Nekretnine Rijeka

28.07.2016., četvrtak

Prihodi Ine pali više od 30, a dobit više od 90 posto

Inin segment Istraživanje i proizvodnja bio je pritom opterećen s 31 posto nižom cijenom Brent nafte u odnosu na prvo polugodište 2015.
Ina je u prvom polugodištu ostvarila neto prihod od prodaje od 6,29 milijardi kuna, što je 32 posto manje nego godinu dana prije, dok je neto dobit te naftne kompanije pala za više od 90 posto, što je posljedica pada cijena nafte i plina, stoji u izvješću Ine, objavljenom u četvrtak.
Prema tom izvješću, neto dobit tvrtke, bez jednokratnih stavki, iznosila u prvom polugodištu 23 milijuna kuna, što je 93 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom je zarada po dionici pala na 2,3 kune, dok je prije godinu dana iznosila 32,8 kuna.
Poslovanje Ine u drugom tromjesečju 2016. poboljšano je u odnosu na prvo tromjesečje, međutim ukupni rezultat u prvoj polovici godine ostao je, uglavnom zbog pogoršanog vanjskog okruženja, ispod razine 2015., navodi se u financijskom izvješću kompanije.
CCS EBITDA je u prvom ovogodišnjem polugodištu, bez jednokratnih stavki, iznosila 755 milijuna kuna, što predstavlja pad od 57 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Inin segment Istraživanje i proizvodnja bio je pritom opterećen s 31 posto nižom cijenom Brent nafte u odnosu na prvo polugodište 2015. Smanjenje Brenta utjecalo je i na cijenu plina, dok su opća kretanja na tržištu dodatno smanjila prodaju plina za 6 posto na polugodišnjoj razini.
Ipak, napori za maksimiziranje proizvodnje na postojećoj imovini spomenutog segmenta, stoji u izvješću, rezultirali su porastom proizvodnje nafte od 12 posto, pri čemu je porast domaće proizvodnje iznosio 16 posto.
S druge strane, proizvodnja plina smanjila se za 11 posto, uglavnom zbog smanjenja proizvodnje u podmorju.
Poslovanje segmenta Rafinerije i marketing odvija se u nešto manje poticajnom okruženju, kako se prosječna rafinerijska marža smanjila za 38 posto, naglašavajući potrebu za daljnjom optimizacijom i prilagodbom tržišnim uvjetima, navodi se u izvješću.
Segment Trgovine na malo ostao je stabilan, te će nakon prilagodne za jednokratne stavke otpremnina imati kompetitivniji model funkcioniranja.
Na cjelokupan rezultat poslovanja utjecale su jednokratne stavke koje se odnose na isplatu otpremnina, u iznosu od 270 milijuna kuna na razini EBITDA, što se primarno odnosi na novi poslovni model Trgovine na malo, navodi se u izvješću.
Kapitalna ulaganja porasla više od 30 posto
"Ipak, usprkos padu prihoda od 32 posto, financijska pozicija kompanije ostaje stabilna, s 9 posto nižim neto dugom. Kapitalna ulaganja iznose 717 milijuna kuna, a u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porasla su za 31 posto, unatoč izazovnom tržišnom okruženju", ističe se.
U segmentu Istraživanje i proizvodnja u prvom polugodištu 2016., EBITDA bez jednokratnih stavki iznosila je 1,04 milijardi kuna, što je smanjenje od 615 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Negativan utjecaj u prvom redu bio je potaknut manjom cijenom Brenta i prirodnog plina.
Cijene plina smanjene su zbog smanjenih cijena za kućanstava, ali i jačanja tržišne konkurencije koja dodatno spušta cijene.
Nadalje, EBITDA segmenta Rafinerije i marketing, uključujući Trgovinu na malo, u prvih je šest mjeseci, bez jednokratnih stavki, bila 338 milijuna kuna.
Na taj je rezultat, objašnjava se, utjecalo vanjsko okruženje, zajedno s manjom razinom prerade, kao i manjom prodajom i smanjenim prodajnim maržama, uglavnom na izvoznim tržištima. Smanjenje bruto rafinerijskih marži djelomično je ublaženo pozitivnim poslovanjem Trgovine na malo.
Komentirajući rezultate, Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, rekao je da je prva polovica 2016. godine obilježena okruženjem s niskim cijenama nafte, od oko 40 dolara za barel, značajno nižim cijenama plina, kao i slabijim rafinerijskim maržama. Posljedično, naveo je, CSS EBITDA bez jednokratnih stavki u prvih šest mjeseci iznosila je 723 milijuna kuna,
što je slabiji rezultat u odnosu na isto razdoblje prošle godine mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2016., srijeda

Donesena odluka o prodaji dionica Imperiala i Sunčanog Hvara

Po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94 posto državnih dionica u Sunčanom Hvaru. Tražilo se 28 kuna po dionici, no nije bilo ponuda na kupnju.
Potom je početkom srpnja HANFA odobrila slovačkom društvu Prime Tourist Resort izmjenu ponude za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, odnosno podizanje ponuđene cijene s 21,37 na 24 kune. CERP je danas donio odluku o prihvaćanju te ponude za preuzimanje.
CERP je donio i odluku o prodaji državnog udjela od 50,08 posto u rapskom Imperijalu turističkoj kompaniji Valamar Riviera, koja je početkom srpnja jedina CERP-u dostavila valjanu obvezujuću ponudu, za što je ponudila 260,8 milijuna kuna ili gotovo 900 tisuća kuna više od početno tražene cijene.
Iz Valamara su tada priopćili kako su s AZ obveznim mirovinskim fondovima, koji drže 9,45 posto dionica Imperiala, zajednički u procesu privatizacije rapske hotelske tvrtke.
Imperial je najvažnija hotelsko-turistička tvrtka na otoku Rabu i jedna od važnijih na Kvarneru, osnovana je 1965., a danas raspolaže smještajnim kapacitetom od ukupno nešto više od 7.500 kreveta.
U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti,
a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zagrebački hostel otvara bazen za goste

Taj hostel u središtu Zagreba ima 14 različitih soba s ukupno 69 kreveta nekretnine

Oznake: nekretnine


- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUUDI u najam nudi stanove u Zagrebu, najamnine od 262 do 1.216 kuna

DUUDI do 24. kolovoza prima i ponude za zakup 28 poslovnih prostora u državnom vlasništvu, za što je javni poziv objavio ovog tjedna, a najviše tih prostora nudi u Rijeci (17) i Puli (9).
Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 23. kolovoza prikupljat će ponude za najam 21 državnog stana u Zagrebu, stoji u javnom pozivu za najam tih stanova
koji je DUUDI objavio na svojim internetskim stranicama.
Iznosi mjesečne najamnine u Zagrebu kreću se od 262,50 kuna do 1.216,50 kuna. Pritom se najveća početna najamnina od 1.216,50 kuna traži za stan od 81,10 četvornih metra u Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu,
a najmanja od 262,50 kuna za najmanji stan stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.07.2016., ponedjeljak

Snažan rast izdanih građevinskih dozvola najavljuje oporavak sektora

ANALIZA - U Hrvatskoj je u svibnju izdano 697 građevinskih dozvola, 36,1 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, a premda je predviđena vrijednost radova znatno manja nego lani, građevinski sektor je dotaknuo dno i da se može očekivati njegov oporavak.
Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) pokazuju da se, prema vrstama građevina, 79,3 posto dozvola izdanih u svibnju odnosi na zgrade, a 20,7 posto na ostale građevine, kao što su ceste, pruge, cjevovodi, mostovi, brane, sportski tereni i sl. Za zgrade je, naime, izdano 553, a za ostale građevine 144 dozvole.
Prema vrstama radova, pak, u svibnju je najviše, 493 dozvola ili 70,7 posto, izdano za novogradnje, a 204 dozvole ili 29,3 posto izdano je za rekonstrukcije, odnosno dogradnje, prenamjene, obnove i sl.
Pritom je dozvolama izdanima tijekom ovogodišnjeg svibnja predviđeno izvođenje radova ukupne vrijednosti od
1,39 milijarde kuna, što je 4,1 posto manje nego prošlogodišnjeg svibnja nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2016., utorak

Biogradska Tvornica mreža i ambalaže ulaže 12 milijuna kuna u novi pogon

Izvođač radova na građevini od 929 četvornih metara zagrebačka je Tehnika, a rok izvođenja je 280 dana.
Tvornica mreža i ambalaže osnovana je 1927. godine u Zadru, a bavi se proizvodnjom ribarskih mreža te ambalažnih proizvoda za pakiranje u poljoprivredi apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2016., petak

Potpora energetskoj obnovi i izradi prostornih planova u Brodsko-posavskoj županiji

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u petak je u Slavonskom Brodu uručio 20 ugovora za potporu projektima energetske obnove, te ugovore za kapitalne potpore i sufinanciranje izrade prostornih planova.
"U ovoj županiji će biti investirano ukupno oko 20 milijuna kuna. Za ove projekte smo konačno počeli privlačiti i sredstva iz europskih fondova. Oni podižu nivo energetske učinkovitosti i puno pomažu razvoju hrvatskog građevinarstva u konačnici i podižu BDP", rekao je Kuščević.
Ukupna vrijednost potpora je 11 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz proračuna ministarstva, Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Za projekte vezane uz energetsku obnovu Brodsko-posavska županija osigurala je dodatnih 5,4 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava županijskog proračuna,
rekla je zamjenica župana Brodsko-posavske županije Dunja Magaš prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2016., utorak

Zadnja opomena Vladi zbog zakona o franku

Hrvatskoj prijeti službeno pokretanje postupka zbog povrede prava EU, tzv. infringement procedura.
Istoga dana kad je Hrvatski sabor izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću i njegovoj Vladi,
Europska komisija je potvrđivala novo službeno pismo Hrvatskoj u vezi s konverzijom kredita vezanih uz švicarski franak nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2016., petak

Rene Bitorajac kod Vrbovskog gradi bungalove i manji hotel

Zadovoljstvo Bitorajčevim ulaganjem ističe i direktorica TZG Vrbovsko Tanja Kušić koja naglašava kako dolazak svakog ulagača koji planira razvijati turizam za područje Vrbovskog znači puno, a pogotovo ako je riječ o poznatoj osobi poput Bitorajca.
- Za njegova ulaganja će se čuti, a to je onda automatski i plus za cijeli ovaj kraj. Bitorajac godinama dolazi u svoju vikendicu, jako mu je dobro poznato ovo područje i zbog toga je odlučio uložiti turističku djelatnost. Naravno, s naše će strane imati svu pomoć koju mu možemo pružiti, rekla je direktorica Kušić istaknuvši kako je Bitorajac nedavno pokazao spremnost promidžbi ovog kraja i to sudjelovanjem na prezentaciji novog vizualnog identiteta TZ Grada Vrbovsko.
Tom je prigodom Rene Bitorajac novinarima rekao kako još od djetinjstva dolazi na ovo područje koje za njega znači idealan odmor i opuštanje. Na tom predstavljanju nije bilo govora o njegovim potencijalnim turističkim ulaganjima, a ni sada na naš izravan upit nije želio biti konkretniji i detaljniji, već je samo rekao da je još prerano govoriti o bilo čemu, ali da svakako planira sudjelovati u jačanju turističke ponude kraja u koji dolazi godinama.
Na Vrbovšćanima je da se nadaju da će to biti što prije Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi