ćišćenje" u moru I na vjetru I na kiši, da odluke postanu sastavni dio mene I da mirno, bez pompe I scena, odlučim što dalje, bez obzira da posljedice.

Strah od posljedica više nije moj strah. Sada ga sječem. Sasjeći strah od posljedica znači suočiti se sa posljedicama koliko god one teške ili nekim čudom lake bile. Trebala sam prazan prostor da sakupim snagu za to. Svi oko mene pričaju o tome, nitko ništa ne čini. Svi oko mene pričaju o promjenama, ali vrlo malo ih se odluči I za najmanju. Svi oko mene pričaju kako žele bolje I kako je teško nešto postići pa rađe biraju isto.
Nisam više dio tih priča. Saslušam. Podrška sam. Ali ja nisam više to.

Moja odluka je promjena. Moja odluka je novi posao. Moja odluka je da nema tebe više. Moja odluka je otvoriti se I riskirati. Moja odluka je ne imati strah od promjena. Moja odluka je biti JA. Ono što istinski osjećam I čemu osjećam da moja duša stremi. Moja odluka je raširiti krila I poletjeti I prepustiti se.

Comfort zone bye bye.
Unknown here I come.

Više od avanture, manje od ljubavi

03 kolovoz 2015

Nešto me potaknulo da prođem malo kroz svoj blog i naišla sam na blog pisan davne 2005 - Šala na vlastiti račun :( :) - (helouuuuu) na temu Veze bez veze ili ti ga Više od avanture, manje od ljubavi. Tema je bila obrađena u časopisu i zaintrigirao me taj naslov, htjela sam vidjeti gdje sam u odnosu na to što pišu u novinama.
Danas sam htjela proći točke "dnevnog reda" da vidim jesam li pametnija bila davne 2005. ili danas 2015. (grozno kako vrijeme leti).

Ne znam dal' da se smijem ili da plačem. CAPS LOCK komentari vrijede danas. Ostalo je post od prije 10 godina.
________________________________________________________________________________________________________________________

1. Odmah ograničite očekivanja
Da, kako da ne. Evo, baš sam ga ugledala na ulici i rekla sebi: „Ovo je tvoj novi komad za vezu bez veze i ograniči se.“
Kao da ja biram kada ću biti zaljubljena i voljeti, a kada ne. Kao da ja biram trenutke kada ga želim čuti, a kada ne. Kažu oni da se odmah izvučete iz priče ako vam je teško ostati hladne glave. Pa to znam i sama. Ali ne znam kako da se izvučem kada osjećam fizičku bol jer ga ne čujem i ne vidim??????
OSTALA SAM NA ISTOJ RAZINI.

2. Nikad ga ne zovite i ne šaljite poruke pijani
????????????????????????? Neke stvari ipak znam i bez ovih ludih novina.
SREĆOM I DALJE OVO ZNAM I DRŽIM SE TOGA.

3. Smjesta prekinite primijetite li da ste poljuljani
Ja poljuljana?? Ma dajte.... grrrrrrrrrrrr, da mi je znati samo koji je to pametnjaković prvi izmislio?
Evo upravo ću izvući utičnicu iz struje i prekinuti..... ma što? O čemu ti ljudi pričaju? Pa ne prekidaju se osjećaji SMJESTA.
AH, I DALJE NE ZNAM KAKO SMJESTA PREKINUTI. PREKIDAM, ALI NEKAKO TRAJE DULJE... NE ZNAM ZBOG ČEGA


4. Ne izlazite samo šaranja radi
Izlazim samo radi svoje zabave pa ako i uključuje šaranje, gdje je tu problem? Izgleda u shvaćanju riječi ŠARANJE.
ZAPRAVO SADA TOLIKO MALO IZLAZIM DA MI ŠARANJE ČAK ZVUČI I PRIVLAČNO.

5. Ima curu ili ženu? Zaboravite.
Ajde bar nešto pametno. Inače imam averziju bilo čega s oženjenima i s djevojkama. Ne zbog nekih moralnih načela, nego vidjeh previše patnje u takvim vezama. No, eto, prva pozitivna stvar u svemu ovome – ja nemam takvih problema.
JBG, KOD NAJGORE STVARI NA SVIJETU PALA SAM ISPIT I SVE PRETHODNE TOČKE. POLJULJALA SAM SE I NISAM OGRANIČILA OČEKIVANJA, A K TOME JOŠ IMA I DJEVOJKU. TOTALNI FAIL. MEGA FAIL.

6. Ne posuđujte njegove stvari i ne ostavljajte svoje
Pa posijala sam stvari par puta. Ma ne zbog tog glupog razloga vraćanja po njih. Zaboravna sam i smotana, što drugo reći, naročito ujutro kad se ustajem. Uvijek su me stvari čekale na polici i vratio bi mi ih uz poljubac (ovo budi neka lijepa sjećanja). Pa čak mi je rekao neka si četkicu donesem kod njega doma. Danima sam se smijala sama sa sobom kako se moja četkica uselila kod njega, a ne ja :). Na kraju je ispalo tako; četkica je još uvijek kod njega (barem mislim), a ja sam daleko.
PRAVILO SLIJEDIM DAN DANAS. NIŠTA NE POSUĐUJEM I NIŠTA NE OSTAVLJAM.

7. Nema veze bez veze s nekim tko vam se jako sviđa
Hm, da, o ovome bi se dalo pisati romane. Ako ću biti cjepidlaka onda ću logički iz ovoga izvući zaključak da vezu bez veze možeš imati samo s nekim tko ti se ne sviđa. Halo, pa i za jednu noć mi se dečko mora svidjeti, a da ne govorim o ostalim stvarima.
NO SHIT SHERLOCK?!?!?!?!?! UGLAVNOM, EPIC FAIL S ISTIM TIPOM S KOJIM SAM PREKRŠILA I PRAVILO BROJ 5.

8. Igraj muški ili ne igraj
Moram priznati ovdje sam zapela. Kaže autorica članka da „igrati muški“ znači samo zabavu i tjelesno zadovoljstvo? Ne bu išlo...
NISAM JOŠ DAN DANAS SKUŽILA KAKO IGRATI MUŠKI. MISLIM DA NI MUŠKARCI DANAS NISU SIGURNI KAKO IGRATI PA JE TO ONDA OBOSTRANI PROBLEM.

9. Ne gnjavite
Mrzim kad mene gnjave i mrzim gnjaviti druge. Dakle, ne odnosi se na mene...
OSTALA NA ISTOM NIVOU.

10. Ne pretjerujte (u vezama bez veze)
E pa baš mi nije do toga da par puta godišnje proživljavam rat sama sa sobom jer eto, da budem u trendu, moram imati vezu bez veze.
BJEŽIM GLAVOM BEZ OBZIRA, ALI JEDNOM JE DOVOLJNO :(
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hm, kada podvučem crtu, što sam starija, nisam baš pametnija po ovom mjerilu. Uvijek sam se tako dobro držala kada je pravilo broj 5 bilo u pitanju, a sada sam ga toliko zaribala da automatski imam još i pravila 1, 3, 7 na duši.
U čuđenju mašem glavom sama sebi s nevjericom...

Pitam se hoće li blog biti živ za slijedećih 10 godina i hoće li biti ikakvog pomaka ako opet naletim na ovaj post?

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>