srijeda, 30.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 52

Dobro ti jutro, draga moja sestrice, ja sam umoran i idem spavati!

- 06:49 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 51

Nisam jedno vrjeme pisao, nisam moga, nemam snage, jednostavno dragi moji prijatelji, nemam snage. Kratko ću reći, poslje treće kem oterapije, moja draga sestrica se ne osjeća najbolje i neznam više načina na koji bi joj mogao pomoći. Molim se da ustraje, molim se za nju, nadam se da će biti dobro! Laka ti noć draga moja sestrice!

- 03:03 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 22.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 50

Kako je brzo prošlo ovo vrijeme, kako brzo shvaćamo da smo ponekad tako usamljeni u svojoj boli u svojoj tugi. A danas, večeras, dragi moji prijatelji, ja sam usamljen u svojoj boli i tugi. Juče mi je moja draga sestrica primila treću kemoterapiju, a kako joj je bilo teško, kako se loše osjećala nemogu vam to opisati, nema tih riječi koje bi opisale njeno stanje, njeno raspoloženje. Od silenine straha, neizvjesnosti, izgubila je svojest, četri sata su je držali u sobi i primala je infuziju, doktorica nije mogla utvrditi šta se u mozgu te male, krhke ženice desilo, šta je sada najednom. Poslije četri sata borbe i uvjeravanja da mora ustrajati u svojoj borbi, primila je i tu treću kemoteerapiju, primila je ali je rekla "braco, ja sam tako umorna, tako me sve ovo plaši da neznam hoću li moći do kraja". Osjećao sam se užasno, bespomoćno, a tako sam joj želio pomoći, tako sam joj želio pružiti ruku spasa, riječi utjehe, ali opet sam ostao bez riječi, jednostavno mi je sve to vrlo teško prihvatiti. Samo sam joj na kraju rekao da u ovoj borbi mora istrajati do kraja, da ovu borbu mora dobiti bez obzira na teške trenutke, a u toj borbi moja pomoć i moje braće, pomoć njenog supruga, njene divne dijece će biti bezgranična i puna ljubavi, a njoj ljubav i vijera najviše pomažu. Laka ti noć, moja draga sestrice!

- 01:56 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 49

Nisaqm se javljao nekoliko dana jer nisam jednostavno mogao pisati, nemam snage. Noćas ću svoju priču nastaviti riječima nade, rječima isčekivanja i rječima vjere. Nada je utkana u isčekivanje i vjeru sljedećeg dana, sljedeće terapije moje drage sestrice. A zašto sam tako rekao? Nada treba postojati jer opaku bolest nemožeš bez nje pobjediti, isčekivanje je temelj svih nadanja a vjera, vjera nas diže i psihički osnažava. Ja se nadam u ovom isčekivanju, te sam pun vjere da će moja draga sestrica u ponedjeljak primiti 3. dozu kemoterepije i da će biti dobro, da ista neće biti tako traumatična kao prve dvije. Laku noć draga moja sestrice!

- 04:47 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 16.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRIXI - 48

Jedno vrijeme sam prekinuo pisanje iz osobnih razloga - premor, a sada ću nastaviti samo sa nekoliko riječi. Moja draga sestrica se uspješno odhrvala u drugoj doi kemiterapije, sada je na redu treća i nadam se da će isto tako dobro proći. Nalazi koje je obavila poslje druge kemoterapije su u granicama normale, a to samo povećava njene izglede da pobjedi ovu opaku bolest i nadam se da će tako i biti. Jaka je ta mala žena, jaka je kao dalmatinski kamen i nemilosrdni krš na kome je odrasla, oni su opstali a ona će pobjediti i ovog uljeza koji je ušao u njeno tijelo i život. Laku noć, draga moja sestrice!

- 05:11 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 12.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 47

Jutro je, tebi draga moja sestrice želim da mirno dočekaš isto u carstvu lijepih snova!

- 05:41 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 11.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 46

Svaki dan kad sunce u lijepo lijetno jutro grane, ja se sjetnim sjajnog osmjeha moje sestrice, osmjeha koji je nadjačao snagu ljetnog izlaženja sunca, njegovu ljepotu. Svako jutro, kad se umoran vraćam sa posla, ja gledam ispred sebe izlazak sunca i u njemu vidim lik moje sestrice. Svako jutro ja ponovno razmišljam i želim da moja sestrica bude dio tih divnih ljetnih jutara, jer moja sestrica je divna i ona je zaslužila još dugo da uživa u ljepotama ljetnih jutara. Ja znam da će moja sestrica ozdraviti i da će nastaviti gledati divna jutra u mojoj Dalmaciji. Dobro ti jutro sestrice, mislim na tebe u svakom trenutku!

- 05:12 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 45

Laka ti noć, draga moja sestrice, mislim na tebe!

- 06:45 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 05.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 44

Ovo lijepo ljetno jutro nije toliko lijepo kao što može biti, jer ljepota je u osmjehu moje bolesne sestrice. Draga moja sestrice, ozdravi što prije, a ja da što prije nastavim normalnim životom živjeti, i da uživam u svakom trenutku provedenim u tvojeoj blizini. Laka ti noć moja sestrice.

- 06:25 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 43

Jako je teško pisati o osjećajima, ali jedno znam da je moj osjećaj danas takovi da ga nemogu opisati u nekoliko riječi koje nastojim ovdje napisati. Moja sestrica - moja draga sestrica - poslje primanja 2. doze kemiterapije ima dosta problema sa sobom, jer javljuju se stalne mučnine, nemogućnost joj je uzimanja bilo kakove hrane, a na kraju da bi njena dva andjela - njena dva sjajna sinčića izbjegla traume kojima je ona izvrgnuta zadnjih dana, morala ih je odvojiti od sebe i poslati u drugi grad kod porodice. U ovom teškom stanju, još joj više otežava to što je razdvojena od svojih andjela, ali andjeli su premaleni da bi shvatili šta se dešava, da bi to prihvatili a morali bi prihvatiti da je njihova mama, moja sestrica - jako bolesna. Laka ti noć, draga moja sestrice, andjeli te čuvaju!

- 04:53 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 42

Kako da počnem jutrašnje pisanje a da ono ima nekakovi smisao, da ono nosi nekakovu porku u sebi. Strašno se umorno osjećam, bespomoćno i nekada razmišljam pišući na ovom portalu da će me ta bespomoćnost i umor napustiti - da ću biti jači, medjutim malo je dana kada mi to vraća izgubljenu snagu. Zato, draga moja sestrice, naspavaj se, ljepe snove snivaj i ozdravi što prija - laka ti noć!

- 05:12 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 41

Noći, ove noći su duge, draga moja sestrice, a još su duže jer stalno razmišljam kako ti svoj sanak, teški sanak snivaš. Olakšanje neka ti bude da su moje misli stalno uz tebe i da u svakom trenutku želim i mislim jednako: "Draga moja sestrice ozdravi, draga moja sestrice odmori se, draga moja sestrice želim ti laku noć".

- 04:41 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.07.2008.

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI - 40

Kad bi ova zora, kad bi ovi dani bili samo oni djelovi koji nam čine lijepo u kojima se osjećamo lijepo, ja bih izabrao nedjelju, a nedjelja je bio dan smjeha , nevezanih razgovora i lijepog druženja, medjutim dodje i drugi dan, a taj drugi dan jednostavno izbriše sve lijepo šta se desilo u nedjelju. Jer, u ponedjeljak je moja draga sestrica išla primititi drugu "dozu" kemoterepije - opet crvena. I jako joj je teško bilo, loše se je osjećala a u jednom trenutku je slabost toliko bila naglašena da je izgubila svijest. Jako mi je teško bilo gledati svu tu njenu patnju, jako mi je bilo teško gledati njenu borbu za život, iako sam u podsvjesti želio da ona odmah stane na noge, odmah da ozdravi, medjutim ovo je strašno, ovo su strašno jaki ljekovi i neznam zašto ljudski um nije izmislio neško humanije, nešto lakše a na isti način da se bori protiv opake bolesti. Neznam, dragi moji prijatelji, neznam koliko ću još dugo imati snage pisati ove stranice, jer imam osjećaj da je bog odredio da se neki ljudi moraju patiti da bi došli do željenog cilja . Nadam se, duboko u duši, da će moja draga sestrica, doći do cilja. Laka ti noć sestrice!

- 05:05 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

PISMO MOJOJ BOLESNOJ SESTRICI

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr