Nekretnine Rijeka

12.10.2017., četvrtak

Otvoren VI. Forum poljskih i hrvatskih regija

U Torunu je 12. listopada otvoren šesti po redu Forum poljskih i hrvatskih regija koji okuplja predstavnike regionalne samouprave i gospodarstvenike s ciljem razmjene iskustva i uspješne
suradnje u budućnosti iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.07.2017., ponedjeljak

Galenika se ponovno prodaje

Država će novim tenderom na prodaju ponuditi većinski paket dionica Galenike, a tender bi trebalo da bude raspisan do 1. rujna,
javlja RTS iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2017., srijeda

Barijere su ponekad samo plod neiskustva i neznanja

U koji god se projekt uključimo, to nas veseli i na to smo ponosni.
Takvih je projekata veliki broj, a dio njih bio je fokusiran na zdravstveni sustav naše zemlje iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2017., ponedjeljak

Merkel nakon sastanka G7 otkrila: Na Ameriku se više ne može osloniti

Ona je naglasila kako treba održavati i dalje dobre odnose sa SAD-om i Velikom Britanijom te isto tako i s Rusijom ali da se treba više pouzdati u vlastite snage.
Njemačka kancelarka je izrazila mišljenje da je s novim francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom to moguće.
"Njemačka će pomagati gdje god će to biti moguće jer Njemačkoj će biti dobro jedino ako će Europi ići dobro“, naglasila je Merkel.
Merkel (Kršćansko-demokratska unija CDU) se pripadnicima sestrinske bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) obratila u jednom pivskom šatoru u Muenchenu što je dio predizbornog plana pokazivanja jedinstva između dvije stranke demokršćanske Unije CDU/CSU.
Prvobitno je ovaj govor i susret s predsjednikom CSU-a Horstom Seehoferom trebao biti održan u utorak navečer
ali je otkazan zbog terorističkog napada u Manchesteru iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2017., četvrtak

Zahtjev za legalizaciju moći će se predati do sredine 2018.

Resorni ministar Lovro Kuščević pojasnio je da se ponovno otvaranje roka za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje odnosi samo na građevine koje su na snimkama iz 2011. godine.
"Dakle, nema nove legalizacije, već se onima koji su i kod stupanja na snagu Zakona, u kolovozu 2012. imali to pravo, ali nisu uspjeli u roku predati zahtjev",
istaknuo je Kuščević iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2016., ponedjeljak

Lokalni porezi – preraspodjela prihoda i uvođenje poreza na nekretnine

"Budući se ovim zakonom uvodi obveza plaćanja poreza na nekretnine, stupanjem na snagu istih prestaju važiti odredbe o obvezi plaćanja poreza na kuće za odmor kako bi se izbjeglo dvostruko oporezivanje jedne nekretnine s dvije vrste imovinskih poreza“, ističu iz Ministarstva financija, podsjećajući kako je uvođenje poreza na nekretnine jedna od mjera Nacionalnog programa reformi 2016.
"Porez na nekretnine transformacija je komunalne naknade u porezno davanje. Međutim, osim komunalne naknade porezom će se zamijenit i plaćanje poreza na kuće za odmor i spomeničke rente. Riječ je o davanjima na nekretninu, koja se danas naplaćuju kroz tri različita upravna postupka. Dakle, cilj je kroz jedan postupak obuhvatiti tri različita davanja koja se danas plaćaju na nekretninu", naglašavaju iz resora financija.
Novina je i da u izračun poreza, uz postojeće koeficijente komunalne naknade, ulaze i dva nova koeficijenta – dob (godina izgradnje) i stanje građevine, a sve s ciljem da se izračun poreza približi izračunu prema vrijednosti.
Radi nadopune evidencija s ta dva dodatna koeficijenta, porez na nekretnine se uvodi s 1. siječnja 2018. godine.
"Visina poreza na nekretnine u većini slučajeva neće mijenjati u odnosu na visinu ukupnih davanja koja se danas plaćaju na tu istu nekretninu, naprotiv ona će se korigirati te time postati pravednija kroz dodatna dva nova koeficijenta (stanje i dob). Time će se pojedinim poreznim obveznicima visina davanja smanjiti ukoliko je predmet oporezivanja starija nekretnina",
obrazlažu uz ostalo iz Ministarstva financija iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2016., četvrtak

Gradnjom vjetroparkova Viadukt ulazi u energetiku

Kompanija vjetropark gradi za privatnog investitora tvrtku Lager Bašić iz Donjeg Stupnika iznajmljivanje stanovanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

31.08.2016., srijeda

Najam stanova u Zagrebu: Najjeftinije u Novom Zagrebu, najskuplje u centru

ZAGREB - Od sredine kolovoza do kraja rujna sezona je najveće potražnje za najmom stanova. U tom razdoblju studenti iz drugih gradova koji nisu izborili mjesto u studentskim domovima kreću u potragu za stambenim prostorom. Prema podacima oglasnika Crozilla.com, najtraženiji dio grada je centar, a nakon njega najviše su se pretraživali stanovi za najam na području Maksimira i Trešnjevke.
Iako se na tržištu nalazi mnogo nekretnina za najam, ponekad nije jednostavno pronaći idealan stan koji će zadovoljiti uvjete lokacije i cijene te k tome još i zadovoljiti estetske kriterije.
Naime, najniže cijene najčešće imaju loše uređeni stanovi smješteni na periferiji, dok visoke cijene najma najčešće imaju oni bolje opremljeni i uređeni, kao i oni na dobrim lokacijama.
Najniže cijene najma zagrebačkih stanova oglašavane su na području Novog Zagreba te na istočnom dijelu grada, dok su najviše cijene zabilježene u središtu grada.
Zagrebački stanovi površine između 20 i 40 metara kvadratnih u prosjeku su oglašavani po cijeni od 300 eura mjesečno. Pritom su najviše prosječne tražene cijene zabilježene u centru gdje se za mjesečni najam u prosjeku traži oko 380 eura, dok su najniže cijene zabilježene u Novom Zagrebu gdje je mjesečna najamnina takvih stanova u prosjeku iznosila oko 250 eura.
Stanovima površine od 40 do 60 'kvadrata' prosječna tražena najamnina trenutno iznosi oko 400 eura. Paleta cijena traženih najamnina stanova ove površine u Zagrebu je vrlo široka pa se na rubnim dijelovima grada mogu pronaći lošije opremljeni stanovi s najamninama oko 200 eura i manje, dok se za luksuzne stanove na boljim lokacijama kao što je centar grada ponekad traže najamnine više i od 1000 eura.
Najskuplji zagrebački stanovi za najam površine od 40 do 60 kvadrata oglašavani su u centru gdje su najamnine u prosjeku iznosile 515 eura, dok se najniži iznosi traže u Novom Zagrebu, 330 eura.
Prema podacima oglasnika Crozilla.com prosječne tražene cijene najma većih stanova, onih površine između 60 i 80 metara kvadratnih, u Zagrebu iznose oko 480 eura. Stanovi ovih kvadratura oglašavaju se za već od oko 200 eura mjesečno na istočnom dijelu grada pa sve do oko 1.300 eura za stanove koji se nalaze u centru.
Prije nego što krenete u potragu za idealnim stambenim prostorom, provjerite koje vas zamke vrebaju u pronalasku idealnog stambenog prostora iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

Sramota na kraju grada koja nas je koštala 157 milijuna eura

Gradnja ovog megalomanskog objekta počela je 1982. te je relativno dobro napredovala idućih deset godina.
Ondje gdje je trebalo biti više od 1000 novih bolničkih ležajeva stoji tek jedan stari potrgani trosjed pun vlage i prašine.
Na mjestu nesuđenih modernih kliničkih odjela sada su samo goli zidovi išarani grafitima, a na podu je umjesto pločica razbijeno staklo, piše Večernji list. Bolnička oprema nikada nije stigla, tek tu i tamo se može primijetiti pokoja zalutala igla.
Na mjestu gdje je trebao biti vrhunski medicinski centar za cijelu Hrvatsku – ruševina iznajmljivanje stanovaanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2015., ponedjeljak

U Hrvatskoj se gradi sve manje zgrada

U prvih deset mjeseci broj izdanih odobrenja za građenje dosegnuo je 5.092 što je 328 dozvola niže u usporedbi s istim razdobljem lani (godišnji pad od 6,1%). Doprinos godišnjem kumulativnom padu ukupnog broja izdanih dozvola u prvih deset mjeseci došao je od pada broja izdanih odobrenja za građenje zgrada (4.174) koje čine 82% ukupno izdanih odobrenja u razdoblju od siječnja do listopada. U odnosu na prvih deset mjeseci 2014. godine izdana odobrenja za gradnju zgrada tako su zabilježila godišnji pad od 9,6%. Pritom je predviđena površina zgrada za koje su dozvole izdane u prvih deset mjeseci viša za 37,2% u odnosu na isto razdoblje lani, dok je predviđena vrijednost radova viša za 30,2%.
Istovremeno, broj odobrenja za ostale građevine zabilježili su u istom promatranom razdoblju godišnji rast od 14,5%.
No, usprkos rastu broja dozvola, predviđena vrijednost radova za koje su odobrenja izdana je niža za 32% iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2015., srijeda

Gdje su skuplje kuće, a gdje stanovi?

Kako bi riješili vlastito stambeno pitanje, većina se kupaca dvoumi između kupnje kuće i stana.
Kuća najčešće jamči veću slobodnu i više vlastitog prostora, ali ujedno i veće troškove režija i održavanja, stoga mnogim kupcima odluka prevagne na kupnju stana.
Unatoč tome što su njihove cijene u prosjeku bile niže no cijene stanova,
potencijalnim kupcima kuće tijekom listopada nisu bile na vrhu liste prioriteta iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2015., četvrtak

Teslić dobija poslovnu zonu "Lanara" - U naredne dvije godine predviđeno ulaganje od 5,5 mil KM

Odbornici Skupštine opštine Teslić usvojili su juče odluku o osnivanju poslovne zone "Lanara", u okviru koje bi se izvršila prodaja parcela investitorima, saopšteno je na opštinskom sajtu.
Površina radno-komunalne zone "Lanara" je oko 14 hektara, ukupno sadrži 25 parcela, tako da je očekivani broj novozaposlenih radnika prema studiji izvodljivosti najmanje 450.
Pojedinačne parcele u samoj zoni su oko 5.000 m2, sa mogućnosti spajanja odnosno objedinjavanja u veće. U naredne dvije godine planom kapitalnih investicija predviđeno je da se uradi uređenje kompletne zone, za šta je potrebno da se izdvoji 5,5 mil KM.
Trenutno je u izradi i regulacioni plan koji bi trebao biti usvojen na narednom zasjedanju Skupštine opštine Teslić iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 13:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2015., petak

Budva izdaje tvrđavu Mogren

"Postupak javnog prikupljanja ponuda sprovešće petočlana komisija koju će imenovati predsednik opštine Budva. Komisija je dužna da objaviti javni poziv za prikupljanje ponuda u sredstvima javnog informisanja, a pravo da učestvuje na javnom nadmetanju imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica koja u skladu sa javnim pozivom dostave ponudu za finansiranje, projektovanje, revitalizaciju i upravljanje kompleksom tvrđave Mogren", navodi se u opštinskoj odluci.
Zakupcu će cijena zakupa biti umanjena za 50 odsto dok pribavi odobrenja za gradnju i proces revitalizacije, koji ne može biti duži od dvije godine od dana zaključenja ugovora o dugoročnom zakupu zemljišta.
Tvrđava Mogren nalazi se praktično izdvojena iz gradske vreve, ali samo kilometer udaljena od centra grada. Okružena stoljetnom šumom, sa Mogrena se pruža predivan pogled na Stari grada i budvanski zaliv.
Opština bi po ličnom modelu mogla da izda u zakup i tvrđavu Kosmač na Brajićima, koja je u mnogo boljem stanju, ali isto turistički nevalorizovana, uprkos svom atraktivnom položaju, navode Vijestiiznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2015., petak

Smart Invest Immobilien već mjesecima ne može pronaći 10 radnika

- Proveli smo detaljno istraživanje tržišta u Rijeci i Opatiji, smatram da ima dovoljno posla za širenje tržišta. Recimo, u Rijeci se prodaje preko 100 nekretnina mjesečno, a na opatijskom području nekoliko desetaka, a očekujemo i daljnji rast potražnje, istaknuo je Mandić.
Dodao je da se tržište izrazito segmentiralo, te da postoji potražnja za manjim i jeftinijim nekretninama na jednom kraju, te za izrazito luksuznim i vrijednim nekretninama na drugom kraju tržišnog spektra. Cijene su, prema njegovoj procjeni, u prosjeku zadnjih pet godina pale za tridesetak posto.
- Nakon ulaska u Europsku uniju porastao je interes stanovnika europskih država, dok je u posljednje vrijeme sve manje Rusa koji su ranije bili dobri kupci, osobito na opatijskom području.
Trenutačno najveći broj kupaca stiže iz nama bliskih tržišta Slovenije, Austrije i Njemačke, ali i iz unutrašnjosti Hrvatske, osobito Zagreba, zaključio je Mandić, kazavši da je lanjske godine tržište nekretnina doživjelo podbačaj,
ali da je 2015. godina počela odlično iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2015., ponedjeljak

Qatar Investment Authority kupio milansku poslovnu četvrt

MILANO - Državni fond Katara Qatar Investment Authority postao je vlasnik 100 posto milanske poslovne četvrti Porta Nuova. Cijena transakcije nije objavljena,
ali "brojka je svakako velika", što ovu kupoprodaju čini jednom od najvećih ikad na europskoj raziniu, rekao je novinarima generalni direktor
kompanije za razvoj nekretnina Hines Italije Manfredi Catella.
Katar je do sada bio vlasnik 40 posto dionica te četvrti, a kupovinom preostalih 60 oposto postao je jedini vlasnik target=_blank>iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 20:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2015., četvrtak

Zakon o sustavu procjene nekretnina bit će donesen do ljeta

Kako bi se tržište dovelo u red, uz Zakon o prostornom planiranju i energetskom certificiranju, uskoro će na snagu stupiti i Zakon o sustavu procjene nekretnina, nakon kojega vjerojatno slijedi Zakon o porezu na nekretnine.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uvodi Zakon o procjeni vrijednosti nekretnina,
koji bi na snagu trebao stupiti sredinom godine.
- Cijene neće ići gore, nema tog pokazatelja, sve je svedeno u realne okvire, rekao je Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK.
Agenti za prodaju nekretnina upozoravaju na problem neujednačenih cijena od strane prodavatelja i ističu kako brzina prodaje ne prati potražnju. Kultura življenja u Hrvatskoj još je okrenuta prema posjedovanju, a manje najmu nekretnina. Stranci najviše kupuju kuće za odmor na moru i unajmljuju poslovne prostore.
Hrvatsko tržište je, kažu agenti za prodaju, prenatrpano starijim obiteljskim kućama i rabljenim stanovima do 60 četvornih metara i jednom spavaćom sobom,
a cijene su im precijenjene i do 30%. Nakon nekoliko godina stagnacije, građevinske tvrtke koje su opstale tek ove godine najavljuju blagi
porast izgradnje novih stanova te tvrde kako im prodaja i dalje ovisi o lokaciji target=_blank>iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 23:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2014., utorak

Mega projekt Stancija Grande dobio podršku umaških gradskih vijećnika

- Primjedbe vijećnika bile su vezane za pojas uz more i ulazi li projekt u pomorsko dobro te su smatrali da je bitno da imamo pristup pomorskom dobru. Druga primjedba vijećnika odnosila se na navodnjavanje golf igrališta. Prije nekoliko godina imali smo velikih problema sa sušom kada je nastao problem oko navodnjavanja, a i imali smo neka negativna iskustva oko postojećeg golf terena baš po tom pitanju. A problem se javlja i kod poplava. Ove dvije sporne točke su sada riješene, tvrdi Basanesse.
Investitor činjenicu da je isti plan sada prihvaćen, a prije godinu dana nije bio zadovoljavajući za vijećnike, nije komentirao. Doduše, više su puta apelirali prema nadležnim državnim službama da se taj problem riješi jer se nedonošenjem plana stopira projekt.
- Nema razlike između ciljanih izmjena i dopuna PPUG Umaga koje su bile pred vijećnicima lanjskoga prosinca i ovih koje su sada usvojene. Sadržajno ova odluka predstavlja usklađenje temeljnog prostornog plana grada Umaga sa županijskim planom. Sve do ove izmjene turističko područje Stancija Grande u PPUG Umaga je bilo neveliko, prostor nešto manji od dva hektara, zapravo vila Cesare sa okućnicom, gdje je bila predviđena izgradnja hotela kapaciteta 200 postelja. Ovo plansko uređenje je datiralo još iz sredine 80-tih prošlog stoljeća, preuzeto kao takvo od bivše velike općine Buje, a pošto je 1999. godine vila Cesare uvrštena u listu zaštićenih spomenika kulture, bolje rečeno graditeljske baštine, nije moglo biti govora o njezinom preobražaju u hotel kapaciteta 200 postelja, tvrdi Ljubica Marfan iz tvrtke Pelagius koja će investirati u ovo područje iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2014., ponedjeljak

Prosječni kvadrat stana u Zagrebu jedva preko 1.500 eura

ZAGREB - Cijene stanova u Zagrebu i dalje su u padu pa je tako prema podacima portala Crozilla.com prosječan iznos za kvadrat stana u metropoli u srpnju trebalo izdvojiti 1.529 eura. U travnju je kvadrat bio 1.561 euro, a u svibnju 1.558 eura. Za usporedbu recimo i da je prosječna cijena kvadrata prije krize u srpnju 2008. u Zagrebu iznosila 2.105 eura. Što se tiče statističkog poretka dijelova grada s najvišim i najnižim cijenama kvadrata, tu se stvari već dugo ne mijenjaju. Tako su u prosjeku najpovoljniji stanovi smješteni su na području Novog Zagreba i kreću se oko 1.200 eura po kvadratu, a najviše skupljih stanova koncentrirano je na području Centra gdje se traži 1.900 eura za metar četvorni, piše Tportal.
Naravno, na tržištu je moguće pronaći i jeftinije i skuplje nekretnine. Tako su recimo u Ban centru nadomak Jelačić placa u ponudi stanovi od 40 do 280 kvadrata, a cijene su od 3.800 do 5.800 eura po kvadratu. S druge pak strane, investitor u Podsusedu odlučio je preostalih 12 neprodanih stanova od 36 izgrađenih u šest zgrada dati za cijenu u rasponu od 840 do 990 eura za metar četvorni, ovisno o položaju i veličini stana.
- Mislim da je to trenutačno najpovoljnije u Zagrebu. Slični su stanovi prije nepunih godinu dana koštali i 1.300, 1.400 eura. Mislim da su cijene u Zagrebu dotaknule dno i da više neće padati, jer prostora naprosto nema. Naime, cijene parcela za gradnju još uvijek su dosta visoke, kada se tome pridoda ishodovanje svih potrebnih dozvola, dovođenje potrebne infrastrukture i same gradnje, postaje upitna isplativost samih projekata, kazala je Bernarda Sočev, suvlasnica agencije Eurointerijeri.
Navodi kako uvijek postoje kvartovi koji, poput Bundeka ili Jaruna, drže cijene, ali i da u njima podosta toga ovisi o samoj mikrolokaciji.
- Uvijek je u uličicama teže prodati stan koji gleda u susjedov prozor, ali s druge strane ima onih koji se na takvim lokacijama odmah prodaju, istaknula je Sočev.
Što se tiče cijena polovnih stanova, cijene im dosta variraju i, osim što ovise o tome u kakvom su stanju, i zgrade u kojima se nalaze, cijena ovisi o tome i tko stan prodaje.
- Ako stan prodaje netko kome treba novac i želi ga se riješiti, cijena je, praksa je to pokazala, niža. Ako pak stan prodaje netko kome novac nije odmah nužan i može čekati s prodajom, onda drži cijenu. Tako ima primjera da cijena stana otprilike iste godine gradnje, slične kvadrature i održavanosti može varirati i do 30 posto, navodi Sočev.
Budući da se s početkom iduće godine na građevinsko zemljište više neće plaćati porez na promet nekretnina, već će se obračunavati PDV, očekuje se da bi zbog toga moglo doći do korekcije cijena novogradnje na više.
- To će biti dodatno opterećenje za investitore pa se može očekivati korekcija cijena. Ona bi se mogla dogoditi i ako dođe do uvođenja poreza na nekretnine o kojem se priča, zaključila je Sočev iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2013., petak

Dubrovački Belvedere ide na dražbu po cijeni od 24,3 milijuna eura

Za nekretnine tog dubrovačkog hotela javna je dražba bila oglašena i početkom ove godine i tada je početna cijena bila 126,9 milijuna kuna, ali je ta dražba odgođena na traženje Državnog odvjetništva, a zbog toga što su tada predmet prodaje bile i nekretnine koje su stvarno pomorsko dobro.
Upoznati s tim slučajem rast početne cijene za dražbu najavljenu početkom studenog u odnosu na cijenu iz ožujka (s oko 16,8 na 24,3 milijuna eura) tumače usvojenim detaljnjim planom uređenja Belvederea po kojemu je povećana građevinska površina.
Od 2001. najveći vlasnički udjel u hotelu Belvedere od 53,75 posto imala je panamska tvrtka Cleostone, iza koje stoji hrvatsko-britanski poduzetnik Zvonko Stojević, a Inin je udjel 31,8 posto.
Koncem 2010. godine Ina je pokrenula ovršni postupak kako bi naplatila svoja potraživanja, a ovrha traje usporedo sa stečajem kojeg su pokrenuli radnici.
Belvedere je nekad bio prestižni dubrovački hotel, smješten je na elitnom dubrovačkom dijelu Ploče, a sada je derutan i među rijetkim neobnovljenim hotelima u Dubrovniku.
Još u najavama dražbe koja se trebala održati u ožujku špekuliralo se kako ima zainteresiranih za kupnju Belvedere, pri čemu su se spominjali i neki renomirani hotelski lanci iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2013., četvrtak

Investicije na perifernim tržištima nekretnina, poput hrvatskog, u dubokoj recesiji

Diljem svijeta u izgradnji je čak 32 mil. m2 trgovačkih prostora u 180 gradova, što predstavlja godišnji porast od 15%, navodi se u najnovijoj analizi međunarodne kompanije za tržište nekretnina CBRE iznajmljivanje stanova.
Prema tom izvješću, razvojne aktivnosti najviše su koncentrirane na rastuća tržišta, naročito u Kini, koja je najaktivnije tržište na svijetu. Ostala tržišta koja bilježe značajan rast su Istanbul, Abu Dhabi, Bangkok, Mexico City, Hanoi, Kuala Lumpur, Moskva i Sankt Petersburg. Na već razvijenim tržištima SAD i zapadne Europe nije zabilježen veći rast.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2013., četvrtak

Zakupnici izborili jeftiniji najam

Gradsko vijeće Bakra donijelo je odluku o drugim izmjenama i dopunama Odluke o zakupu poslovnog prostora na bakarskom području, u kojoj se, između ostalog, ističe kako gradonačelnik može na određeno vrijeme od najduže jedne kalendarske godine smanjiti ugovorenu zakupninu za određenu djelatnost do najviše 20 posto, pod uvjetom da tako smanjena visina zakupnine nije manja od ponuđene visine zakupnine drugih privatnih ponuditelja na posljednjem javnom natječaju za davanje u zakup predmetnog prostora iznajmljivanje stanova.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2013., utorak

IFC će i vlasnički s nama ući u Zračnu luku Zagreb, a pomoći će i kreditom

To više što Paradis u razgovoru za Poslovni dnevnik uoči dolaska nije dao dramatično loše ocjene poslovne klime u Hrvatskoj.

Nije zabrinut ni oko ulaganja u Zračnu luku Zagreb (ZLZ), a Bouygues je okosnica francuskog konzorcija koji je dobio 30-godišnju koncesiju za upravljanje i izgradnju novog terminala ZLZa, ulaganje teško oko 250 milijuna eura. U posao se uključuje i IFC iz Grupe Svjetska banka, kaže nam Paradis, a iz IFC-a još nema službene potvrde nego informacija da razmatraju ulazak s oko 20 milijuna eura iznajmljivanje stanova.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2013., ponedjeljak

U izgradnju turističkog kompleksa na Mljetu kreće Jevtušenko

Turistički kompleks ruskog milijardera Vladimira Jevtušenka na otoku Mljetu, vrijedan 109 milijuna eura, mogao bi postati jedan od prvih projekata koji bi budući Zakon o strateškim ulaganjima mogao pokrenuti s mrtve točke iznajmljivanje stanova.

Iako u Vladi za sada ne žele otkriti koje će velike strateške investicije dobiti prioritet, Jevtušenkovo ulaganje ispunjava sve propisane preduvjete: višestruko premašuje zakonom propisanu vrijednost projekta, predviđa zapošljavanje 150 ljudi, pridonosi razvoju turizma, a realizira se na otoku, što je, prema Zakonu, dodatna prednost, piše Slobodna Dalmacija.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi