Kako tako brzo?

25 kolovoz 2008

Prijateljica nakon malo više od mjesec dana braka ostavila supruga. Našla je u zajedničkom kompu fotke na kojima on ljubi drugu ženu. Sad to možda nije strašno čudno za današnje okolnosti i mnogi bi rekli da je B. tipična muška svinja a M. jadna i tome slično, ali meni ova tema zanimljiva iz dva razloga.
Prvi, da sam u cijeloj priči, za koju znam već nekih tjedan dana i intenzivno proživljavam, zapravo na njegovoj strani, a drugi razlog zašto mi je sve ovo strašno zanimljivo je taj da sam uvjerena da B. nije slučajno te fotke ostavio u kompu, iako on tvrdi da jest. Još jedna slučajnost u koju mi je teško povjerovati je ta da je B. nova izabranica, mada baš i nije nova jer su „skupa“ već dvije godine, iz Beograda. M. i B. su iz Bosne, svakakva sranja prošli u ratu, pa je M. kao mlađa i recimo nezrelija dosta oštra prema susjedima s lijeve strane Drine.
Neobično mi je to da sam ja na njegovoj strani, mislim, ako baš moram birati strane. Ok, žao mi je M., žao mi je da je plakala dva dana, ali nakon ta dva dana otišla je s curama van, vesela jer se riješila kamena oko vrata, prevaranta i izdajice. Ima podršku i znanih i neznanih.
B. je jako dobra osoba, pošten, onako iskren kao malo tko danas i zapravo je cijelo vrijeme njihove veze bio u pozadini, jer je M. odredila gdje će živjeti, što će raditi, pa čak i kako će se odijevati, u toj mjeri da je meni kao ženi često bilo fuj slušati kako mu se obraća pa sam joj nebrojeno puta to i spočitnula. Mislite da takav tip to i zaslužuje i da si je sam kriv? Vjerojatno da, ali opet, ne znate ga kao ja, pa možete reći što hoćete a ja ću i dalje misliti svoje.
M. kao valjda prava povrijeđena žena, nije dva dana njemu ništa rekla, nego je odnijela fotke na razvijanje i uvećavanje i predočila ih njegovoj obitelji, što je meni toliko grozno da vam ne mogu objasniti ali to su možda neke kulturološke razlike po srijedi, jer nitko od jarana i jaranica nije to smatrao čudnim.
Da, uvjerena sam da B. nije mogao parirati M. u svađama jer je plah i miran, za razliku od nje kojoj je tlak uglavnom valjda oko 200/150, pogotovo kad njemu nešto tumači, pa mislim da je fotke namjerno ostavio tamo da ih ona nađe i ostavi ga.
Čudno je kako se veza od 8 godina može razriješiti za dva dana.
M. brije okolo i traži novog dečka i muža, podnijela je zahtjev za razvod.
B. mi se javio i rekao da je dobro i da ne brinem, da će sve biti u redu.
Pa dobro, eto ne brinem, samo se čudim i dalje.