Nekretnine Rijeka

16.02.2018., petak

Plinara mu poslala opomenu zbog duga od jedne lipe


U Plinari kažu da je ovaj slučaj presedan.
Gradska plinara Zagreb poslala je jednom građaninu opomenu zbog duga od - jedne lipe.
"Platio sam odmah jer ne želim imati nikakve probleme. Ne znam u kojem je procesu ovaj dug nastao, ali sve sam odmah odlučio riješiti, kao što to radim sa svim svojim računima. Činilo mi se sve to, međutim, pomalo suludo i smiješno", rekao je Zagrepčanin
Večernjem listu.
U Plinari kažu da je ovaj slučaj presedan.
"U pravilu dugovanja po neplaćenim računima, ovisno o obračunskom razdoblju, iznose od nekoliko desetaka pa do tisuća kuna, tako da ova opomena nije pravilo jer je od nekoliko tisuća opomena potrošačima samo desetak opomena za manje iznose", objasnio je glasnogovornik Gradske Plinare Zagreb
Davor Šestan stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.07.2017., utorak

Müller zapošljava u tri hrvatska grada

Prednost je, ako ste već dugi niz godina s uspjehom radili u istoj branši ili u srodnom području.
Za svoju poslovnicu u Bjelovaru, s drogerijskim, parfumerijskim te asortimanom igračaka i papirnice Müller traži Voditelja odjela drogerije.
Prednost je, ako ste već dugi niz godina s uspjehom radili u istoj branši ili u srodnom području. Profil ćete zaokružiti ako se dodatno koristite njemačkim jezikom i imate najmanje srednjoškolsko obrazovanje.
Za rad u poslovnici u Slavonskom Brodu Müller traži Voditelja poslovnice, ali i Voditelja odjela.
U varaždinskoj poslovnici također su otvorena radna mjesta Voditelja poslovnice i Voditelja odjela, a uz to se traži i Trgovac koji će biti odgovoran za prezentaciju i održavanja asortimana na odjelu te za savjetovanje kupaca.
Rok za prijavu na sve oglase je 24. srpanj, a uz životopis svakako priložite i molbu stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2017., četvrtak

Dubrovnik riješio 99,65 posto zahtjeva za legalizaciju, ostalo još samo 19 predmeta

DUBROVNIK - S 19 neriješenih zahtjeva, koliko ih je ostalo od više od 5400 zaprimljenih predmeta, Grad Dubrovnik uvjerljivo je državni prvak u postotku riješenih predmeta legalizacije, podatci su Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz registra broja riješenih zahtjeva, priopćila je u četvrtak dubrovačka gradska uprava.
Kako navodi na svojim stranicama, "Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika od početka procesa legalizacije primio je 5440 predmeta". Riješeno je njih 5421, što je 99,65 posto, a na državnoj razini riješeno je 62,53 posto zahtjeva, napominju iz gradske uprave te dodaju kako
Grad Dubrovnik, za razliku od većine gradova, nije imao izuzetih zahtjeva.
Prvi najuspješniji grad poslije Dubrovnika je Poreč s 90,46 posto riješenih zahtjeva, a među prvih deset jedinica lokalne/regionalne samouprave su Vukovar, Rovinj, Virovitica, Zagreb, Umag, Međimurska županija,
Bjelovar i Pazin sa 76,58 posto riješenih predmeta stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2016., ponedjeljak

Stari Grad na Hvaru kandidat za najbolju europsku destinaciju 2017.

Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.
Stari Grad na našem sunčanom otoku Hvaru nominiran za najbolju europsku destinaciju 2017 godine – European Best Destination 2017!
U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu.
Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.
Izbor za najbolju destinaciju održati će se od 20. siječnja do 10. veljače 2017. godine te vas pozivamo da nas podržite u ovom pothvatu i pomognete da Europa vidi ljepote Starog Grada i Hrvatske. Podrška naših gostiju i prijatelja, turističkih zajednica te hrvatskih i stranih medija puno bi nam značila u nastojanju da još jedan hrvatski grad osvoji ovu titulu.
Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, a posebno mediteranski prostor. U proteklih 2400 godina od svojeg osnutka, Stari Grad razvio je jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja. Upravo ta jedinstvenost je sada prepoznata i na europskoj razini. Velika obljetnica koju smo obilježili ove godine potvrda je višestoljetnog kontinuiteta, ali i zalog budućnosti.
Ljepotu Starog Grada čine njegova mediteranska priroda,
čisto more, opušteni otočki život, karakteristične popločane uske uličice i crkve koje odolijevaju stoljećima stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2016., petak

Vujović: Zemljište na Valdanosu mora biti vraćeno starim vlasnicima

ULCINJ - Lokalitet Valdanos jedan je od najgorih primjera neuspjele, propale restitucije oduzete imovine u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Milorad Vujović, dodajući da to zemljište mora biti vraćeno starim vlasnicima, prenosi Mina biznis.
Vujović je, na poziv Odbora za pravednu restitucijun, u četvrtak sa savjetnicima posjetio Ulcinj i lokalitet Valdanos.
Cilj ove posjete je, kako je saopšteno iz kabineta Vujovića, bio upoznavanje sa problemima u vezi vraćanja oduzete imovine ranijim vlasnicima i njihovim zakonskim nasljednicima.
Predsjednik Opštine, Nazif Cungu je sa saradnicima upoznao goste sa ostvarenim rezultatima sadašnje lokalne uprave, naglašavajući potrebu intenzivnije komunikacije lokalne uprave i Vlade, posebno u oblastima prostornog planiranja i finansija.
„Činjenica da se 57 odsto teritorije Morskog dobra nalazi u Ulcinju, jasno govori da je taj grad onemogućen da upravlja i raspolaže sopstvenim resursima u cilju vlastitog razvoja“, navodi se u saopštenju.
Vujović je, kako se dodaje, bio posebno zainteresovan da se na licu mjesta upozna sa problemom restitucije lokaliteta Valdanos i razlozima zbog kojih ova imovina još
uvjek nije vraćena ranijim vlasnicima.
„Vujović smatra da je lokalitet Valdanos jedan od najgorih primjera neuspjele, propale restitucije oduzete imovine u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.
Ističe se da su apsurdni razlozi zbog kojih je ta imovina oduzeta ranijim vlasnicima, uz totalno odsustvo planiranja i oblikovanja tadašnjeg javnog interesa.
Po mišljenju Vujovića, jedini način za izlazak iz ove situacije, jeste iniciranje izmjene sadašnjeg izmjenjenog Zakona i vraćanje na izvorni, osnovni zakonski tekst usvojen 2004. godine.
Iz sadašnjeg zakona se, kako je ocijenjeno, moraju ukloniti neustavne i diskriminatorske odredbe, prvenstveno odredbe o izbacivanju iz postupka svih kojima je imovina oduzeta nakon 1968. godine.
Vujović je zaključio da je nesporan interes države za vraćanje oduzete imovine ranijim vlasnicima.
On je kazao da će vraćanjem država napokon biti u prilici da ovo zemljište oporezuje i prihoduje od njegovog ubrzanog privođenja namjeni.
„Kada se radi o Valdanosu, samo jedno rješenje je ispravno: Svo zemljište mora biti vraćeno onima od kojih je oduzeto, a jedina namjena ovog prostora mora ostati sadašnja: Rajska maslinada, uređena i obrađena,
na ponos Crnoj Gori i trajna ljepota Jadrana, ovdje na njegovim vratima“, istakao je Vujović stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2016., srijeda

Donesena odluka o prodaji dionica Imperiala i Sunčanog Hvara

Po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94 posto državnih dionica u Sunčanom Hvaru. Tražilo se 28 kuna po dionici, no nije bilo ponuda na kupnju.
Potom je početkom srpnja HANFA odobrila slovačkom društvu Prime Tourist Resort izmjenu ponude za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, odnosno podizanje ponuđene cijene s 21,37 na 24 kune. CERP je danas donio odluku o prihvaćanju te ponude za preuzimanje.
CERP je donio i odluku o prodaji državnog udjela od 50,08 posto u rapskom Imperijalu turističkoj kompaniji Valamar Riviera, koja je početkom srpnja jedina CERP-u dostavila valjanu obvezujuću ponudu, za što je ponudila 260,8 milijuna kuna ili gotovo 900 tisuća kuna više od početno tražene cijene.
Iz Valamara su tada priopćili kako su s AZ obveznim mirovinskim fondovima, koji drže 9,45 posto dionica Imperiala, zajednički u procesu privatizacije rapske hotelske tvrtke.
Imperial je najvažnija hotelsko-turistička tvrtka na otoku Rabu i jedna od važnijih na Kvarneru, osnovana je 1965., a danas raspolaže smještajnim kapacitetom od ukupno nešto više od 7.500 kreveta.
U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti,
a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2016., srijeda

Bojan Križaj izgubio utrku za toplanu u Slavonskom Brodu

Ambiciozni planovi bivše skijaške zvjezde za izgradnju toplane na biomasu u Hrvatskoj nisu se ostvarili, piše Dnevnik, te je Trgovački sud prošlog petka završio stečajni postupak protiv Križajeve tvrtke Sortitus savjetovanje. Prijedlog za stečaj tvrtke podnijela je financijske agencije Fine. Budući da prema hrvatskom stečajnom zakonu u zakonskom rok nitko od vjerovnika nije zatražio početak redovnog stečajnog postupka, a tvrtka nema potrebne imovine za pokriće troškova postupka, sud je stečaj završio istog dana kada je pokrenut.
Nakon odluke, tvrtka Sortitus savjetovanje s utvrđenim dugom u ukupnom iznosu od 11.000 kuna briše se iz hrvatskog sudskog registra stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2016., ponedjeljak

Broj građevinskih dozvola na povijesno najnižoj razini

ZAGREB - U prosincu prošle godine izdano je 615 građevinskih dozvola s predviđenom vrijednošću radova od 2,2 milijarde kuna. U odnosu na isti mjesec prethodne godine broj izdanih dozvola porastao je za 3,0 %, a predviđena vrijednost radova za 26,8 %, pri čemu međugodišnji rast broja dozvola obilježava posljednja dva mjeseca, a vrijednosti radova posljednja četiri mjeseca. Kretanjima u posljednjim mjesecima prošle godine blago je popravljena statistika za cijelu godinu, pri čemu su pozitivniji pomaci zabilježeni kod planirane gradnje ostalih građevina nego kod zgrada.
Tako je u 2015. godini ukupno izdano 6 328 građevinskih dozvola (4,0 % manje nego u 2014. godini) s predviđenom vrijednošću radova od 20,9 milijardi kuna (3,3 % više nego u prethodnoj godini). Kod broja izdanih dozvola zabilježen je međugodišnji pad dozvola za gradnju zgrada od 8,1 %, dok je broj izdanih dozvola za ostale građevine povećan za 19,3 %. S druge strane, predviđena vrijednost radova na zgradama porasla je za 29,4 %, ali je istodobno vrijednost radova na ostalim građevinama smanjena za 22,9 %. Očito je da pri smanjenim mogućnostima investiranja javnog sektora u infrastrukturne objekte raste broj projekata male vrijednosti radova. Pritom je predviđena vrijednost radova na ostalim građevinama u 2015. godini najniža od 2006. godine. Slična je situacija i s ukupnim brojem izdanih građevinskih dozvola koji je u padu deset godina zaredom pa se broj ukupno izdanih dozvola, kao i broj izdanih dozvola za zgrade, trenutno nalazi na povijesno najnižoj razini.
- U 2015. godini nastavljen je sada već desetgodišnji trend pada broja izdanih građevinskih dozvola, ali je istodobno u dozvolama predviđena vrijednost građevinskih radova
porasla drugu godinu zaredom, ovoga puta za 3,3 %. To daje nadu da bi se ove godine, nakon zaustavljanja pada, mogao ostvariti blagi oporavak građevinske aktivnosti,
komentar je direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimira Savića.
Nepovoljni uvjeti na tržištu rada, visoka zaduženost stanovništva i posustalo bankovno kreditiranje ni u 2015. godini nisu pružali dostatnu potporu za početak oporavka stanogradnje. Stoga je prošle godine izdano tek 6 950 građevinskih dozvola za stanove s korisnom površinom stanova od 650 126 četvornih metara, što je 10,2 % manje dozvola sa 7,8 % manjom korisnom površinom nego prethodne godine. Time je broj dozvola za stanove pao na povijesno najnižu razinu, odnosno spustio se s više od 25,5 tisuća dozvola, koliko je bilo izdano u 2006. godini, na manje od 7 tisuća izdanih dozvola u prošloj godini.
Podaci o izdanim građevinskim dozvolama, koje prethode građevinskoj aktivnosti, i dalje nedostatno podupiru mogući oporavak građevinarstva. Pozitivne naznake dinamiziranja aktivnosti sadržane su u rastu predviđene vrijednosti radova prisutnom u posljednje dvije godine, pri čemu je i taj rast u 2015. godini bio znatno sporiji od onog u 2014. godini. Ipak, dinamiziranje broja izdanih dozvola i vrijednosti predviđenih građevinskih radova u posljednjem kvartalu prošle godine daje nadu da će nakon zaustavljanja
pada nastupiti i blagi oporavak građevinske aktivnosti u ovoj godini stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2015., ponedjeljak

Dovršena obnova studentskih domova u Zagrebu, sobe s hladnjakom, internetom...

Obnova vrijedna gotovo 300 milijuna kuna za više od 4500 studenata koji za vrijeme radova nisu mogli u svoje sobe znači i povratak u dom.
Zagrebački studentski domovi Stjepan Radić i Cvjetno naselje konačno su zasjali punim sjajem.
Gotova je, naime, i to u roku, njihova obnova povodom Europskih sveučilišnih igara 2016. godine,
a jučer je svečano obilježeno i dobivanje uporabne dozvole. Tom su prigodom nadležni, ali i studenti,
razgledali nove sobe zbog kojih bi se, slažu se svi, najradije vratili u studentske dane.
Kako piše Večernji list, dva najveća zagrebačka studentska doma u zadnja su četiri mjeseca dobila
nove krovove, fasade, podove, namještaj, sanitarije... stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2015., petak

Stolnotenisači i nogometaši bez struje, više od 500 djece bez uvjeta za trening

Sportska dvorana kojom su se donedavno bez osobitih problema koristili Stolnoteniski klub Donat i Nogometni klub Zadar, već nekoliko dana je u potpunom mraku, odnosno, bez struje, ali i vode. Razlog? Vlasnik spomenute nekretnine je tvrtka Lignum d.o.o. u čije ime je Ivica Jurjević " zavrnuo", vodu i struju, koja je u posjed iste došla 2005.godine otkupivši zgradu i teren od Tvornice " Bagat" u stečaju. Od tada do ovih dana spomenuti klubovi su se nesmetano koristili njima, međutim, više ne mogu, ali unatoč tom na travnjaku smo vidjeli mlade nogometaše, dok je Davor Karlović stolnoteniski doajen u STK Donat uredno otvorio klupske prostorije i održao jednistvenu konferenciju u mraku, uz tvrdnje kako je prostor upravo Donatov. Kako?
- Niti jedan dokument nije stigao u klub da mi nismo vlasnici, odnosno da ne pripada nama. Štoviše, objekt je u ono vrijeme izgrađen na terenu tvrtke " Lavčević",
a gradili su ga ondašnja SOFK-a i ostali, dok je sve radnje oko toga vodio pok. Tomo Amižić, koji je rekao bih na svoj način " iskemijao" da stolnotenisači dobiju dvoranu.
Klub se zvao "Bagat" isključivo zbog toga jer je objekt bio spojen na struju i vodu s ondašnjom tvornicom. Kao kompenzacija za tu pomoć nosilo se njihovo ime.
Vlasnik nam se u ovom slučaju nije obratio, ali po mome mi smo vlasnici i zato jesmo ostali zatečeni kad nam je iskljućena voda i struja koju smo prema zadnjem obračunu odnosno izvještaju
koji datira od 31.12.2015. pretplatili 6.300 kuna- tvrdi Karlović koji je domentnuo
da je očito da se račun za struju izdaje dvjema strankama stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.04.2014., srijeda

Novi broj RBAnaliza: Dug put do oporavka

Analitičari Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pripremili su drugo ovogodišnje izdanje publikacije RBAnalize, pod naslovom "Dug put do oporavka“. U nastavku donosimo uvodni dio publikacije "Recesija se nastavlja“.
U 2013. godini nastavila se tendencija smanjivanja gospodarskih aktivnosti koja je započela prije pet godina. Na godišnjoj razini BDP se snizio za 1 posto, a oporavak ne očekujemo ni 2014. godine. Uz izgledno produženje recesije i nastavak rasta javnoga duga povećava se ranjivost gospodarstva na poremećaje u kretanju kapitala na vanjskim tržištima. Stoga su u prvom tromjesečju 2014. godine rejtinške agencije smanjile ocjene boniteta Republike Hrvatske – S&P je snizio rejting na dva stupnja ispod investicijske razine, a ostale dvije agencije (Fitch i Moody’s) zadržale su ocjenu rejtinga na jednom stupnju ispod investicijskog uz promjenu izgleda iz stabilnih u negativne. Reakcija rejtinških agencija uslijedila je nakon što je krajem prošle godine usvojen proračun za 2014. godinu, u kojemu se umjesto jačanja procesa fiskalne konsolidacije planira deficit opće konsolidirane države u visini od 5,5 posto BDP-a, uz preoptimistično planiranje gospodarskoga rasta i povećanje proračunskih prihoda. U uvjetima pada ili stagnacije BDP-a povećanje prihoda proračuna dovodi do povećanja fiskalnog opterećenja gospodarstva, pada konkurentnosti poduzeća i smanjenja privatnih investicija. Hrvatska je prošle godine ulaskom u EU potpuno otvorila tržište, a zbog visoke razine euroiziranosti sustava ne može učinkovito koristiti tečajnu prilagodbu za povećanje konkurentnosti domaće ponude. Preostaje provedba interne deflacije putem mjera za smanjivanje troškova proizvodnje. Pritom su nezaobilazne one za smanjenje fiskalnog opterećenja koje posredno, putem visine premije za rizik, određuju i trošak financiranja. Krajem 2013. godine javni se dug povećao na razinu iznad 66 posto BDP-a, a nove tekuće neravnoteže javnoga sektora i stagnantno gospodarstvo vode k ubrzanomu rastu omjera javnoga duga prema BDP-u. Stoga je 2014. godine država ušla u proceduru prekomjernoga deficita (EDP) u kojoj Europska komisija Hrvatskoj postavlja cilj izlaska iz EDP-a do 2016. godine. U ožujku je usvojen rebalans proračuna u kojem je planirani deficit snižen na 4,5 posto BDP-a mjerama na strani prihoda. Budući da su izostale snažnije reformske mjere za smanjenje rashoda, to neće biti dovoljno za ostvarivanje ciljane razine strukturnoga deficita. Ipak, pozitivni pomak nalazimo u realnijemu planiranju gospodarskoga rasta, što povećava mogućnost za ostvarivanje planova.
Sljedeće izdanje državnih obveznica očekujemo u svibnju i to na inozemnomu tržištu. Ostvareni suficit u razmjeni s inozemstvom pogoduje održavanju stabilnoga tečaja, a usporeno razduživanje financijskoga sektora prema inozemstvu pomaže stabilizaciji bilance kapitala. S gledišta održavanja financijske stabilnosti zabrinjava nastavak procesa donošenja lokalnih propisa kojima se nastoji administrativno određivati način poslovanja financijskoga sektora, a posebice kreditnih institucija. Postupci predstečajne nagodbe omogućavaju prijenos gubitaka unutar sektora poduzeća te iz sektora poduzeća na kreditne institucije. Rezultat je povećanje gubitaka kreditnih institucija, ali i smanjivanje poslovnih aktivnosti u poduzećima. Poduzeća jačaju likvidnost, nužnu za prevladavanje šokova od gubitka potraživanja u postupcima predstečajnih nagodbi. Promjene propisa o potrošačkomu kreditiranju dovode do ograničavanja kamatnih stopa na kredite, a u dijelu portfelja i do administrativnog određivanja kamatnih stopa suprotnih ugovorenima, na štetu kreditnih institucija. Takvim se mjerama pojačava pritisak na odljev kapitala, što bi u ovoj godini moglo pogoršati saldo na računu kapitala. Gospodarstvo iscrpljeno recesijom nema snagu za ostvarivanje značajnih viškova u razmjeni roba i usluga, koja je potrebna za financiranje odljeva kapitala. Stoga bi u nastavku godine moglo doći do smanjenja ponude odnosno povećanja cijena na lokalnomu tržištu kapitala stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2013., utorak

Toplice duguju komunalnu naknadu

Najveći dio od 4,5 milijuna kuna oprtaljskih prihoda, pokazao je to izvještaj o prošlogodišnjem izvršenju proračuna prihvaćen na posljednjem zasjedanju Općinskog vijeća, u općinsku se kasu slijeva od poreznih prihoda.

Lani je tako uprihodovano 1,9 milijuna kuna poreza, dok je druga stavka po veličini bio prihod od prodaje imovine; poljoprivrednog zemljišta, nekretnina, te od otplate stana, u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna. Krajem godine zabilježena su međutim i potraživanja u visini od 1,3 milijuna kuna. Većinom se radi o prihodu od prodaje stanova po stanarskom pravu no to stoga jer su vlasnici zaduženi u ukupnom iznosu, ali im nisu dospjele sve rate stanovi Kacunar

Dugovanje kod poreza na kuće za odmor je 93.000 kuna. U veljači su izdane opomene i on je većim dijelom naplaćen. Potraživanja za komunalnu naknadu iznose 305.000 kuna od čega je oko 85 posto dug Lječilišta Istarske toplice. Vijećnike je zanimalo da li se što poduzelo oko naplate komunalne naknade od Istarskih toplica. Vijećnik Amedeo Cotić (Nezavisna lista) predložio je da se dugovanje utuži te izda novo rješenje za komunalnu naknadu.

Toplice jesu najveća tvrtka na oprtaljskom području i može se imati razumijevanja za njihove teškoće, ali baš da se ne plaća ništa nije u redu, niti je korektno prema onima koji podmiruju svoje obveze, mišljenja su vijećnici.

Oznake: stanovi Kacunar


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.02.2013., četvrtak

Crkva uništava Sv. Jeronima radi nekretnina od pet milijuna eura?

Na njoj je omjerom glasova 20-18 potvrđena odluka Upravnog odbora Društva o davanju otkaza svoj trojici članova jeronimskog uredništva, kao i zaposleniku u njihovoj knjižari na Kaptolu. Tako bi Društvo zadržalo samo jednog zaposlenika, poslovnog tajnika, a otkaz dobiva i Jerko Grgeč, sindikalni povjerenik u HKD-u Sv. Jeronima stanovi Kacunar.

Na skupštini je došlo do strke zbog toga jer predsjednik Društva Stjepan Razum nije dopustio glasovanje skupini od desetak ljudi koji su došli na skupštinu. Razum ih nije htio prihvatiti kao članove i to zato što se bojao da oni neće podržati odluke Upravnoga odbora o otkazima. Razum je na zadnjoj sjednici UO-a, održanoj dopisno, izjavio da tim ljudima iako su uredno platili članarinu, zasad treba uskratiti priznanje članstva kako ih ja ne bih zloupotrijebio da izazovu puč, kaže Jerko Grgeč.

Sindikalni povjerenik upozorava i na možebitnu pozadinu cijelog slučaja. Društvo, koje je registrirano kao udruga, vlasnik je niza stanova i poslovnih prostora vrijednih četiri do pet milijuna eura. To je denacionalizirani dio tzv. Jeronimske palače na Trgu kralja Tomislava i u Ulici baruna Trenka, gdje se i danas nalaze prostorije Društva. Osobe koje su do prošle godine vodile Društvo otvoreno su priznavale da im je važno osigurati prelazak imovine Društva u ruke crkvene hijerarhije, a taj se plan sada, po svemu sudeći i ostvaruje, kaže Grgeč.

Oznake: stanovi Kacunar


- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2013., srijeda

Grade li se prebrzo umaški POS-ovi?

Izgradnja je počela nakon natječaja za izvođača radova, ali cijeli taj postupak vodi APN (državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama), koji je investitor, a ne Grad. Izvođač radova je renomirana tvrtka Zagreb gradnja koja je u svojoj ponudi dala određene garancije - od primopredaje objekta rok od dvije go-dine na zavisne radove i još deset godina na bitne elemente, kao što su izolacija i beton. Kada netko da ovakva jamstva, znači da će se eventualne greške i propusti ukloniti. Da se radi o nekvalitetnoj gradnji stav je ljudi koji su nekompetentni - ni ja ni onaj koji komentira nemamo pravo govoriti o nečemu u čemu nismo stručni. Grad ne sumnja u kvalitetu te zgrade, a o mogućoj vlazi nema smisla govoriti hipotetski, jer je to neozbiljno i preuranjeno. Sačekajmo najprije da zgrada bude gotova, kazao je gradonačelnik. Nakon što je osobno obišao gradilište i razgovarao s nadležnim inženjerima, prenio je da je doznao se zgrada pravi po pravilima energetske učinkovitosti (stavljaju se nepropusni aluminijski prozori i dupli zaštitni stiropor izvana, fasada je desetka), što nemaju ni privatne kuće po Umagu. Umirujuće riječi imao je i nadzorni inženjer iz zagrebačke tvrtke Arhing-trade Mate Žagar, koji nam je već kazao da će do useljenja sve biti suho i da kupci tih stanova mogu biti mirni stanovi Kacunar.

Izvođaču radova u interesu je raditi što bolje, jer će onda morati u garantnom roku, ako bude prokišnjavanja i vlage, sve propuste sanirati o vlastitom trošku. Ustvrdio je da je današnja tehnologija gradnje bolja, te da je brža gradnja čak i poželjna - a sve da se beton može što prije vezati. Po njemu veći problem od vlage jest slijeganje betona koji otvrdne nakon 28 dana i već može nositi konstrukciju. Slijeganje traje godinama.- Koliko para - toliko muzike. Stanovi su jeftini, jer je gradnja jeftina, što su mi i pojedinci iz gradske uprave kazali. Razgovarao sam s nizom stručnjaka koji su mi potvrdili taj današnji općeniti trend brze i nekvalitetne gradnje, ne samo u slučaju POS-a. Kada se spominje suvremena gradnja, tj. aditivi koji se stavljaju u beton, to je da bi se brže vezao, a ne da bi se osušio. Ma s obzirom na jeftinu cijenu pitam se jesu li uopće stavili sve moguće aditive. Nisam protiv izgradnje POS-ovih stanova, ali uvijek je bolje preispitati sve tijekom gradnje da ljudi kasnije ne bi imali problema, posebice zdravstvenih koji se javljaju zbog vlage. Koliki je postotak vlage u betonu, da bi se moglo ožbukati unutrašnjost zgrade postaviti knauf ploče, može se izračunati mjeračima, koje posjeduju nadležni inspektori. Mislim da je Grad dužan intervenirati i pratiti tijek gradnje, riječi su vijećnika Šiljega.

Oznake: stanovi Kacunar


- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2012., četvrtak

Velopin postaje raj za nautičare

Od studenog prošle godine tvrtka Velopin je aktivirana, a njen direktor Alan Šepuka od tada radi na pripremi dokumentacije. Što je do sada učinjeno i koji su idući koraci prezentirano je gradskim vijećnicima koji su s velikim zanimanjem popratili prezentaciju.

Za sada su interes za dokapitalizaciju iskazali Jadranka i Lošinjska plovidba. Cappelli posebno vrijednim smatra što se načinom na koji je projekt do sada odrađen osigurava da realizacija bude po mjeri lokalne zajednice, odnosno kako ona odredi. Među ostalim, idejno rješenje ne predviđa servis u marini, pa će poslove za potrebe nautičara raditi lošinjsko brodogradilište, na kopnenom dijelu gradnja se planira samo na dijelovima na kojima je objekte ranije imala JNA čime se sprječava preizgrađenost, predviđaju se visoki ekološki standardi, a cjelokupna vrijednost investicije je oko 20 milijuna eura stanovi Kacunar.

Njenim okončanjem otvorit će se mogućnost zapošljavanja pedesetak djelatnika, a gradnja marine napunit će i gradski proračun prihodom komunalnog doprinosa, kazao je Capplli koji je rekao i da Grad nema novac za takvu investiciju, ali će pripremom dokumentacije osigurati sve preduvjete za potencijalne investitore, za koje je siguran da će ih biti s obzirom na atraktivnost projekta. U prezentaciji idejnog rješenja predstavnik riječke tvrtke Marecon, koja je izrađivač projekta za morski dio, istaknuo je da se u marini predviđa 100 vezova za plovila od 25 do 30 metara, potom 40 vezova za plovila od 18 do 25 metara, pa 30 vezova za plovila od 12 do 18 metara i još 30 vezova za plovila do 12metara.

Oznake: stanovi Kacunar


- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi