Nekretnine Rijeka

29.04.2016., petak

Josipa Rimac: Uknjižbe nekretnina traju predugo

O nekretninama je učinkovito brinulo samo sedam županija, 19 gradova i šest općina, a među njima nisu najveći - Zagreb, Rijeka, Split i Osijek. Ocjenu učinkovitih dobile su Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Primorsko-goranska, Virovitičko-podravska,
Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2016., srijeda

Vjetroelektrana Rudine puštena u puni pogon

Vjetroelektrana Rudine instalirane snage 34,2 megavata i vrijedna 400 milijuna kuna puštena je u utorak u puni pogon u blizini mjesta Slano kod Dubrovnika prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2016., ponedjeljak

Veliki Bandićevi planovi za Tuđmanov trg

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima velike planove s preuređenjem Trga Franje Tuđmana. Između ostaloga, gradio bi se i tunel.
- Bili bi dugi po 400 metara, široki 4,5 metra, kopali bi se na dubini od šest metara, a njihovom gradnjom rasteretio bi se promet u zapadnom dijelu grada. Jedan krak spajao bi Ulicu grada Mainza s Prilazom Gjure Deželića i imao bi dva prometna traka, a drugi, jednotračni, išao bi južnije, do Ulice Vatroslava Jagića.
Ovako ukratko izgleda projekt gradnje tunela ispod Trga Franje Tuđmana, a da u Gradu ozbiljno razmišljaju o “ronjenju” ispod tog trga, pokazuje i javni natječaj “Odabir varijantnog rješenja s izradom ocjene izvodljivosti projekta povezivanja istočne i zapadne strane Trga Franje Tuđmana s izgradnjom podzemne garaže”, vrijedan 350 tisuća kuna.
Natječaj traje do 9. svibnja, a projektni zadatak propisuje da se u sklopu analize moraju izraditi geodetski podaci za zonu od 160 tisuća kvadrata,
koliko je zahvaćeno projektom, odabrati optimalno rješenje sa stajališta prometa, napraviti analizu isplativnosti ulaganja, kao i razradu rješenja cestovnog prometa,
javnog, kao i suživota garaže i pješaka.
Jedan od onih koji je radio na projektu tunela je i profesor Ivan Dadić, bivši dekan FPZ-a. Kaže kako je gradnja tunela nužna kako bi rasteretili područje kojim dnevno prođe više od 15 tisuća automobila.
- Projekt smo radili prema procjeni broja automobila koji se tim pravcem kreću i ovo je najbolje rješenje. Taj dio grada bi se tako oslobodio prometnih gužvi, jer bi se putovalo ispod zemlje i ne bi bilo kolona na semaforima - kaže Dadić.
Dodaje kako bi gradnja bila brza i jeftina jer se ništa ne bi trebalo rušiti te kako to ne bi bio megalomanski projekt.
- Osim toga, tunel bi donio, na razini -1 veliki šopping-centar, koji bi imao 400 parkirališnih mjesta. Priča bi bila daleko šira od samog prometa, i pridonijela bi početku uređenja Tuđmanova trga - smatra Dadić. Arhitekt Nenad Fabijanić, voditelj projekta “Integrirani grad”, koji se bavi istim prostorom, ne slaže se s Dadićem čiji je projekt detaljno analizirao. Po njemu je to loša ideja.Loša ideja
- Za početak, to je prometno neracionalno. Ne bi se riješio prometni kolaps. Ovim projektom je Trg Franje Tuđmana zapravo doveden u pitanje. Riječ je o poslu u koji se razumijem i kojim se bavim i čvrsto stojim pri mišljenju da ovaj projekt ne bi trebalo nikada realizirati, već se mora posegnuti za nekim drugim, boljim rješenjima -
istaknuo je Fabijanić, jedan od autora Integriranog grada stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 13:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2016., srijeda

'Dugogodišnji pad cijena nekretnina u Hrvatskoj približio se svom kraju'

S druge strane, izvjesno je da će višak ponude "nekvalitetnih" nekretnina s neatraktivnom lokacijom stvarati daljnji pritisak na pad prosječnih cijena.
Cijene stambenih nekretnina, mjerene indeksom cijena stambenih nekretnina (ICSN), u 2015. su u odnosu na godinu ranije niže za 2,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji je novi indeks razvio u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB).
Cijene stambenih nekretnina su tako prema posljednjoj objavi DZS-a u četvrtom tromjesečju u odnosu na isto tromjesečje 2014. niže za 2,1 posto,
nastavljajući trend pada cijena koji traje od 2008., a nakratko je bio prekinut sredinom 2011. i početkom 2012. godine stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2016., ponedjeljak

Veliki ulazak Like na kartu hrvatskog adrenalinskog turizma

Pećinski park Grabovača, adrenalinski park Rizvan City i ekskluzivni ranč Linden treat potpisali ugovor kojim započinje projekt „Lika is adventure“.
Ususret nadolazećoj turističkoj sezoni u Lici se priprema jedinstvena avanturistička poslastica koju će omogućiti suradnju naizgled različitih, ali u jednom segmentu itekako povezanih institucija koje su turisti već odavno prepoznali. Njihov zajednički nazivnik je kvalitetna ponuda određenog segmenta adrenalinskog turizma, što je sada rezultiralo udruživanjem u zajedničku ponudu kroz projekt – „Lika Is Adventure“, u čiji uspjeh ne sumnjaju.
Ugovor su tako potpisali Pećinski park Grabovača, jedinstvena speleološka lokaciji i jedini pećinski park u Hrvatskoj, adrenalinski park Rizvan City, centar avantura i pustolovina s raznolikom ponudom aktivnosti u netaknutoj prirodi nedaleko Gospića i Linden treat, luksuzni ranč na Velebitu koji nudi aktivnosti poput jahanja i druženja s konjima, izlete s kanuom, trekking, planinarenje i spiljarenje.
Da je povezivanje ovakvih subjekata koji zajedno mogu objediniti raznoliku i vrhunsku ponudu koju današnji turist očekuje, svjesni su potpisnici ugovora.
„Lika danas može i mora ponuditi vrhunski turizam i biti korak naprijed. Slijediti postojeće trendove, ali i stvarati nove. Mi smo se obvezali stvoriti ponudu kakva još ne postoji u Hrvatskoj i kakvu će specifična populacija adrenalinskih turista sigurni smo prepoznati. S prirodom u kojoj to radimo ne može se mjeriti niti jedna druga regija ili lokacija u Hrvatskoj. Ovdje je adrenalin moguć u punom smislu te riječi, a to ćemo i ostvariti!“, naglasila je ravnateljica Pećinskog parka Grabovača Katarina Milković.
Osim adrenalinskog turizma kroz projekt će se popularizirati i prirodni, kulturni, povijesni te naravno gastronomski potencijali regije, a zajedničko dijeljenje troškova promocije i rad na europskim projektima dodatni su benefit koji će osigurati uspješnost projekta.
Ovim potezom Lika sigurno stoji na karti hrvatskog adrenalinskog turizma gdje se već odavno nalazi, ali i diže ljestvicu visoko, jer je konačni cilj međunarodno poznata lokacija adrenalinskog turizma
koja zadovoljava sve uvjete modernog turista koji puno očekuje apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2016., četvrtak

Poslovni anđeli posjetom SAD-u otvaraju našim poduzetnicima pristup američkom kapitalu

Predstavnici CRANE-a upoznali su se u New Yorku i s radom Barclays Acceleratora, namijenjenog za strogo birane startupe financijskog karaktera. Potpredsjednik akceleratora Matthew Hooper predstavio je Davorinu Štetneru i Damiru Mujiću način rada te koncept ovog financijskog inkubatora s uredima u New Yorku, Cape Townu, Londonu i Tel Avivu. Nakon 13-tjednog programa startupima pružaju mogućnost za investiciju do 120.000 dolara. Poseban interes predstavnici akceleratora izrazili su za startupe koji su primili prvu investiciju članova CRANE-a te će se u tom segmentu razvijati daljnji razgovori i suradnja.
U sklopu New York Tech Meetupa održanog jučer u New Yorku, a na koji su Davorin Štetner i Damir Mujić bili pozvani od predsjednika ovog prestižnog događaja Andrewa Rasija, održan je kratki sastanak Davorina Štetnera i Minerve Tantoco, šefice tehnologije grada New Yorka. Grad New York izrazio je punu podršku kvalitetnim tehnološkim projektima u koje su investirali članovi CRANE-a te će im preko ureda gradonačelnika za tehnologiju i inovacije pružiti pomoć u pogledu logistike, viznog sustava, itd. Također se razgovaralo i o dolasku predstavnika grada New Yorka na međunarodnu konferenciju EBAN WU 2016. koju Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE organizira u studenome 2016. u Zagrebu. Grad Zagreb iskazao se kao suorganizator te konferencije, pridruživši svoj Zagreb Connect bootcamp natjecanje ovom događanju.
Jučerašnji New York Tech Meetup koji je najveći tehnološki događaj u New Yorku, sudionicima je predstavio devet projekata od kojih je većina inovativnih ideja već ostvarila promete i preko 100 milijuna USD.
„U New Yorku se stvari odvijaju zaista brzo i zato je ovo najbrže rastući tehnološki ekosistem svijeta. Iznimno je važno uspostavljati ovakve kontakte jer to omogućuje našim startupima lakši ulazak na ovo tržište koje bi svima trebalo biti cilj. Gospođa Tantoco odmah je izrazila spremnost za pomoć u logistici, a kad tako nešto ponudi prvi čovjek tehnologije New Yorka koji direktno odgovara gradonačelniku – ne moram niti govoriti koja je to snaga. Veselim se razvijanju suradnje s gradom New York i njegovim ekosustavom. Trebamo učiti od najjačih!“,
ističe Davorin Štetner prodaja
stanova

Oznake: prodaja stanova


- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2016., ponedjeljak

Bandić opet gradi novu fontanu, kvadratni metar vodoskoka košta kao kvadrat kvalitetnog stana

Kvadratni metar novog vodoskoka stajat će 1850 eura, slično kao kvadrat kvalitetnog stana u Zagrebu. Fontana u Radničkoj bit će površine 44,1 četvorni metar.
Jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga, u kojem glavnu riječ vodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
objavila je poziv građevinarima koji će napraviti novi ukras grada nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 18:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2016., četvrtak

Vrijednost kredita banaka u veljači 16 milijardi kuna manja nego godinu prije

Padu ukupnih kredita na godišnjoj razini u veljači pridonio je pad valutnih kredita, dok su čisti kunski krediti zabilježili rast.
Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), kunska protuvrijednost ukupnih plasiranih kredita krajem veljače 2016. iznosila je 270,1 milijardu kuna, što je za 16 milijardi kuna manje nego godinu dana ranije, a posljedica je nastavka procesa razduživanja stanovništva i poduzeća te pada kreditne zaduženosti države.
Vrijednost ukupnih kredita u odnosu na siječanj manja je za 2,1 milijardu kuna ili 0,8 posto, dok je u odnosu na veljaču 2015. manja za gotovo 16 milijardi kuna odnosno 5,6 posto.
"Razlog snažnijem padu ukupnih kredita na godišnjoj razini posljedica je konverzije te djelomičnog otpisa kredita u švicarskom franku,
najizraženije vidljivo u godišnjem padu vrijednosti stambenih kredita kod sektora stanovništva, nastavka procesa razduživanja sektora stanovništva
te smanjene potražnje poduzeća na domaćem tržištu, koja koriste povoljnije uvjete te se dijelom zadužuju na inozemnom tržištu",
navode analitičari Raiffeisenbank Austria (RBA).
Padu ukupnih kredita na godišnjoj razini u veljači pridonio je pad valutnih kredita, dok su čisti kunski krediti zabilježili rast.
Kunski krediti su tako krajem veljače, uz rast na mjesečnoj razini od 1,8 posto, iznosili gotovo 80 milijardi kuna. U odnosu na isti mjesec 2015., pak, čisti kunski krediti su porasli za 2,4 milijarde kuna ili 3,1 posto, čime su nastavili trend rasta godišnjih stopa od listopada 2014., navode iz RBA
S druge strane, valutni krediti su krajem veljače, uz mjesečni pad od 3,5 milijardi kuna ili 1,8 posto, iznosili 190,1 milijardu kuna. U usporedbi s veljačom 2015., valutni krediti niži su za više od 18,4 milijarde kuna ili 8,8 posto, čime je nastavljen trend pada na godišnjoj razini koji s nekoliko prekida traje od rujna 2012. godine.
"S obzirom da se krajem veljače preko 70 posto ukupnih kredita odnosilo na kredite denominirane u stranoj valuti i one vezane uz valutnu klauzulu, godišnji pad kredita iskazanih u kunama djelomično je potpomognut jačanjem tečaja domaće valute u odnosu na euro
i švicarski franak, za 0,9 posto odnosno 3,2 posto", kažu u RBA. Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2016., utorak

Građevinski radovi u siječnju porasli 1,3 posto na godišnjoj razini

Prema izvornim indeksima, u siječnju ove godine u odnosu na siječanj 2015. obujam građevinskih radova je pao za 2,1 posto. Pritom je na zgradama obujam radova porastao 3,2 posto, dok je na ostalim građevinama smanjen za 7,2 posto.
Prema strukturi odrađenih sati na gradilištima, u siječnju ove godine 48,7 posto satnice odrađeno je na zgradama, a 51,3 posto na ostalim građevinama. Od ukupnog broja odrađenih sati,
55,2 posto odrađeno je na novogradnji, a 44,8 na ostalim radovima prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi