Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Crkva uništava Sv. Jeronima radi nekretnina od pet milijuna eura?

Na njoj je omjerom glasova 20-18 potvrđena odluka Upravnog odbora Društva o davanju otkaza svoj trojici članova jeronimskog uredništva, kao i zaposleniku u njihovoj knjižari na Kaptolu. Tako bi Društvo zadržalo samo jednog zaposlenika, poslovnog tajnika, a otkaz dobiva i Jerko Grgeč, sindikalni povjerenik u HKD-u Sv. Jeronima stanovi Kacunar.

Na skupštini je došlo do strke zbog toga jer predsjednik Društva Stjepan Razum nije dopustio glasovanje skupini od desetak ljudi koji su došli na skupštinu. Razum ih nije htio prihvatiti kao članove i to zato što se bojao da oni neće podržati odluke Upravnoga odbora o otkazima. Razum je na zadnjoj sjednici UO-a, održanoj dopisno, izjavio da tim ljudima iako su uredno platili članarinu, zasad treba uskratiti priznanje članstva kako ih ja ne bih zloupotrijebio da izazovu puč, kaže Jerko Grgeč.

Sindikalni povjerenik upozorava i na možebitnu pozadinu cijelog slučaja. Društvo, koje je registrirano kao udruga, vlasnik je niza stanova i poslovnih prostora vrijednih četiri do pet milijuna eura. To je denacionalizirani dio tzv. Jeronimske palače na Trgu kralja Tomislava i u Ulici baruna Trenka, gdje se i danas nalaze prostorije Društva. Osobe koje su do prošle godine vodile Društvo otvoreno su priznavale da im je važno osigurati prelazak imovine Društva u ruke crkvene hijerarhije, a taj se plan sada, po svemu sudeći i ostvaruje, kaže Grgeč.



Post je objavljen 28.02.2013. u 11:15 sati.