Nekretnine Rijeka

31.12.2015., četvrtak

Viadukt s HC-om potpisao ugovor vrijedan 30,74 milijuna kuna

Građevinska tvrtka Viadukt izvijestila je u utorak da je s Hrvatskim cestama (HC) potpisala ugovor o gradnji prometnice,
vrijedan 30,74 milijuna kuna, u što nije uključen PDV nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2015., ponedjeljak

Dovršena obnova studentskih domova u Zagrebu, sobe s hladnjakom, internetom...

Obnova vrijedna gotovo 300 milijuna kuna za više od 4500 studenata koji za vrijeme radova nisu mogli u svoje sobe znači i povratak u dom.
Zagrebački studentski domovi Stjepan Radić i Cvjetno naselje konačno su zasjali punim sjajem.
Gotova je, naime, i to u roku, njihova obnova povodom Europskih sveučilišnih igara 2016. godine,
a jučer je svečano obilježeno i dobivanje uporabne dozvole. Tom su prigodom nadležni, ali i studenti,
razgledali nove sobe zbog kojih bi se, slažu se svi, najradije vratili u studentske dane.
Kako piše Večernji list, dva najveća zagrebačka studentska doma u zadnja su četiri mjeseca dobila
nove krovove, fasade, podove, namještaj, sanitarije... stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2015., srijeda

Građevinski radovi pali treći mjesec zaredom, za 4,8 posto

Izvješće DZS-a pokazuje da je na međugodišnji pad građevinskih radova u listopadu utjecao pad obujma od 2,4 posto na zgradama i 6,9-postotno smanjenje na ostalim građevinama.
Prema izvornim indeksima, u listopadu su građevinski radovi u odnosu na listopad 2014. godine pali za 6,2 posto. Desezonirani podaci pokazuju, pak, da je obujam građevinskih radova u listopadu u odnosu na rujan manji za 1,5 posto.
U HGK očekuju nastavak teške situacije u građevinskoj djelatnosti i u idućoj godini. No, poručuju da je moguće da će postupno dinamiziranje korištenja raspoloživih sredstava iz europskih fondova rezultirati projektima koji će se pretočiti u konkretne građevinske radove, što bi, uz nastavak provedbe energetske obnove zgrada i postupno dinamiziranje privatnih investicija,
moglo rezultirati i početkom oporavka apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2015., petak

Imanje u blizini Pariza prodano za rekordnih 275 mil. eura

U sklopu kuće je akvarij, kino i vinski podrum, dok okućnicu od 23 hektara krasi fontana prekrivena zlatnim listićima
Imanje u blizini Pariza - Chateau Louis XIV - prodano je po rekordnoj cijeni od više od 275 milijuna eura, objavile su osobe upućene u transakciju.
Kupac je s Bliskog istoka, ali njegov identitet nije objavljen. Posrednik u prodaji bila je kuća Christie’s International Real Estate stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2015., srijeda

Sud prekinuo Hidroelektrin predstečaj zbog 4 upravna spora

Četvero vjerovnika pokrenulo upravni spor protiv rješenja Ministarstva financija kojim su njihove žalbe odbijene.
Predstečajni epilog za Hidroelektru Niskogradnju u vidu sklapanja nagodbe kojom bi se bitno olakšalo poslovanje odgađa se najnovijom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu.
Njome se prekida postupak povodom prijedloga tvrtke za sklapanje predstečajne nagodbe, a donesena u ponedjeljak 14. prosinca. Prekid bi trajao do "pravomoćnog okončanja upravnih sporova koji se vode pred Upravnim sudom u Zagrebu", a uz obrazloženje da je već zauzet stav sudske prakse o navedenom utjecaju upravnog spora na sklapanje predstečajne nagodbe na trgovačkim sudovima. Hidroelektra ima pravo žalbe, no hoće li se žaliti trenutno nije poznato.
313 milijuna kuna utvrđenih tražbina vjerovnika koji su podržali plan
Zanimljivo je što je do odluke doveo uvid na web stranice Fine, i to najprije u izvršno rješenje od 25. ožujka kojim je utvrđeno da su za plan glasovali vjerovnici čije tražbine čine potrebnu zakonsku većinu (76,6%). Zatim u to da se više od deset vjerovnika neuspješno žalilo Ministarstvu financija, i na kraju da ih je četvEro pokrenulo upravni spor protiv rješenja Ministarstva kojim su žalbe odbijene. Ono što je stoga presudilo, pokazuje se, tužbe su tvrtki Mobiliti iz Zagreba i Gramiko iz Sesveta, te dva obrtnika.
I to iz razloga što sud smatra da sklapanje nagodbe ovisi o tome kako će biti riješeno tzv. prethodno pitanje koje konkretno glasi: je li postupak pred Finom zakonito proveden što se, pak, rješava u navedenim upravnim sporovima. Te će odluke Upravnog suda, navode, odlučiti o valjanosti izvršnog rješenje Fine, a ono je temelj za odlučivanje o tome hoće li Trgovački sud odobriti predstečajnu nagodbu posto jer to "ovisi o opstanku plana financijskog restrukturiranja.
S obzirom da su vjerovnici izglasali plan s 313 milijuna kuna vrijednih tražbina, pitanje je ipak koliko potražuju navedeni vjerovnici, no u odluci toga nema. Još prije prekida sudac Mislav Kolakušić odbio je prijedlog za sklapanje nagodbe zbog čega se Hidroelektra žalila. U međuvremenu sazvano ročište za 23. prosinca ipak je 7. prosinca odgođeno, tvrtka je izvijestila preko Zagrebačke burze, no navodno odgoda neće značajnije utjecati na ugovore kojima se nadaju.
Gubi se vrijeme i tempo, ali ključno je strpljenje, zaključak je izvora bliskog kompaniji stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2015., ponedjeljak

U Hrvatskoj se gradi sve manje zgrada

U prvih deset mjeseci broj izdanih odobrenja za građenje dosegnuo je 5.092 što je 328 dozvola niže u usporedbi s istim razdobljem lani (godišnji pad od 6,1%). Doprinos godišnjem kumulativnom padu ukupnog broja izdanih dozvola u prvih deset mjeseci došao je od pada broja izdanih odobrenja za građenje zgrada (4.174) koje čine 82% ukupno izdanih odobrenja u razdoblju od siječnja do listopada. U odnosu na prvih deset mjeseci 2014. godine izdana odobrenja za gradnju zgrada tako su zabilježila godišnji pad od 9,6%. Pritom je predviđena površina zgrada za koje su dozvole izdane u prvih deset mjeseci viša za 37,2% u odnosu na isto razdoblje lani, dok je predviđena vrijednost radova viša za 30,2%.
Istovremeno, broj odobrenja za ostale građevine zabilježili su u istom promatranom razdoblju godišnji rast od 14,5%.
No, usprkos rastu broja dozvola, predviđena vrijednost radova za koje su odobrenja izdana je niža za 32% iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2015., srijeda

Grad Zagreb iznajmljuje poslovne prostore, cijene već od 9 kuna po kvadratu

Veći interes očekuju i u Holdingu koji četvrti put nude prazne i zapuštene hale u Zagrepčanki.
Grad Zagreb i Zagrebački holding raspisali su natječaj za najam čak 53 poslovna prostora i cijeli kompleks Zagrepčanke u Heinzelovoj iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2015., ponedjeljak

Bandić: Pustite moje stanove koji nisu moji

Upitan o kojim se stanovima radi, Bandić je odgovorio: "Ne znam ja, pa vi znate najbolje. Vi uzmite svi, evo".
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je, na pitanje čiji su stanovi na koje je uložio prigovor na blokadu, novinarima poručio neka puste njegove stanove koji nisu njegovi jer gradonačelnik ima svoju imovinsku karticu objavljenu na internetu, a sve ostalo je plod njihovih špekulacija".
"Molim vas, pustite vi sve moje stanove koji nisu moji. To svojim urednicima poručite", odgovorio je Bandić na pitanje novinara čiji su stanovi na koje je uložio prigovor na blokadu.
Upitan o kojim se stanovima radi, Bandić je odgovorio: "Ne znam ja, pa vi znate najbolje. Vi uzmite svi, evo".
Na pitanje znači li to da tvrdi da je njegov stan samo onaj u Bužanovoj ulici, Bandić je odgovorio: "Molim vas, vi mene zafrkavate, pustite me da radim svoj posao. Molim vas, budite ozbiljni, uozbiljijte se. Gradonačelnik ima svoju imovinsku karticu objavljenu na internetu i pustite me na miru da radim svoj posao, ja vas lijepo molim. A sve ostalo je plod vaših špekulacija i pozdravite urednike. Hvala vam. Sve u redu. Malo počuvajte dostojanstvo gradonačelnika. Ja sam svoju imovinu krvavo stekao, imam sedam tisuća kuna kredit i poštujte to. Ja vas molim. Budite malo u mojoj koži. Malo dostojanstva neće svima škoditi. Nije na odmet."
Upitan postoji li razlog zašto je onda stavio prigovor na blokadu za te stanove, Bandić je rekao: "Molim vas lijepo, vi pilate opet pilu, pa kako imate dušu, gdje vam je duša. Hvala vam lijepo, hvala vam, pozdravite urednike".
Tportal i još neki mediji u subotu su objavili da su Bandićev prijatelj i njegova supruga Mate i Silvana Brzica kupci triju stanova i garaže u Zagrebu, vrijednih oko 3,3 milijuna kuna, na koje je Županijski sud u listopadu prošle godine stavio zabilježbu temeljem zahtjeva USKOK-a u sklopu akcije Agram zbog sumnje da stanove nisu njihovi nego Bandićevi. Gradonačelniku Bandiću nakon uhićenja Županijski je sud u listopadu 2014. blokirao imovinu, on se na tu odluku žalio Vrhovnom sudu koji je žalbu u siječnju 2015. odbio, a novinari su po njezinu odbijanju doznali, navodi taj portal, da je osim žalbe i prigovora na blokadu nekretnina navedenih u njegovoj imovinskoj kartici,
uložio žalbu i prigovor i na stan i garažu na Horvaćanskoj cesti 75, stan na Krugama 5 i Gračanskoj cesti 145 F mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2015., četvrtak

Krapinski neandertalaci predloženi za europsku baštinu

Države članice ove su godine u prvom krugu izabrale 18 lokaliteta, od kojih je neovisno povjerenstvo Europske komisije izdvojilo i predstavilo njih devet. Oznaku će Komisija dobitnicima službeno dodijeliti u veljači 2016., a svečana dodjela bit će u travnju 2016. u Bruxellesu.
Oznaka europske baštine je inicijativa Europske unije kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti lokaliteta u europskoj povijesti, kulturi i razvoju. Dodjeljuje se svake dvije godine, svaka država članica EU može predložiti po dvije lokacije, a povjerenstvo odabire jednu lokaciju u svakoj državi članici. Ministarstvo kulture ove je godine prvi put dobilo priliku prijaviti dva hrvatska lokaliteta, pa je uz Muzej krapinskih neandertalaca prijavljen i Centar industrijske baštine Rijeke.
Oznaka europske baštine za Muzej znači uspješniju promociju prapovijesne prirodne baštine široj europskoj publici. Kroz povezivanje s drugim europskim lokalitetima kojima je Oznaka dodijeljena Muzeju bi se pružile dodatne mogućnosti suradnji, razmjene izložbi,
zajedničke promocije i kreiranja novih projekata apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi