Nekretnine Rijeka

23.08.2017., srijeda

Državi ostaje kontrolni paket u Đuri Đakoviću

Poznato je da izdanjem novih dionica i povećanjem temeljnog kapitala za 51 milijun kuna država, koja u postupku nije participirala, pa svoj većinski udjel smanjuje na 38 posto, a s druge strane dosadašnji važniji dioničar Nenad Bakić potvrdio je da je sudjelovao i u ovom izdanju. On je, pak, dosad u Đuri držao 11,83 posto dionica, a prema neslužbenim informacijama ostaje, nakon države, drugi najveći dioničar. Međutim, Bakić u ovom krugu dokapitalizacije neće steći i kontrolni paket u slavonskobrodskom poduzeću. Prema dostupnim informacijama, Bakićev udjel će porasti na oko 20 posto. Osim njega, saznaje se i da su u postupku upisa novih dionica Đure sudjelovali jedan mirovinski i
nekoliko domaćih investicijskih fondova stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2017., petak

Nova Airbusova hijerarhija uprave

U skladu s prošlogodišnjim najavama reorganizacija uključuje uvođenje sjedišta u Toulouseu i imenovanje Fabricea Bregiera poslovnim direktorom na razini grupe i predsjednikom odjela komercijalnih zrakoplova.
Nakon preustroja Airbusov komercijalni tim više neće odgovarati Bregieru već izravno
izvršnom direktoru grupe Tomu Endersu stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2016., četvrtak

Deblokiran proces približavanja BiH članstvu u NATO-u?

Proces približavanja Bosne i Hercegovine članstvu u NATO-u mogao bi biti deblokiran nakon što je pravomoćnom sudskom odlukom otvoren put uknjižbi nepokretne vojne imovine u toj zemlji na državno Ministarstvo obrane no dužnosnici iz Republike Srpske odmah su zaprijetili kako to neće ići lako
Prizivno vijeće Suda BiH ranije ovog tjedna donijelo je odluku o odbijanju žalbe vlasti RS na prvosupanjsku presudu o uknjižbi vojnog objekta kod mjesta Han-Pijesak na Romaniji kao nekretnine u posjedu države.
Riječ je o prvoj pravomoćnoj presudi kojom je postavljen presedan za rješevanje višegodišnjih prijepora s ozbiljnom političkom pozadinom.
Uknjižba nekretnina poput vojarni, vojnih skladišta, poligona za vježbe na ime Ministarstva obrane BiH uvjet je koji je pred BiH NATO postavio još 2010. godine kako bi u slučaju ove zemlje bio aktiviran Akcijski plan za članstvo (MAP) koji se smatra posljednjom stepenicom prije punopravnog članstva u Alijansi.
Riječ je o 63 različite lokacije koje su ocijenjene perspektivnima a postupak njihove uknjižbe na državu postao je problem jer su vlasti RS uporno zahtijevale da se o vojnoj imovini raspravlja 'u paketu' odnosno da se ona dijeli među entitetima zajedno sa svim ostalim nekretninama.
Vlasti RS također su inistirale na stajalištu da stvarni vlasnici svih nekretnina moraju biti entiteti koji bi ih onda državnim institucijama poput Ministarstva obrane davali na uporabu.
NATO je odlučno odbacio takve zahtjeve a proces uknjižbe vojne imovine proveden je samo na teritoriju Federacije BiH dok je status takvih nekretnina na teritoriju RS do danas ostao neriješen a MAP za BiH i dalje je 'na čekanju'.
Ministarstvo obrane je zbog toga pokrenulo postupke pred Sudom BiH a prvo pravomoćno rješenje po kojemu se država ima pravo upisati kao vlasnik vojne imovine na teritoriju
RS-a odnosi se na vojno komunikacijsko čvorište Veliki žep kod Han-Pijeska stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2016., srijeda

Investitori ulažu milijardu eura u proizvodnju energije od vjetra

Bez državnih jamstava
"Dogovorili smo se o financiranju s tri najveće međunarodne institucije, EBRD, IFC i OPIC. U posljednjoj smo fazi pregovora oko ugovora 'ključ u ruke' s kompanijom General Electric koja je isporučitelj vjetroturbina koje će biti proizvedene u Njemačkoj. General Electric je vrlo zainteresiran za naše tržište, i ovaj projekt je prvi korak da se oni motiviraju za nastavak posla u Srbiji",
govorila je 2014. Ana Brnabić, direktorica kompanije Continental Wind Serbia stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2015., srijeda

Sud prekinuo Hidroelektrin predstečaj zbog 4 upravna spora

Četvero vjerovnika pokrenulo upravni spor protiv rješenja Ministarstva financija kojim su njihove žalbe odbijene.
Predstečajni epilog za Hidroelektru Niskogradnju u vidu sklapanja nagodbe kojom bi se bitno olakšalo poslovanje odgađa se najnovijom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu.
Njome se prekida postupak povodom prijedloga tvrtke za sklapanje predstečajne nagodbe, a donesena u ponedjeljak 14. prosinca. Prekid bi trajao do "pravomoćnog okončanja upravnih sporova koji se vode pred Upravnim sudom u Zagrebu", a uz obrazloženje da je već zauzet stav sudske prakse o navedenom utjecaju upravnog spora na sklapanje predstečajne nagodbe na trgovačkim sudovima. Hidroelektra ima pravo žalbe, no hoće li se žaliti trenutno nije poznato.
313 milijuna kuna utvrđenih tražbina vjerovnika koji su podržali plan
Zanimljivo je što je do odluke doveo uvid na web stranice Fine, i to najprije u izvršno rješenje od 25. ožujka kojim je utvrđeno da su za plan glasovali vjerovnici čije tražbine čine potrebnu zakonsku većinu (76,6%). Zatim u to da se više od deset vjerovnika neuspješno žalilo Ministarstvu financija, i na kraju da ih je četvEro pokrenulo upravni spor protiv rješenja Ministarstva kojim su žalbe odbijene. Ono što je stoga presudilo, pokazuje se, tužbe su tvrtki Mobiliti iz Zagreba i Gramiko iz Sesveta, te dva obrtnika.
I to iz razloga što sud smatra da sklapanje nagodbe ovisi o tome kako će biti riješeno tzv. prethodno pitanje koje konkretno glasi: je li postupak pred Finom zakonito proveden što se, pak, rješava u navedenim upravnim sporovima. Te će odluke Upravnog suda, navode, odlučiti o valjanosti izvršnog rješenje Fine, a ono je temelj za odlučivanje o tome hoće li Trgovački sud odobriti predstečajnu nagodbu posto jer to "ovisi o opstanku plana financijskog restrukturiranja.
S obzirom da su vjerovnici izglasali plan s 313 milijuna kuna vrijednih tražbina, pitanje je ipak koliko potražuju navedeni vjerovnici, no u odluci toga nema. Još prije prekida sudac Mislav Kolakušić odbio je prijedlog za sklapanje nagodbe zbog čega se Hidroelektra žalila. U međuvremenu sazvano ročište za 23. prosinca ipak je 7. prosinca odgođeno, tvrtka je izvijestila preko Zagrebačke burze, no navodno odgoda neće značajnije utjecati na ugovore kojima se nadaju.
Gubi se vrijeme i tempo, ali ključno je strpljenje, zaključak je izvora bliskog kompaniji stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.01.2015., petak

Hoto toranj zjapi prazan

Iako to mnogi ne znaju - prazan je i Hoto toranj, možda i najatraktivniji prostor u centru grada. Kamere N1 televizije ušle su unutra i doznale kada stižu novi stanari, ali i kakva je situacija na uzdrmanom tržištu.
U Hoto tornju nekad je uživala uprava Hrvatskog Telekoma.
Danas ovim hodnicima šeću tek dva zaštitara, tehničar i vatrogasac. Više od pola godine 15.300 četvornih metara poslovnog prostora u centru Zagreba potpuno je prazno.
Doznaje se kako će u Hoto toranj useliti nekoliko ambasada zemalja Europske unije, bankari te osiguravatelji target=_blank>stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 20:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2014., petak

Bruto inozemni dug krajem listopada 45,8 mlrd eura

Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupan bruto inozemni dug krajem kolovoza iznosio je 45,8 milijardi eura. Premda je već treći mjesec zaredom zabilježio blagi pad na mjesečnoj razini (-0,1%), u odnosu na kolovoz prošle godine ukupan bruto inozemni dug je veći za 0,2%, dok je u usporedbi s koncem prošle godine niži za 0,2% (100 mil. eura). Krajem promatranog mjeseca, sektor trgovačkih društava zadržao je svoj udio od 40% u ukupnom bruto inozemnom dugu. S iznosom od 18,3 milijarde kuna koncem kolovoza, zabilježio je blagi mjesečni pad od 0,4% dok je na godišnjoj razini veći za 0,5%. U usporedbi s koncem prošle godine, bruto inozemni dug sektora trgovačkih društava veći je za 384 milijuna eura ili 2,1%.
Dug sektora opće države u strukturi ukupnog bruto inozemnog duga tijekom niza recesijskih godina u Hrvatskoj bilježio je kontinuirani porast te je koncem kolovoza dosegnuo 28% udjela (što je primjerice za 12 postotnih bodova više nego krajem kolovoza 2009.). Prema novoj metodologiji ESA 2010, dug HAC-a i ARZ-a je reklasificiran iz podsektora trgovačkih društava u sektor opće države te je krajem kolovoza iznosio 12,9 milijardi eura (0,3% više nego u srpnju). Na godišnjoj razini, zabilježio je snažan rast za preko 1 milijardu eura ili 9,5%. Također, u usporedbi s koncem prošle godine, bruto inozemni dug države povećao se za 1,1%. Udio duga drugih monetarnih financijskih institucija tijekom niza proteklih godina ima tendenciju godišnjeg pada u strukturi ukupnog bruto inozemnog duga. Krajem kolovoza, s udjelom od 18% dug drugih monetarnih financijskih institucija iznosio je 8,3 milijarde kuna. Navedeni iznos je 0,4% manji nego u srpnju, a posljedica je razduživanja ovog sektora. Na godišnjoj razini zabilježio je dvoznamenkasti pad od gotovo 13% dok je u usporedbi s koncem prošle godine manji za 9,1%.
Do kraja godine očekujemo daljnji nastavak razduživanja institucionalnog sektora monetarnih i financijskih institucija, dok će istovremeno visoke potrebe države za novim zaduženjima već u narednim objavama potvrditi tendenciju rasta državnog duga te njegovog udjela u ukupno iskazanom bruto inozemnom dugu. U uvjetima očekivanog pada gospodarstva već šestu godinu zaredom, predviđamo da bi se razina inozemnog duga do konca godine mogla zadržati na razinama od oko 107% BDP-a stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2014., četvrtak

Realan godišnji rast bruto i neto plaća u srpnju

Unatoč blagom realnom rastu prosječnih isplaćenih plaća tijekom prvih sedam mjeseci 2014. izuzetno slabo tržište rada (visoka nezaposlenost i niska zaposlenost) te nepovoljna očekivanja glede gospodarskog oporavka i ostvarivanja budućih dohodaka zadržavaju osobnu potrošnju na niskim razinama, a trend polaganog razduživanja sektora stanovništva se nastavlja. Do kraja godine ne očekujemo značajniji rast nominalnih plaća, dok će njihov vrlo blagi realni rast biti podržan izostankom inflatornih pritisaka.
U slučaju realizacije najavljenih poreznih izmjena u sustavu poreza na dohodak doći će do povećanja prosječne neto plaće i raspoloživog dohotka. Međutim, slabi izgledi na tržištu rada te česte promjene u poreznom sustavu zasigurno će utjecati na usmjeravanja stanovništva ka podmirenju dospjelih neplaćenih obveza, a manje na potrošnju luksuznijih dobara stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2014., petak

Nagrađen projekt tvrtke TriGranit Management

Prema riječima Philipa Evansa, generalnog direktora tvrtke, upravljanje projektom Long Island preuzet će kompanija Nikki Beach Hotels & Resorts: „Nikki Beach Hotels & Resorts sinonim je za luksuz i vrhunsku razinu usluge u hotelijerskim objektima kakvu će, u nizu luksuznih hotela u resortu Long Island, ponuditi budućoj klijenteli pružajući im istovremeno i jedinstvenu ponudu zabave, stoji u priopćenju stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2014., petak

Nakon Berlina američki dizajnerski namještaj stigao i u Zagreb

Salon ekskluzivnog namještaja i zastupnik američkih brendova nakon otvorenja u Rijeci predstavio se hrvatskoj javnosti u zagrebačkom restoranu Lido.
Salon ekskluzivnog namještaja i opreme za dom Sweets&Spices upriličio je prigodno predstavljanje hrvatskoj javnosti u četvrtak, 24. travnja u 12 sati, u zagrebačkom restoranu Lido. Predstavljanje je okupilo imena hrvatske estrade i stručne javnosti, a uzvanike je kroz program vodila glumica Iva Šulentić.
Okupljenima se, ispred salona Sweets&Spices, uvodnom riječi obratila njegova vlasnica Natalia Kletsko, a potom i Mirjana Mikulec, hrvatskoj javnosti poznata kao dizajnerica interijera stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2012., petak

Parkiralište ispod vijadukta zapelo na pristupnoj cesti

Zbog nenadanih problema pri izgradnji parkirališta s 70 parkirnih mjesta ispod vijadukta na Splitskom putu, između zgrada Vrtlara i Hrvatskih cesta, dovršetak radova bit će značajno odgođen. Izgradnja parkirališta vrijednog oko 500 tisuća kuna nije upitna, ali jest pristup njemu, o čemu pročelnik za komunalne poslove Dinko Mirić kaže: Nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi Grada i Hrvatskih cesta (HC), Dubrovnik cesta i Županijske uprave za ceste, kao vlasnika objekta upravne zgrade.

Zgrada je izgrađena na spornom zemljištu jer je bivša Općina Dubrovnik svojedobno Hrvatskim cestama isplatila parcelu na način da su zauzvrat dobile jednu parcelu ispod Dupca. No, koliko mi je poznato, bivša Općina stanovi Split nikad se nije uknjižila na kupljeno zemljište, te se HC u međuvremenu uknjižio na parcelu koja im je kompenziran. Tako je u tijeku zemljišni spor zbog uknjižbe koja nije do kraja provedena. Dok se problem ne riješi, moramo ići preko rampe HC-a, što smo im predložili.

Pročelnik Mirić dodaje da je svojedobno bio planiran pristup ispod vijadukta, a projekti su rađeni s predviđenim pristupom između vijadukta i upravne zgrade, a ne iza nje i preko rampe od njihova parkirališta. S HC-om smo pokušali dogovoriti demontažu njihove rampe i prolaz preko parkirališta, ali su cestari tada ponudili rješenje izgradnjom rampe između vijadukta i njihove upravne zgrade.

Zbog tehničkih i sigurnosnih razloga, izlazak s parkirališta na toj lokaciji neprihvatljiv je zbog velikog nagiba rampe i izlaza koji je samo pet metara od raskrižja, ustvrdio je pročelnik Mirić. Napomenuo je da je s postojećeg skretača sa Splitskog puta ka zgradi HC-a planirana prometnica do budućeg tunela od Minčete.

Oznake: stanovi Split


- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi