Zena i ljubavnica

05 veljača 2012

Saznas da ti frendicu (supruga) muz (debil) godinama vara s drugom frendicom (ljubavnica), pa joj cak, takodjer godinama, obecava kako ce ostaviti suprugu i poceti zivjeti javno s njom, ali nekako, takodjer godinama, ne nalazi nacin da to i ostvari.
Ljubavnici suprugu predstavlja kao slabu, jadnu, neinteligentnu, potpuno nesposobnu za nastavak zivota bez njega, s malim djetetom... igrajuci, vrlo spretno, na kartu ljubavnicine zensko-zenske solidarnosti i empatije, valjda.
Suprugu privatno a i u javnosti predstavlja kao idealnu zenu i majku, njihov brak kao rijetko savrsenu zajednicu dvoje ljudi.
Za ljubavnicu ne znam, jer jesmo frendice ali vrlo povrsne, pa sam znala da se sevi godinama s nekim ozenjenim frajerom, sve dok nedavno nisam, posve slucajno jer zive u razlicitim gradovima, shvatila o kome je rijec.
Ljubavnica je nedavno dobila izuzetnu poslovnu priliku u Zagrebu, tu zive debil i supruga, ali je debil rekao da je to bezveze jer bi se rijetko mogli vidjati, postojala bi opasnost da ih negdje vide skupa i tako te spike, pa je nasjela.
Suprugu znam bolje, zovem je frendicom ali ne previse bliskom, vidimo se jednom u tri mjeseca na kavama i rodjendanima. Znam, pardon mislila sam, da zivi u sretnom braku, ima s debilom malog sina, situirana je kao zena-majka-kraljica u svakom mogucem smislu, tako da mi je spoznaja o trokutu supruga-debil-ljubavnica dosla kao siljak za led u mozak.
S jedne strane mislim da me se to ne tice i vjerujem da sam u pravu. S druge strane mi je malo muka unaprijed jer cu i jednu i drugu sigurno uskoro vidjeti, pitati "kaj ima?" i morati glumiti, a i nekako mislim da sam s razlogom saznala za ovaj trokut.
Ne znam, ne znam, razmisljam vec dva dana i nisam nikako pametnija.

Bijelo

04 veljača 2012

Ne kuzim zasto valjda 500 od 700 mojih fejs prijatelja vec danima jamra protiv snijega.
Jasni su mi Dalmatinci kojima ovo i nije pojava cesta kao Kerumove kretenarije, ali ne kuzim kontinentalce koji su se upljuvali od zgrazanja nad niskim temperaturama i snijegom. Da zivim na ulici, ne bi ni meni bilo drago, ali pretpostavljam da oni koji po cijele dane vise na netu imaju neko toplo gnijezdo.

Volim snijeg. Bas izrazito volim snijeg. Uzivam u ljepoti te cistoce i svjezine. Zadnjih dana me muci nesanica ali sam veceras negdje iza deset povela psa u setnju i maloprije smo se vratili. Setali skoro cetiri sata, sami u snijegu, preko Gornjeg grada sve do Mirogoja i okolo. Uzivala. Pas malo manje. Toplo uspavano dupe ce me grijati ostatak noci. Volim.