Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Krapinski neandertalaci predloženi za europsku baštinu

Države članice ove su godine u prvom krugu izabrale 18 lokaliteta, od kojih je neovisno povjerenstvo Europske komisije izdvojilo i predstavilo njih devet. Oznaku će Komisija dobitnicima službeno dodijeliti u veljači 2016., a svečana dodjela bit će u travnju 2016. u Bruxellesu.
Oznaka europske baštine je inicijativa Europske unije kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti lokaliteta u europskoj povijesti, kulturi i razvoju. Dodjeljuje se svake dvije godine, svaka država članica EU može predložiti po dvije lokacije, a povjerenstvo odabire jednu lokaciju u svakoj državi članici. Ministarstvo kulture ove je godine prvi put dobilo priliku prijaviti dva hrvatska lokaliteta, pa je uz Muzej krapinskih neandertalaca prijavljen i Centar industrijske baštine Rijeke.
Oznaka europske baštine za Muzej znači uspješniju promociju prapovijesne prirodne baštine široj europskoj publici. Kroz povezivanje s drugim europskim lokalitetima kojima je Oznaka dodijeljena Muzeju bi se pružile dodatne mogućnosti suradnji, razmjene izložbi,
zajedničke promocije i kreiranja novih projekata apartmani Zadar

Post je objavljen 03.12.2015. u 08:47 sati.