Nekretnine Rijeka

30.09.2016., petak

Švicarski TFI Holding traži ulagače za turistički projekt u Zablaću

ZUERICH - Švicarska razvojna kompanija TFI Holding traži investitore u Hrvatsku da sudjeluju u više od 800 milijuna eura vrijednom projektu izgradnje odmarališta na Jadranu, rekao je njezin izvršni direktor, a prenosi Bloomberg. Kompanija sa sjedištem u švicarskom mjestu Wollerau kupila je 450.000 četvornih metara zemljišta u Zablaću, u blizini Šibenika, za 60 milijuna eura te planira kupiti dodatnih oko 162.000 četvornih metara za izgradnju luksuznog odmarališta s hotelima, vilama, trgovinama i marinom, kao i klinikom i školom, kazao je ranije ovog tjedna Jean-Paul Uldry Bloombergu u intervjuu u Zagrebu.
On je sada u potrazi za investitorima u buduće naselje s oko 2.500 kreveta, te je obišao to područje i s holivudskom zvijezdom Brad Pittom,
koji bi također mogao sudjelovati u tom projektu apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2016., srijeda

Ministri Tolušić i Nakić suglasni oko izgradnje nove dječje bolnice

U ponedjeljak, 26. rujna 2016. godine, u ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj održan je sastanak na kojem se razgovaralo o gradnji nove dječje bolnice te definiranju rokova za izradu plana medicinskog sadržaja nove Nacionalne dječje bolnice kao i o trenutnom stanju i potrebnim hitnim ulaganjima u bolnicu u Klaićevoj. Sastanku su prisustvovali ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, ministar zdravlja Dario Nakić i v.d. ravnatelja Klinike dr. Zoran Bahtijarević, navodi se u priopćenju.
Svi sudionici sastanka složili su se da je potrebno izgraditi novu dječju bolnicu, međutim zbog administrativnih potreba oko tako velikog ulaganja,
pripreme natječajne dokumentacije, projektnih zadataka, planova izgradnje, ishođenja dozvola i ostalih nužnih postupaka, zaključeno je kako će se prvo
pristupiti potrebnim zahvatima na postojećoj lokaciji dječje bolnice kako bi se omogućilo nesmetano liječenje djece.
S obzirom na dugogodišnje loše stanje te neadekvatne uvjete koji ne udovoljavaju standardima liječenja osjetljivih pacijenata u Klaićevoj, nužno je uložiti u novu opremu i neophodne minimalne građevinske zahvate. Također, potrebno je rekonstruirati pojedine odjele kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja do konačne izgradnje nove bolnice. Sredstva za hitne zahvate već su osigurana kroz EU fondove i iznose oko 10 milijuna eura.
Kako bi se što prije mogao raspisati natječaj za projektnu dokumentaciju, a potom i za građevinske radove na novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici, pristupit će se prikupljanju dokumentacije te rješavanju svih administrativnih zadataka. Nova bolnica bit će izgrađena na već ranije predviđenoj lokaciji južno od KBC Dubrava.
Na kraju sastanka odlučeno je kako će ravnateljstvo Klinike izraditi prijedloge nužne za hitno obnavljanje postojeće
lokacije dječje bolnice te medicinskog sadržaja za novu dječju bolnicu stanovi Zadaradar

Oznake: stanovi Zadar


- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2016., petak

"Uz Krčki i Maslenički, ovaj most je doista jedinstvena građevina''

Na dravskom mostu osim nanošenja antikorozivne zaštite još ostaje iscrtati horizontalnu signalizaciju, no to će pričekati još neko vrijeme.
Zajedno s vijaduktima sa slavonske i baranjske strane most kojem tepaju da je slavonski Golden Gate, se pruža u ukupnoj dužini od 2,5 kilometarai za sada vodi ravno u polje.
Naime, s južne strane, od čvorišta Josipovac u smjeru mosta u gradnji je dionica autoceste u dužini od 3,5 kilometara. Ona će biti završena do ljeta iduće godine, piše Glas Slavonije.
A nastavno kroz Baranju, na dionici do Belog Manastira, u prvoj fazi će se umjesto autoceste u punom profilu, graditi brza cesta, koja će u puni profil biti dograđena tek kada se za to steknu uvjeti - odgovarajući promet i financijska sredstva za gradnju.
Od Belog Manastira do mađarske granice pa potom do Mohača, gdje završava mađarski dio autoceste na koridoru 5C, radit će se u fazama. Obje države, naime,
traže mogućnost financiranja gradnje tih dionica novcem iz fondova Europske unije. No to će, nažalost, prema prvim prognozama, usporiti realizaciju cijelog projekta.
''Ovo nije bilo obično gradilište i ovo nije običan most. Uz Krčki i Maslenički, te budući Pelješki, ovaj most je doista jedinstvena građevina'', rekao je Robert Španović, glavni inženjer gradilišta.
Napominje kako ima još posla na mostu i da će se on privesti kraju u sljedećih dvadesetak dana.
Iz njegovih se riječi iščitava kako su i za ovog inženjera iz Hrvatskih autocesta, koje su financirale gradnju mosta, ovo posljednji dani na ovom gradilištu. Za njega slijede novi izazovi.
Na dravskom mostu osim nanošenja antikorozivne zaštite još ostaje iscrtati horizontalnu signalizaciju, no to će pričekati još neko vrijeme.
Naime, poznato je kako je u ovom trenutku ovo most do kojega se ne može doći i koji ne vodi nikamo. Za sada stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2016., četvrtak

Gradnjom vjetroparkova Viadukt ulazi u energetiku

Kompanija vjetropark gradi za privatnog investitora tvrtku Lager Bašić iz Donjeg Stupnika iznajmljivanje stanovanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2016., ponedjeljak

Započela izgradnja mosta na rijeci Savi kod Svilaja vrijednog više od 22 milijuna eura

U srijedu 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak, svečano je položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja. Most je sastavni dio međunarodnog pan-europskog cestovnog koridora 5C- Budimpešta-Beli Manastir-Osijek-Sarajevo-Ploče te je dio europske mreže autocesta koja sjever Europe povezuje s Jadranom.
Ukupna vrijednost ovog međunarodnog mosta, koji će zajednički izgraditi Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina, iznosi 22.308.022,34 eura. Sukladno Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine svaka država financira 50% ugovorene vrijednosti radova.
Hrvatska je financiranje svog dijela mosta osigurala putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF - Connecting Europe Facility) koji će osigurati 58 posto sredstava i kredita
Europske investicijske banke za preostalih 42 posto iznosa.
CEF je financijski instrument Europske unije kroz koji države članice mogu ulagati u izgradnju nove te unaprjeđenje postojeće prometne, energetske i telekomunikacijske infrastrukture na devet koridora Osnovne mreže Transeuropske prometne mreže. Uz pomoć sredstava iz CEF-a stvarat će se međusobno povezane mreže širom Europe što će doprinijeti ekonomskom rastu te socijalnoj i teritorijalnoj koheziji unutar Europske unije.
Osim mosta na rijeci Savi kod Svilaja, Hrvatska je u lipnju ove godine dobila potvrdu Europske komisije za sufinanciranje još 11 projekata koji će dobiti ukupno 306,9 milijuna eura iz Instrumenta za povezivanje Europe. U Hrvatskoj je koordinator za CEF Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
U financijskom razdoblju 2014. - 2020. državama članicama je iz CEF-a na raspolaganju 26 milijardi eura za ulaganja u prometnu infrastrukturu. Poseban naglasak ovaj Instrument stavlja na otklanjanje uskih grla, osiguravanje održivih i efikasnih prometnih sustava na duži rok,
na unapređenje integracije i povezivanja različitih prometnih grana te povećanje interoperabilnosti iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda

Kina će postati prvo tržište aviona vrijednosti 1000 milijardi dolara

Procjenjuje se da će putnički promet u Kini rasti 6,4 posto godišnje u idućih 20 godina, kako se gospodarstvo bude sve više oslanjalo na potrošnju i uslužnu industriju za pokretanje rasta. "Prijelazom Kine na gospodarstvo koje se više temelji na potrošnji, zrakoplovstvo će igrati ključnu ulogu u njezinom gospodarskom razvoju", izjavio je Randy Tinseth, potpredsjednik za marketing u Boeing Commercial Airplanesu.
Kineski prijevoznici povećavaju flote i nude nove direktne linije kako bi udovoljili potražnji sve većeg broja bogatih potrošača u Kini i diljem Azije, navodi Boeing. "Neprekidan rast kineske srednje klase, u kombinaciji s novim viznim politikama i širokim rasponom velikih zrakoplova s novim tehnologijama, mogućnostima i učinkovitosti, daje nam razloga da vjerujemo u svijetlu budućnost kineskog tržišta dugih letova", istaknuo je Tinseth.
Od 6.810 novih zrakoplova, koji će Kini biti potrebni u razdoblju od 2016. do 2035., 75 posto će biti zrakoplovi s jednim prolazom s 90 do 230 sjedećih mjesta, procjenjuje Boeing. Predviđa i da će ukupno biti potrebno 1.560 zrakoplova širokog trupa. Brzorastuća internetska prodaja u Kini, koja je već najveća na svijetu, također potiče potražnju za teretnim avionima, pa Boeing predviđa da će Kini tijekom sljedeća dva desetljeća biti potrebno 180 novih teretnih zrakoplova i 410 putničko-teretnih zrakoplova.
Boeing se natječe s europskim Airbusom za globalnu dominaciju na tržištu zrakoplova. No, obje kompanije suočene su s rastućom konkurencijom kineskih rivala koje podupire vlada jer Peking pridaje toj unosnoj, tehnološki intenzivnoj
industriji stratešku važnosti i na nju gleda kao na simbol nacionalnog ponosa mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2016., ponedjeljak

Plenković: Jamčim da će iduća Hrvatska vlast biti stabilna

Od sutra krećemo u konkretne dogovore kako bi Hrvatska dobila od HDZ-a predvođenu stabilnu Vladu, najavio je Plenković.
"Uvjeren sam da smo stranka koja će imati privilegije formirati stabilnu buduću Vladu koja će vladati četiri godine. Otvoreni smo za suradnju sa strankama koje su nam programski i svjetonazorski bliske. Jamčim da će iduća Hrvatska vlast biti stabilna i europski orijentirana", kazao je Plenković.
Podsjetio je da je HDZ prije nešto više od dva mjeseca bio u nezavidnom položaju apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2016., četvrtak

Njemački fond preuzeo Joker

SPLIT - Premda se o prodaji Trgovačkog centra "Joker" špekulira već posljednje tri godine, čini se da je jedini veliki objekt za šoping u širem središtu grada nedavno napokon i dobio novog vlasnika.
Kupac centra je, prema neslužbenim informacijama, njemački fond.
Službenih informacija o tome nema, što i ne čudi s obzirom na osjetljivost transakcije, no iz nekoliko pouzdanih izvora Slobodna Dalmacija doznaje da je centar prodan za pedesetak milijuna eura.
Ta cifra bila bi upola manja od iznosa od 108 milijuna eura kojim su mediji svojedobno baratali kao prvom pregovaračkom brojkom, uzimajući pri toj računici cijenu metra
četvornog poslovne površine od 2000 eura apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2016., ponedjeljak

Prvi kupci s oduševljenjem posjetili svoj City Mall!

U povijesti Pule i Istre datum 1.9. 2016. zauvijek će ostati zapisan kao prvi radni dan Pula City Malla – prvog, jedinog i najvećeg trgovačkog centra u Istri.
Više od 18 vrhunskih brandova zablistalo je u punom sjaju i utažilo kroničnu želju Puležana i Istrijana za pravim shoppingom stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2016., četvrtak

Deblokiran proces približavanja BiH članstvu u NATO-u?

Proces približavanja Bosne i Hercegovine članstvu u NATO-u mogao bi biti deblokiran nakon što je pravomoćnom sudskom odlukom otvoren put uknjižbi nepokretne vojne imovine u toj zemlji na državno Ministarstvo obrane no dužnosnici iz Republike Srpske odmah su zaprijetili kako to neće ići lako
Prizivno vijeće Suda BiH ranije ovog tjedna donijelo je odluku o odbijanju žalbe vlasti RS na prvosupanjsku presudu o uknjižbi vojnog objekta kod mjesta Han-Pijesak na Romaniji kao nekretnine u posjedu države.
Riječ je o prvoj pravomoćnoj presudi kojom je postavljen presedan za rješevanje višegodišnjih prijepora s ozbiljnom političkom pozadinom.
Uknjižba nekretnina poput vojarni, vojnih skladišta, poligona za vježbe na ime Ministarstva obrane BiH uvjet je koji je pred BiH NATO postavio još 2010. godine kako bi u slučaju ove zemlje bio aktiviran Akcijski plan za članstvo (MAP) koji se smatra posljednjom stepenicom prije punopravnog članstva u Alijansi.
Riječ je o 63 različite lokacije koje su ocijenjene perspektivnima a postupak njihove uknjižbe na državu postao je problem jer su vlasti RS uporno zahtijevale da se o vojnoj imovini raspravlja 'u paketu' odnosno da se ona dijeli među entitetima zajedno sa svim ostalim nekretninama.
Vlasti RS također su inistirale na stajalištu da stvarni vlasnici svih nekretnina moraju biti entiteti koji bi ih onda državnim institucijama poput Ministarstva obrane davali na uporabu.
NATO je odlučno odbacio takve zahtjeve a proces uknjižbe vojne imovine proveden je samo na teritoriju Federacije BiH dok je status takvih nekretnina na teritoriju RS do danas ostao neriješen a MAP za BiH i dalje je 'na čekanju'.
Ministarstvo obrane je zbog toga pokrenulo postupke pred Sudom BiH a prvo pravomoćno rješenje po kojemu se država ima pravo upisati kao vlasnik vojne imovine na teritoriju
RS-a odnosi se na vojno komunikacijsko čvorište Veliki žep kod Han-Pijeska stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi