Nekretnine Rijeka

25.09.2017., ponedjeljak

HNB bankama plasirala 30 milijuna kuna

Datum namire ove aukcije je 27. rujna, a datum reotkupa 4. listopada.
Hrvatska narodna banka (HNB) u ponedjeljak je putem obratne repo aukcije bankama plasirala 30 milijuna kuna, isti iznos kao i protekla tri tjedna, uz nepromijenjenu fiksnu kamatnu stopu od 0,30 posto.
Kako je objavljeno iz središnje banke, na ovotjednu aukciju pristigle su ponude banaka u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna i
sve su prihvaćene.
Datum namire ove aukcije je 27. rujna, a datum reotkupa 4. listopada. Ujedno, u srijedu, 27. rujna, dospijeva 30 milijuna kuna koje je središnja banka plasirala komercijalnim bankama na prošlotjednoj aukciji, održanoj 18. rujna.
Od početka godine HNB je održala 38 repo aukcije, od čega na njih 16 nije bilo interesa banaka. Od 20 ovogodišnjih obratnih repo aukcija na kojima su banke iskazale interes iznosi su se kretali od najmanjih 30 milijuna kuna, koliko je središnja banka plasirala i danas, do najvećih 140 milijuna kuna početkom veljače.
Sve su ovogodišnje aukcije bile po fiksnoj repo stopi od 0,30 posto, što je nepromijenjena stopa već gotovo godinu dana.
S redovitim tjednim obratnim repo aukcijama HNB je započela u rujnu 2015. godine, a tijekom 2016. održane su ukupno 52 aukcije stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2016., srijeda

Započela 35 milijuna kuna vrijedna obnova hotela Esplanade u Crikvenici

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 auto-kampa i turističko naselje, započela je s radovima na obnovi hotela Esplanade u Crikvenici. Investicijom vrijednom preko 35 milijuna kuna, za koju je već osigurana i građevinska dozvola, predviđena je kompletna rekonstrukcija hotela, odnosno starog i novog dijela objekta. Nakon obnove, hotel Esplanade raspolagat će s 38 smještajnih jedinica te dodatnim sadržajima poput wellnessa, vanjskog bazena te konferencijske dvorane, a bit će pozicioniran kao obiteljski odmorišni hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći.
Rekonstrukcijom je predviđeno rušenje spojnog dijela između starog i novog dijela objekta, prostora praonice, pomoćnih prostora uz otvorenu terasu, nadstrešnica
ispred južnog ulaza i restorana te izgradnja novog spojnog dijela između dva dijela objekta. Uređenje starog dijela hotela oštećenog u požaru predviđeno je
u postojećim gabaritima, uz dogradnju požarnog stubišta i dizala. Iznad postojeće kuhinje predviđa se dogradnja prostora wellnessa koji će povezivati prostor
recepcije s prostorom vanjskog bazena koji će se izgraditi na postojećoj terasi. Posebna pažnja posvetit će se i unutarnjem uređenju hotela s dizajnom interijera
koji će sadržavati i elemente crikveničke povijesti, od rimskog razdoblja do današnjih dana. Uz to, gotovo svaka soba bit će jedinstveno dizajnirana i uređena u
skladu s modernim dizajnom u novom dijelu hotela.
Hotel Esplanade smješten je na centralnom dijelu crikveničke promenade, a svojim povijesnim naslijeđem i poslovno-razvojnim potencijalnom predstavlja značajan izazov u podizanju kvalitete poslovanja, ne samo Jadrana d.d., nego i Crikvenice kao destinacije u cjelini. Stari dio hotela izgrađen je 1929. godine, a novi dio dograđen je 1960. godine. Početkom 2011. godine hotel je zahvatio požar nakon kojeg je u funkciju stavljen novi dio hotela sa 64 sobe, dok je stari dio hotela ostao izvan funkcije. Hotel Esplanade do sad je bio kategoriziran kao hotel s tri zvjezdice, no, zbog dotrajalosti objekta, prijetio mu je pad kategorizacije što je i glavni razlog pokretanja investicije godinu dana prije roka predviđenog Strateškim planom poslovanja tvrtke Jadran.
„Iznimno nam je drago da ćemo ovom rekonstrukcijom vratiti stari sjaj Jadranovom biseru. Hotel duge tradicije smješten na ekskluzivnoj lokaciji bit će i pokazatelj najviših standarda koje smo mi u Jadranu spremni ponuditi i najzahtjevnijim gostima. Prema našim projekcijama, hotel će raditi minimalno osam mjeseci godišnje, a goste ćemo privlačiti i dodatnim sadržajima poput wellnessa čime ćemo obogatiti i ponudu same destinacije. Strateškim poslovnim planom predviđeno je da hotel Esplanade bude najbolji hotel u grupaciji, a svojom veličinom smještajnih jedinica i opremom zadovoljavat će uvjete i za 5 zvjezdica. Međutim, u ovom trenutku usmjereni smo stabiliziranju tržišta 4 zvjezdice, a nakon daljnjih investicija u podizanje kategorije, a time i podizanje cijele destinacije, razmotrit ćemo i opciju podizanja Esplanade na 5 zvjezdica“,
izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d. stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2016., petak

"Uz Krčki i Maslenički, ovaj most je doista jedinstvena građevina''

Na dravskom mostu osim nanošenja antikorozivne zaštite još ostaje iscrtati horizontalnu signalizaciju, no to će pričekati još neko vrijeme.
Zajedno s vijaduktima sa slavonske i baranjske strane most kojem tepaju da je slavonski Golden Gate, se pruža u ukupnoj dužini od 2,5 kilometarai za sada vodi ravno u polje.
Naime, s južne strane, od čvorišta Josipovac u smjeru mosta u gradnji je dionica autoceste u dužini od 3,5 kilometara. Ona će biti završena do ljeta iduće godine, piše Glas Slavonije.
A nastavno kroz Baranju, na dionici do Belog Manastira, u prvoj fazi će se umjesto autoceste u punom profilu, graditi brza cesta, koja će u puni profil biti dograđena tek kada se za to steknu uvjeti - odgovarajući promet i financijska sredstva za gradnju.
Od Belog Manastira do mađarske granice pa potom do Mohača, gdje završava mađarski dio autoceste na koridoru 5C, radit će se u fazama. Obje države, naime,
traže mogućnost financiranja gradnje tih dionica novcem iz fondova Europske unije. No to će, nažalost, prema prvim prognozama, usporiti realizaciju cijelog projekta.
''Ovo nije bilo obično gradilište i ovo nije običan most. Uz Krčki i Maslenički, te budući Pelješki, ovaj most je doista jedinstvena građevina'', rekao je Robert Španović, glavni inženjer gradilišta.
Napominje kako ima još posla na mostu i da će se on privesti kraju u sljedećih dvadesetak dana.
Iz njegovih se riječi iščitava kako su i za ovog inženjera iz Hrvatskih autocesta, koje su financirale gradnju mosta, ovo posljednji dani na ovom gradilištu. Za njega slijede novi izazovi.
Na dravskom mostu osim nanošenja antikorozivne zaštite još ostaje iscrtati horizontalnu signalizaciju, no to će pričekati još neko vrijeme.
Naime, poznato je kako je u ovom trenutku ovo most do kojega se ne može doći i koji ne vodi nikamo. Za sada stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2016., srijeda

'Dugogodišnji pad cijena nekretnina u Hrvatskoj približio se svom kraju'

S druge strane, izvjesno je da će višak ponude "nekvalitetnih" nekretnina s neatraktivnom lokacijom stvarati daljnji pritisak na pad prosječnih cijena.
Cijene stambenih nekretnina, mjerene indeksom cijena stambenih nekretnina (ICSN), u 2015. su u odnosu na godinu ranije niže za 2,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji je novi indeks razvio u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB).
Cijene stambenih nekretnina su tako prema posljednjoj objavi DZS-a u četvrtom tromjesečju u odnosu na isto tromjesečje 2014. niže za 2,1 posto,
nastavljajući trend pada cijena koji traje od 2008., a nakratko je bio prekinut sredinom 2011. i početkom 2012. godine stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2016., utorak

Hrvatska slijedi trend oporavka tržišta nekretnina

U Zagrebu su cijene nekretnina prilagođene za inflaciju u posljednja tri mjeseca prošle godine porasle 3,81 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, pokazuju podaci Global Property Guidea
Europska tržišta nekretnina zabilježila su pravi procvat na kraju prošle godine, pa je tako među 10 svjetskih tržišta s najsnažnijim rastom čak njih šest bilo iz Europe, ističu u Global Property Guideu, prenosi banka.hr.Turska je zasjela na prvo mjesto na europskoj i globalnoj ljestvici rastom cijena prilagođenih za inflaciju u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju za 14,32 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije kada su uvećane 11,88 posto. Na tromjesečnoj su razini porasle 5,66 posto.
Na drugom je mjestu europske i globalne ljestvice Švedska s rastom cijena za 12,34 posto u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju, znatno snažnijem nego u istom razdoblju godine ranije kada su uvećane 8,78 posto, što autori istraživanja pripisuju negativnim kamatnim stopama i manjku stambenog prostora. Na tromjesečnoj su razini cijene u razdoblju do listopada do prosinca 2015. porasle 2,2 posto.
Rumunjsko je tržište nekretnina također bio neobično snažno u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju zahvaljujući snažnom gospodarskom rastu i fokusu vlade na obnovu povjerenja građana. Tako su prosječne prodajne cijene apartmana porasle rekordnih 7,74 posto u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju. U istom razdoblju godine ranije smanjene su 1,59 posto. Na tromjesečnoj su razini smanjene i u posljednja tri mjeseca 2015., za 2,05 posto.
Njemačka je također bila među najsnažnijim tržištima nekretnina u svijetu na kraju 2015., ponajprije zahvaljujući manjku stambenog prostora i snažnim ekonomskim temeljima.
Indeks cijena apartmana porastao je na kraju 2015. za 7,62 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije kada je zabilježio 1,83-postotni rast.
Na tromjesečnoj razini cijene su porasle 2,56 posto.
Među "snažnim" europskim tržištima u Global Property Guideu izdvajaju još Island, s rastom cijena na godišnjoj razini za 6,93 posto, te Irsku, gdje su cijene porasle 6,53 posto, glavni grad Estonije Talinn, s rastom cijena za 4,56 posto, Veliku Britaniju, s rastom cijena za 4,05 posto, Portugal s 3,99-postotnim rastom, i Nizozemsku, gdje su cijene uvećane 3,95 posto.
U istoj je skupini i Hrvatska, odnosno glavni grad Zagreb gdje su cijene nekretnina prilagođene za inflaciju u posljednja tri mjeseca prošle godine porasle 3,81 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije kada su gotovo stagnirale, uz stopu rasta od 0,27 posto. Na tromjesečnoj su razini u posljednja tri mjeseca 2015. cijene prilagođene za inflaciju uvećane 1,29 posto, utvrdili su u agenciji.
Minimalni rast cijena nekretnina zabilježen je u Finskoj, na Cipru, u Makedoniji, Slovačkoj, Švicarskoj, Norveškoj i Latviji, u rasponu od 0,52 do 2,48 posto.
Rusija je pak bila najslabije tržište nekretnina u najnovijem istraživanju, uz pad cijena stambenih nekretnina za 15,35 posto na godišnjoj razini, najveći od 2011. godine, ističu u agenciji. Na tromjesečnoj su razini cijene pale 3,62 posto. Slabost ruskog tržišta u Global Property Guideu tumače financijskom krizom, povezanom u prvom redu s padom cijena nafte, ali i upletenošću u sukob u Ukrajini.
U skupini najslabijih europskih tržišta izdvojena je i Grčka, te Ukrajina i Španjolska, s padom cijena na godišnjoj razini za 4,19 posto, odnosno 2,67 i 1,71 posto.
Među razlozima nižih cijena u toj skupini u Global Property Guideu izdvajaju ekonomsku krizu "kojoj se ne nazire kraj" u Grčkoj, te oružane sukobe u Ukrajini i oštar pad gospodarskih aktivnosti. Španjolski pad cijena iznenadio je pak autore izvješća, s obzirom na rast gospodarstva za 3,1 posto u prošloj godini.
Na globalnoj je ljestvici - nakon Rusije - najsnažniji pad cijena nekretnina prilagođenih za inflaciju u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju zabilježio Egipat, za 14,22 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije kada su porasle 1,14 posto.
Među regijama snažan je rast cijena nekretnina, uz Europu, bilježila i Sjeverna Amerika,
dok je u Aziji i na Bliskom istoku on oštro usporio, primjećuju u agenciji stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2016., utorak

Zagrebački kvart u kojem se svaki 3. stan nudi za manje od 1000 eura

Iako su centar i njegovo šire područje najskuplji i ondje se mogu naći neuređena potkrovlja i oronuli sutereni zatisuću eura po kvadratu.
Sesvete i Dubrava kvartovi su u kojima se stan može naći za manje od tisuću eura po četvornom metru. Prema analizi oglasnika Crozilla.com, riječ je o cijenama koje su postavili prodavatelji, a postignute su u pravilu niže. Stanovi u Sesvetama na tom su portalu u studenom oglašavani po cijenama kvadrata od 650 do oko 1500 eura, a čak 38 posto njih u tom dijelu grada ima cijenu kvadrata nižu od 1000 eura.

Dobra prodaja
Na području zagrebačke Dubrave stanovi su oglašavani po cijenama od oko 600 do 1800 eura po četvornom metru, a u tom je ih kvartu gotovo 13 posto oglašeno s cijenom kvadrata nižom od 1000 eura. Prema riječima Ivane Beljan, autorice analize, na Črnomercu i Trešnjevci također se može naći stan po tako niskoj cijeni, ali nije neizvedivo da takva cijena prođe i u centru.
– Centar i šire središte najskuplji su, ali i ondje se može naći kvadrat za manje od tisuću eura. No, tada je uglavnom riječ o neuređenim potkrovljima ili suterenima te stanovima starije gradnje. Nije rijetkost da i novi stanovi imaju niske cijene, a u tom je slučaju najčešće riječ o onima velikih površina – kaže I. Beljan te ističe da je sada manja razlika između tražene i postignute cijene jer su ih prodavači realnije postavili.
Stanovi na dobrim lokacijama uvijek se mogu prodati ako je cijena dobra, kaže, a najveća je jagma za kvadratima u središtu grada. Slijedi ga interes za Trešnjevku, Maksimir i Jarun. Agent za nekretnine Matija Fontana ističe da je praksa pokazala da se niže cijene četvornog metra mogu naći u starom dijelu Trešnjevke, na Črnomercu na potezu do Kustošije, u centru i nešto u Novom Zagrebu te da stanovi na tim lokacijama prije nađu kupca nego oni u Sesvetama ili Dubravi.
– Stanovi s cijenom nižom od tisuću eura u centru i bliže centru uglavnom su sutereni i prizemlja manje površine koji zahtijevaju potpunu adaptaciju.
No, kupcima su isplativiji jer ih nakon što u njih ulože mogu dati u najam. Primjerice, takvi stanovi u centru u sekundi se prodaju jer se mogu odmah dati u dnevni najam.
Za kupnju stana nije presudna cijena, nego lokacija – mišljenja je Fontana stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 20:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2015., utorak

Petar Matijević u Hrvatskoj kupio 1.500 hektara oranica

OVI SAD - Srpski biznismen Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa "Matijević", kupio je dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj u čijem je posjedu 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta i time postao najveći zemljoposjednik u toj državi, prenosi danas "Agrosmart" iz Novog Sada. Kupovinom zadruga "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Matijević je, kako je rekao za taj portal, postao prvi srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj.
"Ujedno sam najveći vlasnik oranica u Hrvatskoj. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine, ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu", rekao je Matijević za "Agrosmart".
On, međutim, nije se želio izjasniti koliko ga je koštala kupovina 1.500 hektara oranica u Hrvatskoj.
O kupovini navedenih zadruga čije zemljište slovi za najkvalitetnije u Hrvatskoj, Matijević je pregovarao još prije dvije godine sa većinskim vlasnikom tih
zadruga Enverom Moralićem, a posao je realiziran ovih dana.
Uz njive u Starim Jankovcima i Negoslavcima, selu sa većinskim srpskim stanovništvom, Matijević je kupio i mehanizaciju i skladišne kapacitete, koji su u sastavu tih zadruga.
Pored toga što je kupovinom 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj postao najveći zemljoposjednik u toj zemlji, Matijević je, kako prenosi portal, sa oko 27.000 hektara obradive površine u svom vlasništvu najveći vlasnik oranica u Srbiji.
Do sada je srpski kapital u Hrvatskoj bio prisutan u manjoj mjeri nego što je hrvatski u Srbiji, ali je taj odnos nakon kupovine Matijevića značajno promijenjen target=_blank>stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.07.2015., nedjelja

CEMEX-ovu nagradu osvojio zagrebački studio 3LHD

3LHD je arhitektonsko-urbanistički ured smješten u Zagrebu u Božidarevićevoj ulici, a već je poznat po nizu iznimnih ostvarenja u okolišu.
Projektni tim čine Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Nevena Kuzmanić, Tin Kavurić, Sanja Jasika , uz niz specijaliziranih suradnika stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2014., utorak

DUUDI traži ulagače za Češku vilu na Visu

ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv zainteresiranim investitorima na dostavu idejnih rješenja za realizaciju projekta u ugostiteljsko-turističkoj zoni "Češka vila" na otoku Visu.
Postojeće bi objekte u kompleksu koji se prostire na oko 64.000 četvornih metara trebalo adaptirati i preurediti u hotelsko-ugostiteljske sadržaje kategorije četiri zvjezdice, te izgraditi nove.
Potencijalni ulagači koji su zainteresirani za gospodarsko korištenje izgrađenih hotelsko-turističkih sadržaja trebaju dostaviti i poslovni plan za razdoblje do 50 godina, što je maksimalni rok na koji bi se sklopio ugovor o zakupu, te ugovor o osnivanju prava građenja.
Rok za dostavu pisama namjere s iskazom interesa je 21. siječnja 2015. godine.
"Češka vila" bivša je vojna nekretnina koja propada već više od 20 godina. Između dva svjetska rata u vili su se odmarali češki sindikalci, tijekom rata u njoj je boravio i Josip Broz Tito, nakon rata ovdje su se odmarali oficiri JNA, dok posljednja dva desetljeća zjapi prazna stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.08.2014., utorak

Nastavak kontrakcije ukupnih kredita banaka

Posljednji podaci HNB-a o kreditnoj aktivnosti banaka ukazuju na daljnji pad ukupnih kreditnih plasmana koji su na kraju lipnja iznosili 280,1 milijardi kuna, što je za 2,8 milijarde kuna manje u odnosu na mjesec dana ranije (-1%), dok je međugodišnji pad još signifikantniji (-2,3%). U odnosu na kraj 2013. godine ukupni krediti poslovnih banaka smanjeni su za gotovo 6,6 mlrd (2,3%). Obzirom da je gotovo dvije trećine kredita vezano i/ili odobreno u stranoj valuti, slabljenje kune u odnosu na euro (na godišnjoj razini 1,6%, a u odnosu na kraj 2013. za 0,9%) statistički je ublažilo pad kredita izraženih u kunama.
Analiza podataka od kraja prošle godine ukazuje na kontinuitet ukupne kreditne kontrakcije (s tek jednim izuzetkom u veljači) i pored toga što je na snazi ekspanzivna mjera monetarne politike prema kojoj HNB potiče rast plasmana poduzećima preko otkupa obveznih blagajničkih zapisa od banaka. Udio kredita danih sektoru poduzeća ukupnog iznosa 106,5 mlrd kuna iznosio je 38% u ukupnim kreditnim plasmanima banaka. U odnosu na lipanj 2013. kunski iznos kredita poduzećima tako je niži za 3,9% (4,3 mlrd kuna), dok je u odnosu na kraj prosinca prošle godine smanjen za 2,3 mlrd kuna (-5,8%). Navedeno implicira da su pored monetarnih mjera potrebne i druge, daleko sveobuhvatnije mjere koje će probuditi aktivnost sektora poduzeća. Razvidan je i nastavak procesa razduživanja sektora stanovništva koje ima najveći udio u ukupnim kreditima (45,2%). Ukupni krediti sektora stanovništva na kraju lipnja iznosili su 126,5 milijardi kuna, što je 790 mil kuna ili 0,6% plasmana manje u usporedbi s lipnjem prošle godine te 900 mil ili 0,7% manje u odnosu na kraj 2013. Gotovo polovica od ukupnih kredita danih sektoru stanovništva odnosi se na stambene kredite koji su zabilježili značajan pad od 1,1 milijardu kuna u odnosu na kraj prošle godine. Ovakav pokazatelj je u skladu s nepovoljnim uvjetima na tržištu rada te uz visoku averziju prema riziku odražava bitno smanjenu kreditnu aktivnost banaka.
Iako su u lipnju nominalno smanjeni krediti dani državnom sektoru (središnja država, fondovi socijalne sigurnosti i lokalna država) i to za više od 1,5 milijardu kuna u odnosu na mjesec dana ranije, oni bilježe međugodišnji rast od 3,8%. Ipak, on je značajno usporen i smatramo ga posljedicom još uvijek relativno povoljnih uvjeta financiranja koje država može ostvariti na međunarodnom financijskom tržištu stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2014., srijeda

Usporavanje rasta duga opće države u prvom tromjesečju

Najznačajniji doprinos rastu imao je ukupni dug središnje države, koji u ukupnom dugu opće države čini udio od gotovo 98%, a bilježi rast od 0,8% odnosno viši je za 1,7 mlrd. kuna u odnosu na kraj prošle godine. Nadalje, fondovi socijalne sigurnosti bilježe blagi rast od 0,3% dok lokalna država bilježi pad u odnosu na prosinac 2013. (-2,6% odnosno 130,5 mil. kuna). Jamstva RH na kraju ožujka iznosila su 53,3 mlrd. kuna što u odnosu na kraj 2013. predstavlja pad od 0,7% (-397 mil. kuna).
Unatoč velikom proračunskom manjku prvo ovogodišnje tromjesečje donijelo je usporavanje rasta javnog duga što je posljedica korištenja sredstava osiguranih na kraju prošle godine za financiranje u prvoj polovici godine (najveća ovogodišnja dospijeća). Međutim, rizik od nastavka rasta duga ostaje s obzirom na sporost u procesu restrukturiranja javnih poduzeća u sektoru prometa koji su ujedno i glavni primatelji državnih jamstava pa bi javni dug s krajem ove godine prema sadašnjoj metodologiji mogao dosegnuti 70,8% BDP-a.
Naime, promjena metodologije obuhvata duga opće države u skladu s novom metodologijom Eurostata, ESA 2010 (koju očekujemo na jesen) mogla bi značajno utjecati na snažan rast javnog duga pa stoga i njegovog udjela u BDP-u (s obzirom da bi u obuhvat mogli biti uključeni HAC i ACRZ s popriličnim obvezama) stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2014., petak

Predstavljen "Beograd na vodi", Vučić tvrdi da neće ostati pust san

Prvi čovek Eagle Hillsa Muhamed el Abbar rekao je da je projekat "Beograd na vodi" nešto što u potpunosti menja kvalitet života u Srbiji, što menja ekonomiju i perspektivu zemlje.
Zahvaljujući Vladi Srbije i narodu Srbije na poverenju, Abbar je rekao da su ovakvi projekti dokaz da je sve moguće i istakao važnost razvoja turizma i biznisa kroz ovakve projekte.
"Normalno je da vas preispituju kada radite nešto ovako veliko. Sve je moguće i samo zavisi od toga da li smo dovoljno smeli da to uradimo, da li to dovoljno želimo. Naša namera je da ovim projektom stvorimo regionalni centar, koji neće imati konkurenciju", rekao je El Abbar.
On je istakao da će ukupna investicija iznositi oko tri milijarde evra, a da će izgradnja "Beograda na vodi" dati značajan doprinos lokalnoj ekonomiji, koristeći usluge domaćih proizvođača i izvođača.
"Turizam, biznis, radna mesta koja će biti otvorena tokom i posle izgradnje su nešto veoma uzbudljivo i veoma važno za zemlju", rekao je prvi čovek Eagle Hillsa.
El Abbar je rekao i da ono što je njega lično privuklo kada se razgovaralo o investiranju u Srbiju - vođstvo zemlje.
Nešto ranije, premijer Srbije je rekao da je u rekonstrukciji "Beogradske zadruge" već radilo 300 ljudi iz Srbije radilo za novac Muhameda al Abbara i Eagle Hillsa, ali da oni kriju podatke o novcu.
"Trebalo je da budu 2,5 miliona evra, ali verujem da je sve ovo koštalo više", rekao je uz osmeh Vučić.
Zgrada "Beogradske zadruge" u Karađorđevoj biće otvorena za javnost od ponedeljka, a u njoj će građani moći da se inofrmišu o projektu "Beograd na vodi", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je ponovio da taj projekat menja perspektivu cele prestonice.
Zbog predstavljanja master plana i otkrivanja makete "Beograda na vodi" izmenjen je režim saobraćaja u tom delu grada - od 11h do 14h i od 17h do 20h obustavljen je saobraćaj u Braće Krsmanović, Travničkoj, Mostarskoj i Hercegovačkoj ulici stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2014., utorak

Investitori iz Emirata ulagali bi u poljoprivredu i nekretnine

- Ovo je prva gospodarska misija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hrvatskoj. Cilj ove misije je istražiti poslovne prilike i mogućnosti investiranja u Hrvatsku, upoznati se s okruženjem, projektima i upoznati se s poslovnim sektorom u Hrvatskoj, odgovorio je Mohamed A. Al Nuaimi na pitanje što očekuje od posjeta Hrvatskoj.
Kompanije iz Emirata već ulažu milijarde eura u Srbiju i druge zemlje regije. Samo u projekt Beograd na vodi investirat će gotovo 3 milijarde eura, preuzeli su nacionalnu avio kompaniju JAT i otvaraju tvornicu čipova. Sada ih zanimaju privatni i državni projekti u Hrvatskoj.
- Poljoprivreda je glavno područje. S nama je u ovoj misiji jedan od najvećih ulagača u poljoprivredu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nekretnine također. Imamo jednu od najvećih nekretninskih tvrtki iz UAE. Jedno od područja za koje smo uočili da obećava je IT sektor. Vidjeli smo da ovdje ima dobrih IT kompanija od kojih možemo imati koristi, kaže Al Nuaimi stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2013., srijeda

Mrak Taritaš Zagrebu oduzima poslove legalizacije

ZAGREB - Grad Zagreb od početka iduće godine više neće voditi proces legalizacije bespravne gradnje, već će mu to oduzeti Ministarstvo graditeljstva i dati svojoj novoj nedavno osnovanoj Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Najavila je to ministrica Anka Mrak Taritaš gostujući u utorak navečer emisiji Veto na Jabuci TV. Ovim potezom grad Zagreb izgubiti će oko 70 milijuna kuna koji će umjesto u gradski proračun se tako slijevati u državni. Naime, izmjenom tzv. Zakona o legalizaciji, uvedena je obveza svih županijskih središta i grada Zagreba da do kraja ove godine riješi više od 20 posto zahtjeva za legalizaciju. Grad Zagreb je prema evidenciji od 90 000 pristiglih zahtjeva za legalizaciju riješio tek pet posto predmeta što je, rekla je u emisiji Mrak Taritaš, premalo.
- Svi su dobili priliku, pa i grad Zagreb koji je organizirao svoj ured na Velesajmu. Grad Zagreb je na prosjeku od oko pet posto riješenih zahtjeva za legalizaciju, što je na razini države, a puno manje od razine drugih gradova. Ne vjerujem da u idućih mjesec dana se taj postotak može podignuti na 20 posto i naša će zakonska obveza biti da Agencija preuzme predmete i rješava ih, rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš u emisiji Veto Jabuci TV stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2013., petak

Razvoj tržišta logističkih kompanija tek se očekuje

U svijetu je 70 posto logističkih operacija outsourcano logističkim specijalistima, a kod nas 30 do 40 posto. Zato se očekuje da nam pravi razvoj logističkih kompanija u Hrvatskoj tek slijedi. Konkretno, Ralu logistika je početkom ove godine najavila jači zamah u logistici.
Otvoreni su regionalni logistički centri u Dalmaciji, Kvarneru i Slavoniji i uspostavljena je vlastita distributivna mreža na nacionalnoj razini. Poseban naglasak je bio na WMS-u (Warehouse management system) odnosno sustavu upravljanja svim procesima u skladištu što omogućava veću efikasnost i točne i brze informacije koje su u današnjem logističkom poslovanju nužnost stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2012., ponedjeljak

Novi impulsi turizmu - Šibenik novom šetnicom povezuje plažu Banj s gradom

"Izgradnjom plaže Banj već smo puno postigli. Dovoljan je podatak da je ove sezone zabilježen veći broj noćenja u gradu od oko 27 posto u odnosu na prošlu godinu. Koliko je taj spoj plaže i centra grada atraktivan govori i priznanje u talijanskom časopisa "La Republica“ koji je proglasio Banj jednom od deset najljepših gradskih plaža u Europi. Zamjetno je povećanje broja apartmana u gradskoj jezgri kao i broja hostela i ne sumnjam, da će okončanje druge faze plaže Banj, dati dodatni poticaj razvoju turističke i ugostiteljske djelatnosti“ , istaknuo je gradonačelnik stanovi Zagreb.

Projekt "Banj“ ide dalje. Slijedi druga faza uređenja plaže koja uključuje izgradnju objekta i tako će se priča o Banju zaokružiti u reprezentativnu cjelinu. Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova, a Šibenčani i njihovi gosti će novouređenom šetnicom na Banj do početka iduće turističke sezone.

Oznake: stanovi Zagreb


- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi