Nekretnine Rijeka

28.12.2016., srijeda

Počela gradnja znanstvenog centra za obnovljive izvore energije vrijednog 50 milijuna kuna

Prva faza radova vrijedna je oko 450 tisuća kuna, a uključuje izgradnju prometne i manipulativne površine i sl.
U eko-industrijskoj zoni Nemetinu, u blizini Osijeka, u utorak je počela gradnja znanstvenog centra za obnovljive izvore energije s kogeneracijskim bioplinskim postrojenjem, čija je vrijednost oko 50 milijuna kuna.
Prva faza radova vrijedna je oko 450 tisuća kuna, a uključuje izgradnju prometne i manipulativne površine i sl.
S obzirom na to da smo aplicirali na nekoliko EU fondova, očekujemo da ćemo ove godine, u suradnji s mjerodavnim ministarstvima, osigurati ostatak financijskih sredstava, a vjerujemo da će centar najkasnije do 2019. godine biti potpuno u funkciji, rekao je Davor Kralik, direktor Obnovljivih izvora energije, tvrtke koja je u vlasništvu osječkoga Sveučilišta i grada Osijeka.
Dodao je kako će se novac dobiven od prodaje električne energije investirati u daljnja istraživanja u obnovljive izvore energije i zaštitu okoliša. Toplinska energija iz kogeneracijskog postrojenja uglavnom će se isporučivati korisnicima industrijske zone.
Rektor osječkoga Sveučilišta Željko Turkalj istaknuo je kako će se novac za izgradnju centra nastojati osigurati iz različitih izvora, a dugoročni cilj te investicije, koja bi, kada bude potpuno završena, mogla otvoriti stotinjak radnih mjesta, jest da se proizvodnja električne energije dovede do razine koja će zadovoljiti potrebe tog sveučilišta.
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je to četvrto ulaganje u nemetinskoj industrijskoj zoni. Smatra da će ono pomoći većoj konkurentnosti te industrijske zone, a ulaganjem i otvaranjem novih radnih mjesta zaustavio bi se odlazak mladih
i obrazovanih ljudi s tog područja stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2016., utorak

Tehnici posao gradnje Hotela Berulia

ZAGREB - Tehnika je kao glavni izvođač radova, sklopila je Ugovor o građenju - rekonstrukcija i izgradnja kompleksa Hotel Berulia, Brela.
Ovim projektom planira se arhitektonska i tehnička rekonstrukcija postojeće građevine Hotela Berulia u Brelima, izgradnja nove hotelske depandanse,
izgradnja bazena uz depandansu i novog vanjskog hotelskog bazena. Projektom će se tako povećati broj smještajnih
jedinica na 187 od čega 6 apartmana i 181 soba nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2016., srijeda

OTP kupuje Splitsku banku

Cijena transakcije je nepoznata, a ovim potezom OTP postaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj. Preuzimanjem Splitske, OTP će značajno povećati svoju tržišnu snagu na ljestvici top deset najmoćnijih banaka.
Nakon višemjesečnih šuškanja o preslagivanjima na domaćem bankarskom tržištu, domaći OTP službeno je potvrdio da preuzima Societe Generale Splitsku banku. Najavljenim spajanjem nastaje četvrta po veličini banka s aktivom od 43,7 milijardi kuna i oko 10 posto tržišnog kolača.
U obavijesti dioničarima paralelno odaslanima na Parišku i Budimpeštansku burzu, mađarska banka najavila je kupuje 100 posto udjela u Splitskoj banci čime će tržišni udio povećati na oko 10 posto. Vrijednost transakcije zasad nije objavljena.
„OTP banka prisutna je u Hrvatskoj od 2005., a operacije su joj bile kontinuirano profitabilne čak i tijekom financijske krize koja je počela 2008. Financijsko zaključenje
transakcije očekuje se u ljeto 2017., kompletna integracija trebala bi se završiti do ljeta 2018.“, stoji u obavijesti.
Preuzimanjem Splitske, OTP će značajno povećati svoju tržišnu snagu na ljestvici top deset najmoćnijih banaka, no pozicije velike trojke - Zagrebačke banke (26,1%), Privredne (17,9%) i Erstea (14,4%), ovim potezom ostaju nepromijenjene.
Takva transakcija, u kojoj manja banka preuzima gotovo dvostruko većeg igrača, rijetkost je na tržištu no OTP nikad nije skrivao ambicije. Podsjetimo, sudjelovao je u dubinskom snimanju HPB-a kada ga je Vlada Zorana Milanovića 2013. neuspješno oglasila na prodaju, no u konačnici nije ni dao obvezujuću ponudu. U u travnju 2014. preuzela je Banco Popolare Croatia.
Upućeni smatraju da je odluka francuskog Societet Generalea o prodaji Splitske potvrda interesa da od UniCredita preuzmu Zagrebačku banku o čemu se također već mjesecima nagađa.
U Societe Generaleu ranije su istaknuli da im je strategija za središnju i istočnu Europu fokus na tržišta na kojima se mogu natjecati s najvećim bankama. "Strategija banke u regiji je koncentrirati svoju prisutnost na tržištima gdje se može pozicionirati među vodećim bankama s odgovarajućim opsegom poslovanja, kako bi značajno doprinijela regionalnim prihodima. Societe Generale će i dalje tražiti prilike za konsolidaciju u središnjoj i istočnoj Europi", ističe se u priopćenju.
Transakcija će imati negativan učinak od 240 milijuna eura na prihode francuske grupe zadnjem kvartalu 2016. te će nakon zaključenja generirati pozitivan
učinak na financijske pokazatelje Grupe (CET1 + 8.5 bps) novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2016., ponedjeljak

Pevec za 4,7 mln eura kupio tražbine za zadarski Baumax

"Akvizicija ta dva centra je bitna za naše djelatnike, kojima želimo osigurati ugodnu i primjerenu radnu sredinu te našim kupcima pružiti jedinstven ugođaj kupovine u skladu s modernim prodajnim standardima",
istaknuo je Lovrinčević stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2016., četvrtak

Hrvatski restoran među najboljima na svijetu

Restoran "Damir & Ornella" otprije je poznat prije svega po svojim ribljim delicijama.
Hrvatska gastronomska scena sve češće dobiva priznanja o izvrsnosti, što potvrđuje napredak i čini trud koji naši ugostitelji i kuhari ulažu u svoj posao prepoznatim,
a u konačnici i isplativim. Posljednje veliko priznanje tako dolazi s La Liste, popisa 1000 najboljih restorana svijeta, prema ocjeni međunarodnih eksperata iz područja
gastronomije i vina stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2016., ponedjeljak

Stari Grad na Hvaru kandidat za najbolju europsku destinaciju 2017.

Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.
Stari Grad na našem sunčanom otoku Hvaru nominiran za najbolju europsku destinaciju 2017 godine – European Best Destination 2017!
U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu.
Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.
Izbor za najbolju destinaciju održati će se od 20. siječnja do 10. veljače 2017. godine te vas pozivamo da nas podržite u ovom pothvatu i pomognete da Europa vidi ljepote Starog Grada i Hrvatske. Podrška naših gostiju i prijatelja, turističkih zajednica te hrvatskih i stranih medija puno bi nam značila u nastojanju da još jedan hrvatski grad osvoji ovu titulu.
Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, a posebno mediteranski prostor. U proteklih 2400 godina od svojeg osnutka, Stari Grad razvio je jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja. Upravo ta jedinstvenost je sada prepoznata i na europskoj razini. Velika obljetnica koju smo obilježili ove godine potvrda je višestoljetnog kontinuiteta, ali i zalog budućnosti.
Ljepotu Starog Grada čine njegova mediteranska priroda,
čisto more, opušteni otočki život, karakteristične popločane uske uličice i crkve koje odolijevaju stoljećima stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2016., četvrtak

Po prvi puta u povijesti Hrvatska ima svoju predstavnicu u Upravi AMECA

Darja Kupinić Guščić predstavljat će Hrvatsku u najvećem profesionalnom udruženju za istraživanje komunikacije, medijskom monitoringu i medijskim analizama u Londonu – AMEC.
Izabrana je u članstvo Upravnog odbora Međunarodnog udruženja za evaluaciju komunikacije AMEC kao predstavnica grupacije Newton Media, čija je članica i MediaNet, odlučeno je u Londonu.
Kupinić Guščić više se od 20 godina bavi mjerenjima u odnosima s javnošću, prva je predstavila online analitiku u svijetu te je glavna izvršna direktorica i osnivačka suvlasnica MediaNeta i MCA grupe.
„Postati članom Upravnog odbora ove prestižne asocijacije velika je čast za svakoga tko dolazi iz industrije media intelligence-a, a ove godine, po prvi puta u povijesti, ta je čast pripala osobi iz Jugoistočne Europe.“
izjavljuje Darja o članstvu nekretnine

Oznake: nekretnine


- 13:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2016., utorak

Horvatinčić investira u Hoto centar u Svetoj Nedelji

ZAGREB - Tomislav Horvatinčić Centar Cvjetni daje na prodaju, a u planu mu je potpuno se posvetiti Svetoj Nedelji i novac uložiti u novi centar. –
Posebice ističemo prenamjenu objekta Hoto centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko-poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa –
kazao je Krešimir Horvatinčić ne otkrivajući detalje novog poslovnog plana. U tvrtki tvrde da posluju uspješno, nadaju se da će tako i nastaviti te da će
proces restrukturiranja uskoro završiti stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2016., četvrtak

Objavljen javni natječaj za imenovanje glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na svojoj je 27. elektroničkoj sjednici održanoj dana 29. studenoga 2016. godine donio zaključak o raspisivanju natječaja.
Na temelju članka 19. a, stavka 3. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (Narodne novine, broj 137/10, 76/12) Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na svojoj je 27.
elektroničkoj sjednici održanoj dana 29. studenoga 2016. godine donio zaključak o raspisivanju natječaja za imenovanje glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije,
koji je dostupan u Narodnim novinama broj 110/2016 (natječaj broj 49) od 30. studenoga 2016. godine, na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr te na
mrežnim stranicama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr.
Natječaj u cijelosti možete pročitati i preuzeti s pomoću sljedeće poveznice: http://www.hrt.hr/363120/organizacija/javni-natjecaj-za-imenovanje-glavnoga-ravnatelja-hrt-a
Sve zainteresirane osobe mogu, radi izrade prijedloga programa rada i upravljanja Hrvatskom radiotelevizijom, na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije preuzeti i pregledati izvješća koja su tijela Hrvatske
radiotelevizije dostavila Hrvatskomu saboru prethodnih godina nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi