Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Zagrebački kvart u kojem se svaki 3. stan nudi za manje od 1000 eura

Iako su centar i njegovo šire područje najskuplji i ondje se mogu naći neuređena potkrovlja i oronuli sutereni zatisuću eura po kvadratu.
Sesvete i Dubrava kvartovi su u kojima se stan može naći za manje od tisuću eura po četvornom metru. Prema analizi oglasnika Crozilla.com, riječ je o cijenama koje su postavili prodavatelji, a postignute su u pravilu niže. Stanovi u Sesvetama na tom su portalu u studenom oglašavani po cijenama kvadrata od 650 do oko 1500 eura, a čak 38 posto njih u tom dijelu grada ima cijenu kvadrata nižu od 1000 eura.

Dobra prodaja
Na području zagrebačke Dubrave stanovi su oglašavani po cijenama od oko 600 do 1800 eura po četvornom metru, a u tom je ih kvartu gotovo 13 posto oglašeno s cijenom kvadrata nižom od 1000 eura. Prema riječima Ivane Beljan, autorice analize, na Črnomercu i Trešnjevci također se može naći stan po tako niskoj cijeni, ali nije neizvedivo da takva cijena prođe i u centru.
– Centar i šire središte najskuplji su, ali i ondje se može naći kvadrat za manje od tisuću eura. No, tada je uglavnom riječ o neuređenim potkrovljima ili suterenima te stanovima starije gradnje. Nije rijetkost da i novi stanovi imaju niske cijene, a u tom je slučaju najčešće riječ o onima velikih površina – kaže I. Beljan te ističe da je sada manja razlika između tražene i postignute cijene jer su ih prodavači realnije postavili.
Stanovi na dobrim lokacijama uvijek se mogu prodati ako je cijena dobra, kaže, a najveća je jagma za kvadratima u središtu grada. Slijedi ga interes za Trešnjevku, Maksimir i Jarun. Agent za nekretnine Matija Fontana ističe da je praksa pokazala da se niže cijene četvornog metra mogu naći u starom dijelu Trešnjevke, na Črnomercu na potezu do Kustošije, u centru i nešto u Novom Zagrebu te da stanovi na tim lokacijama prije nađu kupca nego oni u Sesvetama ili Dubravi.
– Stanovi s cijenom nižom od tisuću eura u centru i bliže centru uglavnom su sutereni i prizemlja manje površine koji zahtijevaju potpunu adaptaciju.
No, kupcima su isplativiji jer ih nakon što u njih ulože mogu dati u najam. Primjerice, takvi stanovi u centru u sekundi se prodaju jer se mogu odmah dati u dnevni najam.
Za kupnju stana nije presudna cijena, nego lokacija – mišljenja je Fontana stanovi Zagreb

Post je objavljen 12.01.2016. u 20:44 sati.