petak, 27.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 39

Jako sam umoran i riječi mi ne dolaze, samo ću reći: MIRNI TI SNOVI I ODMORI SE, DRAGA MOJA SESTRICE!

- 04:47 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 39

Moje pisanje svakim danom, svakom noći postaje kasnije, kasnije jer se nekada ne želim i neću dovoditi u poziciju da kažem kako se osjeća moja bolesna sestrica. A kako je ona bila juče, kako, dobro, tako ona kaže, ali njen glas je umoran, njeno lice je umorno, iako mi kaže "ma braco, bit će sve oko, ne brini", a ja odlazim sa mislima koje ne želim njoj reći, ja odlazim sa izrazom lica koji njoj ne daje do zanja dasam zabrinut. Nadam se i molim dragom bogu da će sve biti kako traba, LAKA TI NOĆ, DRAGA MOJA SESTRICE, laka vam noć prijatelji. /ramljakd@yahoo.com/

- 02:55 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 25.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 37

Večeras se ja loše osjećam, psihički sam "ubijen" pa neću pisati kako znam, nego ću samo moj dragoj sestrici zaželiti LAKU NOĆ I MIRNO SPAVAJ MOJA SESTRICE!

- 03:09 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 24.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 36

Priču o stanju moje bolesne sestrice nastavljam sa malo opisivanja njenog trenutačnog stanja : dobila je oko 3 kg, gubi polako ali sigurno kosu, fizički djeluje malo iscrpljeno. Dalje ću pisati šta se poduzelo da se olakša njeno stanje. Kupljeni su joj svi potrebni vitamiski pripravci da se održi njeno fizičko stanje, sa njom se stalno priča o dobrim stranama toga šta se radi za nju dok izbjegavaju traumatične teme, i na taj se način nastoji održati u što boljoj "psihičkoj" kondiciji . Dragi moji prijatelji, večeras sam vam htio prikazati samo u nekoliko natuknica, kako se osjeća moja bolesna sestrica, vijerujte mi, da moji osjećaji, osjećaji moje braće izlaze iz ove šablone, i mi nastojimo svojim radom, prisustvom na sve moguće načine, našoj sestrici pomoći da prebrodi ovu životnu dramu. A prebrodiće je, ja i moja braća vjerujemo u to, a naša sestrica našu vjeru svojim vjerovanjem još više pojačava. Laka ti noć, draga moja sestrice, laka vam noć dragi prijatelji!

- 03:16 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 35

Rano je jutro, ja sam strašno umoran, umoran od nespavanja, ali opet mi misli lete prema mojoj dragoj sestrici i zanemarujem umor, nego samo razmišljam o tome kako ću je danas čuti, kako ću znati da je ona dobro, a najveća mi je nagrada kad je čujem da se smije, a njen smjeh pobjedjuje opaku bolest. Kad bi mi svi znali u tako teškim trenutcima u životu dati malo sebi oduška, malo pokazati okolini da nas ništa pa ni teška bolest nemože slomiti i da život teče dalje i da smo mi sastavni dio toga života. Nažalost, dragi moji prijatelji, zaboravili smo šta znači dobro raspoloženje, šta znači smjeh, mi se samo brinemo o tome kako ćemo danas i i današnje vrjeme imati više, zaraditi više, bez obzira na posljedice. Zato sam uvjek sebi govorio, mojoj seki govorio, matrijalno - nemože se bez toga - ali znaj zdravlje i tvoja sreća, nju nemože ništa matrijalno zamjeniti, i to se desilo, neke stvari su došle na naplatu u najgorem obliku. Nadam se da će moja sestrica, prevladati i ovo, da će pobjediti opaku bolest i da će nastaviti živjeti lijepo i onako kako zaslužuje. Laka ti noć moja sestrice, laka vam noć prijatelji!

- 05:05 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 34

Rječi, svaki dan se čovjek treba sjetiti nekih novih rječi da bi opisao raspoloženje, da bi opisao kako se osjeća, kako se osjeća njegova bolesna sestrica, a teško je to, nekada jednostavno nemaš načina da pronadješ prave rječi, previše te stvarnost pogadja. A dragi moji prijatelji, kako je danas moja sestrica. Dobro je, koliko se u njenom stanju može upotrebiti ta rječ. Bori se i neda da je nekada tudje loše raspoloženje omete u toj borbi, i ja znam da će uspjeti. LAKA TI NOĆ, DRAGA MOJA SESTRICE!

- 01:05 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 21.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 33

Kad bi se moje želje ispinile, ja ovaj tekst bi prestao pisati, svaku noć kad dodjem i počnem pisati, vodi me te misao. Nadam se da će moje želje biti ispunjene. LAKA TI NOĆ, DRAGA MOJA SESTRICE.

- 00:43 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI -32

Veceras će biti dovoljno reći: LAKA TI NOĆ, DRAGA MOJA SESTRICE!

- 02:20 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 31

Pisanje večeras ću početi i završiti sa rječima. LAKA TI NOĆ MOJA DRAGA SESTRICE - MIRNO SPAVAJ!

- 01:33 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 30

Kako je ovo teška veče, kišovita, umorna za sve nas, a posebno za moju sestricu. Kad će konačno sunce pokazati svu svoju ljepotu, kad će konačno ljepota sunca doći u život moje drage sestrice. Nemogu večeras više pisati, nego samo na kraju zaželiti laku noć dragoj mojoj sestrici i vama moji nepoznati prijatelji!

- 01:35 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 29

Kasna je noć, tišina koja dušu razdire, a ja, ja pišem rječi koje znače mnogo mojoj bolesnoj sestrici. To su rječi koje svakim danom ponavljam odkada se moja sestrica hrabro bori sa strašnim neprijateljem u svome krhkom tijelu. Rječi ohrabrenja, rječi podrške, rječi koje nekada u teškim trenutcima izvlače osmjeh na umorno lice moje sestrice. A bit će opet smjeha na njenom licu svaki dan, bit će opet veselja u njenom životu, jer pobjedit će moja draga sestrica toga podmuklog neprijatelja i istjerati iz svoga tjela. LAKA TI NOĆ, DRAGA MOJA SESTRICE, laka vam noć prijatelji!

- 01:34 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 28

LAKA TI NOĆ I MIRNI SNOVI, DRAGA MOJA SESTRICE1

- 01:24 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 27

Dragi moji, kako bi riječi koje svaku veče ostavljam na ovom portalu nešto značile, kada bi moje riječi unjele ljepotu u ži vot moje bolesne sestrice, ja bih ih svako veče bez obzira na premor pisao. Medjutim, svaki dan je dug, svaki trenutak je dug, svako moje razmišljanje o mojoj bolesnoj sestrici je teško, jer znam da joj sa ove pozicije na kojoj sam najmanje mogu pomoći. A ona treba pomoć, ona treba razgovor, a razgovor o njenoj bolesti je traumatičan i težak. Jer, dragi moji, kad god poiču, ona me pita "braco kad će ovome doći kraj", a kad pokušavam njeno razmišljanje skrenuti, ona se opet vraća na početak. Ona se bori na svoj način fa shvati šta joj se dešava, a ja mislima, kako joj najbolje pomoći. A pomoći ću joj, jer previše mi znači.

- 02:38 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 14.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 26

Kako bi bio tužan dan da ne napišem nekoliko redaka, da se ne sjetim moje bolesne sestrice. A kako je ona provela jučerašnji dan, kaže da je puno bolje, da nema više takove mučnine kao dan ranije i da je nešto jela. To je super, to dokazuje koliki je borac i da će u ovoj borbi izaći kao pobjednik. Hvala ti dragi bože!

- 02:33 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 13.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 25

Večeras ću, dragi moji prijatelji, samo nekoliko riječi napisati, a te riječi neka moje raspoloženje opišu. Užasno mi je gledat i slušat patnju moje drage sestrice, bože pomozi joj da to prestane!

- 00:41 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI -24

Kako da više pičnem ovo moje pisanje, ovo moje noćno teško pisanje i razmišljanje o proteklom danu. A protekli da je bio sličan prethodnom, s jedne strane gledaš sretne ljude, s jedne strane čuješ osobe do kojih ti je neizmjerno stalo, a onda se vraćaš u stvarnost i razgovaraš sa svojom sestric, i sve ljepo šta ti se dotada dešavalo gubi nekakovi smisao, jer ona stobom teško razgovara, ona meni prenosi svu patnju kroz koju prolazi. A dragi moji prijatelji, nedaj bože nikome takovo iskustvo, takovu bolest, nedaj bože nikome nikada da osjeti šta je bol i patnja, jer ova patnja prelazi granice ljudske izdrživosti, a opet sa druge strane gledam da je ta patnja potrebna da se moja draga sestrica izvuče iz svega, da svojom neizmjernom patnjom pobjedi ovog zlog neprijatelja i da ide dalje u životu. A moja draga sestrica, će pobjediti tog uljeza, pobjedit će kao i dosada a sada joj samo treba mir, treba joj bratska i prijateljska ruka, a toga ima koliko želi i imat će dok god bude trebala. Laka ti noć, draga moja sestrice, spavaj mirnim snom!

- 01:00 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 11.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 24

Evo mene opet, neznam ni sam kako više da počnem ovo svoje pisanje, jer ispadne da vas opterećujem sa jednim svojim problemom, koji je isključivo privatne naravi, ali nemogu, nemogu jednostavno držati u sebi neke dogadjaje, nešto što me muči, Moja draga sestrica je primila kemiterapiju - 1 puta, dobila je crvenu, a vijerojatno netko od vas zna očemu se radi. Ja samo znam da je to dosta teška terapija i da je traumatična za primatelja. Razgovarao sam sa sestricom i ona je toga svega svjesna, svjesna je posljedica primanja citostatika, a mi svi smo tu da joj pomognemo da što lakše to prebrodi. Nemogu više pisati, želim vam laku noć, iako ja ne spavam do jutra!

- 00:59 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 10.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 23

Kakovrijeme ide brzo, kako ove noći prolaze, kako se nekad osjećam tako umorno, tako izgubljeno, usamljeno, teško, ali uvijek kad ovako u ranu zoru idem pisati i razmišljati o proteklom danu sijetim e moje drage sestrice i kako mi se .juče javila, kako je juče rekla "braco danas ipak počinjem sa kemoterapijom", bit će dobro, nadam se. I primila je prvu kemoterapiju, maslio sam bit će joj loše, medjutim ta mala ženica, to krhko tijelo je odlično podnijelo taj pritisak, bez nekih velikih reakcija, samo je rekla da je umorna i da joj se spava. I spavala je, spavala je zadovoljna, spavala je sretna jer zna da je ova borba njena, da ona mora pobjediti. Za 20 dana ide na drugu kemoterapiju nadam se da će biti isto kao i prvi put, nadam se da će ostati taj izraz zadovoljstva i pobjede na njenom licu. Laku ti noć draga moja sestrice, laka vam noć prijatelji!

- 04:42 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI -21

Kako se čovjek lijepo osjeća kad zna da nekome nešto znači, kako je lijepo čuti lijepe riječi, kako je lijepo vidjeti sreću u očima moje sestrice. Bit će ona dobro, ozdraviće, a to može zahvaliti svojoj neizmjernoj želji i volji za životom, neizmjernoj ljubavi prema sebi i svima koji joj nešto znače, a i tome što sa svih strana dobiva neizmjernu pažnju i ljubav koja ona svakako zaslužuje. Divno je imati takovu sestricu, divno je vidjeti njen osmjeh na licu, ja sam sretan i moja braća što je imamo a njena djeca i suprug u bogom nagradjeni što uživaju život snjome.

- 04:59 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 20

LAKU NOĆ MOJA DRAGA SESTRICE, laka vam noć moji vijerni internet prijatelji.

- 05:37 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 07.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 19

Kasna je noć, ja ne spavam, radim, radim i razmišljam kako se život iz jedne strašne tragedije može vratiti u kakovu takovu normalu. Razmišljam o tome koliko je čovjek jedna mala jedinka, koliko je čovjek osjetljiv, ranjiv i kako se nekada ne vidi izlaz, a onda najednom, najednom svojom upornošću i tražnjem nadje izlaz i postaje sretan, iako jeoš nije vrijeme za potpuno sreću, ali nada se da će i to vrijeme doći i da će ponovno biti sretan, sretan radi svoje sestrice, sretan jer ipak zna da je svojom a prije svega njenom ogromnom željom da uspije, da pobjedi, pobjedila u prvoj bitci, a ova druga, druga će biti isto tako teška, ali uspjeće, mora uspjeti, i mi svi vjerujemo da će uspjeti. Nekada su ljudi mislili da podrška nekome treba biti podstrek, tjeranje da uspije, ili neznam ni ja kako da to nazovem. Medjutim u slučaju moje sestrice, to je bila neizmjerna ljubav pokazana u svakom trenutku njenoga života, a kad joj je najviše trebalo, mi smo joj pokazali svu veličinu ljubavi, svu veličinu svoga srca jer znamo da je njeno veliko i ona je isto tako trebala. Danas ovo pišem zadnji put, opet ću se javit na stranici kad sve bude gotovo, kad ponovo budem beskrajno sretan, kad moja sestrica bude beskrajno sretna i njena porodica, djeca, suprug i svi drugi koji joj mnogo znače. Javiću vam, dragi moji prijatelji, kako je završila ova priča, i nadam se da ćemo podijeliti sreću sretnog završetka. LAKA VAM NOĆ I ANDJELI VAS ČUVALI!

- 02:46 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 18

Dragi moji prijatelji - večeras ću početi svoje pisanje sa jednom doborom, odličnom vijesti. Danas je moja sestrica dobila nalaze, marker i snimanje kostiju, nalazi su - s u p e r. U utorak ide na dogovor radi primanja preventivne kemoterapije, i kad to prodje onda će moja sestrica opet biti ona "stara" vesela i nasmijana te živiti život sa svojim malim andjelima. Mali andjeli su zaslužili da je imaju pored sebe, ona je zaslužila da nastavi dalje i da dovrši sve u životu šta treba dovršiti. Njena upornost, moje braće i moja podrška, doveli su do ovoga. Hvala dragom bogu, uslišio je naše molitve, i hvala svim dobrim ljudima koji su joj pomogli u ovom dijelu njenog života, još malo treba i život moje seke će se vratiti u normalu. Ja sam sretan čovjek!

- 00:08 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 18

Večeras ću svoju priču početi riječima, "kako je teško živjeti sa nekim spoznajama iz dana u dan a nemožeš ih promjeniti". Zašto tako? Najsretniji bi bio da nekada nisam morao otvarati temu zdravlja i to zdravlja osobe koja ti iznad svega nešto znači, a nemogu puno toga promjeniti. Nekada mi se čini da ova borba neće imati kraja, da moje razmišljanje koliko god je u nekim trenutcima racionalno ,da me može odvesti u neku slepu ulicu iz koje nema povratka. Ja pokušavam rijčima i djelom, željom i snagom volje, utjecati na to da mojoj sestrici bude bolje, medjutim svakim danom, svakim razgovorom sa njom ja sam sve lošije, svaki razgovor se svodi na ubjeđivanje da je to neka "obična" bolest koja će se brzo izlječiti i život će nastaviti svoj daljnji tijek. Bože moj, kako nekad to umara, a posebno kad to uporno skrivaš od tebi drage osobe, kako to nemoguće iscrpljuje, a nedaš nikome do znanja da je tako, kako je to mnogo puta teško prihvatiti a prihvaćaš. Ja mislim da ću uspjeti u svemu ovome, da će moja sestrica ozdraviti i da će sve biti kao prije. Ja se nadam i vjerujem!

- 00:19 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 04.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 17

Kad bi zvjezde i nebo znale koliko mi znači, kad bi dragi bog konačno uslišio moje molitve, moja draga sestrica bi bila zdrava, medjutim, priroda se poigrala sa njome, život se poigrao snjome, i sada je ona ostala da se bori za sebe, za svoje zdravlje. Nadam se, nadam se dragi moji prijatelji da će uspjeti. Svi mi joj u tome nesebično pomažemo, ona ima volju ali neznam koliko je to dovoljno. Hvala vam svima.

- 22:43 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 16

Dragi moji prijatelji, nismo se jedan dan mogli čuti iz vijerojatno tehničkih problema, ali još jednom velika vam hvala na zaista toplim riječima upućenim mojoj sestrici, hvala vam. Nastaviću dalje pisati o njoj. Danas je obavila zadnje pretrage, nešto nije najbolja situacija sa krvnom slikom - pomanjkanje željeza - pa ćemo vidjeti slijedeći tjedan kad se treba javiti poradi odredjivanja kemoterapijskih ljekova dali će se išta popraviti i dali će moći ići na terapiju. Nadam se da će uspjeti popraviti svoje stanje do ponedjeljka, jer smo uzeli neke vitaminske nadomjeske i promjenili joj način ishrane. A da pišem kako se ona osjeća, malo je uznemirena, sve je do pogadja, a danas je posebno bila malo pogodjena jer nije izgleda ni svjesna u kakovoj je situaciji, a s druge strane sva pažnja porodice i prijatelja usmjerena je prema njoj, a na to ta jednostavna i mala ženica nije naučila, naučila je da je malo primati a puno davati a prevenstveno ljubavi prema svakome. Promjenile su se sve njene navike, promjenio se njen život, a mi svi nastojimo da joj olakšamo, da joj dokažemo i pokažemo koliko nam je stalo do nje.

- 23:07 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 15

Dragi moji prijatelji, hvala vam na podrušci, na lijepim riječima, pomaži mi utoliko da skrenu moju pozornost, da unesu neki dodatni mir u moj život, koji je u zadnje vrijeme dosta podredjenen dogadjajima vezanim za moju sestricu. Od srca vam hvala, jer i ona će vijerojatno svjesna svih toplih riječi upućenih prije svega njoj lakše prebroditi ovu životnu dramu. A sada bi se okrenuo nešto ružnijem dijelu, pa vijerojatno će ta osoba koja se identificira sa logom "Ma da", shvatiti jednoga dana da život nije tako jednostavan a njegove "ustaše" su možda postojale ali davno, davno je to zaboravljena prošlost, i molio bih ga da ne prlja moju blog stranicu sa svojim bolesnim mislima.

- 00:52 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.06.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 13-1

Ni sam neznam kad će mi san umorne oči nadvladati, ni sam neznam kad će mozak prestati razmišljati o mojoj dragoj sestrici, nikad, vijerujem nikad. Ddragi moji prijatelji, draga moja sestrice, dok god traje dan i noć, dok god ja budem gledao jarko sunce i sjajnu mjesečinu u odjaju mora, dotad želim da i ti samnom gledaš isto. Draga moja sestrice, dok god u meni nada postoji, postojaće i u tebi, dok god u meni srce kuca mora i t voje kucati - a i dulje jer je tebi potrebnije, moje vrijeme je nekakova prošlost. Kad smo zadnji put razgovorali, prije nekoliko sati, pitala si me , "BRACO, DOKLE TAKOVIM ŽIVOTOM PLANIRAŠ ŽIVITI, ŠTO SE NE SMIRIŠ, ZAŠTO NE SPAVAŠ NOĆIMA, ZAŠTO SE UBIJAŠ", a moji odgovori su uvijek isti, uvijek govorim da to radim radi njih, radi nje, da joj pomoći mogu. Ona tada prekrda razgovor o tome i samo mi veli da smo joj mi, ja i braca u ovo vrijeme puno pomogli, a sada samo treba našu podrušku. A da znate, dragi moji prijatelji, kakovu joj podrušku dajemo, dajemo joj podrušku kao sestrici, a vi koji imate brata ili sestricu znate kakova je to podrška. Završiću ovu priču večeras riječima koje su mi u zadnje vrijeme stalno na pameti i koje ponavljam: dragi moj bože, pomozi mojoj sestrici, molim te, hvala ti!

- 01:50 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr