. . .

petak , 29.12.2023.

Tako je lako fokusirati se na sve što je krenulo po zlu u godini i zanemariti sve što je krenulo kako treba. Lako se sjetiti stvari koje nisu uspjele i zaboraviti stvari koje su bile dobre.

Tako je lako osjećati se razočarano jer nismo postigli sve svoje ciljeve, a ne uspijevamo se sjetiti da nas je težnja prema njima na neki način potaknula da rastemo, da se razvijamo.

Kad se osvrnemo i pogledamo svoj život i vidimo kako nam je prošla godina, možda će nam se učiniti da nismo napredovali unatoč našim očekivanjima i svim naporima koje smo uložili, možda će nam se činiti da smo daleko od onoga što smo zamislili da trebamo biti, ali to nije kraj. Budimo zahvalni što je ovo samo kraj godine, a ne kraj i našeg života.

Kraj godine je tu, a nova godina je blizu, zato pustimo svaki strah, obrišimo svaku suzu, idimo u godinu novu sa srcem punim veselja. Bez obzira koliko je godina mogla biti strašna, nova godina nosi veće stvari, veličanstvenije nego što smo ikada vidjeli.

I zapamtimo, kraj nikad nije kraj, to je put ka novom početku. Pogledajmo u novu godinu s nadom i vjerom da će nam to biti najbolja godina do sada. I vjerujmo, da, bit će, jer to nam je obećano.

2024. Je već odlična godina i odlično je vrijeme za vjerovati.


Bb

. . .

četvrtak , 07.12.2023.

Čovjek kad se ujutro probudi svoje vrijeme uglavnom provodi brinući se o budućnosti, ne uspijeva u potpunosti iskoristiti ono vrijeme koje mu je darovano u svakom danu i često ne vidi ono što mu svaki novi dan donosi. U svakom danu dobije i dio budućnosti, a što s njome radi određuje sam i sam određuje što će mu budućnost donijeti.

Često izbore koje donosimo i radimo danas nisu u skladu s onim što želimo vidjeti i doživjeti sutra.

Dok smo mladi budućnost nam se čini tako daleko, ali je u biti tako blizu. Ponekad je čekamo sa sumnjama i strahovima što je sasvim nelogično i bespotrebno jer nitko i ništa nam ne garantira da ćemo se u sljedeće jutro probuditi. Umjesto razmišljanja i briga za sutra učinkovitije je iskoristiti ono što imamo sada, što je sada ovdje.

Na koncu konca, danas je sve što imamo u rukama i samo je to sigurno, a ono što napravimo od svakog dana odredit će naš kraj.


Bb

. . .

subota , 02.12.2023.

Budite sigurni da se nekome sviđate,
baš vi, takvi kakvi jeste.
Budite sigurni da vas netko voli,
baš vas, takve kakvi jeste.
Budite sigurni da netko moli za vas,
baš za vas, takve kakvi jeste.


Bb

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.