Prokletstvo zajedničkog života

24 srpanj 2008


Pronašli ste ljubav svog života! Napokon ste ušli u taj mali krug sretnih ljudi koji su pronašli svoju srodnu dušu. Nakon kraćeg ili dužeg vremena odlučili ste živjeti zajedno jer želite više vremena provesti zajedno, želite dijeliti krov nad glavom i sve ostalo dobro i zlo, odlučili ste se pripremiti za slijedeći korak – brak.
Jebat ga… po meni tada počinju problemi.
Odjednom se muškarac počinje opuštati i misliti kako u biti svo svoje vrijeme provodi samo s vama, njegovom životnom partnericom. Zajedno spavate, zajedno jedete, tu i tamo pogledate TV i malo razgovarate usput.
Aha, da, negdje ugurate i seks jer… pobogu… sada živite zajedno i možete to raditi kad god poželite. A baš to dovodi do situacije da se seks prorijedi. Jer… više ne koristite baš svaku priliku kao kada ste živjeli razdvojeno pa se poševili baš svaki put kada se vidite i to bilo gdje. Sada imate svoj prostor i svo vrijeme svijeta, a sexa sve manje.

Vraćam se na to „svo“ vrijeme koje provodi s vama. Ne znam da li tu računa 8 sati spavanja ili 1 sat razgovora uz ručak/večeru ili sjedenje/ležanje jedno pored drugoga prilikom gledanja filma kada se naravno ne smije pričati jer pratite radnju. Od svega navedenoga ostane vam 1 sat razgovora prilikom ručka ili večere. Ajde možemo staviti i doručak ako ste sretnici koji imaju puno love pa ne moraju raditi.

Ako ode na posao, prestane se javljati s posla što je prije bilo obavezno da bi mu dan bio uspješan jer vas je želio čuti. Sada zna da ćete ga čekati popodne kod kuće i zašto bi onda potrošio minutu dvije samo da nazove i kaže – ljubavi, fališ mi… mislim na tebe. Sada zna da ga više nećete odbiti ako vas navečer pozove u kino ili na piće. Već ste u kući i bio on od volje za kino ili piće ili ne bio – jebat ga… vi ste tamo. Ako ode s društvom negdje, više nema potrebe da se javi i da vam da do znanja da i na putu bar minutu na dan misli na vas. Sada jedva čeka pobjeći s društvom i ne javljati se jer… opet će se vratiti vama doma.

Ta sigurnost koju dobije jednom kada uselite zajedno je toliko velika da odmah zaboravlja da je ikada učinio malo napora kako bi vas osvojio. On vidi samo jedno – osvojio vas je. Sve ostalo pada u vodu. Ljuti se kada zahtijevate istu količinu pažnje kao i prije useljenja jer… bože dragi… pa živi s vama, to je sva pažnja na svijetu koju možete dobiti i trebate biti zahvalni za to i ne tražiti išta drugo.

Drage moje, ako vaš muškarac spada u ovakvu skupinu, trebate tražiti nešto drugo – drugog muškarca. Onaj koji vas voli neće pokazivati znakove ovakvog ponašanja. Onaj koji vas uzima zdravo za gotovo hoće. A takav vam ne treba.

Sažetak zadnjih par mjeseci - da meni bude lakše

23 srpanj 2008

Ne mogu reći da sam loše.
Ne mogu reći ni da sam dobro.
Srednje sam. Srednja u srednjim godinama u srednje kvalitetnoj vezi i u srednje kvalitetnom životu.

Prošlo je mjeseci od mog zadnjeg pisanja - ispovijesti. Prošlo je mjeseci u kojima se puno toga dogodilo, puno toga izmjenilo, puno toga poboljšalo, puno toga naučilo, ali i puno propatilo.
Očito ne može biti dobro, ako nije popraćeno s nečim lošim.

Ljepoto, tebe sam se sjetila nekoliko puta. Ne mogu te zaboraviti, ne mogu te izbaciti iz svog sjećanja, iz svojih osjećaja, iz mene. A više ne postojiš.

Frajeru, tebe sam upravo danas otpisala i to je kraj. Da li će biti kraj danas, sutra ili za mjesec dana, nebitno, ali kraj znači kraj. Ja nisam glupa zato što ne dižem buku; ja nisam glupa zato što ne propitujem, ja nisam glupa zato što te pustim da živiš ono što pričaš. Ja ću ti uvijek dopustiti da misliš da si u pravu, uvijek ću ispitivati granice do kojih si spreman ići, a onda ću u trenutku servirati sve što te dođe.

I onaj zadnji je pokazao svoje lice nakon kratkog vremena. I onaj predzadnji je pokazao što je zaista na stvari. I ti ćeš dušo moja doći na red. Ne zato što ja to hoću, već zato što platiš za sve u životu.

Nisam osvetoljubljiva, ali dođeš na svoje. I ja ću frajeru doći na svoje, ali očito moj red još nije stigao. Previše je griješnika prije mene na redu.

Frajeru, mislila sam da će funkcionirati.

Ljepoto, još te volim više od svega iako ne znam kako bi funkcionirali.

Svi ostali, nemojte probati shvatiti...

To sam ja...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>