Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Velopin postaje raj za nautičare

Od studenog prošle godine tvrtka Velopin je aktivirana, a njen direktor Alan Šepuka od tada radi na pripremi dokumentacije. Što je do sada učinjeno i koji su idući koraci prezentirano je gradskim vijećnicima koji su s velikim zanimanjem popratili prezentaciju.

Za sada su interes za dokapitalizaciju iskazali Jadranka i Lošinjska plovidba. Cappelli posebno vrijednim smatra što se načinom na koji je projekt do sada odrađen osigurava da realizacija bude po mjeri lokalne zajednice, odnosno kako ona odredi. Među ostalim, idejno rješenje ne predviđa servis u marini, pa će poslove za potrebe nautičara raditi lošinjsko brodogradilište, na kopnenom dijelu gradnja se planira samo na dijelovima na kojima je objekte ranije imala JNA čime se sprječava preizgrađenost, predviđaju se visoki ekološki standardi, a cjelokupna vrijednost investicije je oko 20 milijuna eura stanovi Kacunar.

Njenim okončanjem otvorit će se mogućnost zapošljavanja pedesetak djelatnika, a gradnja marine napunit će i gradski proračun prihodom komunalnog doprinosa, kazao je Capplli koji je rekao i da Grad nema novac za takvu investiciju, ali će pripremom dokumentacije osigurati sve preduvjete za potencijalne investitore, za koje je siguran da će ih biti s obzirom na atraktivnost projekta. U prezentaciji idejnog rješenja predstavnik riječke tvrtke Marecon, koja je izrađivač projekta za morski dio, istaknuo je da se u marini predviđa 100 vezova za plovila od 25 do 30 metara, potom 40 vezova za plovila od 18 do 25 metara, pa 30 vezova za plovila od 12 do 18 metara i još 30 vezova za plovila do 12metara.

Post je objavljen 06.12.2012. u 21:06 sati.