Nenasilje

< srpanj, 2016  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2016 (4)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (5)
Travanj 2016 (4)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (9)
Siječanj 2016 (7)
Prosinac 2015 (5)
Studeni 2015 (5)
Listopad 2015 (5)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (5)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (10)
Svibanj 2015 (6)
Travanj 2015 (15)
Ožujak 2015 (5)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (26)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Dobrodošli na blog koji je kreiran sa ciljem poticanja i omasovljavanja aktivizma u lokalnim zajednicama kroz kampanje putem društvenih mreža i socijalnih medija. Dana 29.01.2015. blog je prebačen na uslugu blog.hr zbog bolje dostupnosti i održivosti objavljenih materijala.

Posjetitelji
Flag Counter



IN Fondacija


Kinderpostzegels


4 Types of Bullying We Are Shockingly OK With -- powered by Cracked.com

04.07.2016., ponedjeljak

Zatvoreni svjetovi

U posljednje vrijeme se dosta piše o vršnjačkom nasilju. Tema je postala popularna. Meni je žao da skoro svaki dan imamo primjer vršnjačkog nasilja. Ja se onda zamislim i pomislim koliko primjera mediji uopće ne prenesu. Koliko je razbijenih noseva ostalo bez naslova? Koliko je polomljenih kostiju sraslo daleko od očiju javnosti? Koliko je djetinjstava izgubljeno kada vas vaši vršnjaci povrijede? Mislim da je rijetko koga iskreno briga za djecu koja su žrtve nasilja. O nasilnicima da i ne govorimo. Ja iskreno mislim da je čin nasilja ujedo i očajnički poziv za pomoć. Podbacili smo kao društvo i kao ljudska bića. Zatvoreni smo u svojim malim svjetovima i brinemo samo o svojim problemima. A bližnji neka se pate! Tužno, brate, tužno...

Aida

Oznake: nasilje, djeca, svijet, Pomoć


- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2016., ponedjeljak

Nasilje - kako ga zaustaviti?

Meni je ovaj vaš blog postao mjesto na kojem mogu slobodno da kažem ono o čemu razmišljam.
Mnogo sam razmišljala o onom dječaku koji se ubio. Ne mogu ni da zamislim koji očaj ga je natjerao da oduzme vlastiti život. Mislim da svi mi prelako donosimo različite sudove o tome šta je bilo, a šta nije. Da li je trebao ili nije trebao oduzeti sebi život. Naravno, mislim da ne treba oduzeti sebi život, ali očaj nam ponekad pomuti um. Imamo neki problem, pomislimo da je nerješiv, mislimo da nas niko ne bi razumio i dobijemo ubitačnu kombinaciju. Kao rezultat dobijemo izgubljen život. a znamo da nam se to nije smjelo dogoditi. Nismo smjeli uvjeriti dječaka da je lakše da se ubije nego da se povjeri nekome i pokuša riješiti problem. Ja bih voljela da sam nešto mogla učiniti. Ali ne znam šta. Nisam ga poznavala, nisam nikada čak ni prošla pored škole koju je pohađao. A opet osjećam kao da je bilo nešto što je trebalo uraditi i pomoći mu. Žao mi je da nisam, i nadam se da će ovo biti posljednji ovakav slučaj. I nadam se da ćemo napokon uspjeti riješiti problem vršnjačkog nasilja!

Milka

Oznake: nasilje, samoubistvo, Pomoć


- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2015., ponedjeljak

Nastavak priče

Hm… Ja redovno posjećujem vaš blog i prošli put sam vidjela da je Lemana pisala i drugi svoj tekst kao nastavak. Ja se isto već dugo premišljam da vam javim šta se dešavalo sa mnom, Draganom i Vesnom. Moram vam priznati da sam baš srećna. Vesna je sada puno bolja osoba. Školski pedagog joj je puno pomogao, a Vesna je razgovarala i sa roditeljima i oni nisu znali koliki pritisak prave. Ja sam i dalje u vezi sa Draganom. Lijepo nam je i pravimo planove za zajedničku budućnost. Vesna je od agresivne djevojke postala mirna i dobra. Nije više nikada nikome zagorčavala život. (A iskrena da budem nisam vjerovala da će baš ovakva transformacija biti moguća). Ono što želim reći jeste da nema nerješivih problema. Važno je povjeriti se nekome i potražiti rješenje. To što mi ne možemo da riješimo problem ne znači da je problem nerješiv. Ljudi se svakodnevno susreću sa raznim problemima, i svakodnevno ih i rješavaju. Nekada sami, nekada uz nečiju pomoć. Nemojte se stidjeti da zatražite pomoć. To nije sramota. Sramota je nauditi drugom živom biću. Nasilje nikada ne može biti rješenje. Vođeni su toliki ratovi, a nisam baš sigurna da su donijeli išta dobro. Sretno nam svima!

Snježana

Oznake: sreća, nasilje, rješenje, roditelji, pedagog, Pomoć


- 09:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.05.2015., ponedjeljak

Još jedna priča za blog

Na blogu me već znate jer sam pisala da sam bila nasilnica. Da jesam. Kada sam vam prvi put pisala, nisam mislila da će od ovoga biti puno koristi, ali kako blog napreduje i kako se nižu različite priče, ja sve više smatram da ovo itekako ima smisla. Priča koju sam podijelila sa vama, premda je imala sretan završetak, dugo me progonila. Smatrala sam da moram još nešto učiniti kako bih se iskupila za nasilje koje sam činila. Zato sam vam i pisala. Bez uljepšavanja. I, vjerujte mi da mi je bilo puno lakše od kada ste objavili priču. I sada kada mi je teško odem na blog, nađem svoju priču i mislim da sam dala mali doprinos u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Osjećam se bolje, ma kakav dan imala. Drago mi je da postoje ovakve aktivnosti. Jer, evo ja od kuće pišem i nadam se, pomažem nekome da shvati koliko je nasilje besmisleno. Zaista jeste. Ali mislim da ima još mnogo posla koji treba biti urađen. posebno na prepoznavanju različitih oblika nasilja. Ja sebe nisam vidjela kao nasilnika. Mislila sam da tako treba biti. Da je tako pravedno. Da sam bolja od drugih. A čini se da smo dobri onoliko koliko činimo dobro ljudima oko sebe. Zato, volite se, širite ljubav i činite dobro. Pardon, sve ovo trebamo činiti zajedno!

Lemana

Oznake: nasilje, Mladi, dobro, Pomoć, iskustvo


- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.