Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Dubrovački Belvedere ide na dražbu po cijeni od 24,3 milijuna eura

Za nekretnine tog dubrovačkog hotela javna je dražba bila oglašena i početkom ove godine i tada je početna cijena bila 126,9 milijuna kuna, ali je ta dražba odgođena na traženje Državnog odvjetništva, a zbog toga što su tada predmet prodaje bile i nekretnine koje su stvarno pomorsko dobro.
Upoznati s tim slučajem rast početne cijene za dražbu najavljenu početkom studenog u odnosu na cijenu iz ožujka (s oko 16,8 na 24,3 milijuna eura) tumače usvojenim detaljnjim planom uređenja Belvederea po kojemu je povećana građevinska površina.
Od 2001. najveći vlasnički udjel u hotelu Belvedere od 53,75 posto imala je panamska tvrtka Cleostone, iza koje stoji hrvatsko-britanski poduzetnik Zvonko Stojević, a Inin je udjel 31,8 posto.
Koncem 2010. godine Ina je pokrenula ovršni postupak kako bi naplatila svoja potraživanja, a ovrha traje usporedo sa stečajem kojeg su pokrenuli radnici.
Belvedere je nekad bio prestižni dubrovački hotel, smješten je na elitnom dubrovačkom dijelu Ploče, a sada je derutan i među rijetkim neobnovljenim hotelima u Dubrovniku.
Još u najavama dražbe koja se trebala održati u ožujku špekuliralo se kako ima zainteresiranih za kupnju Belvedere, pri čemu su se spominjali i neki renomirani hotelski lanci iznajmljivanje stanova

Post je objavljen 20.09.2013. u 15:15 sati.